Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: 509,20

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 23 oktober 2018 17:22
    quote:

    Jestbread schreef op 23 oktober 2018 15:19:

    Het zal wel aan mij liggen hoor, maar die earnings van de Amerikaanse bedrijven vind ik toch allemaal behoorlijk sterk.
    De earnings van de meeste Amerikaanse bedrijven zijn inderdaad sterk. De economie in de VS loopt nog steeds goed, winsten en verwachtingen zijn goed. De rente en inflatie zijn niet (te) hoog. Kortom gewoon winstnemingen van grote partijen om door middel van (ik noem het) koersmanipulaties de boel wereldwijd onderuit te trekken.
    .
  2. forum rang 6 jonas 24 oktober 2018 00:22

    Even terug naar Randstad. Topman Van de Broek durft en zegt Uber kom maar op. Vind ik wel mooi.

    Komt neer op de persoonlijke touch en databestanden die o.m. Monster heeft. Niet dat ik azijn drink, maar heeft Google die laatste dan ook niet?

    Hier een stukje uit de Volkskrant

    "Zakenkrant Financial Times meldde onlangs dat Uber zich met een nieuw dochterbedrijf wil gaan toeleggen op de uitzendmarkt. Dat Uber Works moet personeel op zeer korte termijn aanbieden, voor projecten en evenementen. Te denken valt daarbij aan obers en beveiligers.

    ‘Kom maar op’, zei Randstad-baas Van den Broek over de potentiële concurrent. ‘Er zit ook wat menselijks in dit vak. Bedrijven willen niet alleen krachten inhuren via een platform. Ze willen bijvoorbeeld ook even kunnen bellen’, aldus de Randstad-baas.

    Hij benadrukte dat zijn concern ook allerlei technologie in huis heeft. Met Monster heeft Randstad volgens Van den Broek ook de op een na grootste cv-database ter wereld, na LinkedIn.

    Mede met dank aan die 300 miljoen persoonlijke profielen van Monster wist Randstad in het derde kwartaal omzet en winst opnieuw op te krikken. Maar in Europa merkte de uitzendreus wel dat de groei aan het afzwakken is. Dat komt vooral door de automobielsector. Franse en Duitse autofabrikanten hebben last van dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump.

    Ook de onzekerheid rond de toekomst van de diesel speelt de fabrikanten parten, waardoor ze voorzichtig zijn met tijdelijk personeel. Zowel in Frankrijk (min 1 procent) als Duitsland (min 2) daalde de omzet van Randstad.

    Het uitzendconcern profiteert al een hele tijd van de aanhoudende vraag naar (tijdelijk) personeel. In Nederland roept het bedrijf al zeker twee jaar dat er sprake is van een tekort aan krachten in de techniekbranche. Een bijkomend voordeel voor Randstad is dat het door die sterke vraag hogere prijzen kan rekenen voor zijn diensten. Het uitzendconcern zag zijn marges in het derde kwartaal dan ook verbeteren".

    Groet, Jonas




27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links