Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

wat is de waarde van een adviseur bij IEX

162 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 5 november 2018 10:38
    quote:

    !@#$!@! schreef op 4 november 2018 14:52:

    [...]

    Die snap ik niet. Je volgt een advies op of niet. Jou kwaliteit heeft 0.0 invloed op de kwaliteit van het advies dat je volgt.

    Een adviseur kan pas een goed advies geven als de adviesvrager op zijn minst iets van het betreffende product of de dienst af weet. Anders is het advies als zaad op rotsgrond.
    Elke goede verkoper/adviseur weet dit en handelt daarnaar.

    NB
    Wat betreft het onderscheid tussen advies of informatie heb je wel een punt. Maar eigenlijk is advies een overbodig woord. Er zou altijd sprake moeten zijn van informatie.
  2. forum rang 7 rene l 5 november 2018 11:28
    quote:

    jonas schreef op 4 november 2018 22:43:

    Hoe stel je IEX ideaal voor? Betaald, onbetaald? Alleen dit of dat? Vooralsnog denk ik dat ze een aardige tussenweg bewandelen, maar dat is mogelijk niet ultieme wijsheid.

    Groet, Jonas

    Tsja, lastig, IEX is in feite onbetaalbaar.
    Maar mensen zijn ook rare wezens, een verlies van 2000 Euro per jaar accepteren ze wel, maar een abonnement op IEX van 200 Euro vinden ze weer te duur.

    Uiteraard moeten ze wel iederéén te vriend houden, het leven van de redactie van IEX lijkt mij ook niet altijd makkelijk, Peter R de Vries loopt ze altijd in de nek te hijgen omdat hij voor de maximale winst gaat.
    En ik vraag mij ook wel eens af wat een medewerker van IEX verdient, volgens mij is het ook geen vetpot.

    Vorig jaar hebben ze mij het blad ook een paar keer gratis toegezonden en ze hebben me zelfs opgebeld in de laatste ultieme poging om mij een abbo door de strot te duwen.

    Ik ben ook wel eens wat redactieleden van IEX in het wild tegen gekomen, het is een aparte gewaarwording.
    Nico komt een beetje uit de hoogte over, zijn lengte versterkt dit, maar raak je met hem aan de praat valt hij absoluut mee, het is gewoon een goeie gast.
    Ze hebben het ook niet makkelijk en daarom heb ik hem maar een keer een Bitcoin gegeven en tegen hem gezegd dat hij er maar wat leuks mee mocht doen.

    Van Arend Jan krijg ik geen hoogte, een klein beetje warrig en druk overkomend, maar ja, hij is volgens mij bijna dag en nacht voor zijn baas in touw.

    Pieter Kort, ik had altijd een vreemd beeld van hem, in de praktijk is hij zeker niet kort van stof, je kunt volgens mij met hem een prima avond hebben in de kroeg en hij zal je de oren van het hoofd kletsen.

    Anton Reijinga die het blad opgezet heeft is een hele sobere en rustige vent.
    Hij heeft aan mij gevraagd of hij een keer bij mij thuis mocht komen voor een interview wat samen met een foto in het blad zou komen te staan.
    Ik heb hem gewoon aangegeven dat het niemand wat aangaat hoe ik er financieel voorsta en hem hiervoor vriendelijk bedankt, hij had er alle begrip voor en vertelde gewoon dat velen er net zo over dachten.
    Zelf ben ik overigens camera-schuw, en een foto van mij zou vele lezers juist afschrikken.

    Wel heb ik hem aangegeven dat ik het formaat van het blad apart vind, het is gewoon te breed en hierdoor onhandig.
    En daarnaast heb ik hem verteld dat wanneer ze het goed zouden willen doen ze het blad wekelijks uit moeten geven zodat alles up to date is.
    In het verre verleden ben ik heel lang abonnee geweest op Beleggingsexpres, zeker meer dan 10 jaar.
    Het was een boeiend blad, heel veel informatie, en gewoon concrete tips waarbij de prestaties op termijn verantwoord werden.

    Ook had je nog een tijdje het blad Beursplein 5, volgens mij een soort voorganger van IEX.
    Werkelijk, het was een sprankelend geschreven blad, zeer actueel en levendig geschreven, op zaterdagmiddag rukte ik het gewoon uit de handen van de postbode.
    Het ging echter snel ter ziele ten tijde van de internet-bubble.

    Maak van het blad IEX ook maar zoiets, trek gewoon adverteerders van dure producten aan en laat ze lekker meebetalen, het blad zal er zeker niet dunner van worden.

    Adviezen van analisten kun je meenemen in je beslissing, gaat het goed dan krijgen ze de bekende veer, maar wanneer het fout loopt worden ze direct met pek en veren besmeurd.
    De beurs is toch ondoorgrondelijk, ze kiest haar eigen weg en stoort zich aan niemand.
    Beleggers hebben ook steeds minder geduld, ze springen van het ene naar het andere aandeel en bijten zich hierin vast d.m.v. daghandel.

    Het zal niet éénvoudig zijn om het ultieme verdienmodel op de rit te krijgen.
  3. forum rang 4 bearishbull 5 november 2018 12:00
    Beste advies is gewoon de benchmark te kopen. Die doen het gemiddeld gezien beter dan de adviseurs incl kosten. Dus gewoon wat aandelen etf's kopen en je hebt een mooi gespreidde porto.

    Ga je wat langer mee en is er een bepaald bedrijf waar je om wat voor reden dan in gelooft. Kun je altijd zelf wat extra bijkopen van een bepaald aandeel.

    Dit is hoe ik het doe. Ongeveer 50% van mijn porto zijn etf's en andere 50% aandelen. Was zelfs veel minder % in aandelen, maar ik had gelukkig wat juiste keuzes gemaakt.
  4. forum rang 10 rationeel 5 november 2018 12:05
    quote:

    josti5 schreef op 5 november 2018 09:54:

    [...]

    Zeer effectieve aanpak.
    Ik heb er slechts 4 op mijn negeerlijstje staan, en dat scheelt enorm, hoewel die 4 gewoon door blijven gaan met op de persoon spelen, onder welwillende goedkeuring van de mod.
    Ze doen maar.
    Herkansing geven is inderdaad zinloos, want het gedrag blijft hetzelfde.
    Enkele draden en bijdragen van een gelukkig nog steeds behoorlijke rij forumgenoten zijn informatief genoeg, om bij te dragen aan mijn meningvorming op een aantal terreinen, voor de facilitering waarvan ik IEX zeer dankbaar ben.
    Maar ik werk niet meer mee aan maximalisering van het aantal hits door op opruiers en 'lol'makers te reageren.
    En tsja, ook mij is niets menselijks vreemd, dus heeeeel af en toe nog een klein beetje boter aan de galg...
    Het gedrag is tegengesteld aan de Nederlandse waarden, die wij graag bewaren. Het zijn een soort oproerkraaiers. Het is ze niet te doen om de open discussie, nodig om tot een uitgebalanceerde mening te komen, maar om de dictatuur van hun vooroordelen door te drukken.
    Wat verwoordt Peterson:) dat duidelijk.
    Zo iemand wordt dus niet meer de vrijheid van het woord gelaten , notabene op de UVA. Toch eens het baken van Vechten voor Vrijheid.

    Het kan verkeren. Let op Uw Saeck.
  5. forum rang 6 !@#$!@! 5 november 2018 13:59
    quote:

    ik ben Diede schreef op 5 november 2018 11:51:

    Door de beursgang van IEX moest er een verdienmodel komen.
    En dat werd 'premium' en dus ook met betaalde advies-dienst.
    Het was onvermijdelijk, maar het kan uiteindelijk het einde van IEX betekenen.

    Vooral ook met de obligatie die ze aan de eigen leden proberen te slijten.

    Welke informatie bronnen gebruik jij tegenwoordig ? Meeste wat ik vroeger gebruikte is weg :-)
  6. [verwijderd] 5 november 2018 14:39
    quote:

    rationeel schreef op 4 november 2018 18:30:

    [...]

    Heb je het inmiddels al tot rechter gebracht, ASTI:) Of hebben ze je kwaliteiten nog steeds niet naar waarde geschat?

    Wat ben ik blij dat ik aandelen waardeer met behulp van TA. Heb helemaal geen advies nodig.
    Dat gaat hem voor mij sowieso niet worden. Ik heb ook veel meer interesse in beleggen.

    Bekijk je wel eens anderen hun technische analyses, en zo ja, kan dat jouw analyses beïnvloeden?
  7. [verwijderd] 5 november 2018 14:48
    Het klopt dat ik al zeer geruime tijd niets meer heb geplaatst. In KK misschien nooit, maar op andere plekken . Vaak fondsspecifiek, maar ookd at zelden.
    Ik beleg nu bijna 36 jaar. Slechts drie jaargangen met negatief resultaat. Ik kom dus niet voor het eerst kijken. Het bevalt me allemaal prima.
    Dit stukje kwam omdat toevallig nu een der aanbevolen fondsen die ik louter kocht vanwege de aanbeveling, door het ijs zakte. Toen dacht ik weer aan IEX. Actief heb ik IEX al langer de rug toegekeerd. Ik gebruik overigens ook TA, maar als bouwsteen voor de bewegingen. Niet fundamenteel, maar als iedereen een bijvoorbeeld bepaalde koop-RSI volgt, tja, de markt heeft altijd gelijk.
    Ik volg wel adviezen, maar dan serieuze die diepgravender onderzoek doen. En dan vooral fundamenteel onderzoek en duiding van bepaalde orders en rapportages. Een wens zoals een der andere leden op KK schreef in reactie: niet oppervlakkig maar diepgaand.
    Kortom, gewoon een stukje om eens de meningen te horen. En ja, die zullen de afgelopen jaren vaker geweest zijn maar kon ik zo snel niet vinden,

  8. [verwijderd] 5 november 2018 14:56
    Dank allen, zag dat sommige reacties van mij niet de juist quote hadden naar de schrijver. Duidelijk niet meer goed met KK bezig :-(
    Maar dank...weer boeiend om de reacties te lezen bij zo'n item.
    Voor nu weer, maar dan definitief...ik beeindig account en ga weer verder hoe ik altijd al deed. Veel plezier allen
  9. forum rang 7 ffff 5 november 2018 15:05
    Dolfschie,

    Tof dat je even reageert, want ik vind dan weer dat jouw eigenlijke simpele vraag heel mooie postings heeft opgeleverd. Ik heb de draad zelfs twee maal doorgelezen om een beetje de mening/opvatting/ houding van andere beleggers nog beter te leren kennen.

    De posting van Rene hierboven vind ik persoonlijk een juweeltje. Echt van genoten. Juist omdat er een eerlijke persoonlijke benadering te lezen is.

    IEX is beursgenoteerd en heeft medewerkers. Bij IEX moet ook de kachel branden en is het niet meer dan logisch dat ze een verdienmodel uitdokteren. En dat is in deze tijd van enorme concurrentie moeilijk. Ik vind dat Jonas dat aardig verwoord heeft. Ze moeten wel ergens voor kiezen.

    Mensen die hier in de KK al jaren langskomen, zitten ook al jaren op de beurs, maar d'r zijn natuurlijk massa's mensen die werkelijk niets van beleggen afweten en dan graag "een specialist", een "adviseur" , een " deskundige" inschakelen. En tja: Die kunnen ook niet allemaal voorzien hoe de beurzen gaan lopen en krijg je ontevreden reacties.

    Enfin, is in ieder geval leuk draadje geworden en IEX moet gewoon stug doorgaan met verkoop van advisering en nooit en te nimmer gratis adviezen plaatsen. Want dan voelen de abonnees zich weer bekocht. Zelf betaal ik 485 Euro per jaar voor mijn lijfblad en haal daar massa's, werkelijk massa's informatie uit, naast internetsurftochten. Ik ben dan ook minimaal 4 tot 5 uur iedere dag met beleggen bezig. En daar doe ik het mee en vind het ruim voldoende, want mijns inziens leven we ook in een tijd van enorme information overflow.

    Peter
  10. forum rang 10 rationeel 5 november 2018 15:38
    quote:

    asti schreef op 5 november 2018 14:39:

    [...]
    Dat gaat hem voor mij sowieso niet worden. Ik heb ook veel meer interesse in beleggen.

    Bekijk je wel eens anderen hun technische analyses, en zo ja, kan dat jouw analyses beïnvloeden?
    Ik heb in de loop der tijd mijn eigen wijze van kijken naar de grafieken ontwikkeld. Voor zover er hier wel eens wat getoond wordt kijk ik er wel naar, maar het heeft eigenlijk geen zin meer. Voor zover ik van inzichten tav het kijken er naar nog verander, is het, omdat ik zelf iets uitprobeer, of het nog nauwkeuriger doe. Ook als ik iets niet gezien heb, dus eigenljk fout zat, ofwel onvoldoende gezien heb, probeer ik uit te vinden wat ik over het hoofd heb gezien. Dus je zou kunnen zeggen ik leer van mijzelf;)

    Als jij je professioneel wilt gaan ontwikkelen, dan zou ik die Amerikaanse cursus gaan doen. Schijnt wel nogal moeilijk te zijn, maar dan ben je wel een aantrekkelijke werknemer.
  11. forum rang 6 marique 7 november 2018 12:51
    quote:

    ik ben Diede schreef op 5 november 2018 11:51:

    Door de beursgang van IEX moest er een verdienmodel komen.
    En dat werd 'premium' en dus ook met betaalde advies-dienst.
    Het was onvermijdelijk, maar het kan uiteindelijk het einde van IEX betekenen.

    Vooral ook met de obligatie die ze aan de eigen leden proberen te slijten.
    Premium een verdienmodel?
    IEX valt me voortdurend lastig met een pop up over mijn ad blocker. Met dreigend advies de ad blocker te verwijderen of ... een abonnement op Premium te nemen.
    Premium is voor mij van nul en generlei waarde. Wat denkt IEX nou? Dat ik me door die pop ups laat dwingen tot een ongewenst abonnement? Vergeet het maar. De pop ups ergeren mij dusdanig dat ik IEX minder bezoek en minder actief ben.

    Moet IEX dan alles maar gratis blijven doen? Nou voor mijn part een bijdrage van pakweg 3 á 5 euro per maand voor passief en actief forumbezoek. Ik denk dat IEX daarmee verschoond blijft van de trollen die nu de diverse forums vervuilen met hun gekwaak. Een platform bieden voor beleggers die prijs stellen op inhoudelijke discussies lijkt mij een aanzienlijk beter verdienmodel dan Premium.

    NB
    Reclamemakers willen maar niet begrijpen dat consumenten alleen reclame accepteren voor producten/diensten die ze gebruiken of willen kopen. En dat mensen zich mateloos ergeren aan reclame die niet voor hen is bestemd. In tijdschriften e.d. is dat geen probleem, je bladert gewoon verder. Tv-reclame is al wat vervelender, maar je kan makkelijk wegzappen of even wat anders doen. Maar ongewenste reclame op je computerscherm is ronduit ergerlijk. Vandaar dus mijn ad blocker.
  12. forum rang 10 voda 7 november 2018 12:55
    quote:

    marique schreef op 7 november 2018 12:51:

    [...]

    ...
    Moet IEX dan alles maar gratis blijven doen? Nou voor mijn part een bijdrage van pakweg 3 á 5 euro per maand voor passief en actief forumbezoek.

    ...

    ik heb al eerder met de IEX hierover contact gehad. Gaan ze niet doen. Ze willen de toegang laag drempellig houden.
162 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,93 +0,22%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.085,76 +0,56%
Germany40^ 17.971,10 -0,65%
Gold spot 2.325,65 +0,41%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+5,69%
UNILEV...
+5,60%
NX FIL...
+3,70%
Fugro
+2,27%
JUST E...
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-11,34%
WDP
-4,46%
Alfen ...
-1,42%
BAM
-1,34%
IMCD
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links