Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gasloos of niet

1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 19 november 2018 00:48
    quote:

    beurszeur schreef op 18 november 2018 14:20:

    [...]

    Nieuwe meter : eigen keuze
    Van het gas af: eigen keuze om een woning te kopen zonder gasaansluiting
    Zonne panelen : eigen (slechte) keuze om deze aan te schaffen
    Stemmen op cda, vdd, d66 , chistenunie : eigen keuze.

    Ieder krijgt waar hij om gevraagd heeft.

    Zonnepanelen slechte keuze?

    Als ik mijn investering van mrt 2013 deel door het aantal geproduceerde kWh tot nu toe, kom ik uit op 13,5 ct per kWh.
    De productie zal echter nog vele jaren voortgaan en zo zal de kostprijs per kWh verder dalen. Na nog een jaar zal de kostprijs op ca 11,6 ct uitkomen.

    Nu met dezelfde investering zou het per kWh nog veel gunstiger zijn.

    Natuurlijk kostte het rente van spaar of rendement van de beurs.
    Echter wel direct de vermeden VRH.


  2. forum rang 6 haas 19 november 2018 04:57
    Help, de buren stoken weer!

    De winter is in aantocht en de houtkachels gaan weer aan. Steeds meer mensen ondervinden last van houtrook. Stokers zijn zich vaak van geen kwaad bewust. Door het groeiend aantal kachels is het tijd voor politieke maatregelen vindt een aantal instanties, want houtrook is voor iedereen ongezond.

    Phaedra Werkhoven 18-11-18, 15:00
    24
    Nog niet zo heel lang geleden woonde ik in een vrijstaand huis waarin ik nota bene zelf een hippe, kloeke kachel had neergezet, waar ik starend in de knapperende vlammen voor kon gaan zitten mijmeren. Noem me naïef, maar geen moment heb ik stilgestaan bij het feit dat houtrook wel eens ongezond zou kunnen zijn. Toen ik de discussie over houtrook opmerkte, dacht ik dan ook te maken te hebben met weer een thema waarover polarisatie was ontstaan. De pro-stokers en de anti-stokers tegenover elkaar, zoals pro-zwarte pieten tegen over de anti -zwarte pieten. Om heel eerlijk te zijn dacht ik zelfs even dat anti-stokers de nieuwe ‘gekkies’ waren, zoals die lui die beweren last te hebben van straling, wat nooit wetenschappelijk is aangetoond.

    www.destentor.nl/zutphen/help-de-bure...
  3. forum rang 6 NewKidInTown 25 november 2018 17:54
    "Draai de gaskraan nog niet dicht

    Het klimaatakkoord heeft vertraging opgelopen, en de gesprekken tussen de coalitiepartijen verlopen moeizaam. Het kabinet heeft al wel gezegd dat alle huizen in Nederland in 2050 aardgasvrij moeten zijn. Onnodig en onhaalbaar, zeggen de ‘critigasters’. ‘Aardgas is een van de schoonste fossiele brandstoffen.’"

    www.hpdetijd.nl/2018-11-23/gaskraan/
  4. [verwijderd] 25 november 2018 19:51
    quote:

    NewKidInTown schreef op 25 november 2018 17:54:

    "Draai de gaskraan nog niet dicht
    Hier in Nederland wél ... want wij hebben Jesse Klaver, die hem liefst uiterlijk 2030 compleet dichtdraait:
    fenixwordpresscom.files.wordpress.com...

    In Amsterdam met collega Femke Halsema:
    ejbron.files.wordpress.com/2018/08/sc...

  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 november 2018 20:10
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 25 november 2018 19:51:

    [...]
    Hier in Nederland wél ... want wij hebben Jesse Klaver, die hem liefst uiterlijk 2030 compleet dichtdraait:
    fenixwordpresscom.files.wordpress.com...

    In Amsterdam met collega Femke Halsema:
    ejbron.files.wordpress.com/2018/08/sc...
    Laten we beginnen met het huis van Jesse KLaver van het gas af te snijden......
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 november 2018 11:28
    Van het gas af, maar wat als de cv kapot is?

    Door Marlou Visser
    22 min geleden in GELD

    Amsterdam - In 2050 moet elk huis van het aardgas af zijn, heeft de overheid als ambitie vastgelegd. Maar stel dat je nu je cv-ketel moet vervangen of een nieuwe keuken neemt. Is het verstandig om hierop voor te sorteren, of kun je wachten? Het hangt er maar net vanaf waar je woont en hoe je situatie is.

    Maarten uit Den Haag heeft zich behoorlijk verdiept in de gaskwestie toen hij zijn plannen maakte voor het vervangen van de 18 jaar oude cv-ketel en de keuken. „Ik woon in een oud en matig geïsoleerd appartementencomplex. Dan heeft een warmtepomp gewoon niet zoveel zin, dus wordt het een nieuwe cv-ketel op gas. Ik wil graag energie besparen, maar voor mijn huis heb ik het ei van Columbus nog niet gevonden. Eigenlijk vind ik dat de overheid zou moeten helpen om dit soort gebouwen duurzamer te maken. Wel kies ik in de nieuwe keuken voor elektrisch koken op inductie. Dat scheelt toch een beetje.”

    Bekijk ook:
    Waarom moet Nederland zo nodig van aardgas af?

    Wijken en dorpen

    De eerste 27 wijken en dorpen gaan volgend jaar al - met overheidssubsidie - van het gas af. In 2020 volgt weer een reeks. Het zou zonde zijn als je nu een cv-ketel koopt, die vijftien jaar meegaat, terwijl je wijk op de planning staat om binnenkort van het gas af te gaan. Pas in 2021 zijn alle plannen bekend. De kans dat jouw buurt in de komende jaren wordt aangepakt is overigens niet zo heel groot: driekwart van de wijken zal in 2030 nog een gasaansluiting hebben.

    Oscar Kesselaar en zijn vriendin laten in Amersfoort een nieuwbouwhuis bouwen, en hebben er bewust voor gekozen de gasaansluiting weg te laten. Zij kiezen voor zonnepanelen, een warmtepomp en koken op inductie. „Ons huis levert straks meer energie dan het kost, dat vinden we heel belangrijk. Het kost nu zo’n €30.000 extra, maar levert dat bij de verkoop waarschijnlijk weer op. Bovendien hebben we straks erg lage vaste lasten. Ook lijkt het me duurder als we ons huis later alsnog moeten aanpassen.”

    Erg duur

    Ingmar Schopmann kocht ook net een huis, iets verderop in Hilversum, maar hij maakt een andere afweging. „De ketel komt uit 2003. Die is dus wel aan vervanging toe. Maar om nu te investeren in een warmtepomp zie ik niet zitten. Ik vind ze erg duur. Bovendien verwacht ik dat warmtepompen in de toekomst veel beter zullen worden. Nederland hoeft pas in 2050 van het gas af, ik wacht er liever even mee.”

    Bekijk ook:
    Gas nodig voor gasloos

    Milieu Centraal raadt aan om vanaf nu bij iedere verbouwing rekening te houden met een toekomst zonder aardgas. Dat betekent kiezen voor een inductiekookplaat in de nieuwe keuken, extra isolatie in de aanbouw of dakkapel en vloerverwarming, omdat die makkelijk aangesloten kan worden op een warmtepomp. Als de cv-ketel kapot is, kunnen we volgens de milieuorganisatie het best overstappen op een warmtepomp, eventueel in combinatie met een cv-ketel. Met zo’n hybride combinatie ga je niet helemaal van het gas af, maar wel grotendeels.

    Bekijk ook:
    Afsluiten van gas is krankjorum

    Dat is wel een investering. Inductie in een nieuwe keuken kost al snel €1000 meer. Maar „als je nu nog een gasfornuis koopt, heb je over een paar jaar spijt”, meldt Milieu Centraal. Een tussenoplossing kan zijn om bij de verbouwing alvast de elektriciteitskabels voor inductie te laten aanleggen. Voor een gasloos verwarmingssysteem moet nog dieper in de buidel worden getast. Een nieuwe cv-ketel kost ongeveer €1000. Een hybride warmtepomp kost, na aftrek van subsidie, zo’n €3000. Volledig overgaan op een warmtepomp vereist een zeer goed geïsoleerd huis en kost al snel €7000.

    Wijkplannen

    Wat is nou wijsheid? „Zoek eerst uit wat de plannen zijn van je gemeente voor jouw wijk”, zegt een woordvoerster van de Consumentenbond. „Als de plannen nog niet bekend zijn, zou ik even wachten met grote aanpassingen. Is je ketel echt aan vervanging toe? Kies er dan een die in de toekomst geschikt is voor hybride. Want dat zal voor de meeste huizen toch de realiteit worden: helemaal van het gas af is voor oude slecht geïsoleerde huizen vrijwel onmogelijk.”
  7. forum rang 6 haas 26 november 2018 17:59
    Hoogste punt bereikt bij bouw gasloze woningen Breecamp-Noord

    VIDEOHet hoogste punt is bereikt bij de bouw van veertig gasloze en energiezuinige sociale-huurwoningen in Zwolle. Woningcorporatie Openbaar Belang bouwt nieuwe eengezinswoningen in Breecamp-Noord in Stadshagen.

    Carmen Kuik 26-11-18, 10:51 Laatste update: 16:11
    De nieuwe bewoners moeten nog even geduld hebben, want eind januari worden de sleutels overhandigd.

    De woningen zijn bedoeld voor drie- of meerpersoonshuishoudens. Het merendeel krijgt een huurprijs tot 640 euro. ‘De woningen krijgen elk achttien zonnepanelen en hebben (nagenoeg) geen energiekosten’, stelt Openbaar Belang. Een relatief lage huurprijs en nagenoeg geen energiekosten maakt dat de woonlasten van deze duurzame woningen laag zijn.

    Bij vier woningen worden WMO-voorzieningen aangebracht. De gemeente Zwolle wijst deze vier huizen toe aan mensen met een bepaalde indicatie.
  8. forum rang 10 voda 26 november 2018 21:25
    Bipv-appartementen De Willem en De Zwijger verkozen tot meest duurzame project Nederland

    De eerste 5-laags nul-op-de-meter (NOM)-appartementen De Willem en de Zwijger in Best zijn verkozen tot Meest Duurzame Project van 2018. De appartementen zijn voorzien van gebouwgeïntegreerde zonnepanelen (bipv).

    Volgens de jury zijn NOM-appartementen nog steeds zeldzaam, zeker als het sociale huurwoningen betreft. Dit in combinatie met het circulair ontwerp en de aandacht voor regenwatergebruik en biodiversiteit heeft ervoor gezorgd dat massaal gestemd is op de 48 NOM-appartementen in Best.

    Olaf van Dijk, projectmanager bij Woonstichting ’thuis vertelt: ‘Het winnen van een Cobouw Award voor De Willem en De Zwijger in Best is de kers op de taart. We zijn hartstikke trots op onze duurzame nul-op-de-meterappartementen die ook nog betaalbaar zijn. Dat ons project is gekozen als meest duurzame project van Nederland is fantastisch. De Willem en De Zwijger hebben we samen met onze partners BAM Wonen en NBArchitecten ontwikkeld. We winnen deze prijs samen.’
    EigenEnergie.net heeft als onderdeel van het Europese innovatieproject PV OpMaat in een gezamenlijke inspanning met NBArchitecten en Technisch Gevelbouw Management (TGM) de pv-gevel van deze flats ontwikkeld.

    Voor afbeelding, zie link.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  9. forum rang 6 haas 26 november 2018 22:51
    quote:

    voda schreef op 26 november 2018 18:01:

    Het linkje met de video:

    www.destentor.nl/zwolle/hoogste-punt-...
    De woningen zijn bedoeld voor drie- of meerpersoonshuishoudens.

    Het merendeel krijgt een huurprijs tot 640 euro.

    ‘De woningen krijgen elk achttien zonnepanelen en hebben (nagenoeg) geen energiekosten’, stelt Openbaar Belang. Een relatief lage huurprijs en nagenoeg geen energiekosten maakt dat de woonlasten van deze duurzame woningen laag zijn.
  10. forum rang 6 haas 1 december 2018 08:43
    dat uit de motteballen kost nog wel wat tijd
    ========================================
    Na jaren gesloten te zijn geweest, wordt de Clauscentrale in Maasbracht weer opgestart. Vanaf eind 2020 is de centrale weer op stoom.

    Tot dat besluit kwam eigenaar RWE woensdag. Het energiebedrijf is van mening dat met de sluiting van meerdere kolencentrales in Nederland de gascentrale weer nodig is. Dat meldt De Limburger.

    Stijgende prijzen
    Daarnaast wordt de aantrekkende energiemarkt als reden genoemd. "De prijzen van de elektriciteit stijgen, wat een aanleiding is om de centrale weer in te zetten", zegt woordvoerder Riekje Pelgrim van RWE tegen L1.

    België
    RWE denkt ook dat België behoefte heeft aan nieuwe energiebronnen. De Belgische overheid heeft besloten om in 2025 afscheid te nemen van kernenergie en moet dus op zoek naar alternatieve energiebronnen. In dat gat kan de Clauscentrale springen. "Dat zou voor België het makkelijkst zijn. Het is sneller dan het bouwen van nieuwe centrales", zegt Pelgrim.

    Dertien kilometer
    Eerder dit jaar kondigde RWE al aan dat Claus C kan worden aangesloten op het Belgische net. Daarvoor zou dan nog wel een dertien kilometer lange kabel aangelegd moeten worden. Het idee om de centrale met België te verbinden bestaat al jaren, maar het komt er maar niet van. RWE blijft het plan promoten.

    PS: RWE rept niet over de toename van wind/zon energie in NL
    www.1limburg.nl/clauscentrale-maasbra...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 december 2018 11:09
    Het beste van De Telegraaf

    Professor Richard Tol: ’Paniek is nergens voor nodig’
    ’Onzinnige getallen rond opwarming aarde’

    Door Edwin Timmer
    Updated 2 uur geleden
    Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

    Sussex - De Nederlander Richard Tol, hoogleraar klimaateconomie van de VU en de Universiteit van Sussex, is allergisch voor de onheilstijdingen over de opwarming van de aarde. „Het stuit me tegen de borst.”

    Tol heeft duidelijk genoeg van de apocalyptische boodschap. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij waarom.

    Welk alarmistisch nieuws viel u op?

    „Ach, zo veel. The New York Times kopte dat klimaatverandering tien procent van de Amerikaanse welvaart gaat kosten. Talloze media schreven dat over. Maar het betreft het meest extreme scenario, dat de opwarming deze eeuw op een onwaarschijnlijke acht graden schat. Bovendien veronderstelt het dat mensen zich noch fysiologisch noch qua gedrag of leefomgeving aanpassen. Dat druist in tegen elk epidemiologisch onderzoek.”

    Een raar getal dus, die 10%?

    „Een volstrekt onzinnig getal.”

    Het laatste rapport van het VN-klimaatpanel IPCC roept op om in Katowice afspraken te maken over maximaal anderhalve graad opwarming. Waar komt die anderhalve graad vandaan?

    „Het is mij volstrekt onduidelijk. Het is puur politiek, net als de eerdere twee graden doelstelling. Die is ooit bedacht door twee Duitse regeringsadviseurs, vervolgens werd dat overgenomen door toenmalig milieuminister Merkel, bondskanselier Kohl, de Europese Unie en de hele VN. Maar het wordt niet ineens veel slechter als de wereld geen twee maar 2,1 of 2,5 graden opwarmt.”

    "Een circus dat miljoenen kost"

    U kent de IPCC. Hoe gaat dat dan?

    „Het IPCC moet slechts de beschikbare wetenschap samenvatten. Maar een kleine groep duwt het in een bepaalde richting. Het is groepsdenken. Eerst zijn er conclusies, daarna zoeken ze de onderbouwing erbij. Zo is financiering gezocht om modellen over anderhalve graad in dit IPCC-rapport te krijgen. Dat hoort natuurlijk niet. Dit is geen weldoordachte, rijpe wetenschap.”

    Wat kost klimaatverandering?

    „Vooralsnog lijken de gevolgen voornamelijk positief. Denk aan lagere stookkosten, minder ziekte en sterfte door koude winters. En het grootste positieve aspect: CO2 is voedsel voor planten. Gewassen groeien harder en gaan efficiënter om met water. In droge gebieden is dat heel belangrijk.”

    En de negatieve gevolgen?

    „Meer sterfte in de zomer, verspreiding van tropische ziekten en zeespiegelstijging. Maar dat is nog niet dominant.”

    Wanneer gebeurt dat wel?

    „De komende decennia? Heel snel. Mijn laatste berekeningen laten zien dat dat rond 1,1 graad opwarming ten opzichte van voor de industriële revolutie gebeurt. Dat is waarschijnlijk voor 2030. Maar dat is slechts één modelberekening.”

    Dus toch zorgen over die anderhalve graad?

    „Als het van positief naar negatief omslaat, betekent dat niet gelijk enorme schade. Uit alle onderzoek blijkt dat mensen met een goede opleiding nauwelijks worden getroffen door klimaatverandering. Het is juist een armoedeprobleem. Neem zeespiegelstijging: daar weten we in Nederland mee om te gaan. Maar Bangladesh is veel armer, heeft geen universiteit Delft en de regering is er een puinhoop.”

    "Beleid op basis van extreme scenario’s"

    Vijf bewindslieden vliegen naar Katowice, net als Kamerleden en ngo’s.

    „Hoe kun je met twintigduizend mensen nou vergaderen? Dat slaat helemaal nergens op. Veel mensen zijn er voor de show. Dat geldt ook voor Kamerleden en ik vermoed ook voor, ten minste een deel van, de ministers. Het is een circus dat honderden miljoenen kost. En het hoofddoel, het terugbrengen van emissies, gebeurt niet.”

    Toch stapelen Brussel en Den Haag ambitie op ambitie.

    „Absoluut. Je ziet dat sterk in het Europese klimaatbeleid. Er komt een doelstelling, die wordt gemist en om het goed te maken volgt een nóg scherpere ambitie. Feitelijk hebben we sinds 1995 al onze doelstellingen gemist. Het is ook raar: als je tien kilo wilt afvallen en het lukt niet, dan zeg je ook niet: nou, dan maar vijftien kilo.”

    „Onze klimaatdoelen zijn te scherp. Ze zijn niet reëel. Tussen 1990 en 2016 daalden de Nederlandse CO2-emissies gemiddeld met 0,4% per jaar. Best knap, want de economie en de bevolking groeiden. Tot 2030 moet dat naar 4% per jaar. Tien keer zo snel! En dan denken we dat we dat kunnen? En tussen 2030 en 2050 10% per jaar! Ministers kunnen makkelijk roepen. De verantwoordelijkheid ligt bij een verre opvolger.”

    Zijn die hoge ambities wel betaalbaar?

    „Dit gaat héél veel geld kosten. Mijn eerste reactie is: Jan Tinbergen is nu echt dood. Deze econoom stelde: als je één doelstelling hebt, heb je één maatregel nodig. Wat doen de klimaattafels? Die bedenken per sector een hele reeks. Maar we willen: minder CO2-uitstoot. Het simpelste is een koolstofheffing. En alleen op emissies die nog niet gereguleerd zijn in het Europese emissiehandelssysteem ETS. Dus: verkeer, huishoudens en landbouw. We hebben sowieso een heel kleine bijdrage aan mondiale emissies. Dus wat de klimaattafels afspreken, doet er feitelijk helemaal NIETS toe.”

    Wat burgers aangrijpt, is het einde van stoken op gas.

    „Ik heb dat met verbazing gelezen. Hoe wil je die huizen warm houden? Nederland is niet geschikt voor warmtepompen. Die werken veel beter in een landklimaat en steviger bodems.”

    Alle gebouwen van gas los kost 450 miljard euro.

    „Dat lijkt me te duur voor de baten. Ik woon in Engeland op het platteland. We hebben een olietank in de tuin. Daarmee verwarmen we het huis. Dat werkt prima. Maar als je met een warmtepomp de Nederlandse winter door moet, denk ik dat mensen bij willen stoken.”

    Er zouden meer subsidies naar elektrische auto’s moeten.

    „Het zijn geen Nederlandse bedrijven die elektrische auto’s maken. Dus die subsidies gaan naar het buitenland. Het is een subsidie van de Nederlandse belastingbetaler aan enkele multinationals. En waarom? Onze transportemissies doen er niet toe op wereldschaal.”

    Hoe bezorgd moeten we zijn over het klimaat?

    „Alarmisten hebben net zo weinig wetenschappelijke grond om op te staan als mensen die zeggen dat het onzin is. Er is geen reden voor paniek of om ineens heel veel geld aan het klimaat te besteden.”

    Is klimaat een nieuwe religie?

    „Ja, voor een hoop mensen wel. Ik heb problemen met activisten die beweren dat hun doemverhalen wetenschappelijk onderbouwd zijn, maar feitelijk niet weten waarover ze praten. De toon is zoals vroeger dominees praatten: heel belerend, waarbij emissies de nieuwe zonde zijn, en je beter bent dan anderen als je geeft om het milieu. Dat stuit mij enorm tegen de borst.”
  12. forum rang 6 haas 3 december 2018 17:23
    De negen grootste gebruikers van gas
    uit Groningen moeten hier voor oktober
    2022 mee stoppen,meldt minister Wiebes.
    Het gaat om bedrijven die jaarlijks elk
    meer dan 100 miljoen kubieke meter gas
    verbruiken:energiebedrijven,chemische
    bedrijven en bedrijven in de kunstmest-
    en betonindustrie.

    Die bedrijven moeten dan overgestapt
    zijn van het laagcalorische Groningse
    gas op hoogcalorisch gas of een andere,
    duurzame energiebron.

    Andere bedrijven die van het Groningse
    gas af moeten krijgen respijt.Voor die
    bedrijven en voor huishoudens wordt van
    hoog- laagcalorisch gas gemaakt.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2018 17:03
    Werkgevers waarschuwen Wiebes
    Alarm om klimaatakkoord

    Door Alexander Bakker en Wouter de Winther
    1 min geleden in BINNENLAND

    Den Haag - Werkgevers trekken aan de bel bij minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) nu de onderhandelingen voor een klimaatakkoord de eindfase naderen. Dat blijkt uit een brief die in handen is van De Telegraaf. Ze maken zich grote zorgen over de haalbaarheid en betaalbaarheid van de plannen voor ondernemers, huizenbezitters en automobilisten.

    Op dit moment praten de werkgevers samen met tientallen andere belangenclubs en de activistische milieubeweging over een pakket aan maatregelen om de CO2-uitstoot in 2030 te halveren. Dit doen ze aan zes zogenoemde klimaattafels met ieder een eigen thema.

    De voorzitters van werkgeversorganisaties VNO NCW, MKB Nederland en LTO Nederland waarschuwen de minister voor tunnelvisie aan de verschillende tafels en voor een gebrek aan overzicht van de consequenties van alle plannen. Onder de noemer ‘punten op de i’s’ roepen ze het kabinet op om bij te sturen.

    Verplaatsing

    De drie belangenorganisaties vinden het bijvoorbeeld onverstandig als plannen worden doorgezet waarmee Nederland het braafste jongetje van de klas gaat worden. Ze waarschuwen niet mee te willen werken aan een nationale generieke CO2-heffing voor de industrie en elektriciteitsbedrijven. „De productie zal verplaatsen en het schrikt de komst van nieuwe investeerders in de Nederlandse markt af, om in buurlanden meer CO2 uit stoten.”

    Aan de zogeheten mobiliteitstafel, zo blijkt uit de brief, is overeenstemming bereikt voor het doel om 65 procent van het autoverkeer elektrisch te krijgen in 2020. De overheid loopt daardoor 13 miljard mis aan onder andere accijnsinkomsten. Ook ligt er nog een gat van 4 miljard aan deze tafel. De werkgevers waarschuwen Wiebes en wijzen naar de onrust in omringende landen: „Dit kan niet volledig voor rekening komen van de benzine- en dieselauto’s.”

    Huizenbezitters

    De werkgevers komen ook op voor de huizenbezitters. „De huidige afspraken voorzien nog niet in een uitgewerkt totaal ontzorgingsaanbod van maatregelen en financiering”, valt te lezen in de brief. Mkb’ers vallen helemaal tussen wal en schip. Zij krijgen te maken met strenge duurzaamheidseisen voor hun pand. „Wij verzoeken af te zien van deze ongelijke behandeling tussen mkb-ondernemers en huiseigenaren.”

    Het kabinet zou er verder voor moeten waken dat onze innovatieve boeren en tuinders hun positie als wereldleider blijven behouden. „Verplaatsing van voedselproductie naar andere landen leidt tot een lagere productie en meer CO2-uitstoot. Voor de economie en het klimaat desastreus. ”

    Werkelijkheid

    Ook komen de werkgeversorganisaties in het geweer tegen het mediageweld waarin keer op keer de groene loper wordt uitgerold voor milieuclubs en al dan niet door hen ingehuurde onderzoeksbureaus.

    „Wij nemen met nadruk afstand van de valse tegenstelling die opduikt in het publieke debat. Namelijk dat burgers zouden moeten betalen voor het klimaatakkoord en dat de grote bedrijven uit de wind worden gehouden”, schrijven de drie werkgeversvoormannen. „De echte werkelijkheid is dat ondernemingen miljarden zullen moeten investeren in de aanpassing van hun bedrijven en dat uiteindelijk ook daarvoor de burgers van dit land zullen betalen als deze investeringen niet renderen en daardoor banen, inkomen en welvaart verloren gaan.”
  14. [verwijderd] 6 december 2018 17:18
    En hoeveel gaat het uiteindelijk voor verschil maken vraag je je af?

    quote:

    schreef:

    CO2-uitstoot wereldwijd gestegen
    ?? De wereldwijde uitstoot van CO2 zal
    dit jaar met 2,7% stijgen,ondanks het
    Klimaatverdrag van Parijs en het
    gestegen gebruik van alternatieve
    energiebronnen.Dat voorspelt het Global
    Carbon Project,een groep internationale
    en ook Nederlandse wetenschappers.

    Voor de klimaattop in Katowice in Polen
    is de prognose een domper.De deelnemers
    proberen daar de doelen van 'Parijs' te
    vertalen in concrete afspraken.

    Om gedaan te krijgen dat de opwarming
    van de aarde beperkt blijft tot 1,5
    graad,moet de CO2-uitstoot in 2030 met
    de helft zijn gedaald,en in 2050 op nul
    uitkomen.
    teletekst.online
  15. forum rang 10 voda 7 december 2018 16:28
    BAM en Hilversum akkoord over bouw 21 huizen

    Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 11:46 | Views: 1.429

    BAM 16:09
    2,55 +0,06 (+2,29%)

    BUNNIK (AFN) - BAM en de gemeente Hilversum hebben een overeenkomst gesloten over de bouw van 21 gasloze woningen. Het gaat om de tweede fase van een bouwproject voor de woonwijk Anna's Hoeve in de Noord-Hollandse stad.

    De eerste fase van het project wordt in januari 2019 opgeleverd. De verkoop van de nieuwe rijwoningen en tweekappers begint naar verwachting in maart. BAM vermeldt geen financiële details van het project.
  16. [verwijderd] 8 december 2018 10:24
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 december 2018 17:31:

    We kunnen veel beter een paar miljard aan Polen geven om van de kolen af te komen, dat levert gigantisch veel meer CO2-besparing op dan dat geknoei in Nederland en is vele malen goedkoper.
    In dit land roeten ‘onze’ sjoemeldiesels onbedreigd verder.

    Honderdduizenden oude dieselauto’s met hoge uitlaatemissies worden jaarlijks geëxporteerd naar Polen, ondanks dat het behoort tot de landen met de ergste luchtvervuiling van Europa, zo blijkt uit een nieuw rapport.

    Erik Kouwenhoven 01-12-18, 06:00 Laatste update: 11:54

    Door de verwoede pogingen om vervuilende diesels van de wegen van West-Europa te krijgen, wordt het vervuilingsprobleem naar het oosten verplaatst, zeggen onderzoekers van Transport & Environment (T & E) - een internationale organisatie die campagne voert voor schoner vervoer.

    Hun analyses brachten aan het licht dat vorig jaar alleen al 350.000 vuile tweedehands dieselauto’s, die in andere landen minder populair zijn door dreigende rijverboden, naar Polen zijn geëxporteerd. Jens Müller, coördinator diesel en luchtkwaliteit bij T & E, waarschuwde dat de regeringen moeten stoppen met het verplaatsen van het probleem.

    ,,Problemen die worden veroorzaakt door massale manipulatie van emissietests door autofabrikanten moeten worden aangepakt en niet onder het tapijt worden geveegd. Alle EU-burgers hebben hetzelfde recht op schone lucht", zei hij. Veel dieselauto’s die naar Polen worden geëxporteerd, stoten 1000 milligram stikstofoxide (NOx) per kilometer uit, terwijl 0,168 mg per kilometer de norm is in de Europese Unie. In totaal rijden er volgens de organisatie nog 43 miljoen vervuilende diesels rond in Europa.

    www.ad.nl/auto/in-dit-land-roeten-onz...
1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 862,16 -0,37%
EUR/USD 1,0661 +0,17%
FTSE 100 7.833,20 -0,56%
Germany40^ 17.717,90 -0,67%
Gold spot 2.382,29 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,24%
EBUSCO...
+3,30%
Pharming
+1,38%
Heineken
+1,32%
NX FIL...
+1,00%

Dalers

AMG Cr...
-2,86%
Alfen ...
-2,69%
RENEWI
-2,21%
INPOST
-2,19%
TomTom
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links