Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,395 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,345 - 3,397
  • 12.701.314 Gem. (3M) 13,7M

KPN 2018

7.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 359 360 361 362 363 ... 370 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De Kromme 30 november 2018 15:12
    heb de hele rit (naar beneden) meegemaakt. vreesde bij een stand van 2,2 dat de koers nog lager kon. heb nooit overwogen om verlies definitief te nemen. achteraf een juiste beslissing. 0,40 cent zijn alweer terug gepakt. blijf nog wel ff zitten in KPN denk ik. noodgedwongen daar ik nog steeds in de min sta, anderzijds omdat ik hoop op verder herstel. of dat er gaat komen moeten we afwachten.
  2. Peett 30 november 2018 15:14
    quote:

    De Kromme schreef op 30 november 2018 15:12:

    heb de hele rit (naar beneden) meegemaakt. vreesde bij een stand van 2,2 dat de koers nog lager kon. heb nooit overwogen om verlies definitief te nemen. achteraf een juiste beslissing. 0,40 cent zijn alweer terug gepakt. blijf nog wel ff zitten in KPN denk ik. noodgedwongen daar ik nog steeds in de min sta, anderzijds omdat ik hoop op verder herstel. of dat er gaat komen moeten we afwachten.
    Geduld wordt beloond. Succes en het komt goed.
  3. [verwijderd] 30 november 2018 16:25
    Gisteren was het dipje helaas net te diep en is mijn bescheiden hoeveelheid verkocht op 2,533. Dat was voor mij genoeg, maar het is toch altijd jammer om te zien dat het eigenlijk gisteren verder de hele dag er ruim boven is gebleven en vandaag nog eens lekker doorstijgt. Hoort erbij :) Succes aan allen die het geduld hebben!
  4. Peett 30 november 2018 20:30
    (ABM FN-Dow Jones) De telecomsector trok afgelopen week flink de aandacht. Een besluit in Brussel, een beleggersdag en verschillende analistenrapporten waren de ingrediënten voor een mooie cocktail.

    Beleggers waren deze week in afwachting van het optreden van de nieuwe CEO van KPN, Maximo Ibarra. Maar voor het zo ver was, zette Brussel de markt al in beweging.

    De Europese Commissie liet weten geen bezwaar te hebben tegen de overname van Tele2 Nederland door T-Mobile NL, onderdeel van Deutsche Telekom.

    "De Commissie is tot de bevinding gekomen dat deze concentratie geen mededingingsbezwaren oplevert".

    Dat verraste, want een krimp van vier naar drie spelers werd niet door iedereen voor mogelijk gehouden.

    De nummer drie en vier in de Nederlandse mobiele telecommarkt voor particulieren gaan nu samen. Nummer één en twee blijven KPN en VodafoneZiggo.

    Tijdens de beleggersdag zei KPN het samengaan van de twee concurrenten positief te vinden. "We geloven niet het concurrentielandschap substantieel zal veranderen", tekende Reuters bij KPN op.

    Ook analisten van Berenberg waren te spreken over het oordeel van Brussel. Zij spraken zelfs van het beste nieuws in twee jaar tijd voor een “onbeminde” sector.

    De goedgekeurde overname in Nederland kan de fusie- en overname-activiteiten, of op zijn minst de speculaties hierover, in de sector aanjagen. Berenberg verwacht dat de hernieuwde hoop op consolidatie kan leiden tot een instroom van kapitaal in de Europese telecomsector in de komende weken en maanden. Hiervan kan KPN direct profiteren, zo verwacht Berenberg.

    Topman Ibarra zei dat KPN “in de afgelopen jaren goede vooruitgang heeft geboekt in het verbeteren van de diensten en de klanttevredenheid en door het letten op de kosten, wat het bedrijf sterker heeft gemaakt", aldus de topman.

    Ibarra stelde wel dat het veranderende landschap KPN stimuleert om flexibeler te worden en om te innoveren. Daarom wil KPN de uitvoering van de huidige strategie versnellen.

    KPN hoopt op autonome basis de aangepaste EBITDA te laten groeien, door 350 miljoen euro te besparen op zijn zogeheten opex, maar ook door een verdere groei in winstgevende segmenten en een stabilisering van de omzet. Het terugbrengen van de arbeidskosten zal hierbij een rol spelen, aldus KPN.

    Het simplificatieprogramma dat in 2014 werd aangekondigd tegen het einde van het derde kwartaal heeft voor 650 miljoen euro aan besparingen opgeleverd.

    Verder zullen de investeringen de komende jaren het huidige investeringsbudget van 1,1 miljard euro niet overtreffen, zo liet KPN conform verwachting van Morgan Stanley weten.

    KPN mikt voor de middellange termijn ook op een duurzame vrije kasstroom, aangejaagd door de groei van de EBITDA. Het telecombedrijf wil daarbij een progressief dividend nastreven in combinatie met een afbouw van de schulden.

    Analisten oordeelden dat de strategische update al met al weinig verrassingen opleverden.

    KBC Securities is ervan overtuigd dat KPN zijn doelstellingen kan waarmaken.

    ING is van mening dat er op het eerste gezicht ruimte is voor wat opwaartse bijstellingen van de consensus voor de EBITDA, vanwege de bijkomende kostenbesparingen van 350 miljoen euro tegen 2021, maar dat uitspraken van KPN over de doelstellingen voor de vrije kasstroom nauwelijks impact zullen hebben.

    Over die nieuwe kostenbesparingen was bij Bernstein echter de nodige twijfel. De zakenbank noemde de plannen van KPN voorzichtig van aard. KPN gaat er namelijk niet van uit dat er een herstel van de omzet zal plaatsvinden.

    De focus op het besparen van 350 miljoen euro noemden de analisten opmerkelijk. Zij vragen zich af of KPN dit kan realiseren en mikken eerder op een besparing van circa 330 miljoen euro.

    Bernstein verhoogde het koersdoel voor KPN naar 2,60 euro. Maar meer dan een neutraal advies leverde dit niet op.

    Voor Morgan Stanley waren de ontwikkelingen afgelopen week in ieder geval voldoende reden om positiever te worden over de Europese telecomsector. Het advies werd zelfs met twee stappen verhoogd van Onderwogen naar Overwogen.

    Volgens Morgan Stanley zijn de waarderingen van telecomaandelen laag en is hun dividendrendement juist het hoogste in Europa. Hoewel hun groeivooruitzichten uitdagend ogen, kunnen agressieve kostenbesparingen volgend jaar de winst aanjagen, zo voorziet Morgan Stanley.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  5. [verwijderd] 1 december 2018 10:52
    Tja KPN was altijd een defensief, saai, aandeel. Dat verleidde veel beleggers om altijd wat aandelen te hebben. De presentatie van Ibarra sluit hier naadloos op aan; gewoon saai, maar wel degelijk. Dus dat lijkt me de oorzaak dat beleggers weer terugkeren, zeker met turbulente tijden als Brexit en een constant voor opschuddeling zorgende Trump in het vooruitzicht.
    De koers gaat naar de 3.00. Mijn 500 calls dec 2.78 kwamen gisteren weer tot leven; ik had ze al lang afgeschreven maar gisteren kon ik ze kwijt voor 500 euro of, met mazzel, 750 euro. Wie weet wat ze nog waard worden.
  6. Geschorst en weet niet waarom 1 december 2018 11:04
    Prima zaak dat KPN het rendement in de toekomst wil verbeteren. Er komt een kostenreductie van 350 miljoen. Het overtollige vet kan er worden afgesneden. Bij KPN is dit goed mogelijk, omdat er nog veel onnodige kosten worden gemaakt. Je kunt nu zien dat de beleggers dit beleid toejuichen. De bodem is gemaakt en de weg omhoog is ingeslagen.
  7. appiehappie 1 december 2018 13:28
    Het belangrijkste nieuws voor mij was dezeweek......” Volgens Morgan Stanley zijn de waarderingen van telecomaandelen laag en is hun dividendrendement juist het hoogste in Europa. Hoewel hun groeivooruitzichten uitdagend ogen, kunnen agressieve kostenbesparingen volgend jaar de winst aanjagen, zo voorziet Morgan Stanley”.

    Dit betekent dat er steeds meer en meer geld naar de Telecom sector gaat vloeien.. noem het sector rotatie of wat dan ook.. dit soort berichten hebben veel invloed op de koershoogte van o.a. Kpn..
7.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 359 360 361 362 363 ... 370 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links