Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,880 24 apr 2024 14:34
  • +0,080 (+0,10%) Dagrange 76,340 - 77,100
  • 84.361 Gem. (3M) 378K

Unibail-Rodamco

4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 243 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Klasse 12 november 2018 22:43
    Er zijn allerlei redenen te verzinnen.....achteraf. Maar dat heeft m.i. geen waarde. De reden is simpel dat er meer aanbod dan vraag is en als daar een eenvoudige verklaring voor zou zijn, dan was ik wel short gegaan! (Misschien had Trump een snotneus, moest er belasting worden betaald (of een bankstel), was het tijd voor een herziening, riep een bearish beursgoeroe net wat harder dan een bullish goeroe of regende het op veel plekken en trad er dientengevolge somberheid in de markt, je weet het niet -:))
  2. [verwijderd] 13 november 2018 09:19
    "Arcadis en Unibail-Rodamco-Westfield gaan samen een groot project ter waarde van meer dan een miljard euro in Hamburg aan. Dat maakten het ingenieursbureau en het vastgoedbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

    Het gaat om de bouw van veertien panden aan de oever van de Elbe, waarin behalve winkels, restaurants en een bioscoop, ook een cruiseterminal, een ondergronds busstation, drie hotels, kantoren en 650 appartementen een plaats krijgen. Het totale project heeft een oppervlak van 419.000 vierkante meter.

    Arcadis zal het programmabeheer van het project, Zuidelijk Überseequartier genaamd, ondersteunen met diverse diensten. "Onze meest ervaren experts zullen het project vanaf de eerste minuut begeleiden", aldus directeur Martin Ritterbach van Arcadis.

    "Dit is het belangrijkste en meest complexe project in de geschiedenis van Unibail-Rodamco-Westfield, zei projectleider Jacques Boursault van het vastgoedbedrijf."
  3. [verwijderd] 13 november 2018 09:36
    "Arcadis gaat aan de slag in Hamburg. Het bedrijf is door vastgoedoncern Unibail-Rodamco-Westfield uitgekozen om het programmabeheer in goede banen te leiden bij het omvangrijke bouwproject Überseesquartier in de Noord-Duitse havenstad.

    De ontwikkeling van het totale project behelst 80.500 vierkante meter vloeroppervlakte voor winkels, 21.000 vierkante meter voor onder meer restaurants en andere uitgaansgelegenheden waaronder een bioscoop met meerdere verdiepingen. Ook worden een cruiseterminal met een ondergronds busstation, drie hotels, kantoren met ongeveer 2400 werkplekken en ongeveer 650 appartementen gerealiseerd.

    Diensten die Arcadis levert zijn projectbeheer, constructiebeheer, tenderbeheer, inkoop, site monitoring, supervisie en huurdercoördinatie. Unibail tekende in 2014 al een overeenkomst met de stad Hamburg voor de ontwikkeling van het gebied. Het budget voor het totale project ligt volgens Arcadis boven de 1 miljard euro, concrete financiële details voor het advies- en ingenieursbureau werden niet gegeven."
  4. forum rang 4 junkyard 14 november 2018 23:30
    Er wordt wat vooruitgang geboekt met de grote projecten in Europa, nu ook bij NEO (Brussel):

    www.tijd.be/ondernemen/bouw/Shoppingc...

    Bij de halfjaarcijfers werd nog flinke vertraging gemeld, deze vertraging was zelfs hoger dan tijd die is verstreken na publicatie jaarcijfers:

    The Überseequartier project was delayed by 12 months and its URW Expected Cost increased due to changes to include a larger leisure and Food & Beverage component, to enlarge and upgrade the residential component and due to the impact of the booming German construction market on the first tenders.
    The NEO development was delayed by eight months due to delays in urban planning.

    NEO, Uberseequartier, Milaan en Croydon (Londen) zijn samen goed voor zo'n 5 miljard aan investeringen gedurende de komende jaren. Deze projecten zullen in 2022 tot 2024 worden opgeleverd.

    Komend jaar zijn er weinig grote projecten die worden opgeleverd. Met het hoge bedrag aan desinvesteringen in het vierde kwartaal van 2018 (waarna huurinkomsten verdampen) en het lagere verwachte directe resultaat in het tweede halfjaar van 2018 (eerste halfjaar 2018 resultaat was 6,58 euro, totaal outlook 2018 is 12,75-12,90 euro = resultaat tweede halfjaar 2018 6,17-6,32 euro) lijkt het erop dat het directe resultaat niet veel kan groeien in 2019 t.o.v. 2018.
  5. forum rang 4 Chessplayer1992 15 november 2018 07:28
    Ik begrijp je punt - dit viel me ook op toen ik het lijstje met projecten van UB zag in het jaarverslag 2017. Tegelijkertijd gaf UB aan 6-8 % winstgroei te verwachten, excl. Westfield. Ik weet niet of dat like for like is. Ik moet bekennen dat ook mij niet duidelijk is waar deze groeipercentages op gebaseerd zijn. Daarnaast heeft de bezetting van de 'niet flagship' portefeuille van Westfield een potentieel doordat de bezettingsgraad (relatief) laag is.

    Ik kan overigens het jaarverslag van Westfield van 2017 niet online vinden. Weet iemand waar die te vinden is?

    Overigens vind ik de hoge schuld van UBW meevallen, circa 37%. Het hangt m.n. af van de waarderingen, een dalende markt en dalende waarderingen leidt tot een significant hogere schuld, en dat is denk ik iets meer dan enkele procenten. Maar ook hier moet er eerst een slechtere markt komen, dan dalen de huren, en pas daarna met de DCF methode daalt de marktwaarde. Dus ook dat is geen korte termijn signaal.

    Wat denken jullie?
  6. forum rang 4 Chessplayer1992 15 november 2018 08:45
    Ik heb helaas ook een redelijk verlies - toch denk ik dat op de langere termijn Westfield geen verkeerde aankoop is.
    Ten opzichte van Klepierre hebben zij nu het voordeel dat het Europees vastgoed er beter voor staat. Generiek wordt aangenomen dat het Europees vastgoed circa 3 jaar in de markt achterloopt op US (las ik bij analisten). Echter, op de lange termijn voegt US wel degelijk bij aan risicodiversificatie (net als GB). Daarnaast heeft Klepierre nog meer focus op de traditionele fashion, terwijl bij UBW de focus ligt op de transitie naar meer food (UBW al verder in de transitie) en 'entertainmant'. Het moet bij UBW meer een 'beleving' worden. Ook heeft UBW focus op CSR, ook dit draagt (op lange termijn) bij aan goede resultaten. Een ander punt is dat UBW veel inzet op digitalisering, klantbinding en met social media en apps de achterban vast wil houden (Westfield was hier op diverse flagships ook al erg goed in).

    De daling van de koers zie ik meer als bijkoop argument op het moment. De dividend yield is circa 7%, waarbij m.i. de beste schatting is dat de komende jaren het direct (lfl) resultaat gelijk blijft (totdat nieuwe investeringen afgerond worden). Wij zien immers niet waarom het direct resultaat kan stijgen; hoewel ik wel erken dat het management een groei van 6-8% verwacht (excl Westfield) en dat zij de markt en portfolio toch beter kennen dan wij. Daarnaast zit er nog wel behoorlijk wat in de pijplijn, én is er nog voldoende vastgoed om af te stoten dat niet in de 'flagship' malls behoort.

    Vanaf februari wordt een update van de visie kenbaar, daar ben ik vooral benieuwd naar. Daarnaast staat de schuld met circa 7 jaar iets langer vast dan klepierre, en ruimschoots langer dan de Nederlandse concurrentie (NSI, EP, Vastned). Ook dat is positief m.i.

    Hoe kijkt de rest hier tegenaan?
  7. matin 15 november 2018 09:14
    Het lijkt erop dat we op een draaipunt zitten wat betreft koers.
    Ben er an overtuigd dat we over 2 a 3 jaar zeggen, hadden we maar gekocht op € 160.

    Kwaliteit gaat de doorslag geven in retailland en dat heeft URW.
    Heb ook stevige verliezen maar geen haar op mijn hoofd die denkt verkopen op dit niveau.
  8. forum rang 4 junkyard 15 november 2018 11:51
    @chessplayer

    westfield.urw.com/investors/sharehold...

    Verder deel ik de mening niet dat Europa achterloopt op VS. De markten zijn niet vergelijkbaar. VS loopt juist achter wat betreft het veel te hoge aantal m2 winkel oppervlakte per persoon. Koopgedrag en consumenten in VS verschillen van Europa. E-commerce heeft in Frankrijk nog wel een slag te maken (extra marktaandeel te winnen), maar in NL of UK is de online pentratiegraad al veel hoger.

    Groot URW nadeel is de Westfield overname en kosten en onzekerheden die hieraan zijn gerelateerd. Mogelijk dat in het tweede halfjaar van 2018 hoge reorganisatielasten worden genomen oa door sluiting van Westfield hoofdkantoor en wijzigingen in management structuur. Maar dit is wat gissen, zwak dat het lang moet duren voordat management met een bijgestelde outlook komt.

    Wel mee eens dat URW nu zeer aantrekkelijk noteert. Veel hangt af van vertrouwen in URW management, aangezien een duidelijke outlook ontbreekt.
  9. [verwijderd] 15 november 2018 12:30
    quote:

    Chessplayer1992 schreef op 15 november 2018 08:45:

    De daling van de koers zie ik meer als bijkoop argument op het moment.
    Hoe kijkt de rest hier tegenaan?
    Sinds 15-10 bij een koers van €155,30 zit de koers in een licht stijgende trend.
    Vanaf die datum ben ik weer gaan bijkopen (voorzichtig) en toen ik de 1e bevestiging kreeg dat de dalingen (voorlopig) waren gestopt ben ik op 2-11 forser gaan bijkopen.
    Gemiddelde aankoopprijs rond € 160.
    Ik heb het idee dat het ergste leed is geleden.
    Voor degenen die nog niet hebben (bij)gekocht lijkt me dit een prima moment om het nu wel te doen.
    Zware onderwaardering t.o.v. NAV, hoog dividend 7+, slagvaardig management en goedkoop gefinancierd.
  10. [verwijderd] 15 november 2018 12:31
    quote:

    matin schreef op 15 november 2018 09:14:

    Het lijkt erop dat we op een draaipunt zitten wat betreft koers.
    Ben er an overtuigd dat we over 2 a 3 jaar zeggen, hadden we maar gekocht op € 160.

    Kwaliteit gaat de doorslag geven in retailland en dat heeft URW.
    Heb ook stevige verliezen maar geen haar op mijn hoofd die denkt verkopen op dit niveau.
    Helemaal mee eens !
  11. ajax1954 16 november 2018 11:17
    7 % dividend rendement miljarden geleend tegen 1,5 % in euro nu mega project in hamburg verwacgt rendement bruto 8% zeg 2 % rente eraf maakt 6 % vloeit door hefboom naar aandeelhouders onbegrijpelijk dit koersverloop bij expiratie zie je steeds een neergaande koers
    . Koers wordt gemanupileerd
  12. Klasse 16 november 2018 11:45
    quote:

    crux schreef op 15 november 2018 12:30:

    [...]
    Sinds 15-10 bij een koers van €155,30 zit de koers in een licht stijgende trend.
    Vanaf die datum ben ik weer gaan bijkopen (voorzichtig) en toen ik de 1e bevestiging kreeg dat de dalingen (voorlopig) waren gestopt ben ik op 2-11 forser gaan bijkopen.
    Gemiddelde aankoopprijs rond € 160.
    Ik heb het idee dat het ergste leed is geleden.
    Voor degenen die nog niet hebben (bij)gekocht lijkt me dit een prima moment om het nu wel te doen.
    Zware onderwaardering t.o.v. NAV, hoog dividend 7+, slagvaardig management en goedkoop gefinancierd.
  13. [verwijderd] 16 november 2018 12:26
    quote:

    Klasse schreef op 16 november 2018 11:48:

    Die licht stijgende trend is m.i. wensdenken.
    Ik zou zeggen, bekijk de grafiek nog maar eens goed.
    2x een hoger dal na het dieptepunt.
    De koers van vandaag dan niet meetellen, want mijn post was van gisteren.

    Vanmorgen weer 3 Calls 160 juni bijgekocht.
4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 243 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links