Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,229 24 apr 2024 16:51
  • -0,012 (-0,97%) Dagrange 1,228 - 1,245
  • 704.738 Gem. (3M) 2,2M

PostNL oktober 2018 | Return of Martijn van M.

4.387 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 220 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hansbeleg 19 oktober 2018 14:25
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 19 oktober 2018 14:18:

    [...]

    De VEB stelt twee vragen op de AVA en teert daar dan 12 maanden op "kijk eens aan wat voor kritische vragen wij hebben gesteld!".
    Heb jij de VEB nog specifiek gevraagd hoe men tegen een claim aankijkt? Volgens mij had je wel een stukje/ingezonden brief geschreven of is dat niet doorgegaan?
  2. forum rang 5 Go Go Go ! 19 oktober 2018 14:28
    quote:

    Ritageld schreef op 19 oktober 2018 13:50:

    [...]
    Zo maar een gedachte. Zouden de aandeelhouders zelf een claim kunnen indienen bij ACM? Bijvoorbeeld via de VEB?
    Een klacht indienen namens .. wie dan ? Een aantal boze beleggers ? Iig niet namens PostNL, omdat je PostNL niet in meerderheid vertegenwoordigt. PostNL is de mogelijk direct benadeelde. Dat wij "per ongeluk" wat aandeeltjes hebben, soit.

    Eén van de eerste dingen je overigens leest op de site van ACM is ;

    "Klachten

    Iedereen kan een klacht indienen bij de ACM. De ACM is niet verplicht een klacht in behandeling te nemen als zij van oordeel is dat de zaak niet belangrijk genoeg is. De rechter laat de ACM een ruime beoordelingsvrijheid bij de bepaling aan welke zaken zij aandacht wil besteden. Daarnaast doet de ACM zelfstandig onderzoek."

    Kortom, ben je lekker mee ... NOT

    Just my 2 p.

  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 19 oktober 2018 14:29
    quote:

    Hansbeleg schreef op 19 oktober 2018 14:25:

    [...]

    Heb jij de VEB nog specifiek gevraagd hoe men tegen een claim aankijkt? Volgens mij had je wel een stukje/ingezonden brief geschreven of is dat niet doorgegaan?
    Opgestuurd en oké bevonden maar niet geplaatst helaas. Daarna hun nogmaals aangeschreven wat zij als VEB vd situatie vonden en gevraagd om druk te zetten op PostNL.

    Niets meer gehoord. Heb hun laten weten dat ik ga opzeggen. Was eigenlijk alleen lid vanwege de Fortisclaim.
  4. forum rang 5 Go Go Go ! 19 oktober 2018 14:33
    quote:

    'd Aandelen schreef op 19 oktober 2018 14:07:

    Dit stond op Beurs vandaag deze morgen:

    Part of October's steep stock sell-off was the result of programmatic trading, Goldman CEO Solomon believes. bit.ly/2CR3MYt

    ...

    Dat een dergelijke opmerking juist uit de strot van Golden Sucks' rover hoofdmannetje komt ... ook boter op zijn hoofd.

  5. Hansbeleg 19 oktober 2018 14:36
    Ik heb 3 okt het volgende geschreven, misschien kunnen nog meer mensen de VEB eens aanschrijven.

    Van: Hans
    Verzonden: woensdag 3 oktober 2018 10:02
    Aan: Beleggersservice beleggersservice@veb.net
    Onderwerp: PostNL ACM claim

    Geachte VEB,

    Ik maak me ernstige zorgen over het beleid en kunde van PostNL MT. Zoals U weet is de koers van PostNL, sinds het hoogtepunt tijdens de bpost overnamepoging, alleen maar gezakt.
    PostNL gaf, na een in mijn ogen met drogredenen onderbouwde afwijzing van dit (potentiële) bod, aan dat men op eigen kracht ook wel een aandeelhouderswaarde van €5.75 zou kunnen bereiken. De werkelijkheid nu is compleet anders, dit jaar is de koers alweer gezakt naar momenteel zo’n €2.95. Je zou ook kunnen zeggen PostNL heeft in 2 jaar tijd 50% van de aandeelhouderswaarde vernietigd.

    De grootste koersklap heeft zich begin dit jaar voorgedaan toen de UCOI vooruitzichten plots met 25% naar beneden zijn bijgesteld. De oorzaak lag volgens PostNL aan de uitwerking van de AMM regels die naar eigen zeggen sinds 2016 50-70M/jaar kost. Recent is de door de ACM opgelegde AMM status van PostNL door de rechter van tafel geveegd omdat volgens de rechter de postmarkt niet alleen de fysieke post omvat, maar ook de digitale post. Dat lijkt me ook zeer logisch gezien het feit dat de fysieke post steeds meer door de digitale post wordt vervangen.

    Nu heb ik PostNL al diverse malen gevraagd of zij een schadeclaim zullen gaan indienen bij de ACM. Het antwoord dat ik terugkrijg is, dat men het situatie bestudeert.
    Voor mij grenst het aan het ongelofelijke dat PostNL eerst luid verkondigt dat men 50-70M/jaar schade lijdt vanwege de AMM status en dan nu er over na moet denken (men bestudeert nog steeds de uitspraak) om deze schade terug te claimen. Hoezo er zolang over nadenken? PostNL geeft zelf aan schade te hebben opgelopen en heeft dit ook al gekwantificeerd en gedeeld met de markt in de kwartaalupdates.

    Hoe kijkt de VEB hier tegen aan, vind de VEB ook niet dat de schade voor de aandeelhouder reëel is en geclaimd moet worden, dat het eigenlijk een verplichting naar de aandeelhouder toe is en dit niet vrijblijvend kan zijn ?

    Met vriendelijk groeten,
    Hans ..

    Antwoord

    Geachte heer .,

    Hartelijk dank voor uw bericht, het is in goede orde aangekomen. Naar aanleiding van uw e-mail hierbij deze schriftelijke reactie.

    Wij hebben kennis genomen van de inhoud van uw bericht en uw e-mail is inmiddels doorgestuurd naar de collega’s (van economische zaken) die zich onder andere bezig houden met deze materie. Concrete uitspraken of toezeggingen kan ik niet doen, maar de collega’s zijn zoals gezegd op de hoogte van uw bericht. Wij blijven PostNL uiteraard kritisch en op de voet volgen.

    Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben en nogmaals dank voor uw e-mail, een signaal dat gewaardeerd wordt.

    Met vriendelijke groet,
    Beleggersservice
    Vereniging van Effectenbezitters (VEB)


  6. forum rang 4 Filasoft 19 oktober 2018 14:42
    Ik zie dat de koers zelfs al onder de 2,49 is geweest vandaag. Een steunniveau is op mijn TA grafiekjes al nergens meer in zicht. Vanaf nu vrije val dus, en niemand weet waar het eindigt. Hopelijk blijft er nog wat geld over om de guldenzegelsclaim van te kunnen betalen, anders heeft dat hele proces rond de ongeldigheidsverklaring van de guldenzegels geen zin gehad.



  7. forum rang 5 Go Go Go ! 19 oktober 2018 14:44
    Dank, Hans.

    Voorts, gekke wereld ... dat van die 500 meloenen. Voelt voor mij alsof je auto parkeerde langs de openbare weg (op een plek waar dat mag en geen parkeergeld verschuldigd is), briefje op de post gedaan, terugkomen en bemerken dat je auto is afgesleept door de gemeente, omdat die laatste ten onrecht vond dat dat nodig was. Vervolgens durf je je auto niet terug te vragen bij de gemeente, omdat je bang bent dat de parkeerwacht de lucht uit je banden laat lopen :-)

  8. Hansbeleg 19 oktober 2018 14:46
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 19 oktober 2018 14:44:

    Dank, Hans.

    Gekke wereld ... dat van die 500 meloenen voelt voor mij alsof je auto parkeerde langs de openbare weg (op een plek waar dat mag en geen parkeergeld verschuldigd is), briefje op de post gedaan, terugkomen en bemerken dat je auto is afgesleept door de gemeente, omdat die laatste ten onrecht vond dat dat nodig was. Vervolgens durf je je auto niet terug te vragen bij de gemeente, omdat je bang bent dat de parkeerwacht de lucht uit je banden laat lopen.
    Treffend vergelijk
  9. Hansbeleg 19 oktober 2018 14:50
    Mijn laatste mail van vandaag, een vervolg op de mail van 3 okt naar de VEB.

    Beste VEB,

    De situatie bij PostNL (de koers) verslechtert steeds meer. Veel van de ellende is gekomen door de onterechte AMM maatregel.
    Deze maatregel heeft PostNL naar eigen zeggen vanaf 2016 50-70M euro per jaar gekost, dit is ten koste gegaan van de koers en dus mijn financiële positie.

    Hebben Uw collega’s al een standpunt over de haalbaarheid van een claim tegen de ACM ingenomen en over hoe de belangen van de aandeelhouder hier door de VEB behartigd kunnen gaan worden? Maw wat kan de VEB hier in betekenen?

    Met vriendelijk groeten,
    Hans ...
  10. [verwijderd] 19 oktober 2018 14:52
    quote:

    Hansbeleg schreef op 19 oktober 2018 14:50:

    Mijn laatste mail van vandaag, een vervolg op de mail van 3 okt naar de VEB.

    Beste VEB,

    De situatie bij PostNL (de koers) verslechtert steeds meer. Veel van de ellende is gekomen door de onterechte AMM maatregel.
    Deze maatregel heeft PostNL naar eigen zeggen vanaf 2016 50-70M euro per jaar gekost, dit is ten koste gegaan van de koers en dus mijn financiële positie.

    Hebben Uw collega’s al een standpunt over de haalbaarheid van een claim tegen de ACM ingenomen en over hoe de belangen van de aandeelhouder hier door de VEB behartigd kunnen gaan worden? Maw wat kan de VEB hier in betekenen?

    Met vriendelijk groeten,
    Hans ...

    Mooi Hans, maar die bange Herna moet zelf dat volgevreten ACM clubje aanpakken!!
  11. Hansbeleg 19 oktober 2018 14:55
    quote:

    Eurowin schreef op 19 oktober 2018 14:51:

    Even over de 2,52 en gelijk weer slopen...Herna en haar slopen....
    Alle shorters hebben nog heel veel ruimte om met winst de posities te sluiten.
    Er is helemaal geen kopers tegenwicht. Komt dat nog voor 5 nov, het lijkt meer en meer van niet. Wat gaat Herna nu bij Q3 weer zeggen, je raakt er nu al van in de stress.
4.387 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 220 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links