Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 15 november 2018 12:45
    Zondag 25 November komen de EU leiders bijeen om het akkoord mogelijk goed te keuren. Maar de vraag komt op, zou May dan nog premier zijn van het VK? Alles lijkt nu op losse schroeven te staan en Boris Johnson zou graag nog een zetje geven.
    Deze heer is binnen de conservatieve partij fractiegenoten aan het winnen, om in Dec het akkoord op te blazen. Pracht eenheid die conservatieve partij.
  2. forum rang 6 Jestbread 15 november 2018 16:12
    Laat ze maar bloeden daar aan de overkant, ze gaan er wel achter komen.

    Wat voor een ongelofelijk lul ben je trouwens als je onderhandelt namens de Britten, tot een deal komt, en het er vervolgens niet mee eens bent. Doen alsof je zo'n patriot bent, maar je bent een lafaard eerste klas.
  3. forum rang 10 voda 15 november 2018 16:22
    Partijgenoot vraagt om vertrouwensstemming over May

    (ABM FN-Dow Jones) De positie van Theresa May als Britse regeringsleider lijkt te wankelen, nu een partijgenoot, de Conservatieve politicus Jacob Rees-Mogg een brief heeft ingediend bij zijn partijgenoten waarin hij oproep tot een stemming over het vertrouwen in May, die donderdag een Brexit-akkoord presenteerde aan het parlement.

    Rees-Mogg is voorstander van een 'harde' Brexit en wordt gezien als een mogelijke opvolger van premier Theresa May in de partij.

    In zijn brief zegt Rees-Mogg dat het concept-Brexit-akkoord slechter uitvalt dan verwacht en niet de beloftes nakomt die de premier aan het land heeft gedaan, zoals dat er geen afwijkende regels zouden komen voor een deel van het land (Noord-Ierland) en dat het Verenigd Koninkrijk de douane-unie met de EU zou verlaten.

    Premier May verdedigde donderdag het akkoord in het parlement, en herhaalde dat de Britten moeten kiezen tussen dit akkoord, uittreding uit de Europese Unie zonder akkoord, "of helemaal geen Brexit".

    May kreeg woensdagavond na een urenlange vergadering nog de steun van haar kabinet voor het concept-akkoord dat dinsdag werd gesloten met de Europese Unie.

    Donderdag stapten echter diverse kabinetsleden op, uit protest tegen de inmiddels gepubliceerde Brexit-deal, die niet zou beantwoorden aan de beloften die zijn gemaakt aan de Britse bevolking. Onder andere de officiële Brexit-onderhandelaar Dominic Raab en minister Esther McVey dienden hun ontslag in.

    Het Britse pond verloor donderdag 1,5 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar en 1,4 procent ten opzichte van de euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 15 november 2018 16:25
    Video: Chaos om Brexit

    (ABM FN-Dow Jones) Markten zijn nerveus over de Brexit. Volgens valuta-specialist Bart Hordijk van Monex Europe liggen er veel beren op de weg voor de Brexit. Hordijk licht toe.

    www.youtube.com/watch?v=xWbYZo1wL84

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  5. forum rang 10 voda 15 november 2018 16:27
    BEURZEN RBS zwaar onderuit door brexit-onrust

    Gepubliceerd op 15 nov 2018 om 16:09 | Views: 624

    Royal Bank of Scotland 16:06
    226,62 -21,48 (-8,66%)

    AMSTERDAM (AFN) - De Britse bank RBS verloor donderdagmiddag op de beurs in Londen bijna 9 procent van zijn beurswaarde. Het opstappen van de Britse minister voor brexitzaken zorgt voor grote onzekerheid op de financiële markten. Ook luchtvaartmaatschappij easyJet moest het flink ontgelden met een koersval van zo'n 7 procent. Verder ging de waarde van het Britse Pond flink omlaag.

    De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het akkoord met de EU over de brexit. Vooral het onverwachte vertrek van de minister voor brexitzaken Dominic Raab was een harde klap voor May.

    RBS ging zo hard onderuit omdat de Britse overheid sinds de financiële crisis voor een groot deel eigenaar is van de bank. Kenners vrezen dat als de regering van May valt en Labour-leider Jeremy Corbyn aan de macht zou komen, de bank het een stuk moeilijker gaat krijgen.

    Negatief

    Het algehele beurssentiment in Europa was negatief. De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 16.00 uur 0,7 procent in de min op 523,58 punten. De MidKap zakte ook 0,7 procent, tot 719,60 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,9 procent in.

    Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van NN Group en SBM Offshore in goede aarde. NN Group (plus 1,5 procent) ging aan kop bij de hoofdfondsen. De verzekeraar wist zijn resultaat in het derde kwartaal te verbeteren. Andere financiële fondsen als Aegon en ING waren juist de grootste verliezers in de lijst, met verliezen tot 2 procent. Olie- en gasconcern Shell (min 1,1 procent) noteerde ex-dividend.

    Bezorgd

    In de MidKap onttrok luchtvaartcombinatie Air France-KLM (plus 1,3 procent) zich van de brexitzorgen over de Europese luchtvaartbranche, na een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore, die zijn winstprognose voor dit jaar iets opvoerde, steeg 1,7 procent.

    Bij de kleinere bedrijven kelderde VolkerWessels bijna 7 procent. Beleggers bleven bezorgd over het probleemproject in IJmuiden, waarvoor de bouwer in het derde kwartaal opnieuw een miljoenenvoorziening moest nemen.

    De euro was 1,1299 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 56,67 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 66,75 dollar per vat.
  6. forum rang 10 voda 15 november 2018 16:28
    Update: Valuta: Britse pond onderuit

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van de Britse onderhandelaar voor de Brexi Dominic Raab donderdag heeft de koers van het Britse pond een stevige deuk bezorgd.

    "Met een kabinet dat woensdag uiteindelijk akkoord ging met het Brexitvoorstel is het vertrek van Raab een grote tegenvaller voor de Britse premier May", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank. "De markt reageerde direct, ofschoon ik de daling van het Britse pond nog mee vind vallen, maar het wordt voor May een zeer lastig verhaal", aldus Jongbloed.

    Raab gaf donderdag in een brief aan premier May aan dat hij zich niet kon verenigen met het voorstel dat door het kabinet werd goedgekeurd. Hij spreekt daarin van een hybride-voorstel dat hij niet kan verdedigen en uitonderhandelen met de Europese Unie.

    Naast Raab legde donderdag ook de minister Werk en Pensioenen Esther McVey haar ambt neer. In haar brief aan de premier liet zij weten dat de deal zoals die er nu ligt niet aansluit bij de wil van het Britse volk zoals deze bleek na het Brexit-referendum van 23 juni 2016 en dat ook zij deze deal niet kan verdedigen.

    De euro noteerde donderdagochtend 1,4 procent hoger op 0,8826 Britse pond. De Britse munt daalde 1,6 procent ten opzichte van de dollar naar 1,2779 dollar.

    Update: om de laatste ontwikkelingen en de actuele koersen te vermelden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  7. forum rang 6 haas 17 november 2018 08:11
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 november 2018 17:10:

    fd.nl

    Onbezonnen politici in Westminster

    De verwikkelingen in Londen laten ook zien dat de brexit misschien wel de meest roekeloze daad ooit is in de Britse politiek.

    Nederland wordt hard geraakt ?

    Nederland is binnen de EU één van de belangrijkste handelspartners van de Britten, goed voor circa tien procent van de Nederlandse export en 200.000 mensen die dit werk biedt. Bovendien zijn er meer dan 30.000 bedrijven in ons land die zaken doen met het VK. Daardoor zal Nederland in alle Brexitscenario’s economische schade ondervinden in de vorm van een lagere economische groei en een verlies aan banen. In 2016 becijferde het CPB dat bij een harde Brexit de kosten voor Nederland in 2030 kunnen oplopen tot 1,2% van ons bbp, wat neerkomt op ongeveer 10 miljard euro. Voor het VK worden door verschillende instanties veel hogere schades bereken die in 2030 kunnen oplopen tot 18% van het bbp, vergeleken met de situatie dat de Britten EU-lid zouden blijven. Dit komt neer op een kostenpost per werkende in het VK van in totaal ruim 13.000 euro.

    www.telegraaf.nl/financieel/2809760/c...
  8. forum rang 6 Chiddix 17 november 2018 08:34
    Voor het in stelling brengen van een motie tegen May moeten 48 fractiegenoten een brief sturen, dat ze het vertrouwen opzeggen in May.
    Volgens de media is de kans klein, dat het parlement akkoord gaat met het deze week afgesloten akkoord met de EU.
    Tegenstanders : Labour,de Noord-Ierse DUP(9 zetels),Scottisch National party en 51 conservatieven die zeggen tegen te stemmen.
    In het huidige akkoord is niet geregeld de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. Dat komt veel later indien met het eens kan worden. De EU is tegen een douanegrens met controles tussen Ierland en Noord-Ierland.
    Brexitiers zijn ontevreden omdat zolang het VK in de douane-unie zit van de EU men geen vrije handelsverdragen kan afsluiten met landen buiten de EU. Volgens afspraak zit het VK tot 31-12-2020 in de douane-unie.
  9. forum rang 6 Chiddix 17 november 2018 11:15
    Mocht May binnen haar eigen partij ten val komen, komen er geen nieuwe verkiezingen. Weg als leider van de Conservatieve partij betekent automatisch weg als premier. Daarna gaan procedures in werking om een nieuwe leider/premier te kiezen.
    In dat geval gaat men weer opnieuw onderhandelen met Brussel want het huidige akkoord geeft veel weerstand en is de oorzaak , dat men May op het hakblok wil leggen.
    Komt het akkoord niet door het parlement zijn de rapen gaar. Vandaar, dat de conservatieven(deel) May de laan uit willen sturen voordat het parlement stemt.
    Als de kans uitgesloten is dat het akkoord worden goedgekeurd in het parlement, moet May weg. Het is niet anders. Anders loopt Brexit gevaar. Bij nieuwe verkiezingen is het gedaan met Brexit.
  10. forum rang 6 Chiddix 17 november 2018 11:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 november 2018 09:07:

    Waarschijnlijk kómt er helemaal geen brexit

    Bevriezing of een tweede referendum zijn allebei slechte oplossingen. Maar er zijn geen goede oplossingen meer over, stelt de Britse schrijver en Financial Times-columnist Simon Kuper.

    fd.nl

    Koning P(Willem) heeft toespraken gehouden kort geleden bij her Majesty en politici en zei , u gaat ons verlaten maar de banden blijven etc Dus Brexit.
  11. forum rang 6 haas 18 november 2018 05:19
    npo,radio één:
    Brexit
    zondag 18 november 2018, 10:00 uur

    De Brexit is eindelijk in zicht, nu Theresa May een akkoord heeft gesloten met de Europese Unie. Maar het is wel een halfwas Brexit, zo lijkt het tenminste. Wat is er toch met die Engelsen? Ze willen niet meedoen met Europa en toch ook weer wel meedoen. En dat blijkt al een oude reflex van de Engelsen. Ze kwamen als Kelten, als Romeinen en als Angelsaksen van het vasteland waar ze nu niets meer willen weten. En ze begonnen aan het eigenzinnige avontuur dat Engeland heet. Historicus Joost Augusteijn legt uit waarom de Brexit evenzo bij Engeland hoort als de alleingang van Hendrik VIII die een eigen Engelse kerk uitvond.
  12. forum rang 6 haas 21 november 2018 19:23
    High tea in Brussel
    woensdag 21 november 2018, 19:13 uur

    De Britse premier Theresa May treft woensdag Europese Commissie-president Jean-Claude Juncker in Brussel om de vorderingen van de Brexit te bespreken. Spanje plaatst al kanttekeningen bij het voorlopige Brexit-akkoord en ook andere EU-lidstaten zien niet al hun nationale belangen terug in het conceptakkoord. Gaat het Britse parlement veranderingen in de toch al fel bekritiseerde Brexit-deal wel slikken? In de rubriek Battle for Brexit is te gast Clingendael-onderzoeker Rem Korteweg.
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0733 +0,33%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.928,80 -0,88%
Gold spot 2.331,35 +0,66%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links