Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed 2018

3.891 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 195 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 oktober 2018 14:20
    Beter Bed gaat kosten besparen

    (ABM FN-Dow Jones) Beter Bed wil jaarlijks tegen 2020 circa 25 miljoen euro aan kosten besparen. Dit maakte het beddenbedrijf uit Uden vrijdag bekend.

    Als gevolg verwacht Beter Bed geen dividend uit te keren over 2018 en 2019. Op lange termijn wil de beddenfabrikant weer kijken naar de mogelijkheid om minstens 50 procent van de winst uit te keren in de vorm van een dividend, als de financiële positie van de beddenfabrikant dit toelaat.

    Beter Bed hoopt met de kostenbesparingen uiteindelijk jaarlijks een omzetgroei van 4 tot 5 procent te kunnen realiseren met EBITDA-marges van 7 tot 9 procent op middellange termijn. De focus zal daarbij meer komen te liggen op online, dat op termijn voor 20 procent van de totale omzet moet zorgen.

    Volgens Beter Bed kan de beddenfabrikant uit met de huidige kredietfaciliteiten.

    Eerder deze maand kondigde Beter Bed al een reorganisatie aan bij Matratzen Concord. Er wordt bij Matratzen Concord afscheid genomen van 64 medewerkers op het hoofdkantoor en in ondersteunende functies en 176 winkels worden nog voor het einde van dit jaar gesloten.

    Het aandeel Beter Bed steeg vrijdagochtend 2,5 procent tot 4,10 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  2. Dhrbelegger 26 oktober 2018 15:20
    Uit het FD vandaag: Topman Beter Bed: 'Er moet weer een prestatiecultuur komen'

    Beter Bed zit in de problemen. Diep. De omzet in Duitsland holt achteruit en het aandeel is in een jaar tijd ruim 75% in waarde gedaald. De nieuwe ceo John Kruijssen grijpt hard in.
    John Kruijssen, ceo van Beter Bed. Beter Bed wil scherper op marktontwikkelingen en veranderende wensen van consumenten inspelen. Het heeft de afgelopen jaren teveel kansen laten liggen, vooral in Duitsland.
    John Kruijssen, ceo van Beter Bed. Beter Bed wil scherper op marktontwikkelingen en veranderende wensen van consumenten inspelen. Het heeft de afgelopen jaren teveel kansen laten liggen, vooral in Duitsland.Foto: Beter Bed

    ‘Er moet weer een prestatiecultuur komen, waarin mensen het beter willen doen dan de concurrentie’

    • John Kruijssen, ceo Beter Bed

    Beter Bed gaat het anders aanpakken. En met andere mensen. De nieuwe topman John Kruijssen heeft deze week drastische maatregelen aangekondigd om het bedrijf overeind te houden.

    Beter Bed BBED€4,21+5,13% sluit nog dit jaar bijna een vijfde van de winkels van zijn Duitse keten Matratzen Concord, en gaat medewerkers ontslaan. Ook in de top van het bedrijf is hard gesnoeid: ruim 90% van het hogere management is vervangen. Kruijssen: 'Het waren loyale mensen, maar zij konden de slag die Beter Bed nodig heeft niet maken'.

    Vrijdagmorgen, tijdens een bijeenkomst voor beleggers, kondigde het bedrijf (omzet €416 mln in 2017) bovendien een ambitieus besparingsprogramma aan. In 2020 moet er voor €25 mln aan kosten uit de onderneming zijn gesneden.

    Kruijssen, groot geworden bij supermarktketen Detailresult, wil dat Beter Bed scherper op marktontwikkelingen en veranderende wensen van consumenten gaat inspelen. Het liet de afgelopen jaren te veel kansen liggen. 'Er moet weer een prestatiecultuur komen, waarin mensen het beter willen doen dan de concurrentie. We moeten de logheid van ons afschudden.'
    Pech in de gifaffaire

    Hoe is het altijd zo stabiele Beter Bed zo in de problemen geraakt? Deels heeft het bedrijf pech gehad: het kreeg de volle laag in een rel rond vermeende gifmatrassen in Duitsland. Chemieconcern Basf, leverancier aan de matrassenindustrie, waarschuwde vorig jaar dat schuimmatrassen mogelijk gevaarlijk hoge concentraties van de gifstof dichloorbenzeen bevatten. Het bleek loos alarm, maar toen was het leed voor Beter Bed al geleden. De verkoop van matrassen stortte in en krabbelde sindsdien niet meer op.

    Maar Beter Bed moet ook naar zichzelf kijken, want het bedrijf miste de afgelopen jaren belangrijke trends. Vooral in Duitsland, waar het bedrijf met keten Matratzen Concord ongeveer de helft van zijn omzet behaalt.
    Missers

    Het bedrijf onderschatte de opkomst van zogeheten one-size-fits-all-matrassen, verkocht door online bedrijfjes als Emma en Simba. Deze matrassen zouden altijd lekker liggen dankzij hun vulling met 'Nasa-traagschuim'. Beter Bed geloofde niet in deze wondermatrassen. Tot overmaat van ramp zag Matratzen Concord in Duitsland de groeiende populariteit van de boxspring over het hoofd.

    Zo onderschatte het bedrijf de opkomst van zogeheten one-size-fits-all-matrassen, verkocht door online bedrijfjes als Emma en Simba. Deze matrassen zouden altijd lekker liggen dankzij hun vulling met 'Nasa-traagschuim', dat zich naar ieder lichaam kan vormen. Daarmee is advies van een specialist overbodig, beweren de start-ups, en winkels ook: proefliggen doen klanten bij hen gewoon thuis, al slapende, met 100 dagen retourgarantie.
    Te laat met wondermatrassen

    Aanvankelijk geloofde Beter Bed niet in deze wondermatrassen, maar dit bleek een misrekening. Tegen de tijd dat het voormalige familiebedrijf uit Uden alsnog instapte hadden nieuwe spelers het snelgroeiende segment al stevig in handen. Tot overmaat van ramp zag Matratzen Concord ook de groeiende populariteit van de boxspring over het hoofd.

    De situatie in Duitsland en Nederland, waar Beter Bed nog altijd marktleider is, verschilt enorm, zegt analist Fernand de Boer van de Belgische vermogensbeheerder Degroof Petercam. 'In Nederland heeft het bedrijf zich aan het eind van de crisis, precies op tijd eigenlijk, omgevormd van prijsvechter naar middenmoter.'

    Het vele geel in de marketing werd zwart, de clown uit de reclamespotjes moest het veld ruimen. Zelfs 'Retteketet naar Beter Bed!’ moest plaatsmaken. De Boer: 'Beter Bed richt zich nu op het middensegment, en dat is helder voor de consument.'
    Verwarring bij de klanten

    Hoe anders is de situatie in Duitsland, zegt de analist. 'Daar staat Matratzen Concord nog altijd bekend als discounter, maar liggen nu boxsprings van €1000 in de winkel. Dat is verwarrend. In Duitsland moet het bedrijf terug naar waar ze vandaan komen, en snel actie ondernemen.'
    Het was te warm

    Hoewel Beter Bed circa de helft van zijn omzet uit Duitsland haalt, had het bedrijf de afgelopen drie maanden meer zorgenkindjes dan alleen Matratzen Concord. Uit de cijfers over het derde kwartaal blijkt dat de algehele omzet met 7% is gedaald ten opzichte van een jaar geleden, tot €97,9 mln. Alleen in Spanje en België steeg de omzet; in Nederland (-5%), Duitsland (-9%), Oostenrijk (-11%) Zwitserland (-17%) en Zweden (-10%) niet.

    Volgens Beter Bed hebben de tegenvallende verkopen vooral te maken met het opvallend warme weer in Europa. De afgelopen maanden gaven onder meer webwinkel Zalando, kledingmerk Superdry en reisorganisatie Thomas Cook om diezelfde reden winstwaarschuwingen af. In de zomer en de beginnende herfst was het weer zo mooi dat klanten wegbleven en de opbrengsten over het derde kwartaal lager uitvallen dan verwacht, aldus de bedrijven.

    Ceo John Kruijssen zit op hetzelfde spoor, en grijpt het dus het hardst in bij de Duitse dochter. Van de duizend vestigingen die Matratzen Concord in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland heeft gaan er dit jaar zeker 176 dicht, kondigt het bedrijf aan. Op het hoofdkantoor in Keulen en bij ondersteunende diensten raken 64 mensen hun baan kwijt. Dit moet vanaf 2019 een jaarlijks positief effect van €6 mln op de resultaten opleveren.

    Daarnaast moet Matratzen Concord weer een echte discounter worden - 'We introduceren nu al goedkopere matrassen en boxsprings met minder toeters en bellen' - en stevig inzetten op online verkopen, zegt de topman. 'We verwachten dat 20% van de markt online gaat.'
    Geen extra geld lenen

  3. Dhrbelegger 26 oktober 2018 15:21
    Geen extra geld lenen

    Kruijssen hoopt volgend jaar het eerste herstel te zien, en dat is ook hard nodig, want de schuld is groter dan met de banken was afgesproken. De afgelopen weken moest het bedrijf opnieuw onderhandelen met huisbanken ABN Amro en BNP Paribas, over de voorwaarden die zij aan de kredietverlening stellen.
    Retteketet

    Het vele geel in de marketing werd zwart, de clown uit de reclamespotjes moest het veld ruimen. Zelfs 'Retteketet naar Beter Bed!’ moest plaatsmaken

    Beter Bed benadrukt hoe dan ook geen extra geld te willen lenen. De belangrijkste aandeelhouders zijn Breedvast, een investeringsvehikel van de familie Blokker, en Teslin, dat vooral geld voor rijke families belegt. Na het enorme koersverlies van het afgelopen jaar zou het pijnlijk zijn om bij hen met de pet rond te gaan, maar volgens cfo Hugo van den Ochtend is dat ook niet nodig.

    'Er zit voldoende geld in het bedrijf zelf om de hersteloperatie te financieren', zegt Van den Ochtend. 'Maar het zit nog verstopt. Daarom gaan we efficiënter en goedkoper werken, bijvoorbeeld door de inkoop voor alle Europese dochters voortaan gezamenlijk te doen. De opbrengsten daarvan kunnen we herinvesteren, en zo de winstgevendheid verhogen.'

    ‘We gaan op mensniveau met het verleden breken. In dit nieuwe team zit voorwaartse energie’

    • John Kruijssen, ceo Beter Bed
    Breken met het verleden

    Daarbij staat Beter Bed ontegenzeggelijk voor een moeilijke opgave, want met al het snijden, sluiten en herstructureren is ook veel expertise uit het bedrijf verdwenen, erkent Kruijssen. Van de managers die twee jaar geleden bij het concern werkten, is nog maar één iemand werkzaam bij Beter Bed. 'Op mensniveau met het verleden breken', noemt de ceo dat. 'In dit nieuwe team zit voorwaartse energie. Wij zitten niet te discussiëren over wat we drie jaar geleden verkeerd deden, en kunnen dus ongelooflijk vaart maken.'
  4. EQ140 26 oktober 2018 16:04
    quote:

    Dhrbelegger schreef op 26 oktober 2018 15:21:

    Geen extra geld lenen

    Kruijssen hoopt volgend jaar het eerste herstel te zien, en dat is ook hard nodig, want de schuld is groter dan met de banken was afgesproken. De afgelopen weken moest het bedrijf opnieuw onderhandelen met huisbanken ABN Amro en BNP Paribas, over de voorwaarden die zij aan de kredietverlening stellen.
    Retteketet

    Het vele geel in de marketing werd zwart, de clown uit de reclamespotjes moest het veld ruimen. Zelfs 'Retteketet naar Beter Bed!’ moest plaatsmaken

    Beter Bed benadrukt hoe dan ook geen extra geld te willen lenen. De belangrijkste aandeelhouders zijn Breedvast, een investeringsvehikel van de familie Blokker, en Teslin, dat vooral geld voor rijke families belegt. Na het enorme koersverlies van het afgelopen jaar zou het pijnlijk zijn om bij hen met de pet rond te gaan, maar volgens cfo Hugo van den Ochtend is dat ook niet nodig.

    'Er zit voldoende geld in het bedrijf zelf om de hersteloperatie te financieren', zegt Van den Ochtend. 'Maar het zit nog verstopt. Daarom gaan we efficiënter en goedkoper werken, bijvoorbeeld door de inkoop voor alle Europese dochters voortaan gezamenlijk te doen. De opbrengsten daarvan kunnen we herinvesteren, en zo de winstgevendheid verhogen.'

    ‘We gaan op mensniveau met het verleden breken. In dit nieuwe team zit voorwaartse energie’

    • John Kruijssen, ceo Beter Bed
    Breken met het verleden

    Daarbij staat Beter Bed ontegenzeggelijk voor een moeilijke opgave, want met al het snijden, sluiten en herstructureren is ook veel expertise uit het bedrijf verdwenen, erkent Kruijssen. Van de managers die twee jaar geleden bij het concern werkten, is nog maar één iemand werkzaam bij Beter Bed. 'Op mensniveau met het verleden breken', noemt de ceo dat. 'In dit nieuwe team zit voorwaartse energie. Wij zitten niet te discussiëren over wat we drie jaar geleden verkeerd deden, en kunnen dus ongelooflijk vaart maken.'
    Kan het zijn dat de bank er geen geld meer in wil steken?
  5. [verwijderd] 26 oktober 2018 17:30
    quote:

    dhr.KapitaalVernietiging schreef op 26 oktober 2018 17:09:

    Zijn er verder nog meer die ook nog enthousiast zijn over de koers stijging?
    Een aardig begin, zeker met de bloedrode beurzen. Maar nog een lange weg te gaan. Klinkt in ieder geval positief allemaal. Wellicht ga ik binnenkort bijkopen. Nog even de kat uit de boom kijken.
  6. Moneyball 26 oktober 2018 18:07
    quote:

    4finance schreef op 26 oktober 2018 12:42:

    BETER BED....dat wordt een heel lastige "move" om online stevig winst te maken en de toko te herstructureren ... Dat kost veel, heel veel euro's... In een markt die op zich al kapot gaat aan concurrentie... Ik weet van een grote handelaar van een vestiging in Amsterdam dat zelfs de goedkope Turkse bedden en matras verkopers het zwaar hebben. Ik moet gelijk weer denken aan BLOKKER waar het ook maar niet wil lukken. Die hebben nog het voordeel dat de familie er veel geld tegen aan gooit... Daar kan BETER BED geen aanspraak op maken.... Ik voorspel dat het een heel lastig verhaal wordt. Er zijn betere aandelen op de beurs om je geld in te beleggen....

    Gewoon in je glazen bol blijven kijken
  7. Marco19 26 oktober 2018 19:52
    Zoals gezegd vandaag op CMD geweest en wel onder de indruk van de CEO. Krachtige leider en hij weet goed waar hij het over heeft. Hij heeft er alle geloof in dat we met 2jaar weer een behoorlijk winstgevend bedrijf zijn en daarmee gepaard gaande beurskoers. Grijp je kans om rond deze koersen in te kopen. Je kan beter nu inkopen dan als het 10-20 euro staat.
    Bedrijf is nog geen €100 miljoen op de beurs waard. Kan prima weer naar de €300 miljoen als er weer een leuke winst wordt gemaakt. Ik heb in aanloop naar cmd iig op 3,95 gemiddeld. Succes!
  8. Moneyball 26 oktober 2018 20:18
    quote:

    Marco19 schreef op 26 oktober 2018 19:52:

    Zoals gezegd vandaag op CMD geweest en wel onder de indruk van de CEO. Krachtige leider en hij weet goed waar hij het over heeft. Hij heeft er alle geloof in dat we met 2jaar weer een behoorlijk winstgevend bedrijf zijn en daarmee gepaard gaande beurskoers. Grijp je kans om rond deze koersen in te kopen. Je kan beter nu inkopen dan als het 10-20 euro staat.
    Bedrijf is nog geen €100 miljoen op de beurs waard. Kan prima weer naar de €300 miljoen als er weer een leuke winst wordt gemaakt. Ik heb in aanloop naar cmd iig op 3,95 gemiddeld. Succes!
    CEO komt over als een aanpakker. Uit de CMD presentatie spreekt ook vertrouwen en daadkracht. Geen vaagheden, maar actie en MT ambitie is sterk. Cost savings 22-29 mln is zeer substantieel bij een groei van sales en gaat dat ook de bottom line zeer positief impacten. Positionering Duitsland is ook duidelijke keuze. Terug naar cheap, maar wel met meer customer service dan de concurrent. Past ook bij de winkels. Risico’s worden ook benoemd en niet weggemoffeld. Terugkeer naar groei en besparingen moeten zich nog laten zien, maar bij de CEO is m’n gevoel vooralsnog goed. Hopelijk weet hij het waar te maken. Als de eerste signalen de haalbaarheid zichtbaar maken dan worden het niet een 5 euro maar 15 euro aandeel.
  9. [verwijderd] 27 oktober 2018 00:07
    Bijkomend voordeel; Diegy is hier verleden tijd en dat is ook wat waard! He kereltje, je leest dit vast wel! Bank convenanten geen enkel probleem! Emissie niet nodig! Macintosh 2.0 geen lachertje meer maar wederom een enorme miskleun van jou! Dat je nog veel verlies mag hebben op de beurs! Slaap slecht!

    Sorry mensen moest het ff kwijt.
3.891 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 195 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links