Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,440 22 apr 2024 15:01
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,430 - 1,440
  • 207 Gem. (3M) 3K

TIE Kinetix 2018

131 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Argus 27 september 2018 16:30
    quote:

    Kwiirk schreef op 27 september 2018 15:05:

    [...]

    Persbericht 27/9/2018 RDW kiest voor e-facturatie oplossing van TIE Kinetix meldt:
    "Zoals vele overheidsdiensten en gemeenten kiest ook de ............"

    Je zou zeggen dat houvast punt 1 in 2019 bewaarheid wordt, hoewel wat zou TIE Kinetix onder "vele" overheidsdiensten en gemeenten verstaan.
    Beste Kwiirk,

    De Belastingdienst, Gemeenten, en Overheid gerelateerde instanties maken nu gebruik van de
    Flow platform van Tie Kinetix. Mijn idee is dat er een olievlek ontstaat vanwege de noodzaak
    de facturatie in goede banen te leiden naar de overheid.

    Met vriendelijke groeten,
    Olie B Bommel.
  2. forum rang 8 aextracker 10 november 2018 12:29
    Geachte heer van stand,

    Het idee van "de olievlek" werd tijdens de laatste AvA aangeduid als "een ecosystem, wat groei op groei koppelt".

    Voordat we op 21 November kunnen vaststellen in welke mate dit "ecosystem denken" leidt tot een olievlek die zich exponentieel snel uitbreidt, is het de vraag of TIE's B2G eco-systeem denken, de eventuele kritische Succes factoren voldoende heeft onderkend die de olievlekwerking laat ontstaan.
    Er zijn tot nu toe slechts enkele gemeenten (van de 220) formeel aangemeld als "FLOW partners, doch nu moet gaan blijken binnen de komende 6 maanden of deze olievlekken zich snel uitbreiden (volume) en of er waarde aan verbonden is (kritische massa\content & value), vanuit de "eco-system-onboarding gedachte".

    Ik verwacht een matig boekjaar 2018, met een omzet < Euro 18 Mln, met hoogst waarschijnlijk opnieuw een negatief resultaat. De verwachting op de reikwijdte van de olievlek, moet dan bovenal komen vanuit de outlook.
    Immers in april moet de overheid B2G fit zijn. Omzetgroei vanuit eco-system derhalve in boekjaar 2019 , vanaf H-2 pas te verwachten.

    We weten na 10 jaar voorzitterschap, welk trackrecord de CEO heeft i.r.t. het geven van een outlook en het creeren van verwachting.

    Ik ga me derhalve bovenal buigen over de cijfers 2018 en de conclusie in welke mate TIE de verloren non-core contracted value (juni 2018), heeft weten om te zetten in "new business vanuit de core". FLOW\Google & B2G zijn de ankers waar de groei vandaan moet komen.

    We gaan zien in welke mate de omvorming in het eerse jaar van het nieuwe strategisch 3 jaarsplan heeft uitgepakt. Doorgaans kwamen er wat persberichtjes naar buiten in de aanloop naar jaarcijfers. Het uitblijven van die berichtjes is lastig te duiden, doch "aan transparantie heet het fonds in 2018 zeker niet gewonnen".
    Jammer, want als TIE geliefd wil worden, moet het bij diegenen in beeld komen, waarvan TIE verwacht dat het de waardering goed doet. waarom anders op de beurs acteren?

    Vanuit een comfortabele lederen stoel voor een openhaardvuur, gaan we cijfers straks eens rustig lezen. Wellicht valt er iets te proosten ?

    Tracker
  3. forum rang 8 aextracker 10 november 2018 17:52
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 november 2018 13:08:

    Dus Flow is de enige strohalm van Tie.

    Gelukkig vinden ze iedere ca 5 jaar een nieuwe strohalm om de aandeelhouders aan het lijntje te houden.
    Tja, we stellen nogmaals , dat DZR de moeite niet neemt een JV te lezen en aannames maakt o.b.v. "sentimenten" (oproepend).

    Indien DZR zich had verdiept in de materie TIE en niet enkel om Tracker uit de tent te lokken, had hij begrepen wat de 4 omzetdragers binnen TIE zijn en de functionaliteit is van FLOW.

    Vooruit wat feitjes voor de liefhebber;
    In 2017 bedroeg 55% van de orderintake FLOW Saas (12,5 Mln.) en 45% niet.
    Daarbij bedroeg 72.5% "recurring revenue" op basis van Software as a Service (meerjaarscontracten).
    De jaren ervoor bedroegen de kengetallen 45% resp. 67.9%.

    Het uitfaseren van weinig marge genererende Hosting aktiviteiten in E-Commerce, maakt plaats voor FLOW geintegreerde gedigitaliseerde bedrijfsprocessen en programma's i.s.m. Google en het aanboren van B2G omzet gesupport vanuit hetzelfde FLOW platform. Een mooie robuuste basis met veel focus \ keuzes die gemakt zijn.

    Over 2 jaar weet elke belegger of de actuele strategie TIE's gouden strohalm wordt, ofwel de aanzet voor een volgende "Forrester wave development".
    We gaan het zien.
    Voorlopig met cijfers ter staving of de strategie werkt op 21 November wanneer het jaarbericht volgt m.b.t. gebroken boekjaar 2018.

    Mooi op tijd, transparant en niet te ingewikkeld om te volgen.....als je de moeite neemt om je er in te verdiepen tenminste.

    Grappig; TIE is niet failliet en noteert slechs 1.7 Mln. aandelen.

    Bij een (sc)haalbaar resultaat per jaar van 1.7 Mln Ebit en een koers van Euro 7.10 kan iedereen uitrekenen, waar de koers heen kan.

    Ergo KW in dat geval ca. 7, wat "onderwaardering implceert".
    De benoemde Ebit is realiseerbaar o.b.v. de afgelopen jaren waarin het Ebit-stro bij TIE in die mate bleek te kunnen kleuren.

    Kijken we dan eens naar een redelijke waardering, an zou het aandeel bij Euro 1.7 Mln. dus zomaar tussen de Euro 10 - 14\aandeel kunnen noteren. Koersniveau's die niet eens zo lang in het verleden binnen de reeeel genoteerde bandbreedte lagen.

    In boekjaar 2018, zal TIE een verlies noteren. Is dat erg ? Nee, indien dat gepaard gaat met een outlook die bevestigd wat het 3 jaarsplan beschrijft niet.

    Rest de vraag of je het aandurft om te spelen. In de bied laat zie je met regelmaat, hoe dun het boekje is en hoe weinig aanbod er bestaat.

    De handel is weinig liquide in dit aandeel, doch de waarde in het bedrijf lijkt voldoende interessant voor "any player" die de klanten en de technologie wil kopen.

    Voor 20 - 24 Mln, acht ik het niet uitgesloten dat het bedrijf tzt van de beurs wordt gekocht.

    Onzin of wishfull thinking ?
    TIE'M will tell!

    Tracker
  4. forum rang 8 aextracker 15 november 2018 19:05
    quote:

    Kwiirk schreef op 27 september 2018 15:05:

    [...]

    Persbericht 27/9/2018 RDW kiest voor e-facturatie oplossing van TIE Kinetix meldt:
    "Zoals vele overheidsdiensten en gemeenten kiest ook de ............"

    Je zou zeggen dat houvast punt 1 in 2019 bewaarheid wordt, hoewel wat zou TIE Kinetix onder "vele" overheidsdiensten en gemeenten verstaan.
    De vraag resteert, hoeveel van de nederlandse gemeenten met TIE partnerren door middel van implementatie\koppeling van e-facturatie modules vanuit FLOW en\of i.s.m. Simplerinvoicing naar de gebruikers van e-facturatie oplossingen bij gemeenten.

    Hieronder een concrete update van wat de CFO van TIE benoemde ".... zoals vele overheidsdiensten en gemeenten ;

    rvopianoo.m6.mailplus.nl/nct5159382/u...

    Ergo ; 10% van de gemeenten is in Okt 2018 gereed, er lopen 20% van de gemeenten pilots en\of implementaties. Plus 40% in verkenning. Ook te zien , dat er enkele grote gemeenten gereed zijn die TIE niet kon\wilde melden.

    Interessant de vraag in welke mate de samenwerking met Simpleroinvoicing (Partner TIE FLOW) voor TIE omzetmatige materialiteit representeerd.
    Aardige AvA vraag om als MT je op voor te bereiden. Is immers een strategische kernaktiviteit.

    Tracker
  5. forum rang 4 Pitmans 15 november 2018 21:07
    quote:

    aextracker schreef op 15 november 2018 19:05:

    [...]Ergo ; 10% van de gemeenten is in Okt 2018 gereed, er lopen 20% van de gemeenten pilots en\of implementaties. Plus 40% in verkenning. Ook te zien , dat er enkele grote gemeenten gereed zijn die TIE niet kon\wilde melden.

    Interessant de vraag in welke mate de samenwerking met Simpleroinvoicing (Partner TIE FLOW) voor TIE omzetmatige materialiteit representeerd.
    Vooral dat laatste is wel van belang, want waar je in eerste instantie nog de indruk wekt dat TIE wel even alle gemeenten op die lijst zal gaan bedienen, blijkt bij een blik op de participantenlijst van Simplerinvoicing dat daar vele en ook grotere partijen (Exact, Pink, Unit4 en zelfs SAP) op staan.

    Die materialiteit zou dus wel (weer) eens tegen kunnen vallen met zoveel concurrentie bij dezelfde ruif.
  6. forum rang 5 ramptoerist 16 november 2018 06:52
    heel simpel gesteld, dit trio zit hier al jaren de boel op te hemelen. De parel die na een rss van 0,10 naar de 10 ging, en sindsdien na bijdrukken inmiddels op de 7 staat. Immers, na de rss had men hier 1 mln stukken, dus de boel is goed verwatert. Het zijn er inmiddels 1.7 mln.
    En waarbij de chefkok keurig z'n fee binnenharkt, en de boel hier met 10 stukjes elke keer weer omhoog wordt gezet. Je kan er niet eens in handelen als je zou willen met een beetje volume, want je raakt t domweg niet kwijt.
    Dood geld.
  7. forum rang 4 Kwiirk 20 november 2018 13:13
    Morgen publiceert TIE de jaarcijfers, gisteren vroeg Jan Sundelin aandacht voor de volgende uitspraak van Susan Birgersdotter, een succesvolle Zweedse ondernemer, "stop playing safe, we are stronger than you think."
    Zou Sundelin dat ook denken of zou hij het willen denken.
    Ik meen dat TIE getypeerd wordt door "playing safe". Dat betekent voor de cijfers, dat TIE voor 2018 wat voorzichtiger is geweest in het verhogen van de marketing en uitbreiding van de sales, maar ook dat de verkopen minder zijn gestegen dan verwacht, terwijl de non-flow inkomsten sneller zijn afgebouwd dan verwacht.
    Er zijn lichtpuntjes, want de Saas omzet is wel degelijk gestegen, de e-facturatie voor de overheid is een welkome inkomstenbron voor TIE, maar de Saas inkomsten zullen niet zoveel gestegen zijn dat van een succes kan worden gesproken.
    Omdat alle inspanningen zijn gericht op groei van de SAAS omzet met gevolg dat de kosten van marketing en uitbreiding sales zeer sterk zijn gestegen zal het operationele resultaat sterk negatief zijn, ik schat € 1,5 mln.
    Mijns inziens het resultaat van playing too safe met te weinig middelen. Overigens dat zijn omstandigheden die Sundelin zeer goed liggen.
  8. Argus 20 november 2018 19:37
    quote:

    Kwiirk schreef op 20 november 2018 13:13:

    Morgen publiceert TIE de jaarcijfers, gisteren vroeg Jan Sundelin aandacht voor de volgende uitspraak van Susan Birgersdotter, een succesvolle Zweedse ondernemer, "stop playing safe, we are stronger than you think."
    Zou Sundelin dat ook denken of zou hij het willen denken.
    Ik meen dat TIE getypeerd wordt door "playing safe". Dat betekent voor de cijfers, dat TIE voor 2018 wat voorzichtiger is geweest in het verhogen van de marketing en uitbreiding van de sales, maar ook dat de verkopen minder zijn gestegen dan verwacht, terwijl de non-flow inkomsten sneller zijn afgebouwd dan verwacht.
    Er zijn lichtpuntjes, want de Saas omzet is wel degelijk gestegen, de e-facturatie voor de overheid is een welkome inkomstenbron voor TIE, maar de Saas inkomsten zullen niet zoveel gestegen zijn dat van een succes kan worden gesproken.
    Omdat alle inspanningen zijn gericht op groei van de SAAS omzet met gevolg dat de kosten van marketing en uitbreiding sales zeer sterk zijn gestegen zal het operationele resultaat sterk negatief zijn, ik schat € 1,5 mln.
    Mijns inziens het resultaat van playing too safe met te weinig middelen. Overigens dat zijn omstandigheden die Sundelin zeer goed liggen.

    Het siert Jan Sundelin niet weg te kijken van de werkelijkheid. Al jaren heeft hij als CEO het heft in handen en blijft hij nuchter onder de omstandigheden. De vraag is nu blijven de grote aandeelhouders dit pruimen. Waarschijnlijk wel ! Hebben zij een andere keuze !
    Ze willen wel slikken maar niet stikken !

    Olie B Bommel
  9. [verwijderd] 21 november 2018 08:57
    Tie Kinetix schrijft zwarte cijfers

    Breukelen - Tie Kinetix heeft in het afgelopen boekjaar zwarte cijfers geschreven. Het softwarebedrijf noteerde een jaar eerder nog een stevig verlies, al kwam dat door eenmalige afschrijvingen.

    De nettowinst kwam uit op 184.000 euro tegen een verlies van 2,5 miljoen euro een jaar eerder. De omzet van de onderneming zakte naar 16,9 miljoen euro van 18,9 miljoen vorig jaar. De daling kwam onder meer door teruglopende inkomsten uit diensten van Google, zoals Adwords en Analytics. Tie zegt dat dit onder meer kwam door tariefverhogingen door Google.

    Voor het boekjaar 2019 wil Tie meer inzetten op clouddiensten. Dat moet nieuwe omzetstromen aanboren voor het bedrijf. Een concrete financiële prognose werd niet gegeven.

    Bron: Telegraaf
  10. forum rang 8 aextracker 23 november 2018 08:54
    Er was ooit een zelfstandig kruideniertje in Zaandam, die zonder plan uitgroeide tot een concern.....vanwege het veranderende gedrag en de wereld om hem heen.

    TIE'm will tell of de geschiedenis zich herhaald :), vanuit Breukelen.....deze keer dan wel te verstaan.

    Omdat de pipeline gevuld blijkt en zich "verder opbouwt" en de omgeving veranderd blijft de "juiste technologie en vercommercialisatie ervan" een voedingsbodem voor groei.

    Dat laatste is wat er al jaren bestaat en wat TIE management zoekt.
    Het succes van de aanpak die de technologie succesvol vercommercialiseert, is wat mij betreft verbonden aan de kundigheid en daadkracht van het management.
    Dat in combinatie met hun compenetentie de technologische assets, welke TIE in handen heeft, om te zetten in klinkende munten vanuit gerealiseerde explosieve groei. Het platform staat, de opschoning van de portfolio is gedaan, er rest niets anders te doen, dan NU te laten zien wat het MT waard is.

    Vanuit het persbericht ontdek ik overigens weinig "breakthroughs in the revenu growth".
    Een hoopvolle statements over Duitslands potentieel in B2G, is een "lastiger thema dan in NL. T.g.v. de "deelstaat opbouw" en eigen agenda verantworodelijkheid en voering is dat bijzonder bewerkelijk en vereist het resources door te dringen in de (doorgaans conservatieve ) bestuurlijke lagen die erover gaan. Voorts zal een duitse gemeente geneigd zijn een "duitse oplossing"als eerste te verkiezen. met SAP is dan wel een alternatieve platform oplossing...…

    Wellicht heb ik de perstekst te vluchtig gelezen, doch degene die leest wat ik niet zie aan positieve signalen, kan zijn overtuiging hieronder kwijt.

    Tot slot 1 feit;

    Versus de beloofde 10 Fte's extra in 2018 om de groei in jaar 1 van het strategisch plan aan te jagen , zijn er zegge en schijve per ultimo september 2 in de boeken...…..

    Goed salespersoneel is tot 2-maal toe als "kritische succes factor" benoemd door TIE management. Blijkens de feiten, laat dat succes feitelijk nog op zich wachten. Dat doet bij mij de vraag rijzen; Hoe staat het met de daadkracht , de woorden van daden te voorzien.....

    Kom er maar in. Zwarte cijfers is prachtig, een verbetrende bruto marge is mooi, maar niet genoeg !

    Wat nodig is , is een serie aan persberichten met vermelding van "gewonnen gemeenten, waterschappen en instanties \ ministeries met B2G - e-invoicing implementaties en talrijke FLOW mega-hub partner projekten is wat TIE "de markt" en haar eigen grote aandeelhouders zo langzaamaan dient te laten zien.

    Blijkens het bericht is TIE's inrichting in Frankrij en Duitsland , naast Nederland niet in staat dat proces aan te jagen.
    Hopelijk een aandachtspunt op de management agenda. Meen me iets te herinneren van "re-organisatie ambitie in Frankrijk" van Montpellier naar Parijs bij uitblijvende successen van de nieuwe manager aldaar.

    Tracker
  11. forum rang 5 ramptoerist 23 november 2018 16:41
    quote:

    aextracker schreef op 23 november 2018 08:54:

    Er was ooit een zelfstandig kruideniertje in Zaandam, die zonder plan uitgroeide tot een concern.....vanwege het veranderende gedrag en de wereld om hem heen.

    ja, en dan had je Ahold moeten kopen. Of ga je nu een levensmiddelen concern vergelijk met een kwakkelende IT boer? Kan hoor. Sector genoten lijkt mij zelf iets relevanter, maar het kan ook met air france, ASML, randstad, of aalberts vergeleken worden.
  12. forum rang 4 Kwiirk 23 november 2018 21:06
    Tracker,

    zonder plan uitgroeien tot een concern, dat is een wonder en gebeurt slechts één keer.

    Wat mij juist lijkt aan je gedachte is, dat het bij het TIE bestuur ontbreekt aan het stap voor stap het bedrijf afstemmen op de marktbehoefte. Technologisch zal dat wel het geval zijn, misschien wel een beetje teveel, maar commercieel niet. De groei moet dus komen uit het toeval van de externe omstandigheden. Tja, daar kun je lang op wachten en dat doen wij dus ook met al dat dode geld.
    Ik vind ook opvallend, de extreme voorzichtigheid waarmee de op 29 november 2017 aan de groot aandeelhouders gepresenteerde strategie in 2018 is uitgevoerd. inderdaad geen uitbreiding met 10 sales, maar slechts 2, geen negatieve ebitda van 1 mln, maar een positieve ebitda van pakweg 0,5 mln. Het kan zijn dat het bestuur tot deze veel voorzichtigere koers is gekomen om op een rustige manier te bouwen aan een goede relatie met de nieuwe RvC. Het was wel fijn en zorgvuldig geweest als het bestuur deze koerswijziging aan de aandeelhouders had gecommuniceerd.
    Mijns inziens wordt de afgelopen tien jaar gekarakteriseerd door te weinig of teveel risico lopen en ontbrak de gulden middenweg, helaas.
  13. forum rang 4 marcello106 24 november 2018 09:11
    quote:

    Kwiirk schreef op 23 november 2018 21:06:

    Ik vind ook opvallend, de extreme voorzichtigheid waarmee de op 29 november 2017 aan de groot aandeelhouders gepresenteerde strategie in 2018 is uitgevoerd. inderdaad geen uitbreiding met 10 sales, maar slechts 2, geen negatieve ebitda van 1 mln, maar een positieve ebitda van pakweg 0,5 mln. Het kan zijn dat het bestuur tot deze veel voorzichtigere koers is gekomen om op een rustige manier te bouwen aan een goede relatie met de nieuwe RvC. Het was wel fijn en zorgvuldig geweest als het bestuur deze koerswijziging aan de aandeelhouders had gecommuniceerd.

    Ebitda zou meerjarig naar 0% gaan (of zelfs iets daar onder)

    tiekinetix.com/sites/default/files/fi...

    In feite is het Ebitda, geholpen door een eenmalige bate) nu zelfs iets gegroeid van 8,3 naar 10,3%.
    Als je naar de kaspositie kijkt zie je dat het onmogelijk was en is om zonder extra financiering de voorgestelde strategie uit te voeren. (Hoewel met klem door het management tegengesproken........)
  14. forum rang 4 Pitmans 24 november 2018 09:19
    quote:

    marcello106 schreef op 24 november 2018 09:11:

    [...]
    Ebitda zou meerjarig naar 0% gaan (of zelfs iets daar onder)
    Een bedrijf dat streeft naar meerjarig netto verlies.
    Deze jongens moet hoognodig eens met Lucas D gaan praten, die vindt dat prima, zolang de omzet maar stijgt.
    Op dat punt zullen ze de performance dus wat moeten verbeteren.
    Maar stijgende omzet is gewoon een kwestie van wat overnames doen, nietwaar ? Oh dam, vergeten. Hier geldt dat niet.
  15. forum rang 4 Kwiirk 24 november 2018 14:07
    quote:

    marcello106 schreef op 24 november 2018 09:11:

    [...]

    Ebitda zou meerjarig naar 0% gaan (of zelfs iets daar onder)

    tiekinetix.com/sites/default/files/fi...

    In feite is het Ebitda, geholpen door een eenmalige bate) nu zelfs iets gegroeid van 8,3 naar 10,3%.
    Als je naar de kaspositie kijkt zie je dat het onmogelijk was en is om zonder extra financiering de voorgestelde strategie uit te voeren. (Hoewel met klem door het management tegengesproken........)
    Voor extra financiering was daar een "buffer" de Rabo kredietfaciliteit van 1,25 mln.
  16. forum rang 4 marcello106 24 november 2018 16:46
    quote:

    Kwiirk schreef op 24 november 2018 14:07:

    [...]

    Voor extra financiering was daar een "buffer" de Rabo kredietfaciliteit van 1,25 mln.
    Een simpele rekensom leert dat bij het uitvoeren van de voorgenomen strategie (Ebitda=0) daar per 30-9 nog minder dan 100k van zou zijn overgebleven, wat een zekere crash van het aandeel tot gevolg zou hebben gehad.

    Ik ben blij dat TIE zo verstandig is geweest om de kaspositie goed te monitoren, maar het blijft tenenkrommend om te zien dat de potentie van dit bedrijf wordt geremd door een gebrek aan middelen.

    Jan Sundelin;
    “For 2019 we plan to consolidate our investments and focus on running an efficient and lean product suite company with healthy margins.”

    Bovenstaande doet niet vermoeden dat er nog iets over is van de voorgenomen strategie. Vreemd inderdaad dat TIE, dat aangeeft regelmatig met een “strategie update” te zullen komen, hier verder over zwijgt.
131 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links