Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 407 408 409 410 411 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 december 2018 14:34
    N-VA maakt "populistische" ideeën salonfähig. In NL missen we dat. Polderachtige partijen klitten samen in het midden en gaan door zoals ze dat altijd gedaan hebben. Bij de VVD houdt men zich gedekt achter het merk Rutte. Van wie duidelijk is dat hij wel zeer energiek en optimistisch is, maar nogal eens blind voor maatschappelijke ontwikkelingen, waar hij als regent boven meent te moeten staan, een soort penny wise, pound foolish.

    Wellicht kan het Forum de elite van het midden nu kraken, maar Baudet/Hiddema halen het natuurlijk niet bij een politiek talent als De Wever, die charismatisch in de Fortuyn-categorie geplaatst kan worden.
  2. forum rang 7 rene l 4 december 2018 14:37
    quote:

    ffff schreef op 4 december 2018 12:07:

    Alleen maar als aanvulling: Ik dacht dat ik zaterdag een hartverzakking kreeg. De Minister van Ontwikkelingssamenwerking in België bezoekt in Zuid Afrika een stadion ( !!!!) vol met muziekliefhebbers waar popidolen uit de hele wereld een optreden houden. Een geestdriftig uitgelaten publiek dat een dikke prijs voor dat optreden betaalde. En nou komt zo'n blanke daar, heftig gesticulerend op zijn Verhofstadt's aan dat uitzinnige publiek vertellen dat...… België zijn steentje bijdraagt aan de vrouwenemancipatie in Zuid-Afrika en …….. heel lang wachten.... 43 MILJOEN Euro schenkt voor de meiskes aldaar.
    En als een popidool laat hij zich toejuichen en bewieroken.

    Peter,

    Ik heb eens wat beelden opgezocht van dat festival.

    Wat een volslagen malloot die Alexander, waarschijnlijk dacht het naieve publiek dat hij een grote artiest was die zou gaan optreden.

    Afrika heeft veelal alleen maar corrupte regeringsleiders die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten en vrouwen gewoon behandelen als handelswaar.

    Een voorval rond de jaren 90 vorige eeuw.
    Op de zaak kregen we ook wel eens wat opdrachten voor componenten t.b.v. waterleidingprojecten in Afrika.
    Ik hoorde dat Jan Pronk daar altijd een graag geziene gast was, dure etentjes in luxe hotels, en hij was gek op de Afrikaanse vrouwtjes.
    En zoals ik regelmatig gehoord heb, hij gebruikte daar zijn leuter niet alleen om mee te pissen.
    Bernard was ook geen haar beter wanneer hij zogenaamd op neushoornjacht ging in donker Afrika.

    Z'n kleinzoon Koning Pils heeft volgens mij in Mozambique ook nog een woningproject in de soep laten lopen, vele miljoenen weg, alles gesubsidieerd door zijn onderdanen.
    Volgens mij doen ze het gewoon met voorbedachte rade.

    En wij maar miljoenen dokken omdat we denken dat het probleem daarmee opgelost gaan worden.
    Het geld komt alleen maar terecht in verkeerde handen.
    Maar de handel loopt door het is voor hun een prima vorm van industrie, alles op onze kosten.
    Kijk er niet vanop dat ze er zelfs mensenhandelaren van betalen die er voor zorgen dat de gelukszoekers veilig in Europa afgeleverd worden.
    Wij dokken zo dus twee keer.

    Ik denk wel eens, hoe zou het er nu in Europa uitzien wanneer ze Sadam Hoessein en Kolonel Ghadaffi niet omgelegd hadden.
    Het waren natuurlijk niet de meest vredelievende types, toch kon je gewoon met hun communiceren en ze kwamen redelijkerwijs hun afspraken na.

    Vergeet ook nooit dat onze Nationale Postcodeloterij 25 Miljoen Euro geschonken heeft aan Hillary Clinton, je weet wel, de vrouw van de man met de sigaar, ze heeft al dit geld verbrast aan haar campagne.
    Een lekker stelletje bij elkaar, ze zijn alleen maar gek op geld en macht.
    Stel je nu eens voor dat zij president geworden zou zijn, het zou je ergste nachtmerrie zijn.

    Als eerste had ze ruzie gezocht met Noord-Korea en was de wereld inmiddels half vergaan.
    Assad had ze zeker omgelegd en IS had vrijspel gekregen met alle gevolgen van dien.

    Laten we maar blij zijn met Trump, Putin, Assad en Ergolam, en die gast uit de Zandbank.
    Vooral die laatste 4 houden het volk absoluut in het gareel.

  3. forum rang 10 rationeel 4 december 2018 14:45
    Amsterdam...De grote problemen:

    De samenstelling van de regionale prioriteitenlijst van de politie verandert. Behalve de bestrijding van mensenhandel verdwijnt ook een van de speerpunten van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan: de treiteraanpak.

    Die had als doel overlastgevende huishoudens verplicht te laten verhuizen, maar is inmiddels verdwenen uit het Regionaal Veiligheidsplan 2019-2022. Dit is een document waarin de zes gemeenten binnen de politieregio Amsterdam-Amstelland elke drie jaar afspreken wat de grootste bedreigingen zijn voor de veiligheid in het gebied.

    Je zou maar iets doen waar de burgers iets aan hebben.

    www.parool.nl/4610772/?utm_source=par...

    Groen LINKS leidt, de burger lijdt.
  4. forum rang 7 ffff 4 december 2018 15:00
    Rene,

    Fijne postings plaats je de laatste weken. Ik lees ze met plezier. Ik pak wat puntjes op: Zeker 35, misschien 40 jaar geleden kreeg ik voor het eerst van mijn leven echt een hekel aan Jan Pronk, omdat hij..... een heel belangrijke, hoge Afrikaanse onderscheiding kreeg toebedeeld. En waarom dan wel? Vanwege zijn ontwikkelingshulp. Over zulke zaken kan ik mij echt kwaad maken: Wat is er nu voor verdienste aan om de miljoenen die hardwerkende burgers via de belastingen zijn afgenomen uit te delen aan Afrikanen. Wat is daar nu voor prestatie aan? Als ie nou 300 guldens toentertijd van zijn eigen geld geschonken zou hebben, maar neen, zoals je zelf al schreef, dat reist de halve wereld rond in fantastische hotels op onze kosten als sinterklaas.

    En dan nog een puntje omdat het mij ECHT frappeerde: Hoe culturen ongelooflijk kunnen verschillen en hoe leiders ongelooflijk kunnen verschillen. De moord op de Russische dubbelspions in Engeland, die hun vaderland dus zwaar verraden hebben, keur ik niet direct goed, maar geeft wel aan, dat er met Putin niet te spotten valt. In MIJN ogen toch een teken van kracht. JULLIE Westerlingen gaan maar tekeer tegen mij, maar ik ( dus Putin) laat even voelen hoe je dubbelspionnen aanpakt. En dan volgt er de moord door ontegenzeglijk de kroonprins van Saoedi-Arabië. En HOE begroetten de twee opdrachtgevers voor de moorden elkaar op de top van de G20.....?

    IK vond het ongelooflijk veelzeggend. Terwijl geen regeringsleider de kroonprins van Saoedi-Arabië een blik waardig keurde, gaf Putin hem heel opzichtig, heel uitbundig een " high five" Voor mij was dat een veelzeggend gebaar, een alleszeggende geste: Wat ze er hier ook allemaal van mogen denken en zeggen: WIJ kennen elkaar en wij gaan ons gang.

    NIET, Rene, dat ik het allemaal toejuich en goed keur, maar wel dat verschil in cultuur, dat verschil in taakopvatting, dat verschil in je beleid als leider van een land. Met op de achtergrond een Trump, die toch zaken met Saoedi's wil blijven doen en het arrestatiebevel dat in Argentinië klaar lag om de kroonprins op te pakken... naar de prullenbak verhuisde,

    Dat is wel een " High Five" waard.....

    En in die wereld leven we nu eenmaal en we moeten het er maar mee doen. Halve Belgische Journaal zojuist ging weer over die vreemdelingen. Het komt je strot uit.

    Peter
  5. forum rang 6 Chiddix 4 december 2018 18:52
    quote:

    rationeel schreef op 4 december 2018 17:48:

    Baudet hoopt op zijn beurt dat er ‘nog VVD’ers en CDA’ers met een geweten’ zijn, die tijdens het debat ‘hun eigen kabinet durven terugfluiten’.

    www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...
    Gaat echt niet gebeuren. In Belgie ligt het iets anders. Daar vraagt men zich vandaag af of het kabinet niet ten val komt door een coalitiepartner?
  6. down 4 december 2018 19:15
    Wanneer kunnen we de vlag uithangen als Bende van DEN HAAG voorgoed vertrekt want daar zit geen ene bestuurder bij die armoede heeft gekend en dus ook niet denkt dat er armoede in Nederland is... Het was min. Drees die de aow regel/wet invoerde.... Maar die man was dan ook eentje van het volk die armoede had meegemaakt en gekend.... Daarna werd de Nederlander steeds verder uitgekleed zoals BTW, kwartje van Kok,,, energiebelastingen,,, zorgbijdrage en ga zo maar door!!! Resultaat hiervan is dat de AOW'r steeds meer naar de voedselbank moet en zijn uitkering ver beneden het aanvaardbare niveau is gezakt...... het wordt dus tijd dat er een nieuwe volksleider opstaat die weer vanuit een armer milieu het voor het zeggen krijgt.....
    Rutte die riep nog in september dat iedereen erop vooruit ging!???? vervolgens verhoogde hij de aow met 8 euro per maand gaf 10 euro meer aan zorgtoeslag... Maaaaar verhoogde daarna het btw laag tarief met 3%, verhoogde de energiebelasting met 0,036 cent per m3 gas ,,, liet de zorgpremie met 10 euro per maand stijgen dat alles was dus 216 euro per gezin per jaar erbij,,, en 260 euro eraf En dan met die verstande dat niet iedereen recht heeft op het volle pond zorgtoeslag als men iets meer verdiend dan het minimum loon..Ja dat is pas rekenen door een politicus die hierna in Brussel op een fluwelen stoel gaat zitten en zijn volk bekaaid achterlaat!!!!!
  7. forum rang 10 rationeel 4 december 2018 19:44
    quote:

    up en down schreef op 4 december 2018 19:15:

    Wanneer kunnen we de vlag uithangen als Bende van DEN HAAG voorgoed vertrekt want daar zit geen ene bestuurder bij die armoede heeft gekend en dus ook niet denkt dat er armoede in Nederland is... Het was min. Drees die de aow regel/wet invoerde.... Maar die man was dan ook eentje van het volk die armoede had meegemaakt en gekend.... Daarna werd de Nederlander steeds verder uitgekleed zoals BTW, kwartje van Kok,,, energiebelastingen,,, zorgbijdrage en ga zo maar door!!! Resultaat hiervan is dat de AOW'r steeds meer naar de voedselbank moet en zijn uitkering ver beneden het aanvaardbare niveau is gezakt...... het wordt dus tijd dat er een nieuwe volksleider opstaat die weer vanuit een armer milieu het voor het zeggen krijgt.....
    Rutte die riep nog in september dat iedereen erop vooruit ging!???? vervolgens verhoogde hij de aow met 8 euro per maand gaf 10 euro meer aan zorgtoeslag... Maaaaar verhoogde daarna het btw laag tarief met 3%, verhoogde de energiebelasting met 0,036 cent per m3 gas ,,, liet de zorgpremie met 10 euro per maand stijgen dat alles was dus 216 euro per gezin per jaar erbij,,, en 260 euro eraf En dan met die verstande dat niet iedereen recht heeft op het volle pond zorgtoeslag als men iets meer verdiend dan het minimum loon..Ja dat is pas rekenen door een politicus die hierna in Brussel op een fluwelen stoel gaat zitten en zijn volk bekaaid achterlaat!!!!!
    Er zal anders gestemd moeten worden. Wil je immigratie die miljarden kost? Wil je nog meer immigratie, dan zal het nog meer kosten.

    Dus tel uit je winst.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2018 22:58
    Het beste van De Telegraaf

    Administratieve last de nek omgedraaid
    Verpleger af van poespas

    Door Inge Lengton
    1 uur geleden in BINNENLAND

    Den Haag - Na jaren van knokken is het eindelijk zover: de gehate 5-minutenregistratie in de wijkverpleging gaat in de prullenbak.

    Verzekeraars, zorgaanbieders, zorgwaakhond NZa en minister De Jonge (Volksgezondheid) hebben na lang discussiëren hun handtekening gezet onder een akkoord waarmee de administratieve last voor eens en altijd de nek om wordt gedraaid. Het betekent dat wijkverpleegkundigen straks een stuk minder tijd kwijt zijn aan doorgeslagen regeldruk en meer tijd overhouden voor hun cliënten. Binnen een jaar moeten alle declaratiesystemen in de zorg er op zijn gepast.

    De 5-minutenregistratie is de beroepsvereniging V&VN al jaren een doorn in het oog. Wijkverplegers moeten op papier of via een app in sprongetjes van vijf minuten hun gewerkte tijd verantwoorden. Eerder becijferde de V&VN dat werknemers daar ongeveer een uur per dag mee kwijt zijn.

    Het opdoeken van de 5-minutenregistratie in de wijkverpleging is een mijlpaal. Het ministerie van Volksgezondheid heeft al meerdere keren geprobeerd om er van af te komen, schrapte de administratieve last zelfs uit de wet. Toch kwamen bewindslieden steeds maar weer van een koude kermis thuis.

    Op papier hoefde de 5-minutenregistratie dus al lang niet meer, maar de praktijk bleek weerbarstiger. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders hielden er namelijk aan vast. Na voormalig staatssecretaris Martin van Rijn beloofde zittend minister Hugo de Jonge in 2017 vlak na zijn aanstelling een definitief einde ervan.

    Belofte

    Die belofte deed de CDA-bewindsman na een gesprek met wijkverpleegkundigen. Ze vertelden hem van nog veel meer tenenkrommende regelgeving last te hebben, maar de 5-minutenregistratie stond met stip op één. Reden voor De Jonge om een nieuwe poging te doen om het te schrappen.

    Dat zorgverzekeraars huiverig waren om het instrument aan de dijk te zetten is volgens hem begrijpelijk. „Zorgverzekeraars hebben namens ons allemaal de plicht om fraude te voorkomen.” Maar die controle kan volgens de vicepremier ook op een andere manier.

    Eentje die niet zo tijdrovend is voor wijkverplegers en die tevens het vertrouwen in hen niet ondermijnt. „We maken een switch. We gaan van controle op controle, naar vertrouwen in de werkvloer. De oude manier van verantwoording afleggen was toch een soort vorm van gestold wantrouwen”, vindt hij.

    Afgesproken is nu dat voortaan wordt uitgegaan van een zorgplan en de planning die zorgaanbieders vooraf bij verzekeraars indienen. Daarin staat welk werk er verricht gaat worden en hoeveel tijd dat in beslag zal nemen. Deze planning is voldoende voor het declareren van zorg. Verzekeraars kunnen nog wel diepere controles gaan doen als de geleverde zorg heel erg afwijkt van wat je daar normaal gesproken van mag verwachten.

    Zorgaanbieders en zorgverzekeraars, zo valt te lezen in het akkoord, krijgen nu nog maximaal een jaar de tijd om hun declaratieprocessen en computersystemen aan te passen. Het betekent dat de wijkverpleging vanaf 1 januari 2020 definitief verstoken is van de 5-minutenregistratie.

    Zorgaanbieders die de overgang naar de nieuwe werkwijze lastig vinden kunnen straks hulp krijgen van een speciaal team waarin experts zitten van het ministerie van Volksgezondheid en zorgautoriteit NZa. „Waar het niet wil lukken, komen wij op bezoek”, zegt minister De Jonge. Bij beroepsorganisatie V&VN en de koepel voor zorgondernemers Actiz worden helpdesks ingericht.

    Inventarisatie

    Op meerdere momenten zal volgend jaar geïnventariseerd worden of betrokken partijen hun beloftes wel nakomen. Ook wordt gecontroleerd of er geen verschuivingen in administratieve lasten gebeuren.
  9. [verwijderd] 5 december 2018 00:31
    Baudet goed in vorm in het Marrakesh-debat. Zul je denken "nogal wiedes", dit is scoren voor open doel, maar als er een aantal deugende globalisten gaat interrumperen, kan zelfs de meest gewiekste debater in verwarring gebracht worden. Gebeurde niet. Kreeg zelfs een goede recensie in Pauw via één-tweetjes Pauw-van der Wulp. De laatste volgens mij trouwens weer echt zo'n meedeiner met de zittende macht, maar op het laatst, als het echt niet anders kan, overlopend naar de vroegere vijand.

    Ook een giller ten aanzien van het pact: het is niet opzegbaar. Wij noemen zulks een Hotel-Californiaatje.

    In België loopt de N-VA uit de regering morgen, heb ik begrepen. Nieuwe verkiezingen volgend jaar, maar dan heeft België het pact ook al gesteund. Vraag me wel af wie dan Verhofstadtiaans blijft stemmen, of socialistisch of groen, oftewel: wat blijft er over. Misschien weet @ffff dat?
  10. forum rang 6 Chiddix 5 december 2018 08:08
    Zoals verwacht stemde een meerderheid van de TK voor het tekenen van het Marrakesh pact. Baudet was aan het vechten tegen de bierkaai. Diende zelfs nog een motie in van wantrouwen tegen het kabinet die direct in stemming gebracht werd.
    Het was ondenkbaar, dat Rutte in de problemen zou komen in een coalitie van meelopers.
    In Belgie lijkt een coalitiepartner het tekenen niet te willen ondersteunen. De premier vindt het tekenen belangrijker dan zijn kabinet opblazen en laat vandaag het parlement stemmen waarvan de uitslag voor zal zijn. Daarna is de kans aanwezig, dat zijn kabinet valt. Maar Europa staat op de eerste plaats net als bij Rutte. Dat veel Oost-Europese landen niet tekenen en Italie zal niet een probleem zijn.
    De vluchtelingen hebben maar 1 doel. Nederland,Frankrijk,Belgie,Duitsland binnenlopen. En ze weten dat ze bij Rutte goed zitten(woning,uitkering,subsidies).
  11. forum rang 9 josti5 5 december 2018 08:51
    Dat theater en die moties van wantrouwen stoten de massa af. Wilders heeft er ook een handje van.
    Kom gewoon met de feiten en herhaal die, steeds weer.
    Laat eindelijk eens iemand het grote politieke taboe:. de demografie inbrengen: de harde cijfers van Nederland anno 2030.
    Vis uit, wat de immigratie ons jaarlijks kost. Richt je programma op de grote groep middeninkomens en de AOWers. Zo bereik je de massa, ook de nog-niet en niet-meer stemmers.
    En kun je vervolgens daadwerkelijk iets voor de komende generaties gasn doen, zo veel mogelijk zonder je oren te hangen aan het lobbyisme.
  12. forum rang 6 Chiddix 5 december 2018 09:11
    quote:

    hirshi schreef op 5 december 2018 08:20:

    Nodeloze verspilling van iemand die aandacht wil trekken.

    Voor de zoveelste keer moest de Kamervoorzitter Baudet tot orde roepen.
    De Tweede Kamer is niet de plek voor een one-man show.

    Een motie van wantrouwen had Baudet achterwege moeten laten omdat de uitslag al bijvoorbaat vaststond. Net als het tekenen door het kabinet. Nu was er nogal kritiek op Baudet, dat hij in het debat na Prinsjesdag zei, ik meng mij niet in de debatten want het heeft toch geen zin. Dat was een scheve schaats rijden.
    Met zijn ijver om het tekenen te voorkomen van het pact heeft Baudet zich laten zien zoals het hoort. Je weet dat het vaststaat maar laat je overal zien op tv en in de TK. Een pluim voor Baudet deze keer. Van je fouten moet je leren.
  13. forum rang 7 hirshi 5 december 2018 09:33
    quote:

    Chiddix schreef op 5 december 2018 09:11:

    [...]

    Een motie van wantrouwen had Baudet achterwege moeten laten omdat de uitslag al bijvoorbaat vaststond. Net als het tekenen door het kabinet. Nu was er nogal kritiek op Baudet, dat hij in het debat na Prinsjesdag zei, ik meng mij niet in de debatten want het heeft toch geen zin. Dat was een scheve schaats rijden.
    Met zijn ijver om het tekenen te voorkomen van het pact heeft Baudet zich laten zien zoals het hoort. Je weet dat het vaststaat maar laat je overal zien op tv en in de TK. Een pluim voor Baudet deze keer. Van je fouten moet je leren.
    Voor de protestpartijen is het vechten tegen de bierkaai.
    Baudet is inconsequent. Hij laat zich zo vaak mogelijk zien maar bereikt niets.
    Gelijk een Don Quichot.
    Keer op keer wordt hij teruggefloten of uitgelachen. Het is geen slim politiek spel want niets wijst erop dat hij van zijn fouten leert.

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 407 408 409 410 411 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0689 -0,12%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.063,40 -0,41%
Gold spot 2.324,74 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links