Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sinterklaas en (zwarte) Piet draad

1.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 65 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 14 november 2018 11:30
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 13 november 2018 17:27:

    De st. Majority perspective bereidt een nieuwe actie voor. Ze proberen in de buurt van Amsterdam een terrein af te huren op 5 december met een vergunning om massaal oude zwarte piet/sinterklaas boeken en prenten te verbranden. Ook fb en goog hebben ze benaderd om zwarte piet foto's te verwijderen cq te bannen. Zal een probleem worden in Suriname & de Antillen, want daar lopen op 5 dec. (naast roetveeg en andere kleuren pieten) ook nog steeds zwarte pieten mee achter een witte sinterklaas.

    Wat een poppenkast zeg ... zou de ndl rechtspraak daar nu echt in meegaan ? dan is m'n geloofwaardigheid in Justitie wel volledig weg en kunnen we net zo goed meteen maar de sharia invoeren, want die is in ieder geval consistenter ;-)
    Boekverbranding...He ja, laten we de geschiedenis herhalen. Wat volgt?

    Waarschijnlijk totaal geen kennis van ONZE geschiedenis.

    Of??? Zouden ze zo kwaaddadig zijn als hun voorgangers?

    De maat zou toch nu wel vol moeten zijn.
  2. forum rang 7 ffff 14 november 2018 12:30


    Je komt als gekleurde vreemdeling naar Nederland en begrijpt niets van hun sinterklaasfeest. Als je nu maar met genoeg anderen bent, kun je de afschaffing van dat feest doordrukken.......

    Vijf jaar geleden kwam ik naar Luxemburg. Op 2 februari ieder jaar, 40 dagen na kerstmis werd ik geconfronteerd met een ongelooflijk vertederend beeld: Overal kleine kinderen in de leeftijd van slechts 4 jaar tot 10 jaar in optocht met lampionnetjes door de straten. Zorgzaam beschermd door de kleuterleidsters.

    Wat zijn ze hier aan het doen? Het bleek een feest te zijn dat in Nederland totaal niet gevierd wordt, maar in andere landen zeer sterk leeft: Maria Lichtmis: Of te wel de Presentatie van jezus in de tempel naar eeuwenoud Joods gebruik. Op die dag worden ook voor de H. Mis de kaarsen gezegend en aangestoken en vandaar dat woord: Maria Lichtmis. Je moet er maar eens wat op googlen: Goed voor je cultuurkennis.

    Traditioneel kaarsen gewijd en een kaarsenprocessie gehouden vóór de mis; vandaar de naam Lichtmis. In veel talen verwijst de naam van het feest rechtstreeks naar kaarsen (Zweeds: Kyndelsmässodagen, Frans: Chandeleur, Engels: Candlemas). De processie staat symbool voor de intrede van Christus in de tempel van Jeruzalem, als het “Licht dat voor alle volkeren straalt”.
    Het is tevens de traditie dat er op Maria-Lichtmis pannenkoeken gegeten worden. Dit wordt uitgedrukt in het gezegde: Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm.

    Nou kom ik als atheist naar Luxemburg en zie die kinderen ontzettend gelukkig met hun lampionnetjes door de Luxemburgse straten lopen.

    Maar.... d'r is toch geen haar op mijn hoofd die zou durven voor te stellen deze eeuwenoude gewoonte hier af te schaffen. Mij daar sowieso mee te bemoeien. Wat zouden de Luxemburger ( terecht ) woedend worden.

    Maria Lichtmis leeft bij andere volkeren en zoiets respecteer je dan maar.

    Sinterklaas leeft bij de echte Nederlanders en dat heb je dan ook maar te accepteren. En anders ga je maar terug naar een land waar ze Sinterklaas niet vieren. Genoeg mogelijkheden.

    Cultuur respecteren vereist vaak ook een beetje je eigen ideeën maar wat opzij schuiven.

    Peter
  3. forum rang 10 rationeel 14 november 2018 12:56
    Petrus:)

    Cultuur respecteren vereist vaak ook een beetje je eigen ideeën maar wat opzij schuiven.

    Opmerking:

    Het is reuze leuk en aardig hoor, kinderen met lampionnetjes liedjes zingend. Hier hebben we het verleden week ook weer gehad, met de pompoenen.
    Overgenomen sinds een aantal jaren, maar ...gelukkig...zonder godsdienstige betekenis, vermoed ik voor zover ik de gezinnen van de kindertjes ken.

    Sinterklaas is uit eindelijk ook een Heilige. Ook zonder de Christelijke betekenis er van.

    En de Kerstboom komt met zijn vallende naalden ook het huis binnen zonder de Christelijke betekenis er van.

    En de kinderen zingen met hun lieve onschuldige mondjes de liedjes die kwa inhoud voor hen totaal onbegrijpelijk zijn, en verhaspelen de woorden zodat wij ze nog meer liefhebben, als dat zou kunnen.

    Maarrrrrrrrr. Wij kennen de betekenis. En jij Petrus:) vindt het okee, om kinderen in godsdienst te baden, en ik vind het afgrijselijk.

    Hoe verstandig ik het economisch beleid van de Luxemburgers ook kan vinden, de mentaliteit van hun katholieke gezindheid staat me net zo veel tegen.

    Ik zeg nu niets over individuen, begrijp me niet verkeerd, maar de institutionele geneigdheid om kinderen te indoctrineren met godsdienstige gezindheid.

    Het enige wat indoctrinatie waard is, dat is zelfstandig leren denken middels wetenschap.

  4. forum rang 7 ffff 14 november 2018 15:54
    Maar de institutionele geneigdheid om kinderen te indoctrineren met godsdienstige gezindheid...….

    Rationeel, ik vind dat een prachtige zin, waarin je de hele gang van zaken gedurende de laatste twintig eeuwen in één klein zinnetje samenvat. Geweldig.

    Als je geschiedenis bestudeert zie je die geneigdheid, die instelling vele eeuwen in zeer veel culturen gedurende minstens 25 eeuwen. Op de een of andere manier zijn dat symbiotische systemen die elkaar versterken, ondersteunen en elkaar nodig hebben. De geestelijk leiders, wat voor naam ze ook dragen en droegen, beïnvloedden de wereldlijke leiders. De Franse revolutie mag daar dan voor een stuk een streep onder getrokken hebben, maar in de praktijk is dat slechts heel gedeeltelijk. Denk aan al die confessionele partijen in zoveel Europese landen.

    Je trekt de verkeerde conclusie dat ik het oke vind om kinderen in godsdienst te baden. Dat vind ik PERSOONLIJK niet, maar in tegenstelling tot jou blijkbaar, heb ik mijn hele leven tot op de dag van vandaag iemands anders godsdienst overtuiging echt gerespecteerd in de zin van, mij er verder niet mee bemoeien. We hadden hier in de KK die discussies over moslimvrouwen die mij geen hand wilden geven: Ik word daar niet warm of koud van. Ik accepteer die cultuur die daarachter zit en ga niet de confrontatie aan. ZIJ hebben ook hun redenen. En zo ook als mensen hun kinderen een geloof onderwijzen is dat HUN verantwoordelijkheid en vind ik echt dat zij die vrijheid mogen hebben.

    Onderwijs is de manier om mensen "wijzer" te maken
    , maar ook hier constateer je onmiddellijk dat overtuigingen HUN onderwijs aan de kinderen willen doceren: de staatsscholen, de school met de bijbel, de katholieke scholen, de joodse scholen en in opkomst de islamitische scholen. Moeten die kinderen toch op latere leeftijd in contact komen met totaal andere overtuigingen en langzaam maar zeker het besef krijgen dat ze vele jaren een fantasieverhaal geloofd en vertrouwd hebben. Dat is een lang proces en niet aan ieder gegeven om dat helemaal door te maken.

    Peter
  5. forum rang 10 rationeel 14 november 2018 18:46
    Onderwijs is de manier om mensen "wijzer" te maken
    , maar ook hier constateer je onmiddellijk dat overtuigingen HUN onderwijs aan de kinderen willen doceren: de staatsscholen, de school met de bijbel, de katholieke scholen, de joodse scholen en in opkomst de islamitische scholen. Moeten die kinderen toch op latere leeftijd in contact komen met totaal andere overtuigingen en langzaam maar zeker het besef krijgen dat ze vele jaren een fantasieverhaal geloofd en vertrouwd hebben. Dat is een lang proces en niet aan ieder gegeven om dat helemaal door te maken.

    Dat is het dus wat je doet als je kinderen indoctrineert met valse aannames. Je veroorzaakt onnoemelijk leed. Nu is de ene godsdienst kwaadaardiger dan de andere, maar het is nooit onbevooroordeeld, wetenschappelijk denken. En levert dus altijd een belemmering op voor de mogelijke ontplooiing.

    Onze westerse cultuur, heeft voorzover we aanhangers zijn van wetenschappelijk denken, de hoogste graad van denken, maar tevens de grootste vrijhed van individuele zelfontplooiing bereikt.

    Dat hebben wij niet zelf gedaan. Daar is door onze Besten voor gestreden.

    Ik vind wel dat wij als gezegende individuen er goed aan doen, de minder gelukkigen als ze toevallig op onze weg komen, eerlijk van repliek te dienen, zodat ze in ieder geval zich bewust worden dat het anders kan. Dat bijvoorbeeld schuldgevoelens over sexuele geaardheid, of sexualiteit uberaupt, niet nodig zijn.
    Dat je niet hoeft toe te geven aan allerlei opgelegde dwingelandij.

    Wat scholen betreft, ben ik sterk voorstander van Onverdeeld naar de Openbare school.

    De Christelijke partijen hebben het afgedwongen dat de verschillende geestelijke stromingen hun eigen scholen mogen stichten. Ik ben daar een sterk tegenstander van. Dat is dus een politieke stellingname.

    Ook op ander gebied speelt het kunnen verbieden van godsdienstig geinspireerde aktiviteiten die schadelijk zijn voor het individu.

    Denk aan kinderhuwelijken, besnijden, andere behandeling van jongens en meisjes, verhinderen van
    vaccineren, niet meedoen aan schoolreisjes, geen zwemles, want jongens en meisjes. enz.

    Ik zou ook het liefst zien dat allerlei genetisch beschikbaar komende kennis ter voorkoming van erfelijke ziekten niet alleen aangeraden wordt om er gebruik van te maken, maar dat het gebruiken verplicht wordt gesteld en dat niet iedereen een kind op de wereld mag zetten.

    Uitgangspunt zijn de rechten van het kind. Het kind is de zwakste in de samenleving en hoort beschermd.

    Zo wat overpeinzingen naar aanleidng van het niet ingrijpen wanneer medemensen dwalenden in de woestijn der godsdiensten zijn.
  6. [verwijderd] 14 november 2018 19:01
    quote:

    rationeel schreef op 14 november 2018 18:46:

    Onderwijs is de manier om mensen "wijzer" te maken
    onwijs onderwijs is er om iedereen maar een diploma te laten halen, zodat de basisscholieren strakjes (zonder beheersing van rekenen en taal) kunnen zeggen dat ze afgestudeerd zijn.
    Na HBO (ingenieur) nu ook MBO (Skilled (Sk.), Craftsman (Crf.) of Expert (Exp.) ... en strakjes dus ook een titel voor Basisschool (zal wel (MIN)minister of (SSC) staatsecretaris) worden ;-)
  7. forum rang 10 voda 14 november 2018 20:20
    Rechter wijst eis af: landelijke intocht Sinterklaas kan gewoon doorgaan

    VIDEO

    De landelijke intocht van Sinterklaas in Zaanstad kan zaterdag in ongewijzigde vorm doorgaan. De voorzieningenrechter in Haarlem stelt de stichting Majority Perspective (MP), dat in een kort geding aanpassingen aan het kinderfeest eiste, in het ongelijk. De stichting werd niet-ontvankelijk verklaard.

    Sander van Mersbergen 14-11-18, 16:19 Laatste update: 18:51
    764
    MP heeft verzuimd van te voren overleg te voeren met de gedaagden, onder meer omroep NTR en de gemeente Zaanstad. MP stuurde ze op vrijdag 2 november, de dag waarop de stichting werd opgericht, een brief met hun eisen. De gedaagden kregen tot maandag 5 november 17.00 uur de tijd om te reageren. De brief kwam echter pas na maandag bij hen binnen. Verder was er geen overleg.

    De rechter voegde er aan toe dat als de stichting wél ontvankelijk zou zijn verklaard, ze de zaak ook had verloren. Makers hebben de vrijheid om naar eigen inzicht hun programma's te maken. Het zou censuur zijn om daaraan te tornen. Daar is alleen aanleiding voor als er ‘een forse inbreuk op grondrechten’ kan worden voorzien. Dat is niet het geval, stelt de rechter.

    Bovendien geeft omroep NTR er al blijk van de internationale kritiek op het uiterlijk van Zwarte Piet serieus te nemen. ,,Voor sommigen gaat het proces te langzaam, voor anderen weer te snel.”

    De rechter sloot af met moreel appel. ,,Ik vraag u allen: is dit de manier waarop we het sinterklaasfeest willen vieren?” Volgens hem onderschatten mensen de complexiteit van het dossier. Hij roept op tot gesprek, óók over structureel racisme in de samenleving. Op dit moment is de zwartepietendiscussie ‘een gesprek tussen doven', aldus de rechter.

    Eis
    In het kort geding eiste de onlangs opgerichte stichting Majority Perspective dat de landelijke intocht in Zaanstad - komende zaterdag - niet in zijn huidige vorm plaatsvindt. Advocaat Emil Tamas zei tegen de rechter dat hij geen volledig verbod eist op de intocht. De stichting wil dat het feest wordt ontdaan van de huidige figuur Zwarte Piet, omdat die vanwege zijn gedragingen een negatieve stereotypering en racistische rol zou hebben.

    De NTR verweerde zich door te stellen dat de pieten dit jaar divers geschminkt zijn en dat er geen sprake is van een racistische stereotypering voor donkere mensen. De omroep zegt zijn best te doen om recht te doen aan een een evenwichtig beeld van de culturele verscheidenheid in Nederland.

    Volgens de NTR en de gemeente Zaanstad, die ook gedaagd was, hebben de eisers vooraf verzuimd om in overleg te treden over de intocht. De gemeente stelt bovendien dat Majority Perspective veel te laat is met zijn eis. Het was al vele maanden bekend dat de intocht zou plaatsvinden. Nu nog veranderingen doorvoeren, is onmogelijk, stelt de gemeente.

    Van Zeijl
    Gisteren werd direct na de zitting MP-voorman Michael van Zeijl aangehouden. Hij wordt verdacht van ‘bedreigingen die hij heeft geuit op sociale media’. Een woordvoerder van de politie meldt dat hij nog niet vrij is. Na de wettelijke termijn van drie dagen moet de rechter-commissaris bepalen of hij eventueel langer vastgehouden mag worden.

    Naast de aanhouding van Van Zeijl werden er gisteren ook vier gebiedsverboden uitgedeeld voor de intocht aan de Zaanse Schans. Naast Van Zeijl mogen ook zijn drie mede-bestuursleden van MP niet in de buurt van de intocht zijn. Het verbod geldt voor vrijdag en zaterdag.

    Met tweets, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/rechter-wijst-ei...
  8. forum rang 10 rationeel 15 november 2018 12:21
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 14 november 2018 19:01:

    [...]
    onwijs onderwijs is er om iedereen maar een diploma te laten halen, zodat de basisscholieren strakjes (zonder beheersing van rekenen en taal) kunnen zeggen dat ze afgestudeerd zijn.
    Na HBO (ingenieur) nu ook MBO (Skilled (Sk.), Craftsman (Crf.) of Expert (Exp.) ... en strakjes dus ook een titel voor Basisschool (zal wel (MIN)minister of (SSC) staatsecretaris) worden ;-)
    Het is het wanbegrip, al dan niet opzettelijk tussen gelijk voor de wet en gelijk in alles waar je als individuen juist van elkaar verschilt.

    De discussie ging trouwens over iets anders. Best wel interessant hoor;)
  9. ubu 15 november 2018 12:42
    En maar kankeren op de allochtonen - scheer ze allemaal over een kam - maar als puntje bij paaltje komt zijn ze net zo achterlijk als die fanatieke moslims die hun vrouw als voetveeg behandelen: www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/m...

    "Een motie van DENK om de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan te pakken is verworpen. De partijen PVV, VVD, CDA, D66, ChristenUnie, SGP en FvD zien geen heil in het plan.

    Volgens Selçuk Öztürk verdient een vrouw in Nederland over haar hele loopbaan zo’n 300.000 euro minder. Zijn voorstel was om ondernemers en ondernemersorganisaties aan te spreken op de ongelijkheid, met als doel die te verkleinen.

    DENK, GroenLinks, SP, PvdA, 50Plus en PvdD stemden wel voor."

  10. [verwijderd] 15 november 2018 12:49
    quote:

    maurice73 schreef op 15 november 2018 12:42:

    Volgens Selçuk Öztürk verdient een vrouw in Nederland over haar hele loopbaan zo’n 300.000 euro minder. Zijn voorstel was om ondernemers en ondernemersorganisaties aan te spreken op de ongelijkheid, met als doel die te verkleinen.
    Verplicht stellen dat die vrouw om de 10 jaar een nieuwe keuken krijgt ... probleem opgelost :-)
  11. forum rang 7 hirshi 15 november 2018 12:59
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 15 november 2018 12:49:

    [...]
    Verplicht stellen dat die vrouw om de 10 jaar een nieuwe keuken krijgt ... probleem opgelost :-)
    Gasvrij uiteraard.
    Versnelt de energietransitie.
    En dat is goed voor het milieu.

    Snel beginnen aan het bouwen van kerncentrales.
    Hoeft Nederland ook niet volgezet te worden met de weinig milieuvriendelijke windmolenparken.
    En hoeven we ook geen kernenergie meer te importeren.
    Regeren is vooruitzien.

  12. ubu 15 november 2018 13:02
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 15 november 2018 12:49:

    [...]
    Verplicht stellen dat die vrouw om de 10 jaar een nieuwe keuken krijgt ... probleem opgelost :-)
    Dat kun je doen voor je eigen vrouw, als jij dat zo wilt en zij daar mee tevreden is. Dan zeg je tegen haar: "Ik hou van je, maar ik wil niet hebben dat je hetzelfde verdient als ik. Dat kan mij ego niet hebben."
  13. forum rang 10 rationeel 15 november 2018 13:06
    quote:

    maurice73 schreef op 15 november 2018 13:02:

    [...]

    Dat kun je doen voor je eigen vrouw, als jij dat zo wilt en zij daar mee tevreden is.
    Het gaat er hier om, wat Sinterklaas er van vindt. Dat staat nl in het Grote Boek.
    Als het vrouwtje stout is geweest, dan stopt Zwarte Piet haar in de zak. En als het mannetje stout is geweest, dan gaat hij in de zak. En als jij stout bent geweest, dan ga jij er in.

    Dat zijn nu eenmaal de regels.
  14. forum rang 10 rationeel 15 november 2018 13:13
    quote:

    hirshi schreef op 15 november 2018 12:59:

    [...]

    Gasvrij uiteraard.
    Versnelt de energietransitie.
    En dat is goed voor het milieu.

    Snel beginnen aan het bouwen van kerncentrales.
    Hoeft Nederland ook niet volgezet te worden met de weinig milieuvriendelijke windmolenparken.
    En hoeven we ook geen kernenergie meer te importeren.
    Regeren is vooruitzien.

    Het is net zoiets als 5 december.

    Bij leven en welzijn beleven we ieder jaar opnieuw het feest van Sinterklaas en Zwarte Piet.
    Zij komen ieder jaar weer met hun Paard uit Spanje bij ons over de daken rijden. En Zwarte Piet klimt dan door de schoorsteen, en legt een cadeautje in de schoen. Hij neemt de wortel voor het Paard mee, en klimt weer naar boven, waar Sinterklaas zittend op zijn Witte Paard op hem wacht. Hup, door naar de volgende schoorsteen.
  15. forum rang 7 hirshi 15 november 2018 13:16
    Ik verwacht weinig opkomst bij de sinterklaasoptochten.
    Volgens mij is de lol er voor veel ouders wel af.
    Het kinderfeest kan niet meer traditioneel gevierd worden.
    Alle aandacht gaat naar de demonstranten.

    Tijden veranderen en tradities ook.
    Maar hoe dat allemaal uit te leggen aan je kinderen die nog geloven in Sinterklaas. De waarheid uitleggen en de leugen in stand houden?

    Vervelend voor zwarte mensen die een bijbaantje hadden om voor zwarte Piet te spelen en zich niet hoefden te schminken. Ze zwijgen en dat is misschien wel zo verstandig.

  16. [verwijderd] 15 november 2018 13:18
    quote:

    maurice73 schreef op 15 november 2018 13:02:

    [...]Dat kun je doen voor je eigen vrouw, als jij dat zo wilt en zij daar mee tevreden is. Dan zeg je tegen haar: "Ik hou van je, maar ik wil niet hebben dat je hetzelfde verdient als ik. Dat kan mij ego niet hebben."
    Er zijn belangrijker zaken waar het Binnenhof zich mee bezig moet houden.
    Dit man/vrouw gebeuren speelt al vanaf de jaren '70 vorige eeuw en komt vanzelf goed. Idem het Sinterklaas/Zwarte Piet gebeuren.

    Het wordt echter door juist ego's enorm opgeklopt tot buitenproportionele dimensies ... juist daarom reageer ik met een knipoog ;-)
  17. ubu 15 november 2018 13:23
    quote:

    rationeel schreef op 15 november 2018 13:06:

    [...]

    Het gaat er hier om, wat Sinterklaas er van vindt. Dat staat nl in het Grote Boek.
    Als het vrouwtje stout is geweest, dan stopt Zwarte Piet haar in de zak. En als het mannetje stout is geweest, dan gaat hij in de zak. En als jij stout bent geweest, dan ga jij er in.

    Dat zijn nu eenmaal de regels.
    Waar het om gaat is dat jij niet de ballen hebt om toe te geven dat die partijen die volgens jou met het vasthouden aan zwarte piet de Nederlandse cultuur moeten gaan redden (niet aan ZP komen, dat is onze cultuur!), niet thuis geven als er echt een verschil kan worden gemaakt door op te komen voor rechten van vrouwen. Iets dat ze graag de hele moslim-bevolking willen verwijten.
  18. forum rang 10 rationeel 15 november 2018 13:35
    quote:

    maurice73 schreef op 15 november 2018 13:23:

    [...]

    Waar het om gaat is dat jij niet de ballen hebt om toe te geven dat die partijen die volgens jou met het vasthouden aan zwarte piet de Nederlandse cultuur moeten gaan redden (niet aan ZP komen, dat is onze cultuur!), niet thuis geven als er echt een verschil kan worden gemaakt door op te komen voor rechten van vrouwen. Iets dat ze graag de hele moslim-bevolking willen verwijten.
    Dit is de Sinterklaas draad. Ik vind jou een onbeschofte vlegel om hier aan te komen met je linkse priet praat. Waar ik trouwens graag op reageer op een andere draad.
1.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 65 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0636 -0,07%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.383,43 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links