Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NXP Semiconductors NV OTC:NXPI.Q, NL0009538784

  • 225,690 23 apr 2024 22:00
  • +7,030 (+3,22%) Dagrange 218,845 - 226,890
  • 3.021.639 Gem. (3M) 2,3M

Nieuws over NXP - Qualcomm - Broadcom deal/no deal

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. KeynesianEconomics 25 juli 2018 23:59
    quote:

    BekSide schreef op 25 juli 2018 22:30:

    NXP kan toch eigenlijk geen grote tik krijgen als definitief is dat het niet doorgaat. Aandeel staat nu op $96,-. Er komt 2mrd. vanuit QCom dat verhoudt zich tot ongeveer $6,- per aandeel dacht ik. Mocht het aandeel echt een flinke tik krijgen morgen kopen.
    Interessant om te zien hoever de koers zal zakken inderdaad
  2. forum rang 10 voda 26 juli 2018 12:20
    NXP koopt voor 5 miljard dollar eigen aandelen in

    (ABM FN-Dow Jones) NXP Semiconductors gaat voor 5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen, nu het bedrijf niet wordt overgenomen door Qualcomm. Dat maakte de Eindhovense chipfabrikant donderdag bekend bij zijn tweedekwartaalcijfers.

    NXP zit ruim in zijn slappe was, ook omdat Qualcomm donderdagochtend 2 miljard dollar heeft overgemaakt, als compensatie voor het afzien van de geplande overname.

    NXP kreeg donderdag bericht dat Qualcomm afziet van de overname omdat de Chinese toezichthouder geen tijdige goedkeuring gaf voor de fusie, voordat het overnamebod van het Amerikaanse bedrijf afliep.

    De Eindhovense chipfabrikant noemde het donderdag in een verklaring "ongelukkig" dat het geen onderdeel wordt van een grootmacht in de chipindustrie door de geplande fusie met Qualcomm. Het bedrijf stelde niettemin vertrouwen te hebben in zijn toekomst als onafhankelijke marktleider in de auto-industrie en op het gebied van beveiligde Internet-of-Things-halfgeleiderproducten.

    "Onze stratetigsche voorbereiding heeft ons meer overtuigd van de mogelijkheden van onze cruciale aandachtsgebieden", stelde CEO Richard Clemmer van NXP. Het bedrijf zal daarover meer vertellen bij een aankomende beleggersdag in New York.

    De nettowinst van NXP daalde van 58 miljoen dollar in het eerste kwartaal naar 54 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal, door hogere uitgaven aan onderzoek en een schuldaflossing. De omzet steeg van 2,27 miljard naar 2,29 miljard dollar.

    De operationele winst was vrijwel stabiel op 137 miljoen dollar. NXP verwacht dat dit operationele resultaat in het derde kwartaal stijgt naar 171 miljoen dollar op een omzet van 2,52 miljard dollar.
    --

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. KaPeeN63 2 december 2018 09:12
    De Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump hebben zaterdagavond in Buenos Aires afgesproken om na 1 januari geen nieuwe invoerheffingen in te voeren. De landen lassen een pauze van negentig dagen in en hopen in die periode tot een handelsakkoord te komen.
    Dit melden Chinese staatsmedia na afloop van het werkdiner tussen beide presidenten op de G20-top in de Argentijnse hoofdstad. Beide landen willen op korte termijn de handelsbesprekingen hervatten.
    Trump is akkoord gegaan om geen nieuwe invoerheffingen op te leggen en Peking zal een grote hoeveelheid aan Amerikaanse producten kopen, stelt het Witte Huis in een verklaring.

    "China staat ook open om de eerder afgekeurde overname van de Eindhovense chipfabrikant NXP Semiconductors door het Amerikaanse Qualcomm goed te keuren mocht de overnamedeal alsnog op tafel komen te liggen", aldus het Witte Huis.
    Qualcomm zag af van overname NXP na Chinese afkeuring
    Qualcomm was bereid 44 miljard dollar te betalen voor het eveneens in New York genoteerde NXP, maar de Chinese toezichthouder ging niet akkoord. Daardoor zag Qualcomm in juli van dit jaar af van de overname.

    BINGO op naar de euro 125,-- / aandeel
  4. KaPeeN63 2 december 2018 09:26
    quote:

    Erg chebbi schreef op 2 december 2018 09:18:

    Ze brengen het niet voor de lol ter sprake.
    Zeker weten; gaat hoe dan ook koerssprong maken.
    ik heb 100 stukjes.
    komt ook nog een superdividend (geloof ik); de 2 miljard als breakfee zou deels onder aandeelhouders "verdeeld" worden; plus was er een eigen inkoopprogramma aandelen.
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

NXP presteert naar behoren: koersdoel bereikt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links