Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,231 16 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,30%) Dagrange 1,231 - 1,250
  • 1.572.298 Gem. (3M) 2,2M

Post NL November/December 2018

10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 232 233 234 235 236 ... 533 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 4 december 2018 18:50
    quote:

    Martijn van M schreef op 4 december 2018 18:41:

    [...]

    De FNV had die prikacties eind vorig maand al aangekondigd... maar er lijkt voorlopig helemaal niets van terecht te komen.

    Wellicht dat het PostNL personeel nu zelf wel zo slim is om te bedenken dat de 'kinders' van Sinterklaas geen geschikte doelgroep is om te laten lijden t.g.v. de oproep tot prikacties van de FNV. Wellicht dat het ook heeft geholpen dat PostNL een eerder actie van de vereniging van de zelfstandige pakketbezorgers door PostNL vakkundig de nek om werd gedraaid met het dreigement om de schade op de organisatoren te verhalen.

    Overigens, de FNV zegt vooral ook de klanten van PostNL te willen bereiken... dus het lijkt de FNV vooral ook om de eigen profilering te gaan.

    Als we verder ook morgen weinig gaan merken van de FNV dan lijkt PostNL er voorlopig weinig last van te hebben gehad in financieel op zicht.

    (In de periode van de kerstkaarten ligt het wel iets anders, dan zal de business er financieel veel minder onder lijden als zo'n prikactie de media weet te bereiken... dus financieel maakt dat niet zo gek veel uit, want de post is dan sowieso een paar dagen vertraagd en daar hebben mensen dan waarschijnlijk ook meer begrip voor dan wanneer het om Sinterklaas pakketjes gaat. Voorlopig lijkt de kwestie rondom de FNV op een storm in een glas water; is immers ook totaal niet te vergelijken met de toestanden rondom de ketting-stakingen bij Bpost vorige maand... die beleggers natuurlijk ook doet vrezen, want toen lag de boel in België eigenlijk gewoon ruim 1 week stil en dan praat je op kwartaal basis als snel over een schade-post van 7%: ondertussen blijft Koen maar claimen dat de winstverwachting in Q4 niet onder druk zou staan)
    Voor de verandering je ellenlange gewauwel weer eens gelezen en mijn conclusie blijft hetzelfde: je leest slecht en snapt nooit iets van wat een ander concludeert.

    Al je bovenstaande geklieder gaat niet in op de punten die ik beschrijf over waarom vandaag de koers onderuit is gegaan.
  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 4 december 2018 18:55
    www.tijd.be/ondernemen/logistiek/tore...

    Torenhoog dividendrendement Bpost voorspelt weinig goeds
    04 december 201816:38

    Door de koersval van Bpost stijgt het brutodividendrendement van het aandeel naar 14 procent. Dat betekent dat de markt uitgaat van een forse dividendverlaging.

    Bpost BPOST-22,77% krijgt dinsdag na een waarschuwing over 2019 een klap van circa 20 procent tot circa 9 euro. Op basis van het over het boekjaar 2018 verwachte brutodividend van 1,31 euro, geeft dat een dividendrendement van 14 procent bruto. Zo'n abnormaal hoog rendement wijst erop dat de markt uitgaat van een forse dividendknip volgend jaar. Donderdag wordt nog 1,25 euro interimdividend geknipt van de koers, maar de komende jaren dreigt Sinterklaas minder gul te zijn. Dat is ook slecht nieuws voor de begroting. Momenteel levert het dividend van Bpost Vadertje Staat 131 miljoen euro op.

    Schermvullende weergave

    'De huidige winstprognoses voor 2019 en 2020 rechtvaardigen niet langer een dividend van 1,31 euro per jaar', zegt KBC Securities-analist Ruben Devos. Ook Berenberg twijfelt aan de houdbaarheid van het dividend. Het beurshuis verwacht dat de bedrijfswinst volgend jaar 55 miljoen euro of 15 procent lager zal liggen dan de analistenconsensus. De markt drukte eerder al haar bezorgdheid uit over het dividend. Op 2 juli bijvoorbeeld bereikte het dividendrendement van Bpost voor het eerst 10 procent. Een dubbelcijferig rendement is een duidelijk knipperlicht dat een dividend niet houdbaar is.

    Een 'normaal' dividendrendement voor een postbedrijf is ongeveer 5 procent. Dat was alleszins het rendement begin dit jaar toen het aandeel nog piekte op 28,3 euro en er nog geen sprake was van problemen bij het overgenomen Amerikaanse bedrijf Radial. De Belgische postgroep genoot toen van een 'bond proxy'-status. Beleggers zagen met andere woorden in de groep een alternatief voor een obligatie.

    Ook bij brouwer AB InBev ABI-0,90% zagen we een torenhoog dividendrendement als een goede indicator fungeren. Op 23 oktober piekte het dividendrendement van de brouwer op 5 procent, dubbel zo hoog als normaal voor een drankenproducent. Op 26 oktober kondigde de brouwer dividend een dividendhalvering aan.

    Schermvullende weergave

    Een abnormaal couponrendement zien we ook bij de specialist in winkelpanden Qrf QRF-1,07% . Op 22 november ging het rendement voor het eerst boven 10 procent, bijna dubbel zo hoog als begin dit jaar. Qrf heeft door de malaise in het winkelvastgoed nog geen dividendprognose gegeven De markt gelooft alvast niet in het status-quo.

  3. forum rang 4 Cedar 4 december 2018 18:57
    Ben inmiddels stik chagrijnig, elke cent (eraf) kost me een vermogen maar dat heb ik zelf gedaan.

    en daar komen (ook op dit mooie forum) weer alle top-beleggers dat ze op tijd zijn uitgestapt EN weer op tijd zijn ingestapt,
    meld het als je het doet en niet achteraf of meld het helemaal niet
  4. forum rang 6 Tordan 4 december 2018 19:02
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 4 december 2018 18:12:

    [...]

    Nou nou, geen slecht nieuws ..... dat zou ik niet willen zeggen.

    Er was gisterenavond in ieder geval wel nieuws wat ik niet op mijn netvlies had staan. En dat was dat de FNV nog een zware rechtszaak heeft lopen tegen PostNL over de contractors welke in de avond/nacht de distributie centra bevolken&besturen.

    Daarbij, en mijn inziens de belangrijkste oorzaak voor deze drama dag, de vastgelopen CAO onderhandeling met als gevolg dreiging van prikacties door de bonden.
    En dit is er 1 die iedereen natuurlijk ook vorige week al wist, maar soms valt het balletje pas echt omdat men obv een externe trigger (Bpost) het risico van de zaak nog eens extra overdenkt. En die trigger is in dit geval de aankondiging dat de CAO onderhandeling/uitkomst bij Bpost flink druk gaat zetten op hun kosten&winst.

    Dus staken en schade en uiteindelijk hogere kostenniveau's, of niet staken en ook hogere kosten. Wat er ook uitkomt, men schat nu in dat het winst & de koers niet gaat helpen.

    Dan is iedereen plots weg!
    Heb je hier een AB voor gegeven! Dit is het namelijk precies waar het om gaat. Wat MvM hierboven ook speculeert! Dit gaat PNL voor volgend jaar zeker raken en wellicht deze maand nog. De perikelen rondom Bpost worden gewoon één op één op Postnl gecopiéérd. Reken maar dat de tabellen nu ook voor PNL negatief worden aangepast. Zelf heb je vandaag al aangegeven dat in de afgelopen periode Bpost best aardig heeft gedraaid, maar dat de pijn nog geleden moet worden. De bonden(FNV) brengen de postbedrijven naar de rand van de afgrond. Het is wachten op een soortgelijk bericht van Herna, want slecht nieuws wordt nl aangetekend door haarzelf verzonden. De eisen door de bonden gesteld kunnen nooit door Postnl doorberekend worden, want dan is het nl. ook over en uit!!
  5. forum rang 4 Toekomstbeeld 4 december 2018 19:02
    Beursblik: 2019 uitdagend jaar voor Bpost
    Gepubliceerd op 4 dec 2018 om 10:58 |
    bpost (17:37)
    EUR 8,750 -2,580 (-22,77%)

    (ABM FN) Het komend jaar wordt waarschijnlijk een lastig jaar voor Bpost. Dat stelden dinsdag analisten van UBS.

    Volgens de analisten van de Zwitserse bank zullen de operationele resultaten van Bpost dit jaar waarschijnlijk volgens verwachting zijn. De EBITDA komt zoals voorzien uit aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 560 tot 600 miljoen euro. Het interim dividend zal, in lijn met eerdere prognoses, uitkomen op 1,06 euro per aandeel.

    Maar 2019 zal daarentegen een lastig jaar worden voor Bpost, zo menen de marktvorsers. Dit heeft onder meer te maken met stijgende arbeidskosten, als gevolg van het afsluiten van een nieuwe cao, en de noodzaak om het distributiemodel versneld aan te passen.

    UBS raamt de EBITDA over 2018 op 560 miljoen euro en voor 2019 op 561 miljoen euro. Gezien de opgelopen kosten denken de analisten dat er hierbij nu wel neerwaartse risico's bestaan. Ze stelden daarnaast dat de implementatie van een nieuw bezorgsysteem steun kan geven aan de winstcijfers.

    UBS heeft een koopadvies voor Bpost, met een koersdoel van 18,00 euro (let op: dit is later op de dag aangepast naar Houden 11,- euro!!!)

    Het aandeel Bpost verloor dinsdag 22 procent op 8,83 euro.
  6. forum rang 4 Toekomstbeeld 4 december 2018 19:05
    quote:

    Cedar schreef op 4 december 2018 18:57:

    Ben inmiddels stik chagrijnig, elke cent (eraf) kost me een vermogen maar dat heb ik zelf gedaan.

    en daar komen (ook op dit mooie forum) weer alle top-beleggers dat ze op tijd zijn uitgestapt EN weer op tijd zijn ingestapt,
    meld het als je het doet en niet achteraf of meld het helemaal niet
    We weten wie je bedoeld! AB! We weten dat de betreffende persoon veelal belegd met het welbekende monopoly geld :-)
  7. forum rang 4 Cedar 4 december 2018 19:17
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 4 december 2018 19:05:

    [...]

    We weten wie je bedoeld! AB! We weten dat de betreffende persoon veelal belegd met het welbekende monopoly geld :-)
    het is meer dan 1 persoon,
    meerdere gurus hebben een glazenbol bij Bol/ amazon besteld en op tijd binnen gekregen als ik hun goede instap- en uitstapmomenten vandaag weer lees (achteraf gemeld).
  8. forum rang 4 Yes we can 4 december 2018 19:17
    quote:

    Stephan010 schreef op 4 december 2018 18:26:

    [...]

    Van wie heb jij dit vernomen ? Dan doe ik hetzelfde.
    Ik ga ervan uit dat deze informatie onjuist is. Volgens wat ik weet mag een broker je aandelen NIET uitlenen zonder dat je hiermee instemt. Trouwens als je instemt krijg je een deel van de premie die de shorter moet betalen. Maar dat is meestal maar een habbekrats. Ik zou het verder vreemd vindem dat shorters op de daling van vandaag inspelen of meespelen omdat het potentieel tot verdere daling vrij beperkt is.
  9. Geschorst en weet niet waarom 4 december 2018 19:21
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 4 december 2018 19:02:

    Beursblik: 2019 uitdagend jaar voor Bpost
    Gepubliceerd op 4 dec 2018 om 10:58 |
    bpost (17:37)
    EUR 8,750 -2,580 (-22,77%)

    (ABM FN) Het komend jaar wordt waarschijnlijk een lastig jaar voor Bpost. Dat stelden dinsdag analisten van UBS.

    Volgens de analisten van de Zwitserse bank zullen de operationele resultaten van Bpost dit jaar waarschijnlijk volgens verwachting zijn. De EBITDA komt zoals voorzien uit aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 560 tot 600 miljoen euro. Het interim dividend zal, in lijn met eerdere prognoses, uitkomen op 1,06 euro per aandeel.

    Maar 2019 zal daarentegen een lastig jaar worden voor Bpost, zo menen de marktvorsers. Dit heeft onder meer te maken met stijgende arbeidskosten, als gevolg van het afsluiten van een nieuwe cao, en de noodzaak om het distributiemodel versneld aan te passen.

    UBS raamt de EBITDA over 2018 op 560 miljoen euro en voor 2019 op 561 miljoen euro. Gezien de opgelopen kosten denken de analisten dat er hierbij nu wel neerwaartse risico's bestaan. Ze stelden daarnaast dat de implementatie van een nieuw bezorgsysteem steun kan geven aan de winstcijfers.

    UBS heeft een koopadvies voor Bpost, met een koersdoel van 18,00 euro (let op: dit is later op de dag aangepast naar Houden 11,- euro!!!)

    Het aandeel Bpost verloor dinsdag 22 procent op 8,83 euro.
    Bpost dit jaar al min 65% procent.Alle stoplosses en turbo's zullen wel gesprongen zijn. De Belgische staat is voor 50% aandeelhouder. Een voordeel is dat ze dan Bpost niet failliet zullen laten gaan.
  10. bamlong 4 december 2018 19:21
    dit jaar nog een bod van 5.75!!!
    stijgende postpakketen markt!!
    modern bedrijf.....kand op overname blijft groot!!!

    ik ben voorzichtig,,,,binnen 1 jaar weer op 3.5
    pak je 1,1 plus dividend op maar een 2.4 inleg
    zoniet ,,,gewoon lekker wachten en dividend pakken
    gewoon kopen in de stress naar beneden,,,,ja dus contrair denken

    morgen koop ik weer bij, zelfs als die stijgt
    bij beurswatch waren ze paar weken geleden ook optimistisch op postnl
    en die kijken naar fundament

    Laat je niet gek maken,,,,,Belgie is Nederland niet!!!!
  11. [verwijderd] 4 december 2018 19:23
    quote:

    lucky14 schreef op 4 december 2018 19:02:

    [...]

    Heb je hier een AB voor gegeven! Dit is het namelijk precies waar het om gaat. Wat MvM hierboven ook speculeert! Dit gaat PNL voor volgend jaar zeker raken en wellicht deze maand nog. De perikelen rondom Bpost worden gewoon één op één op Postnl gecopiéérd. Reken maar dat de tabellen nu ook voor PNL negatief worden aangepast. Zelf heb je vandaag al aangegeven dat in de afgelopen periode Bpost best aardig heeft gedraaid, maar dat de pijn nog geleden moet worden. De bonden(FNV) brengen de postbedrijven naar de rand van de afgrond. Het is wachten op een soortgelijk bericht van Herna, want slecht nieuws wordt nl aangetekend door haarzelf verzonden. De eisen door de bonden gesteld kunnen nooit door Postnl doorberekend worden, want dan is het nl. ook over en uit!!
    PostNL had na Q3 meer dan genoeg cash om nog 1,5 jaar dividend uit de eigen portemonee te betalen, echter bij Bpost was de kas na Q3 al minder gevuld dan er voor 1 jaar dividend nodig is.

    Bovendien gaan ze bij PostNL er vanuit dat de UCOI (en winst) in 2019 gaat groeien, terwijl bij Bpost alleen nog maar kunnen hopen op stabilisatie... tegen beter weten in afgaande op wat analisten na Q3 al beweerden, en daar kwam de ketting-staking + het vooruitzicht dat 2019 vermoedelijk meer pijn gaat doen overheen.

    (Ik vermoed dat Koen dezelfde kaart gaat spelen die PostNL heeft gespeeld, namelijk dat Bpost in 2019 1x de pay-out ratio wil gaan verhogen... en daarmee zou Koen bij de jaarcijfers weer wat tijd voor zichzelf gaan kopen - maar je kunt je nu eigenlijk al weer afvragen wat de prijs voor het breken van zijn laatste belofte dan weer zal gaan worden. Het verschil is dat Verhagen op een verantwoorde wijze beslissingen neemt waarbij ze weet wat ze doet, maar van Gerven is bezig met een partij paniek-voetbal waarbij hij eigenlijk alleen nog maar bezig is om te voorkomen dat zijn eigen kop straks op het schavot van de Belgische minister beland - in Nederland staat de politiek eigenlijk inmiddels pal achter PostNL en tegenover de ACM... wat eigenlijk wel weer te gek voor woorden is omdat die ACM immers door de regering wordt aangestuurd)
  12. Geschorst en weet niet waarom 4 december 2018 19:24
    quote:

    bamlong schreef op 4 december 2018 19:21:

    dit jaar nog een bod van 5.75!!!
    stijgende postpakketen markt!!
    modern bedrijf.....kand op overname blijft groot!!!

    ik ben voorzichtig,,,,binnen 1 jaar weer op 3.5
    pak je 1,1 plus dividend op maar een 2.4 inleg
    zoniet ,,,gewoon lekker wachten en dividend pakken
    gewoon kopen in de stress naar beneden,,,,ja dus contrair denken

    morgen koop ik weer bij, zelfs als die stijgt
    bij beurswatch waren ze paar weken geleden ook optimistisch op postnl
    en die kijken naar fundament

    Laat je niet gek maken,,,,,Belgie is Nederland niet!!!!
    Wierda en Geert Schaaij zien het ook wel zitten. Schaaij zei nog dat je opties kunt schrijven en dat je achterover kunt gaan leunen. Dankzij Schaaij ging de koers van PostNL weer omhoog, echter nu gaat PostNL weer hard omlaag. Dit is wel de schuld van Bpost.
  13. forum rang 4 Toekomstbeeld 4 december 2018 19:30
    quote:

    Cedar schreef op 4 december 2018 19:17:

    [...]

    het is meer dan 1 persoon,
    meerdere gurus hebben een glazenbol bij Bol/ amazon besteld en op tijd binnen gekregen als ik hun goede instap- en uitstapmomenten vandaag weer lees (achteraf gemeld).
    Oh, had het van 1 persoon gezien.

    Nou ik heb ze gemiddeld voor rond de 3,- euro en kom er voorlopig niet vanaf. Ben vanmorgen bij de opening ook nog meegesleurd bij Bpost. Ben een middenklasser kwijt vandaag en denk maar 1 ding "hoe de fuck is me dit nou weer overkomen! Wat een shitzooi! Wat een klotebedrijven&Management!".

    Hoe kunnen zowel Bpost als PostNL er nou zo'n zooitje van maken? Een groeimarkt ten top (Parcels) en het toch compleet verknallen wat betreft winst. Dat lukt alleen management die liever anderen dwars zitten, dan de focus houden op wat echt belangrijk is: marge maken, marge maken en nog eens marge maken.
  14. [verwijderd] 4 december 2018 19:31
    quote:

    Cedar schreef op 4 december 2018 18:57:

    Ben inmiddels stik chagrijnig, elke cent (eraf) kost me een vermogen maar dat heb ik zelf gedaan.

    en daar komen (ook op dit mooie forum) weer alle top-beleggers dat ze op tijd zijn uitgestapt EN weer op tijd zijn ingestapt,
    meld het als je het doet en niet achteraf of meld het helemaal niet
    Ik heb niet op tijd verkocht en ik ben niet uit en ingestapt. Gewoon nog steeds gemiddeld van 2,58. Toch blijf ik positief en wacht ik nog minstens tot de jaarcijfers van 2018 voordat ik ook maar overweeg om te verkopen. De mensen die net op tijd verkocht zouden hebben posten dat meestal alleen om de zittenblijvers de grond in te duwen. Niet naar luisteren..
10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 232 233 234 235 236 ... 533 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links