Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 20 november 2018 00:03
    Kunnen wij u opwarmen voor een docu over klimaatverandering?

    Als het buiten koud is in juli smalen de ontkenners dat de opwarming wel meevalt en als het warm is in januari vrezen de klimaatalarmisten dat de dijken nóg sneller zullen breken. Maar het weer is niet het klimaat en het klimaat is niet het weer, en het onderzoek gaat door dieptes in die velen niet kunnen volgen. Maar er over lullen kunnen we allemaal: wat zien we van verandering, hoe komt dat, wat is er tegen te doen, en is dat eigenlijk allemaal wel zo? Alleen al vragen stellen bij en over klimaatverandering is al een gedachtemisdaad, ondervond Merijn Poels toen hij de door Greenpeace gehate docu The Uncertainty Has Settled maakte rond die vragen. Er waren zelfs filmzalen die hem weigerden. (Het leidde tot recente followup 'Paradogma', zie ook ons GSTV-interview met Marijn.) Maar hij is toch uit de kosten, en daarom is zijn openminded klimaatfilm nu GRATIES te bekijken op de JijBuis. Lekker, voor als het buiten goed/slecht/ander/onverwacht weer is!

    Geen Stijl
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 november 2018 17:31
    In het Vizier
    Experts die optimistisch zijn over ijsbeer worden ’kaltgestellt’

    Door Edwin Timmer
    Updated Vandaag, 09:23
    Vandaag, 08:15 in COLUMNS

    De folder heette IJsbeer in Nood. Jaren geleden stuitte ik erop tijdens een familieverjaardag bij een zus. De brochure poogde haar twee kinderen in Jip en Janneke-taal uit te leggen dat de ijsbeer ten dode is opgeschreven. Want? Smeltend zee-ijs. Klimaatverandering. En dus: einde verhaal voor dit prachtige pooldier.

    Afgezien van de tranentrekkende boodschap stond er een oproep aan de jonge lezertjes. Haal geld op voor het Wereld Natuur Fonds! Bij de buurman, je ouders, en opa en oma! Met dat geld zou de natuurorganisatie onderzoek kunnen bekostigen naar klimaatverandering en bescherming van de ijsbeer.

    Veel blijkt er sindsdien niet veranderd. Op de website van Greenpeace Kids staat een foto van een moederbeer met twee pups op een ijsschots. Omgeven door de Noordelijke IJszee. Ze brult naar een stukje drijfijs. De begeleidende tekst laat weinig twijfel over de boodschap dat het beeld moet verkondigen:

    „Door het smeltende ijs op de Noordpool moeten de beren veel vaker en verder zwemmen om op zeehonden te jagen. Ze komen steeds minder ijsschotsen tegen om op te rusten. Soms raken ze zo vermoeid dat ze verdrinken.” Aldus Greenpeace.

    Het probleem is dat de ijsbeer zich niet houdt aan deze doemverhalen. Het zee-ijs neemt, in de zomer, weliswaar af, maar voorlopig heeft dat geen effect op populaties. Op de meeste bestudeerde plekken, waarbij Rusland een blinde vlek blijft, eten ijsberen hun buik rond aan de eveneens florerende zeehonden.

    De Canadese ijsbeerdeskundige Mitch Taylor twijfelde tien jaar geleden al aan de hypothese dat minder zee-ijs het einde van de ijsbeer zou betekenen. Hij bewoog zich al decennia tussen ijsberen en was zelfs voorzitter van de Polar Bear Specialist Group (PBSG). Zijn redenering: die beer leeft hier sinds het Plioceen, die heeft niet alleen IJstijden overleefd, maar ook warme periodes.

    Maar Taylor werd kaltgestellt. Collega’s van de PBSG gooiden hem eruit omdat zijn afwijkende visie ’bijzonder onbehulpzaam’ was. Onbehulpzaam voor het uitdragen van de ijsbeer als manipulatief embleem voor klimaatverandering. Nog steeds maken deskundigen die menen dat het wél goed gaat met ijsberen weinig vrienden.

    Susan Crockford schreef niet alleen een kinderboekje over het roofdier. Ze ploos ook beschikbare populatiemetingen na en concludeert dat de redenering ’minder zee-ijs, einde ijsbeer’ voorlopig niet op gaat. Gelukkig. Het maakte haar vorig jaar tot mikpunt van een lastercampagne, die zij zelf als ’academische verkrachting’ betitelde. Het was spelen op de vrouw, zonder haar cijfers te weerleggen.

    Zodra academisch groepsdenken kritische geluiden buitensluit, is er iets vreemds aan de hand. Als wetenschappelijk debat plaatsmaakt voor het afserveren van collega’s, dan smelt het vertrouwen in stellingnames weg. Ik zou er als natuurorganisatie niet langer op willen bouwen. Mijn neefje en nichtje hebben, zo ver ik me herinner, nooit geld ingezameld voor de ijsbeer. Bij mij klopten ze niet aan.
  3. forum rang 10 rationeel 20 november 2018 19:11
    Al die instituten leven natuurlijk van ons geld. In de vorm van subsidies, of in de vorm van giften.

    Zij moeten wel een waar verhaal vertegenwoordigen.
    En een jaarverslag hebben, waar in te zien is wat de overhead kosten zijn, en wat daadwerkelijk besteed wordt aan het doel.
  4. forum rang 10 voda 20 november 2018 20:56
    Endesa to close two Spanish coal plants in 2020

    Reuters reported that Spanish utility Endesa will in the coming weeks present a request to close two of its coal plants in Spain, representing around two-fifths of its coal-fired generating capacity in the country. A spokesman for the company said that "We will present the application shortly because we do not plan to carry out the necessary investments to comply with European regulations.”

    The European Union set new standards on resources and emissions for combustion plants last year, requiring expensive technological upgrades.

    The plants are Teruel, near Barcelona in the country's north-east, which has a capacity of 1,101 megawatts (MW), and Compostilla in the north-west, with a 1,051 MW capacity.

    They are due to close in 2020.

    Source : Reuters
  5. forum rang 6 izdp 21 november 2018 00:27
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 19 november 2018 15:08:

    [...]
    Waar ik op doel, is dat overheden zich moeten richten op klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de bevolking.
    --Drogere zomers = minder, dus duurdere gewassen -> dan géén btw verhoging van 6 naar 9% want dat maakt de sores groter
    --Inspelen op koudere winters, dus hoger energieverbruik -> dan géén versnelde afkoppeling van het gas en overbelasting van het elektriciteitsnet creëren en juist stabiliteit brengen in isolatie subsidieregelingen cq energiezuinige en niet vervuilende apparaten cq auto's
    --Betere beheersing van de waterhuishouding ivm gortdroge perioden door het jaar heen en slimme irrigatiemethodes voor gewassen stimuleren cq subsidiëren
    --Ophouden met grove subsidiëring van windmolens, die het alleen maar doen als het niet te warm- of te koud is e/o niet te hard/zacht waait. Geen achterlijk hoge importtarieven op buitenlandse zonnepanelen om de eigen industrie te beschermen. Er zijn veel betere alternatieven die thans nog onbenut blijven.
    etc. etc.

    Overheden richten zich volledig op zo snel mogelijke reductie van CO2 en verliezen daarbij alle andere, en veel belangrijker!, aspecten uit het oog.

    Zeker de aluhoedjes bij Groen Links (waar overigens veel andere partijen achteraan lopen .... die maken het geheel van kwaad tot erger ;-)
    Help.
    Einde discussie.
  6. forum rang 6 izdp 21 november 2018 00:29
    quote:

    rationeel schreef op 20 november 2018 19:11:

    Al die instituten leven natuurlijk van ons geld. In de vorm van subsidies, of in de vorm van giften.

    Zij moeten wel een waar verhaal vertegenwoordigen.
    En een jaarverslag hebben, waar in te zien is wat de overhead kosten zijn, en wat daadwerkelijk besteed wordt aan het doel.
    Help.
    Geen enkele discussie met jou mogelijk.
    Hoe verzin je het allemaal bij elkaar.
  7. forum rang 10 rationeel 21 november 2018 12:47
    quote:

    izdp schreef op 21 november 2018 00:29:

    [...]

    Help.
    Geen enkele discussie met jou mogelijk.
    Hoe verzin je het allemaal bij elkaar.
    De kennis bijgekregen hebben, om feiten te analyseren.

    Een goede opleiding. In de tijd dat opleiden nog een gewaardeerde vaardigheid was, en de juiste mensen zich geroepen voelden om een dergelijk vak te kiezen.

    Van voor de tijd van leraren en docenten dus.
  8. forum rang 6 izdp 21 november 2018 23:34
    www.tudelft.nl/2018/tu-delft/nederlan...

    Gezocht op locatie via lengte- en breedtegraad om te zien of mijn beweringen wel of niet gesteund worden.

    Werkelijk eng om te zien: de meeste bodemdaling komt exact overeen met de doorgevoerde peilverlagingen van de waterschappen.
    Het is niet de natuur, het is de mens die het flikt om korte termijngewin.
  9. ubu 22 november 2018 12:06
    quote:

    !@#$!@! schreef op 22 november 2018 11:41:

    CO2 de laatste 800.000 jaar:
    Ik denk niet dat ze CO2-metingen hebben van de laatste 800.000 jaar. Misschien uit ijskernen...

    Maar deze is ook wel duidelijk. Jammer genoeg niet zo ver terug, maar toch tot de industriele revolutie.

    www.skepticalscience.com/news.php?p=2...
  10. forum rang 10 rationeel 22 november 2018 15:26
    quote:

    maurice73 schreef op 22 november 2018 14:11:

    [...]

    Ik ben blij dat je eindelijk door MENSEN VEROORZAAKTE klimaatverandering erkent.
    Ik heb het al jaren over overbevolking. En met mij veel anderen: www.overpopulationawareness.org/nl/

    Mensen als onderdeel van al het leven, zijn in overgrote mate aanwezig en verstoren het evenwicht tussen alle leven op aarde.

    Het wordt tijd dat de menselijke aanwezigheid vermindert, omdat de mens niet kan zonder de aanwezigheid van het andere leven.

    Ik zie helemaal geen oorzakelijk verband zoals jij suggereert tussen ... klimaatverandering... en overbevolking.
  11. ubu 22 november 2018 15:40
    quote:

    rationeel schreef op 22 november 2018 15:26:

    [...]

    Ik heb het al jaren over overbevolking. En met mij veel anderen: www.overpopulationawareness.org/nl/

    Mensen als onderdeel van al het leven, zijn in overgrote mate aanwezig en verstoren het evenwicht tussen alle leven op aarde.

    Het wordt tijd dat de menselijke aanwezigheid vermindert, omdat de mens niet kan zonder de aanwezigheid van het andere leven.

    Ik zie helemaal geen oorzakelijk verband zoals jij suggereert tussen ... klimaatverandering... en overbevolking.
    En ik denken dat Rationeel eindelijk het licht heeft gezien, en zijn naam eer gaat aandoen. Weer niet. Een u-bocht en een y-bak verder en we zijn weer bij af. Gemiste kans... maar ja...
  12. forum rang 10 voda 22 november 2018 15:48
    Coal pollution to surge in UK if Brexit comes without deal - Report

    Energy Voice reported that Britain’s pollution levels would probably rise if the country crashes out of the European Union without a deal, breaching a key pledge Prime Minister Theresa May has made to rein in emissions. That’s the conclusion of Bloomberg NEF, which forecasts that burning coal would increase in the first quarter of next year if there’s a no-deal Brexit. Without a deal, Britain would also exit on March 29 the EU’s carbon market, which the government in London has said it will replace with a tax on emissions.

    The problem is the carbon market uses a calendar year, so it’s misaligned with with Britain’s end-of-March fiscal-year system, creating a three-month gap with a lower carbon price. Further, U.K. polluters would have an incentive to sell off their carbon allowances because they won’t need them in the future. That could cause carbon and power prices to sink, encouraging the burning of coal across the region, according to Mr Jahn Olsen, an analyst at the London-based researcher.

    Mr Olsen said in an interview “The only way the Treasury can fix this problem is to avoid a hard Brexit.”

    May’s government has pledged to cut pollution and encourage renewables in its effort to meet targets in the United Nations Paris Agreement on climate change. It will introduce a tax on carbon of GBP 16 a ton to replace the ETS in the event of no deal. British polluters also pay 18 pounds a ton under the U.K.’s carbon floor support program, which will remain in place even during the three months.

    Treasury said in a statement that “We are deeply committed to domestic and international efforts to tackle climate change, and this will not change in the event of a No Deal exit from the European Union.”

    Mr Olsen said utilities would burn more coal in the first quarter of 2019 if no deal looked likely. That’s the coldest part of the year, when demand for energy peaks. The result would be an additional 6 million tons of carbon emissions, which is about the same annual emissions of a small country like Lithuania or a large power plant like the English one run by Drax Group Plc, according to Bloomberg NEF.

    Source : Energy Voice
38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,59 +0,18%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.077,16 +0,46%
Germany40^ 18.025,70 -0,35%
Gold spot 2.326,62 +0,45%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+4,52%
Flow T...
+4,36%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+2,44%
Sif Ho...
+1,38%

Dalers

ADYEN NV
-14,03%
WDP
-4,85%
VIVORY...
-3,91%
IMCD
-2,54%
AZERION
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links