Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 16,900 19 apr 2024 15:39
  • -0,300 (-1,74%) Dagrange 16,580 - 17,020
  • 55.223 Gem. (3M) 117,7K

4e kwartaal

449 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brokie Even 22 oktober 2018 11:45
    quote:

    oompje24 schreef op 22 oktober 2018 09:50:

    Harry Mens heeft gewoon gelijk.
    De oude problemen zijn amper opgelost en we zitten al weer met 2 nieuwe problemen.
    Want de vertraging van de Fenixloftswoningen in Rotterdam waarvoor de kopers torenhoge claims hebben ingediend, moet ook niet vergeten worden.
    We zullen zien wie gelijk heeft. Dat oude problemen amper zijn opgelost is in ieder geval een leugen. En die loft woningen is geen nieuw probleem.
  2. forum rang 4 Diegy 23 oktober 2018 10:33
    quote:

    Pet schreef op 22 oktober 2018 19:48:

    wat nu te doen? Volgens nicobakker tijd voor ritje richting 10+. Denk nu wel aardige bodem gezet.
    2 weken geleden stond de koers nog op 12,90 nu 8,80. Meer dan 4 hele euro's eraf in slechts 2 weken tijd. Zo ook maar eens instappen voor een fors herstel richting de 10 euro.
  3. [verwijderd] 23 oktober 2018 17:47
    quote:

    Daexter schreef op 23 oktober 2018 11:17:

    Even lachen vandaag.....als tekneing voor het sentiment... ASMI krijgt een buy advies met een koersdoel van 51 vandaag, ruim 10 euro / meer dan 30% boven de actuele koers en wat doet ASMI juist -7,5%

    Totale uitverkoop dus...binnenkort weer aandelen oprapen
    Paniekverkopen idd.
    Heb bam en volkerwessels bijgekocht vandaag.
  4. salud 23 oktober 2018 18:35
    Zwarte dinsdag 24 oktober 2018.

    -Parkeergarages storten in....
    -Hoogspanningsmasten vallen om al voor ze neergezet zijn....
    -Men weet niet hoe een sluis te ontwerpen en te bouwen binnen een budget...
    -Men is verbaast als een autoweg over een moerasgebied begint te verzakken....
    -Hoe een fundament te bouwen onder appartementen in Rotterdam? ....
    -Het te bouwen laboratorium waar men dingen uitzoekt rammelt al voordat het
    gebouwd is.....
    -Verder gaat het goed qua opdrachten, alleen te verkrijgen met steekpenningen??...
    -Geschoold en geclassificeerd personeel niet te krijgen...
    -Lage waterstand en daardoor onvoldoende aanvoer bouwstoffen door binnenvaart..
    -Ha,ha ha,ha....etcetera...
    Gelukkig is er absolute radiostilte vanuit het bedrijf want niet toegestaan vanwege AFM wegens kwartaalbericht waarbij cijfers niet verplicht zijn?????
    Ruikt --- nee --- stinkt --- naar complete minachting voor diegenen die nog geloven in zo'n bedrijf maar er toch nog wat (eerlijk verdiend) geld in steken.
    Ik kots van dit soort dingen, maar aan de andere kant lig ik er ook niet wakker van ... als het toevallig eens een keer goed uitpakt voor ons aandeelhouders hoor je ons ook niet piepen.
    Hopelijk hebben we het hier niet over een soort Imtech en berust het weinige wat we horen wel op waarheid.
    Tot het tegendeel bewezen is geloof ik daar wel in.
    Mannen van Heijmans... doe je best en blijf een eerlijke bouwer.

    Gegroet en Salud


  5. salud 23 oktober 2018 19:28
    @Break Even ... Beginnen ze weer over imtech....
    = niet waar; ik (Salud) begin over Imtech.
    Zolang er bij Heijmans niet gekloot wordt met steekpenningen en de boekhouding zoals bij Imtech blijf ik in ze geloven zoals ik bij Imtech ook deed.
    Was voor mij een zeperd en ik was (en ben) daar nog steeds behoorlijk pissig over.
    Eerlijke en duidelijke transparante communicatie is voor mij belangrijk om te kunnen beoordelen of ik meega in de pieken maar ook de dalen van een bedrijf.
    Eerlijkheid is voor mij een doorslaggevende factor voor eigenlijk alles.

    Ondernemen is niet makkelijk en "sometimes you win and sometimes you lose". Nix mis mee, maar communiceer het wel naar de mensen die in je bedrijf investeren op een open en eerlijke manier zodat die zich een oordeel kunnen vormen.
  6. Brokie Even 23 oktober 2018 19:42
    quote:

    salud schreef op 23 oktober 2018 19:28:

    @Break Even ... Beginnen ze weer over imtech....
    = niet waar; ik (Salud) begin over Imtech.
    Zolang er bij Heijmans niet gekloot wordt met steekpenningen en de boekhouding zoals bij Imtech blijf ik in ze geloven zoals ik bij Imtech ook deed.
    Was voor mij een zeperd en ik was (en ben) daar nog steeds behoorlijk pissig over.
    Eerlijke en duidelijke transparante communicatie is voor mij belangrijk om te kunnen beoordelen of ik meega in de pieken maar ook de dalen van een bedrijf.
    Eerlijkheid is voor mij een doorslaggevende factor voor eigenlijk alles.

    Ondernemen is niet makkelijk en "sometimes you win and sometimes you lose". Nix mis mee, maar communiceer het wel naar de mensen die in je bedrijf investeren op een open en eerlijke manier zodat die zich een oordeel kunnen vormen.
    Ze kunnen nu nog niet communiceren. Ze zijn in gesprek met Tennet. Dat is een juridisch steekspel. Kan weken of maanden duren.
  7. forum rang 5 Daexter 23 oktober 2018 21:16
    Ik zat net wat gemiste afleveringen van rtlz terug te kijken....beursspel van afgelopen donderdag....."De rust is weergekeerd" "doe er je voordeel mee"

    hehehe....wat een experts.... Sentiment correctie is niet te voorspellen hoe lang het duurt. maar 1 ding is zeker, er komt een moment en dan is de correctie weer voorbij. Dan gaat alles weer up. Tot die tijd, gewoon gestaffeld bijkopen. NIEMAND weet wanneer de bodem is bereikt, dus niemand koopt volledig op de bodem (by wisdom).

    En zo lang de koersen dalen, verlies je fictief geld...ja dat is zo en dat is dan ook de enige overeenkomst met Imtech. Fraude is toch wezenlijk iets anders als "klungeligheid". Want worstcase kun je Heijmans enig amateurisme verwijten, maar dat nog moeten blijken, sowieso...waar 2 ruzie hebben...hebben 2 schuld.

    Heijmans heeft in het geheel niet tekort geschoten in de communicatie. Er valt inderdaad zoals BE aangeeft nog niet veel te zeggen in de juridische context. Het is afwachten.....maar we weten dat het goedkomt...

  8. [verwijderd] 23 oktober 2018 22:39
    Tennet laat cao-ultimatum verlopen, vakbonden komen met 'verrassingsacties'

    Tennet is in de onderhandelingen over een nieuwe cao niet aan de eisen van de vakbonden FNV en CNV tegemoetkomen. De vakbonden hadden Tennet tot maandag gegeven om dit alsnog te doen. Met het verstrijken van het ultimatum mogen de bonden wettelijk gezien gaan actievoeren.

    ..

    Gaan lekker om met de eigen werknemers.

  9. [verwijderd] 23 oktober 2018 22:45
    A
    Artikel
    Tussentijds beëindigen van aannemingsovereenkomst, kan dat zomaar?
    bouwbreed Premium 259

    Tussentijds beëindigen van aannemingsovereenkomst, kan dat zomaar?
    In onze bouwpraktijk komt deze vraag de laatste tijd steeds vaker aan de orde. Zie ook de recente berichten in de Cobouw over hoofdaannemer Züblin die van het project Overhoeks is afgezet en Tennet die het miljoenencontract voor hoogspanningsleidingen met Heijmans en Europoles heeft beëindigd. Wat de reden daarvan is, vermelden de berichten niet. De vragen aan ons hebben vaak te maken met discussies over kostenstijgingen, al dan niet in verband met meerwerkverzoeken van de opdrachtgever.

    Het korte antwoord op de vraag of dat zo maar kan is: ja, de opdrachtgever mag dat altijd.

    Het juridische uitgangspunt
    De wet, de UAV en UAV-GC geven opdrachtgevers het recht om de overeenkomst zonder reden op te zeggen. Maar daar zit voor de opdrachtgever wel een keerzijde aan. Hij moet (volgens de wet en UAV) dan namelijk aan de aannemer wel de restant aanneemsom betalen, minus diens besparingen omdat hij het werk niet af hoeft te maken en plus diens kosten, bijvoorbeeld omdat hij ook zijn onderaannemers op moet zeggen en af moet kopen op deze zelfde manier. Bij de UAV-GC gaat het net iets anders: de opdrachtgever moet de aanneemsom naar de stand van het werk betalen, plus 5% van de restant aanneemsom en plus diens kosten vanwege de opzegging.

    Afwijken van de standaardbepalingen
    Tot zover gaat het nog redelijk goed voor de aannemer. Maar dan komen de kleine lettertjes, de aanvullingen en afwijkingen in het contract en/of de algemene voorwaarden.
    Opdrachtgevers bedingen namelijk vaak dat zij – als zij tussentijds opzeggen – de aannemer alleen maar hoeven te betalen wat het werk waard is op het moment van opzegging, volgens de overeengekomen termijnstaat. Dus niet (5% van) de restant aanneemsom en niet de kosten die de aannemer heeft vanwege de opzegging. De aannemer die heeft nagelaten om een vergelijkbare bepaling op te nemen in de contracten met zijn onderaannemers en leveranciers, komt dan lelijk knel te zitten. Hij kan hij de rechtmatige claims van zijn onderaannemers/leveranciers immers niet mee nemen in zijn claim op de opdrachtgever.

    De aannemer kan bij zo’n afwijking alleen maar zijn toevlucht nemen tot de redelijkheid en billijkheid. Hij moet dan bewijzen dat de opdrachtgever onder de omstandigheden van dit specifieke geval, geen beroep kan doen op de afwijking. In de jurisprudentie zijn maar weinig voorbeelden te vinden dat zoiets lukt en dus is het veel verstandiger om niet akkoord te gaan met de afwijking, of die door te leggen naar alle onderaannemers en leveranciers. Tip: zelfs als de onderaannemers/leveranciers daarmee akkoord gaan, is het nog steeds verstandig om in het contract met de opdrachtgever vast te leggen dat kortingen, ontwerpkosten en andere kosten die over de hele aanneemsom gerekend zijn, vergoed moeten worden in geval van een tussentijdse opzegging.

    Kostenverhogingen
    Deze problematiek wordt nog actueler door de prijsopdrijvende ontwikkelingen in de bouw, de personeelstekorten, lage waterstanden en allerlei andere externe factoren. Ook hiervoor bevatten de wet, UAV en UAV-GC wel mogelijkheden die (soms) soelaas bieden aan de aannemer. Denk bijvoorbeeld aan par. 47 UAV voor kostenverhogende omstandigheden. Een beroep op die bepaling slaagt niet snel, maar kan op zich al voor een opdrachtgever een reden zijn om de overeenkomst op te zeggen, als hij geen risico wil lopen voor de rest van het werk.
    NB: een opdrachtgever kan ook het risico op kostenverhogende omstandigheden uit proberen te sluiten. Of dat standhoudt is de vraag, met een simpel prijsvastbeding red je dat in ieder geval niet, maar dat is weer een andere juridische discussie.
  10. forum rang 4 Diegy 24 oktober 2018 09:30
    quote:

    Pet schreef op 22 oktober 2018 19:48:

    wat nu te doen? Volgens nicobakker tijd voor ritje richting 10+. Denk nu wel aardige bodem gezet.
    Je hoort steeds meer analisten zeggen dat er een herstel gaat komen voor Heijmans. Koers is in 3 weken tijd van 12,70 naar 8,70 gegaan. 4 hele euro's. Rsi staat op zwaar oversold. Herstel gaat dus komen.
449 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links