Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijzen weer stevig onderuit

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. barondehuile 23 november 2018 15:00
    [i][u]In de Thanksgiving-week worden meestal bewegingen met een laag volume en een lage volatiliteit in het energiecomplex uitgevoerd, maar tot nu toe hebben we in deze door de vakantie ingekorte week niets gezien van het feit dat de ruwe prijzen werden beïnvloed door de verhoogde volatiliteit op de aandelenmarkten en de prijzen van aardgas. ondersteund door voorspellingen van een extreem vroege triple-digit drawdown in het aanbod.

    Hier kan ik helaas geen brood van bakken.........sorry beste (Sint)Nicolaas13

    Overigens over de lange termijn zal er simpel een tekort ontstaan en gaan we weer richting 100 of wellicht 200 $/bbl. Daar helpt geen moedertje lief aan (ook geen zonnepaneeltje of windmolentje). Staar je niet dood op een daling ingegeven door politieke spelletjes met een grote bek. Uiteindelijk zullen vraag en aanbod de prijs bepalen. En vraag neemt toe en aanbod neemt af (bestaande bronnen zwakken af en fracking is eventjes hoog, maar snel uitgeput). Als OPEC slechts 1,4 MMbls/day verlaging nodig heeft om de prijs op korte termijn weer naar 70-80 US$/bbl te brengen, kun je eenvoudig bepalen hoe zo'n echt tekort en ook nog eens een steeds groter tekort straks de prijs weer zal opdrijven. Ook bij de Saudi's moet het geld binnenstromen om al het wapentuig te kunnen bekostigen.
  2. ljjls 23 november 2018 16:40
    quote:

    Bravehendrik schreef op 23 november 2018 14:36:

    Het wordt tijd om Iran's olie uitvoer te stoppen, nu we toch zat olie hebben.
    Misschien komt dan de bevolking in actie om die oplichters regering eruit te gooien
    Dan Rusland ook, Poetin is een psychopaat, en dan SA ook, die kroonprins is een.... Dan is Trump een watje
  3. [verwijderd] 24 november 2018 00:38
    quote:

    ljjls schreef op 23 november 2018 16:40:

    [...]Dan Rusland ook, Poetin is een psychopaat, en dan SA ook, die kroonprins is een.... Dan is Trump een watje
    Putin weet wat hij doet en is niet (te) gevaarlijk, hij is intelligent en zal niet als eerste een atoombom werpen.
    Iran is het meest gevaarlijke land op dit moment, zij bereiden niet alleen een nuke voor, zij hebben ettelijke malen gedreigt om hem te gebruiken ook. Eerst de kleine satan Israel en daarna de grote , USA.
    SA zijn barbarische idioten, maar zijn geen wereld bedreiging hopelijk kunnen zij helpen om Iran tot zwijgen te brengen
  4. Traveler@repair 24 november 2018 03:03
    Tuurlijk, Trump heeft de Saudi's onder druk gezet, heeft Iran's olie tegen de verwachting in niet gestopt. De Saudi's slaan terug en kunnen de olie verder doen dalen dan de kostprijs in de VS, hebben ze eerder gedaan. Kwamen toen zelf in problemen. Gaan zich verschuilen achter deze problemen om de betalingen aan de VS te schorten ?? Om zo af te dwingen dat Trump de Iraanse olie gaat stoppen ? Het blijft een spel. Vingers aan de knoppen !
  5. [verwijderd] 24 november 2018 12:15
    quote:

    Traveler@repair schreef op 24 november 2018 03:03:

    Tuurlijk, Trump heeft de Saudi's onder druk gezet, heeft Iran's olie tegen de verwachting in niet gestopt. De Saudi's slaan terug en kunnen de olie verder doen dalen dan de kostprijs in de VS, hebben ze eerder gedaan. Kwamen toen zelf in problemen. Gaan zich verschuilen achter deze problemen om de betalingen aan de VS te schorten ?? Om zo af te dwingen dat Trump de Iraanse olie gaat stoppen ? Het blijft een spel. Vingers aan de knoppen !
    Waarom is het "modern, eigentijds, links, progressief, politiek correct" , om tegen Saudi te zijn maar pro Iran. Hoe kunnen zij dit zelf verklaren of is dit er gewoon ingegoten. Iran is geen haar beter dan de barbaren in S.A.
    In Iran verdwijnen tientallen politieke gevangenen, worden homophielen massaal opgehangen, maar dit schijnt in dit geval niet relevant.
    Onze party zegt SA is slecht, en Iran is ok.
    PS. SA is slechts 1 van de vele OPEC leden, en kan op eigen houtje niks beginnen.
    Je hebt toch niet de nozy dat de VS 148 miljard aan wapens levert en dan in genade afwacht wanneer er betaald gaat worden. Na een vooruitbetaling , wordt 1 badge afgeleverd, dan volgt de rest betaling v/d badge enz
  6. Gnos 29 november 2018 12:44
    In de olieprijs zit steeds een hoop speculatie. Contracten van partijen die helemaal geen olie willen kopen, alleen eraan verdienen. Nu de prijsstijging wat tegenvalt moesten er wat speculanten uit. Dus nog wat daling. Gezien de lage inspanningen m.b.t. exploratie komt die prijs wel weer bij, en RD ook. Bovendien is dit meer een gasbedrijf tegenwoordig, wat gezien de gewenste transitie voorlopig een cashcow zal blijven, vooral als de realiteitszin doorbreekt bij de politiek .. :-)
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links