Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 19,620 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 19,540 - 19,885
  • 2.325.215 Gem. (3M) 2M

PB

2.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 oktober 2018 16:49
    Philips koopt eigen aandelen in

    Gepubliceerd op 22 okt 2018 om 08:29 | Views: 2.252

    Philips Koninklijke 16:28
    31,60 -3,15 (-9,05%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat tot 5 miljoen eigen aandelen inkopen. Gelet op de huidige waarde van het aandeel is met het inkoopprogramma circa 174 miljoen euro gemoeid.

    Het inkoopprogramma, waar maandag een begin mee wordt gemaakt, vloeit volgens het zorgtechnologebedrijf voort uit de verplichtingen richting werknemers. Het behelst het aandelenplan met betrekking tot langetermijnprestaties en andere aandelenplannen voor personeel. De maximaal 5 miljoen aandelen moeten in het lopende kwartaal worden ingekocht. De markten zullen wekelijks op de hoogste worden gebracht van de voortgang van het programma.
  2. forum rang 10 voda 26 oktober 2018 19:46
    Uitgelicht: zwakkere dollar zit Philips dwars

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Philips werd begin deze week flink afgestraft, nadat het van origine Eindhovense bedrijf de boeken over de afgelopen kwartaal had geopend.

    De resultaten van Philips waren lager dan analisten hadden verwacht en dat zorgde op maandag voor een forse koersdaling van 8,7 procent. Gedurende de week wist het aandeel nauwelijks te herstellen. De zwakkere dollar speelde het bedrijf het afgelopen kwartaal parten. Volgens analisten was er bovendien bij alle divisies sprake van een zwakke autonome groei.

    Philips boekte in het derde kwartaal van 2018 een bedrijfsresultaat (EBIT) uit activiteiten van 451 miljoen euro ten opzichte van 299 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 307 miljoen euro, in vergelijking met 263 miljoen euro vorig jaar.

    De omzet bedroeg in het afgelopen kwartaal 4,3 miljard euro, 4 procent meer ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden een iets hogere omzet verwacht.

    Onder de streep resteerde een nettowinst van 292 miljoen euro. Analisten hadden hier gerekend op 300 miljoen.

    De omzet, autonome omzetgroei en de aangepaste EBITA van Philips over het afgelopen kwartaal waren lager dan verwacht, zo meenden analisten van Morgan Stanley.

    Volgens de analisten waren de autonome groeicijfers van de drie afzonderlijke divisies ook lager dan voorzien.

    Een belangrijk minpunt was de aangepaste EBITA-marge. De winstmarge steeg met slechts 0,4 procentpunten tot 13,2 procent, minder dan de volle procentpunt die de onderneming voor ogen heeft. Deze verzwakking had te maken met valutaverschillen. Zonder de zwakkere dollar had Philips die 1 procent wel gehaald, aldus het bedrijf. Analisten hadden vooraf gerekend op een stijging naar 13,4 procent.

    De analisten van Berenberg wezen ook op de zwakkere prestaties bij de divisies Personal Health en Connected Care en Health. De marktvorsers vragen zich af of de zwakkere prestaties bij de twee divisies er nog wel voor kunnen zorgen dat Philips de beoogde groei dit jaar kan halen.

    Volgens de analisten van ING was de autonome groei in alle divisies lager dan verwacht.

    “De aangepaste EBITA-marge was beneden de verwachting bij de divisies Diagnosis & Treatment en Connected Care & Healthcare Informatics. De EBITA-marge bij Diagnosis & Treatment kwam uit 12 procent, terwijl 13 procent was verwacht. De marge bij Connected Care & Healthcare Informatics bedroeg 11 procent, waar 13 procent was voorzien”, aldus ING.

    De analisten van ING waren wel positief over de orderstroom van Philips. Die bleef volgens hen op een “hoog niveau” van 11 procent.

    ING en Berenberg hebben voor Philips een koopadvies. Morgan Stanley heeft voor het aandeel een Gelijkgewogen-advies. Morgan Stanley heeft voor het aandeel een Gelijkgewogen-advies.

    "De resultaten over het derde kwartaal suggereren dat Philips enkele verkeersdrempels raakt, terwijl de waardering sinds de recente verkoopgolf steeds aantrekkelijk wordt", aldus de analisten van Morgan Stanley. Bij gebrek aan positieve aanjagers op korte termijn blijven de analisten van de zakenbank evenwel aan de zijlijn. Morgan Stanley verlaagde het koersdoel voor het aandeel van 39,00 euro naar 36,00 euro.

    Philips herhaalde maandag de doelstellingen voor de periode 2017 - 2020, waarbij het concern een vergelijkbare omzetgroei voorziet van 4 tot 6 procent en een gemiddelde jaarlijkse verbetering van de aangepaste EBITA-marge van 100 basispunten. “We zien wel voortdurende tegenwind, waarvoor we gepaste maatregelen zullen nemen”, zei CEO Frans van Houten.

    Het aandeel Philips verloor over de gehele week 7,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  3. [verwijderd] 29 oktober 2018 10:57
    "Philips wil door met topman Van Houten"

    AMSTERDAM (AFN) - Philips wil verder met topman Frans van Houten en financieel directeur Abhijit Bhattacharya. De raad van commissarissen van het zorgtechnologieconcern heeft beide heren voorgedragen voor een herbenoeming op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei 2019. Het gaat om een nieuw termijn van vier jaar.

    Van Houten is al de baas bij Philips sinds 2011. Hij trad destijds in de voetsporen van Gerard Kleisterlee. Onder de leiding van Van Houten heeft het concern zich omgevormd van breed technologiebedrijf tot een sterk op gezondheid en zorg gerichte onderneming. Zo is verlichtingsdivisie Philips Lighting zelfstandig naar de beurs gebracht. Dat bedrijf heet tegenwoordig Signify. Philips maakt inmiddels ook al jaren geen televisies meer. Dat wordt gedaan door een ander bedrijf, dat er via een licentiedeal het merk Philips op mag zetten.

    De uit India afkomstige Bhattacharya trad aan als financieel directeur in 2015. Hij volgde destijds Ron Wirahadiraksa op. Bhattacharya werkt al sinds 1987 voor Philips.

    Bron: www.iex.nl/Nieuws/ANP-291018-081/Phil...
  4. [verwijderd] 30 oktober 2018 08:27
    "Here are the stock picks from the rising hedge fund stars at Sohn"

    (...)

    Alex Gleser, TPG Public Equity Partners:

    Long: Philips (NYSE: PHG-USA, company is headquartered in Amsterdam, Netherlands)

    In addition to a strong market position, Philips is capable of mid-single digit organic revenue growth over the next several years, according to Gleser. The manager also said the healthcare technology company's businesses have several leading market positions, including best or second-best share in personal health and diagnosis and treatment.

    Gleser estimates the stock should see 85 percent upside over the next two years with a price target of €58 by December 2020.

    Bron: www.cnbc.com/2018/10/30/sohn-conferen...
  5. forum rang 10 voda 1 november 2018 16:31
    Philips in zee met Erasmus MC

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft met het Rotterdamse Erasmus MC een samenwerking voor vijf jaar afgesloten op het gebied van ultrasound. Dit maakte Philips donderdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

    Philips is tijdens deze samenwerkingsperiode verantwoordelijk voor het management, training, inkoop, optimalisering en onderhoud van deze toepassing.

    Met ultrasound kunnen organen van patiënten via geluidsgolven zichtbaar worden gemaakt.

    Het aandeel Philips noteerde donderdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 33,27 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 2 november 2018 16:09
    Philips verhuist onderzoekscentrum Cleveland

    Gepubliceerd op 2 nov 2018 om 14:45 | Views: 718

    Philips Koninklijke 15:52
    33,83 +0,45 (+1,35%)

    CLEVELAND (AFN) - Philips verhuist in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn activiteiten in het Amerikaanse Cleveland. Het zorgtechnologiebedrijf zal zich daarbij op de nieuwe locatie volledig gaan richten op onderzoek en ontwikkeling op het gebied van diagnostische beeldvorming en niet meer op het maken van bijvoorbeeld medische scanners.

    Philips had de wijzigingen in Cleveland al begin dit jaar aangekondigd. Het nieuwe centrum biedt werk aan 175 mensen en zal uit meerdere laboratoria zullen bestaan. De productie op de oude locatie in Cleveland zal in het eerste kwartaal van volgend jaar stoppen.

    Philips stelde andermaal dat dit maar een relatief klein deel van de activiteiten van het bedrijf vertegenwoordigt.

    Het concern legde in 2014 de productie bij de fabriek in Cleveland nog stil nadat de Amerikaanse toezichthouder FDA onvolkomenheden in het productieproces had gevonden. De resultaten van Philips hebben daar jarenlang onder geleden.
  7. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:25
    Update: Philips herhaalt omzetdoel tijdens beleggersdag

    (ABM FN-Dow Jones) Philips geeft donderdag in Amsterdam een update over de prestaties van het bedrijf en zal daarbij de doelen voor de omzetgroei, margeverbetering en het rendement herhalen. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

    Het bedrijf verhoogde wel zijn doelstelling voor de vrije kasstroom. Die moet in 2020 boven 1,5 miljard euro uitkomen. Tot nu toe had het bedrijf gezegd te mikken op een vrije kasstroom van 1,0 miljard tot 1,5 miljard euro. Ook wordt het productiviteitsprogramma uitgebreid van 1,2 miljard tot en met 2019 naar 1,8 miljard tot eind 2020.

    "We zijn enthousiast over de sterke vraag naar onze innovaties in medische technologie", stelde CEO Frans van Houten.

    Hij herhaalde dat Philips een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent ambieert, waarbij de marge jaarlijks een procentpunt omhoog moet in de periode 2017 tot en met 2020.

    Het rendement op geïnvesteerd kapitaal moet in 2020 in de richting van 15 à 20 procent, herhaalde Philips.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  8. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:46
    'Plannen Philips veranderen consensus niet'

    Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 12:13 | Views: 1.268

    Philips Koninklijke 16:30
    33,77 -0,52 (-1,50%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De aangescherpte doelstellingen die Philips heeft gepresenteerd, zijn over de gehele linie constructief. Dat schrijft Morgan Stanley in een analistenrapport naar aanleiding van de beleggersdag van het zorgtechnologiebedrijf. De analisten verwachten echter niet dat de algemene consensus door de plannen verandert.

    Philips verhoogt zijn productiviteitsprogramma van 1,2 miljard euro in 2019 tot 1,8 miljard euro in 2020. Het bedrijf mikt verder op een jaarlijkse vrije kasstroom van meer dan 1,5 miljard in euro in 2020. Philips herhaalde zijn eerder afgegeven doel voor een vergelijkbare jaarlijkse omzetgroei van 4 tot 6 procent.

    Volgens Morgan Stanley is de verhoging van het productiviteitsprogramma nuttig bij economische tegenslag. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan negatieve effecten van importtarieven. Het aandeel Philips stond donderdag omstreeks 12.00 uur 0,9 procent lager op 33,98 euro.
  9. forum rang 10 voda 12 november 2018 16:50
    Philips koopt extra aandelen in

    (ABM FN-Dow Jones) Philips wil tot 10 miljoen eigen aandelen inkopen, bovenop het al bestaande inkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro. Dit maakte Philips maandag voorbeurs bekend.

    De extra inkoop is bedoeld om beloningen aan de eigen werknemers te dekken.

    Uitgaande van de slotkoers op 9 november heeft het additionele inkoopprogramma een waarde van maximaal 336 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 12 november 2018 16:58
    Philips werft eerste patiënt voor onderzoek

    Gepubliceerd op 12 nov 2018 om 16:30 | Views: 364

    Philips Koninklijke 16:36
    33,69 +0,08 (+0,24%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de eerste deelnemer geworven voor een onderzoek naar het nieuwe middel Stellarex. Dit is een met medicijnen bedekt ballonnetje dat moet helpen tegen vaatvernauwing in de onderbenen.

    Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf hoopt in de komende twaalf tot achttien maanden in totaal 345 patiënten te werven voor het onderzoek, dat wordt uitgevoerd op tientallen locaties in de Verenigde Staten, Europa en Australië. De studie moet uitwijzen of de behandeling met de Stellarex effectief en veilig is.

    Volgens Philips lijden wereldwijd zo'n 250 miljoen mensen aan aandoeningen aan het perifere vaatstelsel, waar de te behandelen vaatvernauwingen onder worden geschaard. Vooral in de Verenigde Staten komt de ziekte veel voor.
  11. forum rang 10 voda 13 november 2018 16:47
    Philips sluit deal met Amerikaans ziekenhuis

    Gepubliceerd op 13 nov 2018 om 15:24 | Views: 500

    Philips Koninklijke 16:30
    33,36 -0,13 (-0,39%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat een e-intensive care (eICU) leveren aan Dartmouth-Hitchcock Health. Het Amerikaanse ziekenhuis kan vanaf juli 2019 gebruikmaken van het programma.

    De partijen hebben hierover een overeenkomst ondertekend. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.
  12. forum rang 10 voda 15 november 2018 16:31
    Philips breidt samenwerking in VS uit

    Gepubliceerd op 15 nov 2018 om 15:35 | Views: 247

    Philips Koninklijke 16:14
    32,88 -0,47 (-1,41%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips breidt zijn samenwerking uit met Jackson Health System, een grote aanbieder van gezondheidszorg in de Verenigde Staten. Het medisch technologiebedrijf gaat Jackson nu ook zijn IntelliSpace Enterprise Edition leveren, bovenop de diensten waarover al afspraken waren gemaakt. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

    Eerder dit jaar kwamen beide partijen een langjarige samenwerking overeen. De twee hebben zich voor elf jaar aan elkaar verbonden, wat volgens Philips best bijzonder is. Wat verder opmerkelijk is aan de langjarige overeenkomst is dat Philips zijn producten als een dienst levert. Dat betekent dat Philips eigenaar blijft van de eigen apparatuur en Jackson een abonnement daarop neemt. Ook kan Jackson sommige systemen waarmee patiënten in de gaten kunnen worden gehouden op individuele basis huren van Philips en kan Philips aangeven waar de ziekenhuizen van Jackson efficiënter kunnen werken.
  13. forum rang 10 voda 19 november 2018 16:24
    Philips mag V60 Plus ventilator op Europese markt uitbrengen

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft de goedkeuring gekregen voor de distributie van de Philips V60 Plus ventilator op de Europese markt. Dit maakte het van oorsprong Eindhovense bedrijf maandag bekend.

    Het apparaat heeft een zogeheten CE-markering gekregen. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent dat het in overeenstemming is met de Europese regelgeving. Het is geen keurmerk.

    Artsen kunnen met het apparaat medische behandelwijzen snel aanpassen aan veranderende omstandigheden van patiënten met ademhalingsmoeilijkheden, zonder van apparaat te moeten wisselen.

    Het bedrijf heeft ook een aanvraag bij de Amerikaanse Food and Drug Administration ingediend voor de V6o Plus, waarna het bij goedkeuring kan worden gedistribueerd op de Amerikaanse markt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  14. forum rang 10 voda 20 november 2018 16:21
    Philips lanceert nieuw onderzoeksplatform voor radiologie

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een nieuw onderzoeksplatform gelanceerd ter ondersteuning van de ontwikkeling en implementatie van kunstmatige intelligentie in radiologie. Dit meldde het van oorsprong Eindhovense bedrijf dinsdag.

    Het platform, genaamd IntelliSpace Discovery 3.0, werd aangekondigd in aanloop naar een jaarlijkse bijeenkomst voor radiologen in Amerika. Het open platform biedt dokters uitgebreide analysetools om data te visualiseren. De ontwikkeling en inzet van kunstmatige intelligentie zal radiologen in de toekomst ondersteunen bij hun onderzoek.

    Het aandeel Philips noteerde dinsdag op een rood Damrak 2,1 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 20 november 2018 16:33
    Philips voelt hevigere concurrentie om talent

    Gepubliceerd op 20 nov 2018 om 15:20 | Views: 611

    Philips Koninklijke 16:16
    31,88 -0,84 (-2,55%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips wil met zijn onderdeel voor medische scanners volop inzetten op kunstmatige intelligentie (AI). Het zorgtechnologiebedrijf investeert daarom veel in onderzoek. Maar in de strijd om talentvolle software- en dataspecialisten krijgt het Nederlandse bedrijf concurrentie uit alle hoeken, waarschuwt topman Frans van Houten.

    ,,Er is een enorm tekort aan talent in Nederland, vooral op het gebied van datawetenschap. Meer en meer bedrijven hebben datawetenschappers nodig'', schetst Van Houten de situatie. ,,Onze concurrentie in de strijd om talent is daardoor veel breder dan de traditionele rivalen als een Siemens of GE Health, maar ook van bedrijven als Google.''

    ,,We zullen heel alert moeten zijn dat in het onderwijs genoeg datawetenschappers worden opgeleid, maar ook dat we talent uit andere landen kunnen blijven aantrekken'', vervolgt Van Houten. Volgens hem slaagt Philips er aardig in om datawetenschappers aan zich te binden. Zo werkt 60 procent van het Philips-onderzoekspersoneel met data en software, waarvan zo'n zeshonderd man specifiek bezig zijn met data-analyse en AI. ,,Dat is nog niet zoveel als bij Google, maar toch respectabel.''

    Kunstmatige intelligentie

    Ondertussen heeft Philips al enkele radiologische systemen geïntroduceerd waar kunstmatige intelligentie een handje helpt. Zo zorgt het AI-programma Compressed SENSE ervoor dat het maken van een MR-scan, doorgaans een tijdrovende klus, tot de helft kan worden ingekort. Een andere toepassing van kunstmatige intelligentie, Vital Eye, zorgt ervoor dat scans scherp blijven, ook als de patiënt beweegt.

    Om op dit gebied verder te kunnen groeien, heeft Philips toegang nodig tot veel medische gegevens. Zo werkt het bedrijf nu al met 23 petabyte, oftewel 23 miljoen gigabytes, aan beeldmateriaal uit scans. Daarnaast volgt het bedrijf 273 miljoen patiënten om te kijken waar verbeterpunten in de zorg liggen.

    ,,We hoeven geen eigenaar te zijn van data, als we er maar toegang tot hebben'', zegt Van Houten. ,,In Europa wordt enorm nerveus gedaan met data, en daardoor is het hier ook lastiger om verder te ontwikkelen op dit gebied.'' De Philips-topman merkt dat de belangrijkste centra voor kunstmatige intelligentie zich verplaatsen naar landen waar gegevens minder streng worden afgeschermd, zoals in China en de Verenigde Staten. ,,We hebben natuurlijk ook onderzoekers op verschillende locaties in de wereld, en in die landen gaat het onderzoek makkelijker.''
  16. forum rang 10 voda 26 november 2018 16:26
    Radiologen Utah gaan softwaretoepassing Philips gebruiken

    (ABM FN-Dow Jones) Radiologen van de Universiteit van Utah gaan de softwaretoepasing Illumeo van Philips gebruiken. Dat maakte de wereldleider op het gebied van gezondheidstechnologie maandag op de jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America bekend.

    De Philips Illumeo, met adaptieve intelligentie, maakt gebruik van afbeeldingsgegevens om artsen beter te faciliteren.

    De eerste resultaten omvatten productiviteitsvoordelen in de vorm van een kortere doorlooptijd, metingen op dezelfde dag en contextgestuurde gereedschapsselectie.

    Op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde oplossingen kunnen volgens Philips de efficiëntie van de zorgverlening verhogen en de patiëntenzorg verbeteren. Via oplossingen die AI en andere technologieën combineren met kennis van de klinische en operationele context waarin ze worden gebruikt, biedt Philips een op mensen gerichte aanpak die adaptieve intelligentie wordt genoemd.

    "Dit vergroot de mogelijkheden van medici om mensen, gegevens en technologie naadloos met elkaar te verbinden", aldus Philips.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 29 november 2018 11:29
    Philips trekt eigen aandelen in

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft de intrekking van ruim 24 miljoen eigen aandelen afgerond, in het kader van zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

    Er staan nu nog iets meer dan 926 miljoen aandelen uit.

    Het inkoopprogramma startte in het derde kwartaal van 2017 en de aandelen die zijn ingetrokken waren ingekocht tot en met 23 november 2018.

    Philips verwacht nog eens 22,7 miljoen stukken in te trekken na afwikkeling van een aantal transacties met financiële instellingen in het kader van dit inkoopprogramma.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. [verwijderd] 3 december 2018 13:36
    Ik wacht op een persbericht van Philips n.a.v. brand bij supplier ProDrive.
    ASML heeft al aangegeven dat het de productie in 2019 kan vertragen.

    Philips neemt een groot aantal producten af van ProDrive voor MRi en Rontgen apparaten dus dat gaat zeker vertragingen veroorzaken. Met die on-demand supply lijnen verwacht ik zelfs enkele productie stops. kan tot honderden miljoenen omzet kosten in 2019.

    Vreemd dat enige vorm van communicatie zo lang op zich laat wachten.
  19. [verwijderd] 4 december 2018 13:32
    ... en nog steeds geen enkele reactie van Philips op de brand bij supplier ProDrive.

    Het geduld van de beleggers in Philips wordt weer aardig op de proef gesteld. Ik voorspel dat het net zo zal gaan als bij de sluiting van Cleveland. Eerst niets laten weten, dan is er een "probleempje" en vervolgens moeten ze een jaar dicht met honderden miljoenen schade. Het management heeft gewoon geen gevoel voor dit soort complexe zaken die te maken hebben met de uitvoering op de werkvloer.

    Uit de berichten in de media kan ik afleiden dat vele componenten verloren zijn gegaan. Dat betekent: inventariseren (2-4 weken), opnieuw sourcen (4-? weken), productie opzetten (2-4 weken), testen (2 weken). Dus we zijn minimaal best-case 10 weken verder voor het eerste product weer van de band rolt, worst-case een half jaar !!
    Dat betekent potentieel een half jaar productiestop bij Philips, ASML, FEI, etc.
    En dat terwijl de fabrieken overvol zitten en vrijwel iedereen maximale productie draait.

    Dit gaat hoe dan ook leiden tot vertragingen, dus waar blijft het PB.
    Als belegger heb je recht op koersgevoelige informatie.
  20. forum rang 10 voda 6 december 2018 16:45
    Philips wil uitstoot met driekwart verlagen

    Gepubliceerd op 6 dec 2018 om 15:38 | Views: 364

    Philips Koninklijke 16:24
    32,06 -0,97 (-2,92%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips wil de uitstoot van broeikasgassen verder terugdringen na 2020, het jaar waarin het zorgtechnologiebedrijf klimaatneutraal hoopt te zijn. In de jaren daarna moet de CO2-uitstoot met zeker driekwart omlaag.

    Binnen de nieuwe plannen wil Philips dat de uitstoot van broeikasgassen in 2025 minstens 75 procent lager ligt dan in 2015. In de vijftien jaar daarna moeten de emissies met 90 procent zijn verlaagd.

    Om de doelen te halen, wil Philips meer gebruikmaken van duurzame energiebronnen als windparken. Ook het transport van producten moet in de toekomst groener, bijvoorbeeld door vaker elektrisch aangedreven voertuigen te gebruiken.

    Philips moet overigens echt zelf aan de bak om de CO2-uitstoot te verminderen, benadrukt een woordvoerder. Volgens de nieuwe regels waaraan het technologieconcern zich gaat houden, mogen emissies niet meer worden afgekocht met certificaten voor groene projecten elders in de wereld.
2.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links