Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Tussen hoop en vrees

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 4 november 2018 17:08
    "Behouden de Republikeinen van president Donald Trump de meerderheid in Huis van Afgevaardigden en Senaat in het Amerikaanse Congres, dat is de vraag. Nu is op zich zo'n verkiezing niet meteen van invloed op omzet, winst en vooruitzichten van onze aandelen, maar politieke impasse in het Capitool is wel een schrikbeeld.

    Als bedrijven en consumenten voorzichtig worden door mogelijke ruzie en patstelling in Washington en de hand op de knip houden, kan het zijn gebeurd met het zonnige economische beeld in de VS. Dit is het worst case scenario. Want het is niet uniek. President Barack Obama werkte ook acht jaar met een tegenwerkend parlement."

    Hoezo schrikbeeld? Continuering van de viervoudige politieke controle bij één partij (WH, senaat, HvA, SC) zou het worst-case scenario zijn natuurlijk. Zeker met zo'n dilettant in het Witte huis. En alleen de Republikeinen zijn zo schaamteloos obstructief, niet de Democraten. Verschilletje... Overigens, onder Obama ging het toch juist best goed?

    Ik zou zeggen, voeg de daad bij je eigen woorden: "Ik bemoei me er niet mee".
  2. Snuggerst 4 november 2018 17:26
    Je kunt een stresstest doorkomen maar dat zegt nog niet gelijk dat je een crisis kunt doorstaan…. Heet niet voor niets crisis, de zaken die niet alledaags zijn kunnen op éen dag bij elkaar komen, in het ergste geval…En het zijn waarschijnlijk de alledaagse zaken in een zwaar jasje gestopt waar de test mee gevuld is, de niet alledaagse komen er niet in voor. Niemand kan eigenlijk achterover leunen, banken niet, en haar clienten ook niet...
  3. [verwijderd] 4 november 2018 21:00

    Beurs handel is niet meer wat het geweest is.

    Sinds Trump, beweegt de beurs a.h.v. de tweets, alleen niemand zal het toegeven want dat is natuurlijk je eigen reputatie op het spel zetten.

    Politiek en winsten zijn al ingeprijst bij de daling van de Aex naar 500, anders was de AeX nooit naar 500 gesjeesd in Oktober.

    Effe kijken.

    Trump tweet handelsoorlog
    Trump tweet noord korea
    Trump tweet Irak
    Trump tweet Opec
    Trump tweet Fed incompetentie
    Trump tweet Brexit
    Trump tweet Rusland wapenverdrag
    Trump tweet Mexico muur
    Trump tweet Canada nafta
    Trump tweet Israel / Jeruzalem
    Trump tweet Turkey

    En je wilt zeggen dat de beurs zich niks van aantrekt van politiek en koersen niet zijn ingeprijst ???

    2e en 3e kwartaal hadden bedrijven flink geboerd, maar de prijzen zijn flink naar beneden gedrukt door blonde kuifje.

    Maar ja, als je er wat van zegt of schrijft dan kom je Amerika niet meer binnen.

  4. Snuggerst 5 november 2018 00:48
    Als aandelenbeurzen zich iets zouden aantrekken van wat er in de wereld speelt, of leeft, hadden ze allen een negatief getal op het bord staan, maar die staan er niet…

    Maargoed, het is simpelweg een herhaling van zetten, correcties gaan en ze komen, en dan nog niet eens gesproken over de trend welk bullish is, of kan zijn, en bearish niet te vergeten natuurlijk..,dat fietst al jaren op dezelfde manier, ongeacht wat er in de wereld speelt, of leeft!.. Deze fietsrit is er éen om niet snel te vergeten..Noem het slecht weekend of drama, kan beter maar gezegd worden, toch?..
  5. forum rang 6 Jestbread 5 november 2018 07:21
    Sterke alinea Arend Jan wat betreft de banken. Binnen de bank is zo ontzettend veel gereguleerd, kan je niks doen zonder compliance erbij te betrekken. Maar wel de bak stront over je heen krijgen als geheel als individuen er een potje van maken in een complexe wereld. Altijd het makkelijkste slachtoffer
  6. forum rang 5 theo1 5 november 2018 10:00
    Volgens mij ben je inderdaad iets te ouderwets Arend Jan. Een quick & dirty bearmarket is heel wat minder fris en vrolijk als die een kettingreactie van staatsbankroeten, omvallende banken en als gevolg daarvan pas echt een dijk van een credit crunch veroorzaakt. Het had niet veel gescheeld of Griekenland was bankroet, de Italiaanse banksector was een rokende puinhoop, de Duitse banksector meegezogen in de val en je kan wel ongeveer bedenken wat dat gaat doen met de industrie. En o ja, de euro was dan natuurlijk ook kapot geweest en de hele EU er achteraan. Je kan best kritiek hebben op de status quo, maar zo'n implosie kan geen pretje zijn. Geen wonder dat er dan wordt ingegrepen. En ook op dat ingrijpen kan je kritiek hebben, die heb ik ook, maar aan het eind van het liedje is het toch allemaal weer redelijk op zijn pootjes terecht gekomen. Ook ik ben ervan overtuigd dat het veel beter had gekund, maar niks doen was zeker slechter geweest.

    En volgens mij hebben we best wel een behoorlijke recessie gehad. Er zijn zat slechte bedrijven failliet gegaan en nog meer hebben een bijna dood ervaring gehad en zijn grondig gesaneerd. Denk alleen al aan de retailsector. Maar ook bijvoorbeeld Fugro en Unilever hebben een stevige trap onder hun kont gehad. En zelfs een paar slecht gerunde ziekenhuizen zijn nu weg of rijp voor een grondige saneringsronde.
  7. forum rang 5 theo1 5 november 2018 13:07
    quote:

    Helvan'18 schreef op 5 november 2018 11:06:

    Recessie, afgelopen jaren?…. Geen idee hoe het de aankomende jaren dan moet gaan heten,recessie-recessie, of wellicht dan toch depressie…. Dit stelde niets voor!..
    Ga jij maar lekker met Cees Smit en Willem Middelkoop samen in een donker hoekje zitten mopperen dat de wereld nog steeds niet is ingestort. En vooral niet vergeten je geld weg te smijten aan putopties.
  8. Snuggerst 5 november 2018 21:00
    quote:

    theo1 schreef op 5 november 2018 13:07:

    [...]

    Ga jij maar lekker met Cees Smit en Willem Middelkoop samen in een donker hoekje zitten mopperen dat de wereld nog steeds niet is ingestort. En vooral niet vergeten je geld weg te smijten aan putopties.
    Dank, maar met beide heren heb 'k niks…
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links