Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING definitief door de plee(3)

41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 21 juni 2012 12:26
    Nederland maakt zich zorgen over ING

    woensdag 21 juni 2012 om 11u59

    De afwaardering van de grote Nederlandse banken door het ratingbureau Moody’s heeft een schok door Nederland gestuurd. Vooral de blootstelling van ING aan Spanje, en met name aan de Spaanse woningmarkt, baart onze noorderburen zorgen.

    Eind vorige week kregen de belangrijkste Nederlandse banken een lagere kredietstatus van het ratingbureau Moody’s. Rabobank, ING, ABN Amro en Leaseplan zagen hun waardering met twee stappen achteruit gezet, de kredietwaardigheid van SNS ging één stap naar beneden.

    Voor ING hield Moody’s het bovendien op een ‘negatieve outlook’, wat betekent dat een nieuwe ratingverlaging voor de bank er op termijn zit aan te komen. Moody’s verwijst daarvoor naar de financieringsstructuur van ING. De Nederlandse bank, die ook in België actief is, is voor haar funding in belangrijke mate afhankelijk van de interbancaire markt en die ligt al een tijdje droog. De bank heeft ook heel wat buitenlandse spaardeposito’s via haar internetbank ING Direct, en Moody’s vreest dat die in een stressscenario snel naar een andere bestemming kunnen verhuizen.

    Ook de vele hypotheekleningen die ING heeft uitstaan, maken de bank kwetsbaar. Nederlandse banken hebben in het algemeen een hoge loan-to-depositratio (meer uitstaande kredieten dan deposito’s). Maar nu blijkt dat ING ook fors blootgesteld is aan crisislanden zoals Spanje. ING heeft naar verluidt meer dan 45 miljard euro leningen en hypotheken uitstaan in Spanje, en dat is veel meer dan andere Nederlandse banken.

    Nederlandse politici maakten de voorbije dagen hun bezorgdheid over de situatie van ING kenbaar. De bank blijkt heel fors de Spaanse vastgoedmarkt gefinancierd te hebben, en die zit in een uitzichtloze situatie. De Spaanse economie kampt met een hardnekkige recessie en de werkloosheid loopt torenhoog op. De verwachting is dat heel wat Spanjaarden hun hypotheeklening niet kunnen afbetalen. Dat kan ING met een pak kredietverliezen opzadelen. Naar verluidt volgt een crisisteam de portefeuille uur na uur op. (P.C.)
  2. [verwijderd] 21 juni 2012 15:27
    DEN HAAG - "De overheid staat in totaal voor 465 miljard euro garant voor risico's van burgers, bedrijven, banken en andere eurolanden. Dat is een financieel risico voor de overheidsfinanciën met een omvang van meer dan driekwart van onze totale economie"

    Bijna een half triljalala, een ongekend hoog bedrag.
    Dat ING de hoofdmoot voor haar rekening neemt doet daar niets aan af, per hoofd van de NL-bevolking is het €xxxxx,xx

    De toekomstige NL-begroting gaat direct gelinkt worden aan de ING-balans....neem daar terdege notie van!
  3. [verwijderd] 3 juli 2012 13:03
    We schrijven midden 2013, het hypotheekrente-schandaal is in volle hevigheid losgebarsten, de druk op de betrokken NL-grootbanken is enorm.
    Via klokkenluiders zijn er e-mails gelekt naar de pers:"Wat de rente doet? wij maken hier de rente"...."natuurlijk werken we samen, samen staan we sterk"..."de top weet ervan....doen nooit moeilijk"

    1,50% extra hypotheekrente-opslag voor de niet-wetende poldersukkelaar, op jaarbasis ruim 8 miljard euro extra spread voor de nu noodruftige banken.

    Over 10 jaar spreek je over 70 miljard euro te veel betaalde kosten, hoe kan je dit enorme bedrag ooit nog compenseren daar de banken steeds zwakker komen te staan.

    Premier Roemer zit te hinten op aftreden CEOs Rabo en ING, het volk vraagt om een rechtsgang van de verantwoordelijke managers....

    Waarom het onderzoek langer dan 6 jaar heeft moeten duren!!!! vazallen bij DNB en AFM waren constant aan het frustreren bij het opbouwen van de dossiers, de klokkenluiders hebben alles nu in een stroomversnelling gezet ....
  4. [verwijderd] 3 juli 2012 17:08
    De laffe media hier durven er niet aan, het risico op afbreuk is levensgroot aanwezig.
    Toch zie ik een NRC of Volkskrant die de zaak kunnen aanzwengelen en de druk kunnen opvoeren, het gaat om heel veel centjes.
    De hypotheekklanten betalen toch wel(minimaal 100 eur per maand teveel), ze vinden alles best, beetje lui dus!

    Het Engelse voorbeeld moet hier gewoon navolging vinden....
  5. forum rang 10 voda 6 juli 2012 16:09
    DNB: beleggingen in Zuid-Europa weer gedaald

    Gepubliceerd op 6 jul 2012 om 15:57 | Views: 50

    AMSTERDAM (AFN) - De beleggingen van Nederlandse financiële instellingen in Spanje, Portugal en Griekenland zijn in het eerste kwartaal met respectievelijk 3, 6 en 30 procent in waarde gedaald. Dat heeft De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag bekendgemaakt.

    De daling komt enerzijds doordat de investeringen in deze landen zijn afgenomen en anderzijds doordat de bestaande beleggingen in waarde zijn gedaald. In Duitsland en Frankrijk werden de beleggingen juist 4 en 7 procent meer waard. Het gaat om beleggingen in onder meer aandelen, leningen en obligaties.

    In totaal groeide de waarde van de beleggingen in het eurogebied door Nederlandse pensioenfondsen, banken en verzekeraars met 4 procent in het eerste kwartaal.
  6. [verwijderd] 6 juli 2012 18:18
    Er is nog helemaal niets nagekomen van afspraken laatste TOP, het is en was een farce.
    De PIIGS-rentes staan weer waar ze vandaan kwamen: vrij hoog dus!

    We hebben wel geleerd dat de financials stijgen op de toezeggingen van de aanmaak van fake-money/flash-money....de vluchtige werking van een shot heroine in een levend lijk!
    Een duurzaam ingrijpen is gewoon niet voorhanden: flink bezuinigen bij een krimpende economie.

    Deze periode zal de geschiedenisboeken halen onder het hoofdstuk "Schandelijk economisch ingrijpen"
  7. Kaiser 6 juli 2012 23:55
    Tal van top-analisten die ik al jaren volg op Bloomberg... en het plaatje ziet er niet goed uit... de S&P bubbel gaat barsten.... onder Obama steeg de S&P maar liefst 70% en nu is het tijd om terug te keren naar de 900 levels... maken dat je wegkomt is de boodschap... geen QE3 , Europa die een zombie-economie aan het worden is... death spiral zeggen ze...

    China valt stil, anderen gaan kapot door Europa, Monti die liegt als de pest... aiaiaiai.... waar gaat dat eindigen
  8. [verwijderd] 8 juli 2012 17:54
    "En zij zijn bezig met het klaarstomen van hun bank voor een nieuw tijdperk waarin de banken als gevolg van van nieuwe kapitaaleisen en andere regelgeving moeten leren leven met lagere rendementen. De minst winstgevende afdelingen worden gesloten of afgestoten. Het is een proces dat noodzakelijk is en op dit moment de hoogste prioriteit krijgt ...."

    Over drie jaar weer dividend van 3-5 cent per kwartaal? zal domweg niet meer lukken op huidig verdienmodel, de druk vanuit de politiek en het volk zal de marge naar nul(0) doen doordrukken....dat zal niemand kunnen stoppen.
  9. forum rang 10 voda 12 juli 2012 16:16
    ING en KBC aantrekkelijke Europese banken - SocGen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING (INGA.AE) en KBC (KBC.BT) zullen behoren tot de meest aantrekkelijke Europese banken, na afronding van hun reorganisatie en volledige afbetaling van de staatssteun, zegt Societe Generale, in een rapport over banken in de Benelux. In 2014 zijn beide banken vrij van staatssteun, hebben ze hun risico's afgebouwd en zijn ze opnieuw gefocust op hun winstgevende thuismarkten, aldus SocGen-analist Philip Richards. Er blijven nog wel probleempunten, zegt Richards, wijzend op de grote Spaanse portefeuille van ING en de risico's van het desinvesteringsprogramma van de Nederlandse bank. De voorkeur van de analist ligt bij KBC, ondanks de grote Ierse portefeuille van de Belgische bank. SocGen heeft een hold-advies en koersdoel van EUR5,50 voor ING, en een buy-advies en koersdoel van EUR22 voor KBC. Het aandeel ING noteert donderdag rond 13.10 uur 1,0% hoger op EUR5,27, terwijl KBC 1,1% daalt naar EUR16,72. De AEX daalt 0,3%. (MVT)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  10. Kaiser 22 augustus 2012 15:26
    "Banken moeten nog miljarden besparen"
    B
    22/08/12 - 13u29 Bron: anp

    Europese banken moeten in de komende 5 jaar voor 40 tot 70 miljard euro bezuinigen, stelt onderzoeksbureau Roland Berger op basis van een onderzoek onder 25 Europese banken, waaronder ING, Barclays en Santander.

    Om die besparingen te bereiken, moeten banken volgens de onderzoekers hun organisatie en producten versimpelen. Veel vooruitgang in die cultuuromslag zien de onderzoekers echter niet. Volgens hen is 40 procent van de banken "nauwelijks'' bezig met de benodigde besparingen. Bij een kwart is het volgens Roland Berger de vraag of aangekondigde maatregelen genoeg zijn om zich te beschermen tegen een verdere verslechtering van de markt.

    De besparingen zijn nodig om de kosten terug te dringen tot 55 procent van de omzet, verduidelijkte onderzoeker Mark de Jonge. Onder normale economische omstandigheden hebben de 25 grootste banken van Europa daar al 40 miljard euro aan bezuinigingen voor nodig. Bij een verslechtering van de economie komt daar nog eens 30 miljard euro bij.

    Eenvoud
    Banken moeten zich volgens de onderzoekers meer gaan richten op eenvoud. Ze moeten daarbij minder complexe producten aanbieden en zich richten op hun kernactiviteiten. Door organisatorische processen te verbeteren, zou binnen 18 maanden al 10 tot 20 procent van de totale kosten kunnen worden uitgespaard.

    "Het mes snijdt aan twee kanten'', zei De Jonge over de noodzaak van simpeler producten. "Ten eerste eisen klanten transparante producten van de banken. Daarnaast wordt het adviesproces voor de banken dan eenvoudiger en goedkoper.''

    Banken moeten ook kritisch naar de beloningen van hun bankiers kijken. Die moeten volgens De Jonge meer worden gebaseerd op maatschappelijk nut dan op de winst die er voor de bank wordt gemaakt. "Het roer moet radicaal om. Men kan niet volharden in een kaasschaafmethode, waarbij alles bij het oude blijft.''
  11. [verwijderd] 24 augustus 2012 13:16
    quote:

    paulta schreef op 3 juli 2012 13:03:

    We schrijven midden 2013, het hypotheekrente-schandaal is in volle hevigheid losgebarsten, de druk op de betrokken NL-grootbanken is enorm.
    Via klokkenluiders zijn er e-mails gelekt naar de pers:"Wat de rente doet? wij maken hier de rente"...."natuurlijk werken we samen, samen staan we sterk"..."de top weet ervan....doen nooit moeilijk"

    1,50% extra hypotheekrente-opslag voor de niet-wetende poldersukkelaar, op jaarbasis ruim 8 miljard euro extra spread voor de nu noodruftige banken.

    Over 10 jaar spreek je over 70 miljard euro te veel betaalde kosten, hoe kan je dit enorme bedrag ooit nog compenseren daar de banken steeds zwakker komen te staan.

    Premier Roemer zit te hinten op aftreden CEOs Rabo en ING, het volk vraagt om een rechtsgang van de verantwoordelijke managers....

    Waarom het onderzoek langer dan 6 jaar heeft moeten duren!!!! vazallen bij DNB en AFM waren constant aan het frustreren bij het opbouwen van de dossiers, de klokkenluiders hebben alles nu in een stroomversnelling gezet ....
  12. [verwijderd] 7 februari 2013 18:40
    quote:

    paulta schreef op 3 juli 2012 13:03:

    We schrijven midden 2013, het hypotheekrente-schandaal is in volle hevigheid losgebarsten, de druk op de betrokken NL-grootbanken is enorm.
    Via klokkenluiders zijn er e-mails gelekt naar de pers:"Wat de rente doet? wij maken hier de rente"...."natuurlijk werken we samen, samen staan we sterk"..."de top weet ervan....doen nooit moeilijk"

    1,50% extra hypotheekrente-opslag voor de niet-wetende poldersukkelaar, op jaarbasis ruim 8 miljard euro extra spread voor de nu noodruftige banken.

    Over 10 jaar spreek je over 70 miljard euro te veel betaalde kosten, hoe kan je dit enorme bedrag ooit nog compenseren daar de banken steeds zwakker komen te staan.

    Premier Roemer zit te hinten op aftreden CEOs Rabo en ING, het volk vraagt om een rechtsgang van de verantwoordelijke managers....

    Waarom het onderzoek langer dan 6 jaar heeft moeten duren!!!! vazallen bij DNB en AFM waren constant aan het frustreren bij het opbouwen van de dossiers, de klokkenluiders hebben alles nu in een stroomversnelling gezet ....
    * eerst sns, dus. 2014?
  13. [verwijderd] 7 februari 2013 18:51
    Ook weer mooi opgedoken hoor!

    "De overheid staat in totaal voor 465 miljard euro garant voor risico's van burgers, bedrijven, banken en andere eurolanden. Dat is een financieel risico voor de overheidsfinanciën met een omvang van meer dan driekwart van onze totale economie"

    Slechts 7 maandjes geleden, is alles alweer geneutraliseerd?
    De media is gemuilkorfd....
  14. Kaiser 13 februari 2013 09:29
    ING maakt weinig indruk met de kwartaal- en jaarcijfers

    woensdag 13 februari 2013 om 09u02

    De Europese beurzen zijn vanmorgen opnieuw stabiel geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. Veel beleggers maken zich nog steeds zorgen over de valutamarkten, waar de euro opnieuw steviger op koers is komen te liggen.

    Vanmorgen maakten opnieuw heel wat grote bedrijven de kwartaalcijfers bekend, waarbij we even stilstaan bij die van ING. De bank/verzekeraar realiseerde een winst per aandeel van 1,03 euro per aandeel over 2012, de nettowinst kwam uit op 3,894 miljard euro.

    Over het vierde kwartaal bedroeg de nettowinst 1,434 miljard euro of 1,03 euro per aandeel, inclusief eenmalige factoren. De gezuiverde nettowinst over het vierde kwartaal van vorig jaar kwam uit op 373 miljoen euro.

    Verzekeringen deden het goed, de bankresultaten daalden als gevolg van eenmalige factoren. ING maakt met de cijfers weinig indruk, de koers noteert iets lager.
  15. Kaiser 8 november 2018 19:49
    Klant bij ING? Dan wordt geld afhalen 50 cent duurder voor wie gratis rekening heeft

    De eigenaars van een Lion Account, de gratis rekening van ING, denken vanaf 1 januari beter twee keer na voor ze geld gaan afhalen. Want als ze beslissen om dat te doen aan een automaat van een andere bank, zullen ze aan het einde van de maand zien dat er 50 cent extra van hun rekening gegaan is. Aan automaten van hun eigen bank verandert er niets.

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181108_039...

    wat voor dieven zijn dat ?
41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,21 +0,89%
EUR/USD 1,0671 +0,17%
FTSE 100 8.069,03 +0,56%
Germany40^ 18.060,10 +1,12%
Gold spot 2.301,47 -1,11%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+33,33%
PROSUS
+3,95%
ALLFUN...
+3,45%
BAM
+3,21%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-5,88%
Akzo N...
-4,96%
NSI
-3,78%
FASTNED
-3,54%
Arcelo...
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links