Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 153 154 155 156 157 ... 865 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 oktober 2018 12:07
    quote:

    4finance schreef op 15 oktober 2018 11:15:

    STEINHOFF.... het uitstellen van de status update van 20 oktober naar 20 november zal mogelijk wat (tijdelijke) koersdruk geven...

    Nou 4finance, zet dat 'wat' maar tussen haakjes....helaas.
    Baart mij wel zorgen nu hoe beleggers op de update reageren en vooral op het verschuiven van de lock up datum met SLECHTS 1 maand.
    Staat toch duidelijk te lezen in het PB dat er goed gewerkt wordt en vorderingen gemaakt, wat wil je nog meer als belegger?

    Ik had dus gedacht dat de koers hier juist positief op zou reageren en niet naar het zuiden (alweer) zou vertrekken. Iemand een idee waarom deze daling plaatsvind? Mogelijke voorspellingen over het koersverloop de komende weken?
    Hoor het graag.
  2. forum rang 7 4finance 15 oktober 2018 13:10
    quote:

    Mondriaan schreef op 15 oktober 2018 12:07:

    [...]

    Nou 4finance, zet dat 'wat' maar tussen haakjes....helaas.
    Baart mij wel zorgen nu hoe beleggers op de update reageren en vooral op het verschuiven van de lock up datum met SLECHTS 1 maand.
    Staat toch duidelijk te lezen in het PB dat er goed gewerkt wordt en vorderingen gemaakt, wat wil je nog meer als belegger?

    Ik had dus gedacht dat de koers hier juist positief op zou reageren en niet naar het zuiden (alweer) zou vertrekken. Iemand een idee waarom deze daling plaatsvind? Mogelijke voorspellingen over het koersverloop de komende weken?
    Hoor het graag.
    Dit is helaas de situatie als je in STEINHOFF belegt ..... De onrust zal nog wel even duren. Maar als de toko weer vlot getrokken wordt dan kan het ook snel omhoog.... Ik heb geduld. Of het nu €0,10 of €0,17 maakt mij niet zo uit... Ik ga voor het herstel naar hogere regionen .... Dat zal wel 2 a 3 jaar duren... Ik wil eerst maar eens een winst getal per aandeel zien...

  3. [verwijderd] 15 oktober 2018 15:20
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 19 september 2018 17:57:

    Steinhoff: Der Turnaround des Jahres!?

    Zu den größten Gewinnern im SDax gehört die Aktie von Steinhoff, die im Vergleich zur Vorwoche um 31% zugelegt hat. Ein Grund für den kräftigen Kursschub war eine Anhörung des neuen Managements vor dem südafrikanischen Parlament. Konkret:

    Steinhoff: Aus dem Gröbsten raus!?

    Die neue Aufsichtsratschefin des durch einen Bilanzskandal angeschlagenen Möbelkonzerns Heather Sonn als auch Geschäftsführer Louis de Preez sprachen davon, dass die Gesellschaft das Gröbste erst einmal überstanden habe. Demnach sei es gelungen, die Gläubiger von einer dreijährigen Verlängerung der Kreditlaufzeiten zu überzeugen und die ersten Schritte zur Sanierung einzuleiten. So gab es bereits Verkäufe von Beteiligungen wie z.B. Poco Domäne und die dabei erzielten Einnahmen seien zur Reduzierung der Schuldenlast eingesetzt worden. Das bedeutet:

    Steinhoff-Aktie: Gute Chancen für Turnaround

    Aktuell bestehen gute Chancen für einen möglichen mittelfristigen Turnaround von Unternehmen und Aktie. Dafür spricht auch, dass Wirtschaftsprüfer von PriceWaterhouseCoopers (PwC) der Aktie zuletzt einen Buchwert von über 0,50 Euro attestiert hatten. Auf der anderen Seite laufen allerdings auch einige Klageverfahren von geschädigten Anlegern gegen den Möbelkonzern, die den Aktienkurs belasten könnten. Rückblick:

    92% Kursverlust in nur drei Wochen

    Nachdem Steinhoff Ende November vergangenen Jahres noch bei 3,47 Euro notierte, folgte ein massiver Abverkauf, der die Notierungen bis Mitte Dezember auf 0,29 Euro in die Tiefe riss. Dies entsprach einem Minus von 92% in gerade einmal drei Wochen. Es folgte eine kurze technische Erholung, woraufhin der Kurs die steile Börsentalfahrt fortsetzte und bis Ende Juni 2018 auf ein Allzeittief bei 0,07 Euro zurücksetzte.

    Steinhoff: Auf diese Kursmarken kommt es jetzt an

    Von diesem Niveau aus machte die Aktie bis Mitte Juli einen Sprung um 228% nach oben, um im Anschluss erneut um 26% zu korrigieren (aktueller Kurs: 0,17 Euro). Über die weitere Bewegungsrichtung dürften damit jetzt insbesondere die folgenden Marken entscheiden:

    Massives Gewinnpotenzial von +247%!

    Auf der Oberseite gilt es, das Juli-Top bei 0,23 Euro zu überwinden. In diesem Fall ist der Weg charttechnisch frei bis zum bisherigen Jahreshoch vom Januar bei 0,59 Euro, womit sich ein massives Kurspotenzial von 247% eröffnet.

    Hier liegt der letzte Rettungsanker für Steinhoff

    Im Fall eines weiteren Rücksetzers kommt es dagegen darauf an, dass die Unterstützung bei 0,07 Euro (Juni-Allzeittief) hält. Denn darunter gibt es keinen weiteren Haltebereich, womit sich der bisherige Kursverfall (Zwölf-Monats-Verlust von 96%!) noch einmal beschleunigen dürfte. Geht die Börsen-Talfahrt weiter oder eröffnet sich jetzt eine herausragende Aktien-Einstiegsgelegenheit?

    het kwam tot mij via jou.:-)
  4. [verwijderd] 16 oktober 2018 09:35
    quote:

    4finance schreef op 16 oktober 2018 09:15:

    STEINHOFF over MF en andere zaken bericht van 16 oktober 2018.
    Vertaling:

    STEINHOFF over MF en andere zaken bericht van 16 oktober 2018.
    Sasha Planting / 16 oktober 2018 00:28
    www.moneyweb.co.za/news/companies-and...
    Het management van Steinhoff International Holdings is wanhopig bezig met het afweren van diverse schuldeisers, rechtszaken en andere roofdieren, terwijl het probeert om de multi-merk meubels en huishoudelijke artikelen te herstellen naar een bepaald niveau van financiële duurzaamheid.
    In een marktupdate heeft het management tegelijkertijd geprobeerd de aandeelhouders ervan te verzekeren dat alles onder controle is bij het in moeilijkheden verkerende detailhandels- en productiebedrijf, terwijl het aankondigde dat het schuldeisers heeft gevraagd om een verlenging van de lock-up overeenkomst toe te staan, waardoor deze van 20 oktober tot 20 november werd uitgesteld.
    In juli van dit jaar stemde 90% van de schuldeisers in met de lock-upovereenkomst (LUA), die het management de nodige adempauze gaf om de schulden van de onderneming te herstructureren. Dit omvat die van Steinhoff Europe AG, Steinhoff Finance Holding GmbH en Stripes US Holding (Mattress Firm).
    Volgens Danie van de Merwe, waarnemend CEO van Steinhoff International, zijn er een aantal belangrijke stappen gezet. "In de afgelopen drie maanden hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt met het herstructureringsproces, waarbij we een aantal belangrijke mijlpalen hebben bereikt die nodig zijn om de financiën van de Groep te stabiliseren. Gedurende deze periode hebben we nog steeds aanzienlijke steun ontvangen van schuldeisers in het kader van het LUA en we blijven in positieve gesprekken met hen.
    Het verzoek om verlenging moet echter een indicatie zijn dat de onderhandelingen niet zo gemakkelijk af te ronden zijn. "De realiteit is dat Steinhoff een uitstaande buitenlandse schuld van meer dan 9,8 miljard euro heeft", zegt Karl Gevers, hoofd onderzoek bij Benguela Global Fund Managers. "Hoewel de LUA een wanbetalingssituatie vermijdt en Steinhoff-tijd (drie jaar) koopt, heeft dit ook kosten met zich meegebracht, waarbij de LUA mogelijk meer dan 1 miljard euro per jaar aan de schuld toevoegt, aangezien de rente en vergoedingen worden opgerold.
    Het komt erop neer dat Steinhoff gedwongen wordt om met schuldeisers samen te werken om liquidatie te voorkomen, zegt hij. Vandaar de eis voor de LUA. Zonder dit zou Steinhoff nog meer onder druk komen te staan om activa te liquideren tegen brandverkoopprijzen (en hoogstwaarschijnlijk de betere activa die een beter bod zouden krijgen) en te herfinancieren op veel hogere niveaus. "Voor schuldeisers is het zinvol om te wachten tot ze volledig zijn terugbetaald. Bovendien worden schuldeisers vrij goed betaald om te wachten (10% per jaar)".
    Zo werd in juli de verkoop van de Oostenrijkse dochteronderneming voor woninginrichting, Kika-Leiner, aangekondigd. Daarnaast is een overeenkomst bereikt over de verkoop van de puris Bad (badkamer) en Impuls Küchen (keuken) meubelfabrieken en activa, die aan Steinhoff als niet-kernactiviteiten werden beschouwd.
    De financiële herstructurering van Hemisphere International Properties, dat houder is van de Europese vastgoedportefeuille, werd in september afgerond, wat resulteerde in een nieuwe, gewaarborgde, driejarige kredietfaciliteit van ongeveer € 775 miljoen.

    Greenlit Brands, voorheen Steinhoff Asia Pacific Group, is eveneens geherfinancierd. Dit omvat de aanpassing en herformulering van bepaalde intragroepsleningen, alsmede een nieuwe faciliteit van AUD$ 256 miljoen voor de herfinanciering van bestaande schulden. Dit zal faciliteiten bieden voor de Greenlit bedrijven tot en met de vervaldag in oktober 2020.
    Alle ogen zijn gericht op Mattress Firm, dat Steinhoff twee jaar geleden voor 3,8 miljard dollar (inclusief 1,4 miljard dollar schuld) verwierf en dat in oktober een vrijwillig faillissement aanvroeg. Een herstructurering is aan de gang die ongeveer 700 van de 3 400 winkels gesloten en de financiering geïnjecteerd in ruil voor eigen vermogen zal zien.
    "De herstructurering van het Matrasbedrijf is bedoeld om de balans van het Matrasbedrijf te versterken, de winkelvoetafdruk te optimaliseren en zal naar verwachting de turnaround van het bedrijf versnellen," zegt Van der Merwe.
    Als onderdeel van de herstructurering is Mattress Firm een dochteronderneming van Steinhoff Europe geworden.
    De vrijwillige indiening van Mattress Firm in hoofdstuk 11 is een duidelijk teken dat de groep onder druk staat, met een grote winkelvoetafdruk die in het licht van de online detailhandelsconcurrentie een verantwoordelijkheid aan het worden is, aldus Gevers. "De passiva van Mattress Firm overstijgen de activa met 1 miljard euro, zodat ze de indiening van hoofdstuk 11 (dat is een stap verwijderd van hoofdstuk 7 liquidatie) niet konden vermijden.
    "Een succesvolle herstructurering zou Mattress Firm wat adempauze kunnen geven, maar er blijft niet veel waarde over voor aandeelhouders. Zelfs na een succesvolle herstructurering zijn wij van mening dat de kwaliteit van de activiteiten van Mattress Firm laag is en dat het onwaarschijnlijk is dat deze zich zullen herstellen," zegt hij.
    "De ,,crediteuren zijn verantwoordelijk bij Steinhoff, en als gelijkheidshouder, bent u laatste in lijn. Het zou een aantal dingen vergen om rechts te gaan vooraleer er waarde over is voor de aandeelhouders, laat staan voor de belastingvorderingen en aandeelhoudersclaims", aldus Steinhoff.
  5. Builder12 16 oktober 2018 09:58
    Het gevaarlijke van die vertalingen is dat er echt fundamenteel dingen niet in kloppen. Zoals die laatste uitspraak van Steinhoff wordt helemaal niet gemaakt. Daarnaast kunnen er enorme vraagtekens gezet worden bij alle berichtgeving "van der Merwe". Die wist ter zijnde tijd ook niet dat er een fraude aan de hand was. Maar betaald wel een enorme lening af met Steinhoff aandelen paar dagen voor de koersval. Maar weet er niks vanaf uiteraard.
  6. forum rang 7 4finance 16 oktober 2018 15:56
    Een mening van iemand vandaag op ShareChat... Grappig wat er overal over SH wordt geschreven...

    here are 2 strong opinions on this share:
    One opinion believes that it worths less than 0 cents.
    A second opinion believes that it will recover soon, and it will keep recovering till it reaches more than 30 to 70 rands within 1 to 2 years time

    And One opinion believes that the management (new and old) are crooks by default.
    While a second opinion believes that the new management has good ability and intentions unless proven otherwise.

    I don't know what to believe, but I try to keep the faith that Steinhoff is big (that's why it fell hard), with underlying value, although I can't quantify it.
  7. MichaelST 16 oktober 2018 18:28
    quote:

    4finance schreef op 16 oktober 2018 15:56:

    Een mening van iemand vandaag op ShareChat... Grappig wat er overal over SH wordt geschreven...

    here are 2 strong opinions on this share:
    One opinion believes that it worths less than 0 cents.
    A second opinion believes that it will recover soon, and it will keep recovering till it reaches more than 30 to 70 rands within 1 to 2 years time

    And One opinion believes that the management (new and old) are crooks by default.
    While a second opinion believes that the new management has good ability and intentions unless proven otherwise.

    I don't know what to believe, but I try to keep the faith that Steinhoff is big (that's why it fell hard), with underlying value, although I can't quantify it.

    Ja geinig. Dat draadje staat ook standaard tussen mijn favorieten. Is helaas wat actiever dan hier.
  8. ubu 16 oktober 2018 20:19
    www.furnituretoday.com/article/558617...

    Matt Firm suppliers confident in Stagner’s leadership
    David Perry, October 16, 2018

    HIGH POINT — Suppliers to Mattress Firm are supporting the retailer as it proceeds with a Chapter 11 reorganization plan.

    A number of the suppliers, including Serta Simmons Bedding, Mattress Firm’s largest vendor, expressed confidence in CEO Steve Stagner, who is leading the reorganization process.

    “Mattress Firm is an important strategic partner to SSB and we remain by their side as they work through the Chapter 11 process,” said Michael Traub, CEO of Serta Simmons Bedding. “Not only are we continuing to produce and ship product to them, we are also jointly planning our new product line for 2019 and will address opportunities in premium and luxury price points.”
17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 153 154 155 156 157 ... 865 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,08%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.319,32 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links