Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ease2pay N.V. AEX:EAS2P.NL, NL0000345627

  • 0,584 18 apr 2024 13:21
  • +0,014 (+2,46%) Dagrange 0,560 - 0,586
  • 4.464 Gem. (3M) 13,8K

Ease2pay (voorheen Docdata) 2018

251 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 31 oktober 2018 09:12
    De plotselinge opleving van de koers deze week komt waarschijnlijk door een artikel in het FD vandaag:
    "Greenwheels-oprichters per toeval naar Beursplein 5".

    Het beschrijft de toevalligheid van de beursgang en meldt dat er een nieuwe app op komst is die vlg. de oprichters de omzet snel zal veranderen.
    Er zijn 600 van de 4200 benzinestations in NL aangesloten.

    Of er veranderingen aan de app komen wordt niet vermeld.

    Het lijkt er op dat er ergens een lekje was...
  2. Hkdnp 31 oktober 2018 09:17

    Greenwheels-oprichters per toeval naar Beursplein 5

    Op het Damrak gebeuren soms de grootste ongelukken met de kleinste beursfondsen. Maar Ease2pay, het mobiele betaalbedrijf van de oud-eigenaren van autodeeldienst Greenwheels, is misschien wel een van de stille successen.

    Beleggers dragen het minifonds Ease2pay op handen. De koers is al met ruim 500% gestegen in nog geen twee jaar tijd. Ease2pay laat met die koerswinst alle andere Amsterdamse beursfondsen ver achter zich. En dat voor een bedrijfje dat amper omzet draait en per toeval op Beursplein 5 is beland.

    Jan Borghuis (L) en Gijs van Lookeren Campagne begonnen na Greenwheels met betaalbedrijf Ease2pay. 'Je moet constant schaven, aanpassen en met je business bezig zijn.'
    Jan Borghuis (L) en Gijs van Lookeren Campagne begonnen na Greenwheels met betaalbedrijf Ease2pay. 'Je moet constant schaven, aanpassen en met je business bezig zijn.'Foto: Michel de Groot voor het FD
    Aan die geringe omzet zal snel wat veranderen, zeggen Ease2pay-oprichters Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis. Zij verwachten binnenkort een nieuwe versie van hun betaal-app voor tanken met kenteken en smartphone te introduceren. Zeshonderd van de 4200 benzinestations in Nederland zijn al aangesloten en Ease2pay is klaar om de rest van de €20 mrd grote markt voor tanken te veroveren. Van Lookeren Campagne: ‘Als het vliegwiel eenmaal draait, gaat het hard.’

    Zes bureaus

    Het hoofdkantoor van Ease2pay, beurswaarde €15 mln, zetelt in een bedrijfsverzamelgebouw in Rotterdam. Van Lookeren Campagne en Borghuis bezetten twee van de zes bureaus, er staat een espressoapparaat en er liggen bergen promotiemateriaal. Wat dat betreft verschilt Ease2pay weinig van de tientallen andere start-ups in het gebouw, behalve dan die beursnotering.

    De beide oprichters, samen goed voor 56% van de aandelen, sommen de voordelen van de notering aan het Damrak op: het biedt toegang tot de kapitaalmarkt, is aantrekkelijk voor werknemers, creëert publiciteit. ‘En’, zegt Borghuis, ‘het dwingt tot transparantie, wat erg belangrijk is voor een betaaldienst.’

    Maar die beursnotering kwam er niet zomaar. Toen ze Greenwheels, bekend van de rode deelauto’s, een paar jaar geleden verkochten en zich stortten op parkeren en tanken met de smartphone, dachten de heren nog helemaal niet aan een gang naar het Damrak. Van Lookeren Campagne waagde weleens een gokje op de beurs, maar dat was als belegger.

    Eind 2015 stuitte Van Lookeren Campagne als belegger op Docdata, een fonds dat net zijn activiteiten verkocht. Docdata bestond uit een notering en wat contanten en Van Lookeren Campagne dacht een leuke rit te kunnen maken. Hij kocht samen met zijn compagnon Borghuis bijna 27% van alle aandelen op.

    Intussen speurde Dirk Evert Kat naar een leeg beursfonds. Kat, een van de broers achter de DekaMarkt-supers, wilde een tussenhandelaar voor dierenwinkels in de beurshuls hangen. In het voorjaar van 2016 kocht Kat het 27%-belang over en deed een bod op de rest. Maar de overige aandeelhouders wilden niet verkopen.

    ‘Daar begint het verhaal’

    Kat liet zijn plan varen en bij Van Lookeren Campagne ging de telefoon. Of hij en zijn zakenpartner de beurshuls Docdata wilden overnemen om hun nieuwe bedrijf in onder te brengen? En zo deden de Greenwheels-oprichters in de herfst van 2016 de grote Docdata-aandeelhouders een voorstel. Voor €0,20 per aandeel ging iedereen akkoord. ‘Daar begint het verhaal’, zegt Van Lookeren Campagne.

    Begin 2017 nam Ease2Pay de plek in van Docdata. Dat gebeurde via een ‘reverse listing’, een snelle en goedkope methode voor kleinere bedrijven om naar de beurs te gaan. Een route die niet zonder gevaren was, wat voor de Amsterdamse beurs begin dit jaar reden was om de regels aan te scherpen.

    Lees ook

    Amsterdamse beurs pakt notering via lege huls aan

    Menig bedrijf nam deze weg. Een zaadhandelaar werd een beleggingswebsite, een maker van hooikoortsmedicijnen transformeerde zich tot uitbater van skihallen. En vooral particuliere beleggers zijn gek op deze nieuwkomers. De aandelen kosten vaak niet veel en de koers van zo’n centenfonds kan alle kanten op stuiteren.

    Rode autootjes

    Soms slaagt een ‘reverse listing’, maar vaker ging het mis. Enkele bedrijven misten wettelijke deadlines voor hun jaarstukken, bij andere ontstond ruzie tussen bestuurders, nog een fonds had te maken met verdwenen notulen en bij een ander belandde de topman in de cel. Bij grotere ongelukken, zoals een Groningse afvalverwerker die kopje onder ging, bleven beleggers met de rokende puinhopen zitten.

    Maar Van Lookeren Campagne en Borghuis zijn niet bang gezien te worden als de zoveelste 'reverse listing'. Ze willen ‘niet in die hoek blijven zitten’, gaan het ‘netjes doen’ en ‘niet op slinkse wijze geld ophalen’. Het aandeel Ease2Pay staat intussen al boven de €1,80.

    Bovendien hebben ze geduld, zeggen ze, met een verwijzing naar hun twintig jaar bij Greenwheels. Van Lookeren Campagne: ‘In het begin geloofde ook niemand in Greenwheels. Je moet constant schaven, aanpassen en met je business bezig zijn.
  3. [verwijderd] 31 oktober 2018 10:02
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 oktober 2018 09:35:

    Het is en blijft een flutbedrijfje met een veel te hoge koers.

    Net zo als dat mislukte kunststof-bedrijf (Inverko-Alumexx) zal de koers vroeg of laat in elkaar storten.
    Het wordt nog wat, want ben het helemaal met je eens. Al die pennystock aandelen is gewoon ellende daar kan je gif op innemen. Lijkt goedkoop maar ze zijn allemaal vol van risico en dat hebben er hier al velen ervaren.

    Goed advies blijf ver van die penny gevallen en denk dat de ZWR dat met mij eens is?
  4. [verwijderd] 1 november 2018 17:31
    Het is niet alleen een parkeer app. Je kunt er ook tanken mee betalen, zonder uit je auto te komen. Nu nog bij slechts weinig tankstations, maar dat aantal zal groter worden.
    Ik begrijp dat de heren hun technisch platform goed op orde hebben om te kunnen doorstarten.
    Helderziend ben ik zeker niet, maar ik zou zeker dit aandeel in de gaten houden!
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 november 2018 11:54
    quote:

    G_rrr schreef op 2 november 2018 11:53:

    Ik zie ook dat het dagvolume stijgt van gemiddeld ruim 31.000 naar gisteren bijna het 6 voudige an vandaag al weer meer dan 100.000. Kan iemand hier een verklaring voor geven? Ik lees nergens bijzonder nieuws
    Dit gebeurt regelmatig zonder enig nieuws of verklaring.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 november 2018 11:55
    quote:

    G_rrr schreef op 1 november 2018 17:31:

    Het is niet alleen een parkeer app. Je kunt er ook tanken mee betalen, zonder uit je auto te komen. Nu nog bij slechts weinig tankstations, maar dat aantal zal groter worden.
    Ik begrijp dat de heren hun technisch platform goed op orde hebben om te kunnen doorstarten.
    Helderziend ben ik zeker niet, maar ik zou zeker dit aandeel in de gaten houden!
    Het verdienmodel is waardeloos en de concurrentie is moordend.
251 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links