Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het rommelt in Frankrijk

2.167 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 25 november 2018 11:03
    Nou, nou, nou…..

    Toch even flink relativeren:

    Ten eerste: De benzine en dieselprijs is in Nederland en België stukken hoger dan in Frankrijk. De onrust en vernielingen geven juist veel meer aan dat Fransen veel vlotter gaan demonstreren en het canaille veel eerder rotzooi schopt dan in Nederland of België.

    De Fransen hebben sowieso een reputatie opgebouwd nogal snel heetgebakerd de boel op stelten te zetten.

    Ten tweede: En dat is nu juist de grond van de zaak: Als Regeringen geen grotere begrotingstekorten willen opbouwen dan zullen die regeringen toch ergens hun geld vandaan moeten halen. In België weten de Belgen daar alles van: De electriciteit en de diesel en de benzine is in België het hoogst van heel Europa...

    Frankrijk heeft een ontzettend uitgebreid verzorgingssysteem. Wordt alom erkend en vaak door buitenlanders met grote, verbaasde ogen naar gekeken. Maar.... zoiets moet natuurlijk wel betaald worden: Uit de lengte of uit de breedte. Hollande werd met 52 procent gekozen omdat hij voluit ging op het belasten van vermogen en inkomen. Gevolg: Enorme achteruitgang en vertrek van ondernemerschap, kapitaal. Hollande gaf ruiterlijk toe dat hij het verkeerd had aangepakt en op eind van zijn regering er wetten doorjoeg BUITEN het Parlement om. Het was gewoon broodnodig.

    NU krijgen de Fransen gewoon een koekje van eigen deeg: Wil je geen toenemende tekorten maken en wil je toch die zo uitgebreide verzorgingsstaat….Tja, dan zul je het indirect moeten binnenrijven. Brullen, tieren en vernielen dat de benzine te duur wordt…. Zeg dan ook iets over dat enorme werkverzuim, de veel te hoge zogenaamde ziektecijfers, de vele stakingen, de lage pensioenleeftijd, veel lager dan in Nederland of België.

    Als je de waarheid zegt als politicus teken je je politieke zelfmoord. Maar de Fransen , waarvan met name de Amerikaanse bedrijfsleiders in Frankrijk ronduit zeiden dat ze nog nooit zulk hoog werkverzuim en relatief zulk lage productiecijfers in de Ameikaanse vestigingen zagen ( Wat een oproer en consternatie die opmerking in Frankrijk gegeven heeft…!!!!), tja dan zullen de Fransen toch eens moeten leren dat een peperdure verpamperde verzorgingsstaat, met miljoenen eters uit de Staatsruif, toch ergens door gefinancierd moet worden…..

    Macron heeft helse taak om oproerkraaiers die lekker opgezweept door tuig weer rustig te krijgen. Een hele klus. Maar nadenken over de OORZAAK van die relatief matige benzineprijs, weliswaar verhoogd, dat kunnen of willen ze niet….

    Peter

  2. whammy 25 november 2018 12:20
    quote:

    haas schreef op 25 november 2018 01:33:

    in 1968,50 jaren geleden was er ook wat rumoer in Frankrijk:)
    ook toen zat er meer onvrede achter de protesten dan men dacht
    Wat begon als studentenprotest eindigde bijna in een revolutie maar president de Gaulle zijn regering sloeg het op hardhandige wijze de bodem in. Uiteindelijk had ook hier het volk genoeg van het oude establishment.
  3. forum rang 9 josti5 25 november 2018 13:15
    Peter, het is als vanouds weer de bekende druppel die de emmer doet overlopen: zie de post van Hans, gisteren 16.50, alinea 'koopkracht'.
    Steeds meer mensen ervaren, dat de diverse overheden hun koopkracht en daarmee hun bestaanszekerkeid ondermijnen. En als altijd ervaren de middengroepen dat als eerste.
    Aan de 'happy few', laten we zeggen mensen zoals jij en ik, gaan deze ontwikkelingen voorbij, en ook de gepamperde onderkant van de samenleving ondervindt weinig last, immers: de compensaties en subsidies stijgen mee met de hogere lasten.
    Het is, altijd weer, de hard werkende middenmoot, die het moet ontgelden.
    Kijk maar naar de gele jasjes.
    En dan le Pen weer de schuld geven: de gebruikelijke, walgelijke afleiding van de realiteit door het establishment.
  4. Openneer 25 november 2018 13:27
    Nou, nou, nou, fff, wat ben jij een trouwe vazal van de overheid. Je moet het allemaal nog gaan begrijpen, dat de overheid steeds meer geld en vrijheden ontneemt aan de mensen. Door mensen zoals jij, die het establishment ondersteunen en erop stemmen, kunnen ze lekker doorgaan. Slaap lekker...
  5. forum rang 6 !@#$!@! 25 november 2018 14:04
    quote:

    haas schreef op 25 november 2018 01:33:

    in 1968,50 jaren geleden was er ook wat rumoer in Frankrijk:)
    ook toen zat er meer onvrede achter de protesten dan men dacht
    Mag het wel hopen. Van alles wat er op dit moment speelt, dan ga je demonstreren tegen te hoge benzineprijzen ? Absurd gewoon. Ik snap dus niks van die protesten, maar ik weet dan ook vrijwel niks van Frankrijk en wat daar speelt. (behalve dat Joden er zich niet zo veilig voelen)
  6. forum rang 10 voda 25 november 2018 17:09
    ‘Gilets jaunes’ gaan weer de straat op in Parijs

    De Franse protestbeweging van in ‘gilets jaunes’ (gele hesjes) gestoken tegenstanders van de verhoging van brandstofprijzen gaan volgend weekend weer in Parijs de straat op. Dit blijkt uit hun boodschappen in sociale media.

    Buitenlandredactie 25-11-18, 12:41 Laatste update: 12:56

    De betogers richten hun peilen nu niet alleen op het beleid van president Emmanuel Macron, maar eisen zijn aftreden. De betoging komende zaterdag is er een ,,op weg naar het aftreden van Macron’'.

    Lees ook
    Opnieuw rellen in Charleroi, ondanks waarschuwingen van de politie
    Lees meer

    De organisatoren noemen het de derde editie. De eerste grote betoging tegen de forse verhogingen van de accijnzen op benzine en diesel was vorig weekend. Die was in heel Frankrijk met bijna 300.000 deelnemers massaal. Bij de talrijke blokkades van de ‘gilets jaunes’ kwam het tot botsingen tussen betogers en de politie of mensen die door wilden rijden.

    Er vielen twee doden en honderden gewonden. De tweede grote protestdag gisteren werd in het centrum van Parijs ontsierd door geweldplegingen, vernielingen en botsingen met de oproerpolitie.

    In het hele land waren 100.000 demonstranten op de been. De regering Macron stelt dat voor een beter milieu en de klimaatbeheersing het autogebruik omlaag moet. Voor de gele hesjes is het wéér een extra belasting die vooral mensen met lage inkomens treft.

    In Parijs zijn vechtpartijen ontstaan tijdens demonstraties van boze burgers. Bekijk hieronder de beelden:

    www.ad.nl/buitenland/gilets-jaunes-ga...

  7. forum rang 6 haas 25 november 2018 20:38
    Ruim 80 procent van de 27 opgepakte manifestanten na rellen in Charleroi heeft een strafblad, zegt Paul Magnette, burgemeester van Charleroi. Vanavond worden 180 politieagenten ingezet om op het terrein de openbare orde te handhaven.

    In Charleroi zijn zaterdagnacht 27 vandalen opgepakt die in de beweging van de gele hesjes geïnfiltreerd waren.

    De burgemeester van Charleroi, Paul Magnette, de gouverneur van de provincie Henegouwen, Tommy Leclercq, en de lokale politie hamerden zondag op een gezamenlijke persconferentie op het onderscheid tussen de ‘gele hesjes’ die vreedzaam actie voeren, en het honderdtal relschoppers dat in de beweging infiltreerde enkel om amok te maken.
  8. forum rang 7 ffff 26 november 2018 10:23
    Ruim 80 procent van de 27 opgepakte manifestanten na rellen in Charleroi heeft een strafblad, zegt Paul Magnette, burgemeester van Charleroi.

    Als je die opnames ziet: Het is gewoon tuig van de richel, gajus-volk, geteisem, crapuul: En die moet de Overheid gewoon keihard aanpakken.

    Die al of niet terechte verontwaardiging over de hoge dieselprijzen is alleen maar een rotsmoes om ontzettend veel rotzooi te trappen.

    Programma De zevende dag in België was interessanter: De diesel en benzine is in België de hoogste van Europa. Er werden voorstellen gedaan om dat clique-systeem waarbij steeds hogere prijzen ontstaan te gaan veranderen. Moet je natuurlijk ook weer realiseren dat het Overheidstekort in België dan weer toeneemt en België heeft nu net de vorige week een waarschuwing van Europa/Brussel gekregen…. NET ALS ITALIE! Moeilijk hoor voor die politici: De sinterklaas uithangen en toch voldoen aan begrotingsevenwichten/afspraken.

    Peter
  9. forum rang 10 voda 26 november 2018 20:25
    France added 528 MW wind and solar power capacity in third quarter

    Reuters reported that France connected 315 megawatts (MW) of wind and 213 MW of solar power capacity to its electricity grid on the third quarter of the year to take its installed renewable energy capacity including hydro power and bioenergy to over 50 gigawatts.

    French electricity grid operator RTE said in its quarterly report that power from renewable energy sources covered 21 percent of electricity consumption during the period.

    The report said France was on track to meet its target of 15 GW of installed wind capacity by the end of the year. However, the installation of solar power capacity would likely fall short of the 10.2 GW by the end of the year.

    It added that installed solar capacity is at 8.3 GW as of the end of September.

    Source : Reuters
  10. forum rang 10 voda 26 november 2018 20:39
    'Renault mag topbestuurders Nissan kiezen'

    Gepubliceerd op 26 nov 2018 om 20:22 | Views: 52

    Renault 17:38
    62,10 +1,65 (+2,73%)

    TOKIO (AFN) - Automaker Renault mag bestuurders op het hoogste niveau benoemen bij de Japanse branchegenoot Nissan. Dat blijkt uit documenten die zijn opgesteld rond de tijd dat de Franse autobouwer Nissan bijna twintig jaar geleden redde van de ondergang, zo meldt de Japanse zakenkrant Nikkei.

    De verwachting is dat Renault kandidaten naar voren schuift bij samenwerkingspartner Nissan nadat vorige week voorzitter Carlos Ghosn werd aangehouden op verdenking van belastingfraude. Dat kwam hem ook op ontslag bij Nissan te staan.

    Nissan liet vrijdag al weten niet tevreden meer te zijn met zijn pact met Renault. De Japanners zouden graag zien dat de samenwerking meer op basis van gelijken zou worden voortgezet. Daarbij zou in eerste instantie gekeken moeten worden naar de aandeelhoudersstructuur. Renault heeft nu een belang van 43 procent in Nissan.
  11. forum rang 10 voda 26 november 2018 20:46
    PSA will cut 240 more jobs at Vauxhall's Astra plant

    Automotive News reported that Vauxhall, which is owned by PSA Group, will cut an extra 241 jobs from its Ellesmere Port plant in northwest England in the latest cuts at the site, deepening union concerns over the factory's future.

    Vauxhall said in October last year it would cut about 400 out of the then 1,900 people at the factory. The company announced a further 250 jobs losses in January as PSA restructured the money-losing Opel/Vauxhall business it bought from General Motors in 2017.

    Vauxhall said in a statement that "The restructuring is necessary to make it a competitive plant when compared to the benchmark.”

    Vauxhall builds the Astra Sports Tourer station wagon at Ellesmere Port and the brand has seen its UK sales fall 11 percent so far this year, faster than the overall decline of 7 percent in Europe's second-biggest autos market.

    The automaker said the announcement was not related to Britain's imminent departure from the European Union.

    PSA CEO Carlos Tavares said earlier this year that the French automaker will decide in 2020 whether to make fresh investment to keep the plant open.

    Britain's biggest trade union, Unite, said it was seeking urgent assurances over the future of the site.

    "Unite will not tolerate the death by a thousand cuts of Ellesmere Port and will leave no stone unturned in securing the future of the plant and its skilled workforce," said Unite regional coordinating officer Mick Chalmers.

    Source : Automotive News
  12. forum rang 10 voda 26 november 2018 20:49
    PSA and Toyota will end joint production of small cars – Report

    Automotive News reported that PSA Group and Toyota have decided to end joint production of small cars by 2021 but will add cooperation in light commercial vehicles. French newspaper Les Echos reported that Toyota will acquire PSA's stake in the joint venture created by the two automakers and will integrate the Czech plant of Kolin into its industrial apparatus. The Kolin factory builds the Toyota Aygo, Peugeot 108 and Citroen C1 models.

    Les Echos said that the automakers will expand cooperation in the production of light commercial vehicles in France and Spain.

    PSA would go on assembling commercial vehicles for Toyota at its Sevelnord plant in northern France, while the group's Spanish factory in Vigo would produce new Toyota vehicles.

    A PSA spokesman said that "Regarding Kolin, the initial agreement of the joint venture which was signed in January 2002 includes a close which enables each partner to review its position at a given moment. We are in this evaluation process. Nothing has been decided.”

    Source : Automotive News
  13. forum rang 10 voda 27 november 2018 16:40
    Frans consumentenvertrouwen daalt meer dan verwacht

    (ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is in november gedaald. Dit meldde het Franse bureau voor de statistiek Insee dinsdag.

    De vertrouwensindex noteerde in november op 92 tegen een stand van 95 in oktober.

    Er werd een index van 94 voorzien.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  14. forum rang 10 voda 29 november 2018 10:53
    Groei Franse economie licht versneld

    (ABM FN-Dow Jones) De groei van de Franse economie is in het derde kwartaal licht aangetrokken. Dit bleek donderdag uit de tweede raming van het Franse statistiekbureau Insee.

    Het Franse bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal met 0,4 procent, versus een groei van 0,2 procent in het tweede kwartaal.

    De consumentenbestedingen stegen het afgelopen kwartaal met 0,4 procent, terwijl een kwartaal eerder nog sprake was van een daling van 0,2 procent.

    De import daalde in het derde kwartaal met 0,3 procent, terwijl de export steeg met 0,4 procent. In het tweede kwartaal steeg de import nog met 0,5 procent, terwijl de export daalde met 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 29 november 2018 10:55
    Michelin in de race voor TomTom-tak Telematics - media

    (ABM FN-Dow Jones) Bandenfabrikant Michelin is door naar de tweede ronde in de race om het TomTom-onderdeel Telematics te kopen. Dat meldde het Financieele Dagblad donderdag op basis van bronnen.

    Er zijn nog vier gegadigden voor het onderdeel van TomTom dat software maakt waarmee autoverhuurders en transportbedrijven hun autovloot efficiënter kunnen gebruiken, schrijft de krant, op basis van drie bronnen. De drie andere overgebleven bieders zouden Pamplona Capital Management, een tweede investeringsmaatschappij en de Japanse bandenmaker Bridgestone zijn.

    Tegen het FD wilden TomTom en Michelin niet reageren. Pamplona en Bridgestone waren niet bereikbaar voor commentaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 29 november 2018 11:03
    Auto-alliantie Nissan en Renault blijft staan

    Gepubliceerd op 29 nov 2018 om 10:47 | Views: 104

    Renault 10:44
    62,47 +0,49 (+0,79%)

    PARIJS (AFN) - Automakers Renault, Nissan en Mitsubishi blijven samenwerken, laten de drie bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. Het voortbestaan van de krachtenbundeling was een groot vraagteken sinds de arrestatie van Carlos Ghosn, de topman van de alliantie.

    Ghosn zit sinds vorige week vast in Japan op verdenking van belastingfraude. Hij zou onder meer een te laag inkomen hebben opgegeven bij de fiscus. Volgens het Japanse persbureau Kyodo willen openbaar aanklagers zijn detentie verlengen.

    In de nasleep van de arrestatie wilde Nissan naar verluidt sleutelen aan het pact tussen de drie bedrijven. Of de verhoudingen binnen de alliantie zijn gewijzigd, wordt in persverklaring niet gemeld.

    Het samenwerkingsverband bestaat twintig jaar. De drie autoconcerns werken samen om hun concurrentiepositie te behouden en te vergroten, bijvoorbeeld door kostenbesparingen en het delen van productiemiddelen. Vorig jaar verkochten de drie concerns samen meer dan 10,6 miljoen auto's.
2.167 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0732 +0,32%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.926,20 -0,90%
Gold spot 2.335,81 +0,85%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links