Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,200 16 apr 2024 13:38
  • -0,075 (-1,03%) Dagrange 7,080 - 7,205
  • 77.054 Gem. (3M) 272,7K

TomTom nov '18 BUY (of bye?)

8.136 Posts
Pagina: «« 1 ... 341 342 343 344 345 ... 407 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2018 15:52
    quote:

    VanillaSky schreef op 25 november 2018 12:57:

    [...]

    Die stemming zal best gedaan worden maar is natuurlijk een wassen neus. Harold en zijn vazallen bepalen en niemand anders heeft verder wat in de melk te brokkelen.
    Die mogen dan niet mee stemmen natuurlijk. Dat zullen ze ook niet doen.
  2. DerksVisie 25 november 2018 16:39
    Ketchup is altijd al heel wisselend betreft zijn verwachtingen van TomTom, niks om je zorgen te maken.

    Wel is wereldwijd een afbraak gaande van beleggingen van bitcoin tot olie tot aan de aandelenmarkt tot ver in China. Enige waar ik nog geen daling heb kunnen constateren is de huizenmarkt. Al zijn er wat haarscheurtjes te zien vanuit London. Dus nee als je je ergens zorgen om zou moeten maken is het de wereldeconomie.

  3. forum rang 7 ketchup 25 november 2018 17:10
    quote:

    marijke m schreef op 25 november 2018 16:05:

    Wies, heb je nieuwe info binnen, omdat je ineens zoveel negatiever bent?
    Marijke
    Ben niet negatiever over TT, want ik denk dat dit juist is waar we opwachten, namelijk kapitaliseren, maar er zijn wel verschuivingen die zeker een invloed gaan hebben op de sector

    persoonlijk zie ik meer belangstelling voor Telematics dan voor de kaarten van TT en dat vind ik wel angstig, zeker als er een kans bestaat als TT post Telematics/Consumer alles op één divisie zet Maps plus

    Morgan, die zo af en toe een update geven over de sector, die zij zelf als één van de belangrijkste voor groei en ontwikkeling zien de komende 10 jaar, een revolutie in mobiliteit in al haar facetten en welke bedrijven naar hun mening zich hier het beste in weten te positioneren , zien ook dat er machtsblokken ontwikkelen , ook politiek gedreven, US Big Tech kan meer gaan samenwerken om hun knowhow positie voor ontwikkeling ( R&D) en voorsprong niet kwijt te spelen aan het opkomende Oosten en dan met name China , die men als een serieuze contender ziet op alle gebied van Tech, voornamelijk vanwege het feit dat Big tech in Amerika namelijk opener en toegankelijker is dan in China, waar men in de oost meesters zijn in 'stelen/kopiëren' van intellectual property en dat kan de machtspositie van Amerika op technisch gebied ondermijnen

    Apple, Alphabeth, MSFT, AMZN, Tesla, Intel enz... zijn bepalende spelers geweest de laatste decennia voor veel van de moderne toepassingen en knowhow die men kopieert en vanwege de vraag die ontstaat uit de grote economische groeilanden zoals China en India , daar US Inc namelijk puur geld gedreven is ( omdat aandeelhouders rendement daar nu eenmaal in hun cultuur de grootste prioriteit heeft), is men over de top gegaan voor markt te securen en heeft men daarom indirect om aan die winsten die uit die vraag komen , veel te veel knowhow vrijgegeven, ook vanwege produktie te brengen naar die landen, alles voor maximalisatie van aandeelhouders
    (je ziet hoe bvb een Tesla die geld verbranden als geen ander, echt alles op alles zetten om in ieder geval via beurswaarde toename aan de verwachtingen van aandeelhouders te doen, dat doet beleggers/investeerders onboard blijven in je toko , als je het niet met winsten voor cijfers kan , dan moet je in ieder geval een manier weten te vinden dat je beurskoers omhoog blijft gaan , nou dat is Musk wel gelukt , in 10 jaar van 20$ naar 350$)

    het gevaar voor politiek en US Inc is gewoon de opkomende shift in machtsverhoudingen en die is voornamelijk gedreven door vraag en die vraag komt uit die landen zoals China en India en daar heeft men knowhow voor moeten opgeven/delen, dat begint nu in het nadeel te werken van hen die deze ontwikkelen.

    als Big Tech in de US zich hier tegen gaat wapenen en echt nauwer gaat samenwerken, en de eerste signalen tussen Apple en Alphabet gaan die kant al wat uit, dan gaat dit een enorme impact hebben

    ook met de wetenschap dat de auto industrie compleet overhoop gaat en dat gaat sneller dan we denken en de penetratie van Big Tech in mobiliteit, gaat het spelersveld ook mee evolueren, ik begrijp best dat HG niet weet hoe het er over 5 jaar uitziet, denk dat niemand dat weet, maar je weet wel welke trend het opgaat, dus je kan wel invullen hoe de sector zich zal gaan ontwikkelen, maar je kan niet invullen wie daar de bepalende spelers gaan zijn

    wat TT betreft heeft men de juiste beslissing genomen, maar men moet wel doorbijten
    niet na Telematics zelfstandig proberen met Maps plus verder te gaan
    Telematics is veel veiliger en zekerdere onderneming voor money earner en groei dan Maps plus, dit laatste echt nog altijd onbekend terrein, vandaar ook HG's terughoudendheid

    persoonlijk, wat mijzelf betreft
    ben niet bereid hier in mee te gaan, de beurzen corrigeren thans echt serieus en ik zie voor beleggingen veel betere mogelijkheden voor risk/reward dan TT straks op één cilinder, dus ik wil eruit en liefst zo snel en hoog mogelijk.

    begrijp dat anderen hier anders tegenaan kijken en dat risico zelfs graag willen nemen, ik geef HG het voordeel van de twijfel zolang hij een stappenplan doorvoert tot een totale verkoop of exit, HG heeft bij mij geen krediet meer om op de lange termijn mee te gaan in zijn visie voor TT als zelfstandige onderneming.

  4. [verwijderd] 25 november 2018 17:22
    Ik denk wel, dat de verkoop van ttt moet gaan verrassen, en dan bedoel ik iig meer dan een miljard. Daaronder zie ik zelf ook niet heel veel stijging. Van de andere kant, hebben ze het wel daadwerkelijk verkocht, terwijl dat nu nog steeds geen zekerheid, gezien het verleden van HG.
  5. Prop. 25 november 2018 17:58
    HG doet er alles aan om geen aandeelhouders waarde te creeeren, ik snap niet waarom. Hij kan op zn minst toch aandelen inkopen met het veld op de plank. Aandeelhouders hebben jaren lang geinvesteerd in dit bedrijf laat ze nou ook een keer mee profiteren en de investeringen een keer echt oogsten.

    Waarom moet dit allemaal nou zolang duren. Misschien gaat het tussentijds nog een keer flink omlaag om vervolgens weer na de verkoop op 8,5€ max te eindigen. Allemaal aparte praktijken maar het gebeurt bij tom2 wel opvallend vaak en moedeloos om van te worden...
  6. [verwijderd] 25 november 2018 18:47
    Zoals het personeel van TT vooral zorgt voor de juiste benutting van de technologie en de juiste vindingen doet, zo zal ook het personeel ons in de toekomst behoeden voor een exit waarbij alleen de founders maximaal profiteren. Je kunt niet zowel het personeel als je aandeelhouders schofferen.

    In het verleden vaak genoeg aan de orde geweest dat personeel van TT elders meer zou kunnen verdienen, maar vanwege personeelsopties toch wel gebonden was aan TT. Als die personeelsopties niet dat gaan opleveren, wat ze er van hadden mogen verwachten, dan kan HG het beste meteen ook maar alles verkopen, want wie wil er dan nog voor hem werken?

    Zeker als je CEO ook nog eens heeft laten weten, dat het aandeel een te lage waardering kent.
  7. tafon 25 november 2018 22:26
    Geen enkele twijfel over de totale verkoop:
    Het proces waar men nu in zit Is (uit eigen ervaring) liegen en bedriegen, dubbele agenda's, men vertrouwd elkaar niet meer , men is bang dat de uitkomst slecht uitpakt dus gaat men in stiekeme gesprekken over de overname, en H.G. weet dat en doet net of hij nog de controle heeft maar het is een gedane zaak waar hij alleen nog maar zoveel mogelijk geld voor zichzelf uit wil halen, dus verkopen voor het bekend wordt dat het geen gesloten front meer is.
    Het zal ook niet lang meer duren.
  8. [verwijderd] 25 november 2018 22:45
    quote:

    Erg chebbi schreef op 25 november 2018 19:46:

    Ja. Het is een kwestie van geduld bewaren. Op uitschieters ga ik wel handelen. Dat hebben me de afgelopen weken wel geleerd.
    Over het algemeen is het niet dom om na een overnamegerucht een spike te verkopen.

    Als kid zegt dat het dom is om na een overnamegerucht een spike te verkopen, dan weet je zeker dat het niet dom is om na een overnamegerucht een spike te verkopen.
8.136 Posts
Pagina: «« 1 ... 341 342 343 344 345 ... 407 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links