Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Michelin aast op Telematics-tak van TomTom'

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 mrt Beursblik: ING verhoogt koersdoel TomTom
  2. 02 feb TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. thepouw 29 november 2018 06:46
    Als dit waar is, toont dit aan dat er echt grote interesse is. Er zijn zelfs meerdere rondes nodig. Mij lijkt dat er dan toch in elk geval een mooi prijsje bedongen moet kunnen worden. En dan maar hopen dat HG niet meteen zegt dat maps zelfstandig doorgaat en de opbrengsten geinvesteerd (lees: vergooid) gaan worden.
  2. [verwijderd] 29 november 2018 08:41
    22 JUNI 2017 09:33
    NIEUWS
    Laatste update: 22 juni 2017 09:33
    Michelin koopt telematicaprovider Nextraq

    Nextraq, een Amerikaanse specialist op het gebied van telematica en fleet management van lichte vrachtwagens, is overgenomen door Michelin. Dit meldt Michelin vandaag.

    Nextraq was onderdeel van Fleetcor Technologies, een groot bedrijf op het gebied van tankpassen en betalingsvoorzieningen voor personeel.

    “Telematica en fleet management services groeien wereldwijd snel en vormen een belangrijk onderdeel van onze ontwikkelingsplannen”, verklaarde Ralph Dimenna, coo van de Amerikaanse truckdivisie van Michelin, de overname. “Nextraq is een strategische overname die ons laat groeien op het gebied van telematica en onze concurrentiekracht op het gebied van fleet management technologie en services in de VS versterkt.”
    De technologie en services van Nextrac zijn gebaseerd op gps-tracking. Het gaat dan onder meer om het registreren van onveilig rijgedrag en het blokkeren van mobiel gebruik tijdens rijden. Maar ook het verbeteren van brandstofverbruik en het vergroten van de algehele productiviteit van het transportbedrijf zijn deel van de service, meldt Michelin.

    Nextraq is gespecialiseerd in diensten voor kleine tot middelgrote bedrijven, met twee tot vijftig vrachtwagens. Het bedrijf in Atlanta heeft 117 medewerkers. De klanten bestaan uit circa zevenduizend fleetowners met 116 duizend individuele rijders
  3. [verwijderd] 29 november 2018 08:53
    Uit het jaarverslag van Michelin blijkt dat ze tegen de EUR 476 miljoen hebben betaald voor de overname van Nextraq, een telematica bedrijf in de US. Dat bedrijf is in aantallen abonnees 7x kleiner dan TomTom Telematics

    3.4.8 CasH aND CasH eQUIValeNTs
    Excluding the currency effect, cash and cash equivalents declined by €39 million year-on-year to €1,773 million, reflecting the net impact of the following factors: ?increases from: • the €662 million in free cash flow, after the investment of €476 million in acquisitions (mainly all outstanding shares of NexTraq), • the €35 million in proceeds from the issue of new shares on the exercise of stock options, the granting of performance shares and the repayment in 2017 of loans granted to Group employees in 2016 under the Employee Share Ownership Plan, • other factors in an amount of €63 million; 3.4.9 eQUITY

    Jaarverslag Michelin hier:
    www.michelin.com/eng/content/download...

    Abonnee omvang hier:
    www.google.nl/amp/s/www.pymnts.com/ne...
  4. Robin C 29 november 2018 09:35
    Voor een hightech groeibedrijf(sonderdeel) dat winst maakt, wordt typisch 8 keer de EBITDA betaald. Nu, door de meerjarige bull market, zie je overnames in ITS waarbij soms 16 keer de EBITDA op tafel wordt gelegd.
    Ik kan nu niet direct zien wat Tom2 Telematics als EBITDA heeft, of wat 2018 zal brengen, maar dat kan je al een goede indicatie geven van de overnameprijs. Merk op dat de EBITDA door de verkopende partij typisch wordt opgeboost, dus een iets hogere prijs kan ook :-)
  5. [verwijderd] 29 november 2018 11:21
    Na eerste halfjaar was ebitda 33,1 mln
    corporate.tomtom.com/events/event-det...

    Gezien de groei komt deze einde jaar tegen de 70 mln.

    Wel goed om te weten: de divisie draagt nu intern kosten af voor kaarten onderhoud; dit drukt het ebitda. Als de overnemende partij bepaalde ‘ballast’ niet meeneemt, is het ebitda om mee te rekenen hoger.

    Daarnaast zijn er schaalvoordelen bij samenvoeging en is er een nieuw platform ontwikkeld (3 jaar werk aan opex en enkelen tientallen miljoenen capex) waar mogelijk ook IP omheen zit.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TomTom

7,145 12:25
-0,130 -1,79%
Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links