Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,440 19 apr 2024 12:25
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,440 - 1,450
  • 959 Gem. (3M) 3K

TIE Kinetix 2018

131 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 ramptoerist 24 november 2018 19:30
    quote:

    marcello106 schreef op 24 november 2018 16:46:

    [...]

    Ik ben blij dat TIE zo verstandig is geweest om de kaspositie goed te monitoren, maar het blijft tenenkrommend om te zien dat de potentie van dit bedrijf wordt geremd door een gebrek aan middelen.

    Bovenstaande doet niet vermoeden dat er nog iets over is van de voorgenomen strategie. Vreemd inderdaad dat TIE, dat aangeeft regelmatig met een “strategie update” te zullen komen, hier verder over zwijgt.
    wederom de vraag, sinds de rss, hoeveel stukken zijn erbij gekomen? volgens mij ruim 500K, klopt dat?

    Tevens gaan ze nu ( 6 jaar te laat ) zich concentreren op de cloud?

    Alwaar amazon, MS en IBM reeds alles op eten?
    Hoe vaak is dat 'we gaan ons concentreren op sales'' verhaal al niet voorbij gekomen over de jaren. En niet enkel hier.
    En ik wijs graag even naar t bied en laat topic, want dat is dramatisch.
  2. forum rang 4 marcello106 24 november 2018 20:01
    quote:

    ramptoerist schreef op 24 november 2018 19:30:

    [...]
    En ik wijs graag even naar t bied en laat topic, want dat is dramatisch.
    Dat ben ik volledig met u eens, maar aangezien u zelf de auteur bent van de onzinnige bijdragen is het niet zo ingewikkeld om daar iets aan te doen........
  3. forum rang 8 aextracker 8 december 2018 08:59
    Zodra TIE minimaal 4 kwartalen op rij winstgevende groei(versnelling) laat zien in haar omzetreporting, ofwel wanneer het bestuur een geinteresseerde koper vind die het bedrijfje wil overnemen vanwege de (in software) verpakte geintegreerde technologie en kansrijke groei als die slim weet te vercommercialiseren.

    Tracker
  4. forum rang 5 ramptoerist 8 december 2018 12:49
    quote:

    Hammer schreef op 7 december 2018 17:35:

    Ondertussen staan mijn niet gekochte aandelen in dit bedrijf nog altijd royaal onder water! Marcello, Trekker, wanneer gaat het tij echt keren?
    Probleem is dat je voor een tij wel voldoende water moet hebben. En dit bied en laat boekje staat al jaren droog. Steeds met 10 stukjes flipt iemand het boekje. Kortom, je kan het ook niet eens fatsoenlijk traden. Dood geld, geen dividend, en kom er maar eens vanaf.
  5. forum rang 8 aextracker 27 december 2018 10:56
    Paar quotes van de CEO uit het JV 2018 om over na te denken, ofwel inhoudelijk op te reageren;

    Whilst we are generally content with the commercial positioning of FLOW, we also faced some challenges with the lack of traction from certain third party applications. In particular the Google products in Analytics and AdWords for Channel performed below expectation.

    ….In FY 2019 we will further expand our ERP partner network with Microsoft, Sage and SAP.

    ….We are reconsidering our go to market strategy for Google AdWords for Channel in FY 2019.
    In de management review hierover;
    ...It proved to be rather challenging to gain access to marketing budgets with our innovative technical solution without having ownership of the marketing content. As content usually is managed by (large) advertisement agencies, they also determine the use of the tool

    ...Our international expansion plans for Google Analytics have been pushed out to FY 2019.

    Also in FY 2018 the planned phase out of some of our non-FLOW customers took place. As we have mentioned before, the build of FLOW subscription business is insufficient to compensate the loss of non-FLOW revenue. We remain committed to drive our FLOW strategy and we are launching new initiatives in FY 2019 to bring FLOW deeper into our existing customer base

    Waarnemingen o.b.v. eerste quickscan van het JV 2018 i.r.t. de kern van de in AGM, maart 2018 toegelichte, op dat moment 6 maanden in werking zijnde strategie FLOW;

    M.b.t. jaar 1 (FY 2018) van de FLOW based (focus) strategie;
    1.) Daalt de FLOW order intake met 1,2 Mln i.p.v. dat deze stijgt . Dit gebeurd zgn. t.g.v. verlies van 1 klant Parker Hannifin -> Groter probleem blijkt het gebrek aan commerciele slagvaardigheid in de opbouw van nieuwe FLOW based klanten! Wat is de learning- cause case learning hier ?
    2.) Daalt de Non FLOW order intake t.g.v. strategische keuze met Euro 1.9 Mln.
    3.) Daalt belang top 10 klanten van 27% naar 24% -> ergo de klantafhankelijkheid wordt geringer van de Top-10, daarmee echter de commerciele bewerkelijkheid en behoefte aan slagvaardigheid (klantacquisitie en salespower) ook. dat lees ik niet uit de CEO outlook -> verder verdiepen in de bestaande customer base.....
    4.) De voorgenomen uitbouw met 10 Fte's in FY 2018, is niet gerealiseerd, er zijn in FY slechts 2 Fte's nieuw toegevoegd in sales & marketing.
    5.) Daalt de omzet met 2 Mln van 18.8 naar 16,8 Mln Euro i.p.v. dat deze stabiliseert.
    6.) Is de net income verbetering (184 K positief) bottom-line a euro 2,7 Mln te danken aan afbouw kosten met 3.4 Mln Euro, waarvan 2.2 Mln eenmalig a.g.v. minder impairment in 2018 een positieve (juridische) meevaller (hosting issue afgekocht door Leaseplan) en ca. 400 K minder advieskosten.
    7.) Cash flow from operations beslaat een schamele 400K in 2018.

    Mijns inziens tonen de cijfers een genuanceerd beeld, van wat niet door het MT gemeld wordt ;
    De beoogde transitie in het eerste jaar van de 3 jaars FLOW based strategie , gesterkt door B2G groei en Google partnership blijft fors achter op plan. Klantretentie en klantacqusitie blijft een groter probleem dan technisch\technologische partners op te lijnen\aangesloten te houden. De Google partnership voldoet niet meer aan de commerciele verwachting die leefde binnen TIE KINTIX, daar de tariefstelling van Google is aangepast (fors opgehoogd) en de "drivers voor klantconversie" onvoldoende doordacht \ onderkend blijken". D.w.z. de invloed van advertising agencies op marketing budget allocatie van bedrijven t.a.v. "digitale partner programm development"
    beperkt zich niet alleen op de content, doch tevens op de "systemen & applicaties die de oplossing moeten bieden"...….

    Mijns inziens wordt (in de geschiedenis van TIE's laatste 10 jaar) opnieuw duidelijk, dat de mate waarin TIE de commerciele kennis en competentie beheerst om haar uitstekende technologisch efficiente platform oplossing tot houdbaar waardevolle groei(versnelling) te brengen, onvoldoende is.

    Als kritisch TIE tracker, stel ik "herhaling van zetten vast". De oude RvC zag het wellicht en stelde het MT de keus voor een "ingrijpende wijziging" om tot de benodigde trendbreuk met het verleden te komen, de selecte groep grootaandeelhouders sloot er de ogen voorn (onbegrensde loyaliteit), de nieuwe RvC moet het allemaal eerst ontdekken en opnieuw rangschikken (herbenoeming CEO, i.v.m. continuïteit) het marketing & business development team komt met de onvoldoende prestatie weg (ik zie een minimale afname van de variabele loon component in 2018), de CEO staat het toe en draait de marketing budgetkraan zelfs een beetje dicht. Op 2 na, blijken toch alle 2018 ambities als "succesfull" te worden gelabelled in het JV 2018.....

    Hamvraag; Wordt op tijd door de grootaandeelhouders en RvC ingezien dat TIE KINETIX haar aantrekkelijkheid verliest, wanneer het technologisch platform FLOW door de techniek in de tijd wordt ingehaald en Google partnership niet datgene brengt na meerdere jaren toetsen en testen ?
    De klantportfolio en groeipotentie blijkt actueel een groter probleem dan ooit tevoren.
    Immers; technische (EU) projectbuffers en eerder geacquireerde (Demand Gen. & Hosting) omzet verdampt. Daarbj de consultancy omzet afgebouwd, waarmee de afhankelijkheid van de resterende bouwstenen toenam.
    Een bouwsteen die in 2018 een afbrokkelend muurtje achterlaat als kwetsbare "wall of defence" voor een haperende commerciele strategie.

    Wordt nu de kwaliteit van de RvC een kernpunt onder de waardegroei van de onderneming ?
    Gaan de ingebrachte competenties van de 3 RvC leden in boekjaar 2019 sneller bijdragen, dan de afbrokkeling van de omzetmuur in 2018 als resultante van de strategie keuze plaatvond ?
    Durft (mag) men in te grijpen in de management structuur ?
    De intentie lijkt niet aanwezig!

    Rvc-ér Per Nordling heeft ervaring, hoe een IT bedrijf te laten groeien, kent de CEO als vak- en landgenoot, kan TIE bij PE firma's onder de aandacht brengen, die investeren in groeiversnelling, Gerdy Hertevelt-Smeets weet hoe TIE bij (Rijks)overheden (B2G) binnen kan komen en bruist van ambitie, RA Georg Werger weet hoe hij de rekensommen kan controleren of de strategie in het belang van de aandeelhouder de waarde gaat creeren die de strategie van TIE KINETIX zou moeten beogen te realiseren.

    Het heeft er alle schijn van, dat de grootaandeelhouders begrepen hebben, dat het "Uur U oor TIE KINETIX nadert". Dat daarmee het zekerstellen van rendement op langeleden geinvesteerd vermogen een topic is.
    Met een 10 jaars wereldwijde economische groei cyclus achter de rug slaagde dit TIE KINETIX er niet in om een robuuste basis aan groei en sterk trackrecord op te bouwen. dat geeft te denken.
    TIE'm will tell of en hoe deze RvC het dobberende scheepje TIE en de vaart weet te keren. Eem draai richting de ooit beoogde winstgevende snelle groei die Peter van Schaijk, Kees Komen en Dirk Lindenberg in de technologie voorzagen.

    Eind deze week is Q-1 van FY 2019 alweer achter de rug 1 kwartaal zal het verschil niet maken. Tijdens de AGM in maart 2019, mag de aandeelhouder na een klein jaar van de RvC in functie, van dezelfde nieuwe RvC een significant teken verwachten of en hoe TIE qua koers en strategie gaat wijzigen en qua resultaat verbeteren en voorwaarden \ uitgangspunten daartoe gesteld worden.

    Ben benieuwd !
    Ook naar eenieders inhoudelijke bijdrage op mijn TIE-track waarneming op de valreep van het jaar 2018.

    Tracker
  6. [verwijderd] 27 december 2018 11:40
    Hoi Tracker,

    Dank voor de analyse die duidelijk zichtbaar maakt dat het TIE scheepje op de rotsen afkoerst. Helaas, duidelijk een vorm van onmacht/onkunde, grenzeloos optimisme en gebrek aan realiteit. Wedden op grote partners die jou niet nodig hebben en in de grote groeiende markt geen vuist kunnen maken.

    We hebben geen ramptoerist en/of DeZwarteRidder nodig om ons duidelijk te maken dat een investering in TIE dood geld is. Ondanks het feit dat beide heren er een dagtaak aan hebben om op elk draadje het laatste woord te willen hebben. Ach, als ze dat gelukkig maakt...

    fc
  7. forum rang 5 ramptoerist 28 december 2018 08:52
    De focus ligt nu toch op cloud diensten? "'Voor het boekjaar 2019 wil Tie meer inzetten op clouddiensten. Dat moet nieuwe omzetstromen aanboren voor het bedrijf" aldus www.iex.nl/Nieuws/ANP-211118-104/Tie-...

    Dat is ongeveer 8 a 10 jaar te laat, maar het staat leuk in een pb. Kan niet wachten op het pb over een ''samenwerking''( lees betaalde licentie ) & name dropping met Azure & AWS.
    En elk jaar weer afwachten op de nieuwe, en dit keer nog nieuwere plannen weer succesvol gaan worden. Of niet.
    En ach, anders drukken ze toch nog wat stukken bij, en gaat het lekker voor de eindejaarsbonus uitkering? TIE doet t prima, voor TIE.
  8. forum rang 8 aextracker 28 december 2018 11:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 december 2018 11:03:

    Tjonge, jonge, het is wel duidelijk dat Tracker zich zit te vervelen.

    Ik vermoed trouwens dat Tracker van beroep een dominee is of een tekstschrijver die per woord betaald wordt.
    Tjonge tjonge,

    Spiegeltje spiegeltje aan de wand....
    De forum lezers stellen wederom vast dat De zwakke ridder geen werk heeft, al jaren niets beter te doen heeft dan inhoud ontwijken en plaagstootjes uitdelen op fora waar het geen interesse in heeft.
    Het wordt vast en zeker door IEX gesponsored, omdat het traffic oplevert.

    Op inhoud kunnen we het nl. niet betrappen, doch dat wisten we al.
    Het gaat slechts om forum verstorend gedrag.

    Tracker
131 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links