Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING trekt boetekleed opnieuw aan om witwassen

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 19 oktober 2018 21:38
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 19 oktober 2018 07:40:

    [...]
    Dat eerste is natuurlijk waar, alles ligt meer onder het vergrootglas. Maar dat is prima, dan zien we eerder het falen van toezicht-regenten.

    Over DNB: je Icesafe-verhaal bewijst juist hun falen. Ook al hadden ze de IJslandse centrale bank niet aan een touwtje, ze hadden veel eerder het NL publiek krachtig kunnen wijzen op de risico's.
    Verder vind ik de huidige DNB (Knot) ongelooflijk conservatief, veel te voorzichtig, unfair en economisch dom m.b.t. de rekenrente voor pensioenfondsen. De laagste van alle Eurolanden, Joost mag weten waarom. Knot begint hierin steeds meer alleen te staan. Indexatie van pensioenen is goed voor de economie en verlaagt (door de inkomstenbelasting daarover) de staatsschuld.

    En kijk ook eens hier, en huiver:
    europadecentraal.nl/onderwerp/staatss...
    De verlengde arm van de bureaucraten in Brussel. Een zeer gesloten club, die zich aan openbare en democratische controle lijkt te onttrekken.
    Hoeveel zinloos papierwerk wordt door deze dorknopers veroorzaakt! Zie bijvoorbeeld bij het sub-thema DAEB.
    Het meest ergerlijke is nog dat je ze als burger geen vragen mag stellen.

    DEN HAAG - De Nederlandsche Bank (DNB) kon rekeninghouders bij Icesave vorig jaar onmogelijk waarschuwen dat de bank op omvallen stond. Zo'n waarschuwing had geleid tot een massale vlucht van spaarders. President Nout Wellink heeft als toezichthouder juridisch zeer weinig speelruimte om uitspraken te doen over de toestand bij een bank, concluderen twee professoren van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in een onderzoek naar het Nederlandse optreden rondom Icesave, de bank uit IJsland die in oktober 2008 omviel.

    Zij hebben op verzoek van de Tweede Kamer stilgestaan bij de rol van toezichthouder DNB bij de ondergang van Icesave, dat vorig jaar binnen enkele maanden ruim 1,5 miljard euro spaargeld aantrok in Nederland.

    Na het Icesavedebacle kreeg Wellink het verwijt dat hij rekeninghouders niet eerder had gewaarschuwd voor de problemen, die hij zag opdoemen. Wellink heeft zich altijd verdedigd door te stellen dat hij daarmee een 'bankrun' zou organiseren. Volgens de onderzoekers loopt DNB het risico dat rekeninghouders de bank aansprakelijk stellen voor de financiële schade die hierdoor ontstaat.

    Ze concluderen dat de kern van de problemen rond Icesave ligt bij het moederbedrijf Landsbanki en de IJslandse toezichthouder FME. Europese regels gaven DNB weinig greep op het Amsterdamse bijkantoor van Icesave. Zelfs toen het Amsterdamse deel van Icesave toetrad tot het Nederlandse garantiestelsel, bleef het financiële toezicht grotendeels in IJsland liggen.

    De UvA-deskundigen vinden dat de Europese toezichtregels, die stoelen op onderling vertrouwen tussen toezichthouders, op de schop moeten. Zij uiten stevige kritiek op het optreden van de FME. Die had DNB eerder moeten melden dat IJslandse banken in de problemen zaten.

    Minister Wouter Bos (Financiën) deelt de conclusie dat DNB niet openlijk kon waarschuwen voor de problemen bij Icesave. Achter de schermen optreden lukte niet, omdat de IJslandse toezichthouder claimde dat alles in orde was maar DNB dat niet liet controleren.

    Icesaving, de groep van spaarders die meer dan honderdduizend euro hadden weggezet bij Icesave, noemt de handelwijze van DNB 'incompleet en hypocriet'. ''We zijn opnieuw ernstig geschokt over het gebrek aan verantwoordelijkheid bij DNB voor de Nederlandse spaarder,'' aldus woordvoerder Gerard van Vliet. ''Of je grijpt in, of het is niet je pakkie-an.'' (ANP)
  2. snorre42 23 oktober 2018 00:16
    Henk Breukink heeft tunnelvisie, jarenlang heb ik vertrouwen gehad in ING (ook aandelen in mijn pensioenportefeuille, dus een behoorlijk deel)maar ben (te laat) uitgestapt en geïnvesteerd in een volatiel aandeel, m.a.w. van de regen in de drup.
    Blijf een zwak houden voor ING (gebaseerd op mijn goede contacten met de plaatselijke bank). Maar o wee wat er momenteel met (alle) banken aan de hand is.
    n dat, dat ze alleen maar kunnen bestaan uit hun goedgelovige cliënten.

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,230 17:38
+0,062 +0,41%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links