Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,275 16 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 7,075 - 7,275
  • 227.592 Gem. (3M) 272,6K

TomTom oktober 2018

7.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 371 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 marathon 11 8 oktober 2018 10:38
    Vamorgen toch maar weer 5000 stukken opgepikt.
    Valt niet mee want zodra je de order opgeeft zet de computer in een miliseconde de koers 3-4 cent hoger.
    Je krijgt ze alleen te pakken als je boven de laat gaat zitten in aantallen en dito koers.
    Er zijn er dus meer die ze willen hebben maar die laten het aan de progjes over en kopen als ze de koers zodanig gefrustreerd hebben dat Piet Particulier op de verkoopknop drukt of noodgedwongen via zijn bank op de verkoopknop laat drukken omdat er een margin call is gekomen. Succes allemaal maar ik heb een deja vue gevoel met CXP Hagemeijer USG en vele andere aandelen die inmiddels werden ingepikt. Wanneer weer wandelen in het schone Limburgse heuvellandschap Tatje?
  2. forum rang 6 NewKidInTown 8 oktober 2018 10:39
    quote:

    Dutch Fury schreef op 8 oktober 2018 10:36:

    denk je dit echt? of speelt er iets anders?

    Het zou mij niets verbazen dat een koper het aandeel laat regisseren. Het plaatje van de zenrin en tomtom koers toont een flatliner van tomtom. Koers wordt laag gehouden zodat tomtom voor een prikkie is op te halen straks.

    door wie? geen idee, FFF zelf? microsoft? baidu? blijft gissen. maar dat de koers wordt geregisseerd is overduidelijk
    Komt een beetje overeen met wat ik schreef:

    "De krachten/partijen die vorige week de koers terug brachten zitten ook nu nog in de markt. Dat is op zich niet abnormaal als een bedrijf (deels of geheel) waarschijnlijk verkocht gaat worden."
  3. forum rang 6 NewKidInTown 8 oktober 2018 11:24
    quote:

    PGV schreef op 8 oktober 2018 11:14:

    Kan nog wel lager, vertrouwen is ver te zoeken.
    Heeft m.i. niet zoveel met vertrouwen te maken, tenminste als je er vanuit gaat dat de koers niet door particuliere beleggers gemaakt wordt maar door grote partijen, al of niet in opdracht van toekomstige overnemers. Dit is vooral gemakkelijk in een lagere beurs als geheel.
    Er kan deze week nog wel een euro af maar ook wel bij. Wil je gokken, dan verkoop je en pakt ze onder de 6,30 weer op. Wil je dat risico niet lopen, blijf dan rustig zitten. Komt goed (heb ik vandaag hier nog gelezen en dat is ook zo).
  4. [verwijderd] 8 oktober 2018 11:24
    quote:

    Sunshine Band schreef op 8 oktober 2018 09:08:

    Wat gebeurt er; telematics verkocht, rest failissement? ....

    Of is het allemaal turbo's uitrossen?
    Ga maar van het laatste uit.
    ketchup of catch-up attendeerde ons VLAK voor de forse stijging die uiteindelijk tot zelfs 7.9 leidde op de turbo 6.99 long. Oftewel die willen ze nu natuurlijk weer laten knallen om ons te ontdoen van onze laatste centjes

    Overigens vertrouw ik niemand op dit forum meer die anderen continu attendeerd op kort lopende opties of Turbo's Long.

  5. duprogres 8 oktober 2018 11:29
    quote:

    NewKidInTown schreef op 8 oktober 2018 10:39:

    [...]

    Komt een beetje overeen met wat ik schreef:

    "De krachten/partijen die vorige week de koers terug brachten zitten ook nu nog in de markt. Dat is op zich niet abnormaal als een bedrijf (deels of geheel) waarschijnlijk verkocht gaat worden."
    Wat een onzin er op dit forum verkocht wordt is niet bevatten.
    Na het nieuws van Google is de koers door de vakpers en tal van forumleden afgekraakt dat het geen naam had.
    Bij de aankondiging dat er overwogen is/was van Telematics te koop is/was rolde men over elkaar om te melden dat iedereen in TT miljonairs was.
    Men maakte de rekening wat iedere divisie waar is en kwam op koers van minimaal 15-27 €.
    Nu terug oude koeien uit de gracht met de melding dat founders de koers laag houden om de handel van de beurs te houden.
    Mensen wees realistisch ( ik kan het woord niet genoeg gebruiken) om met de voetjes op de grond te blijven en het blijft wachten op de cijfers en dan nog.
    Wees niet verbaast dat er nog koopmomenten komen deze of volgende week onder de 7.
  6. [verwijderd] 8 oktober 2018 11:32
    quote:

    Baradeus schreef op 8 oktober 2018 11:24:

    [...]

    Ga maar van het laatste uit.
    ketchup of catch-up attendeerde ons VLAK voor de forse stijging die uiteindelijk tot zelfs 7.9 leidde op de turbo 6.99 long. Oftewel die willen ze nu natuurlijk weer laten knallen om ons te ontdoen van onze laatste centjes

    Overigens vertrouw ik niemand op dit forum meer die anderen continu attendeerd op kort lopende opties of Turbo's Long.

    Als het gaat om bedragen en adviezen in opties, turbos etc. zou ik inderdaad niet uitgaan van integriteit op een forum als deze (geld trouwens voor veel meer, met name social media).
    Vooral de nuttige dingen er uit pikken en uitgaan van je eigen verstand, mits je daar de beschikking over hebt.
  7. forum rang 6 NewKidInTown 8 oktober 2018 11:33
    quote:

    duprogres schreef op 8 oktober 2018 11:29:

    Nu terug oude koeien uit de gracht met de melding founders de koers laag houden om de handel van de beurs te houden.

    Ik heb dat vandaag of de laatste week nergens gelezen hier op dit forum. Jij wel ?

    btw, je eerste zin klopt wel en volledig ;-)
  8. [verwijderd] 8 oktober 2018 11:42
    quote:

    eduardo3105 schreef op 8 oktober 2018 10:37:

    [...]
    Wies, het gaat volgens mij niet alleen om de eventuele grote opbrengst van Telematics. Het gaat erom wat gebeurt er daarna. Men is bang (ik ook) dat TT dit gaat gebruiken voor overnames (oorlogkas) en dat de aandeelhouder er dus niets van gaat zien. Dus geen verdere verkoop van TT en geen extra dividend voor de aandeelhouders. En blijven we nog doormodderen totdat het over is. HG denkt volgens mij nog steeds dat hij de strijd tov Google, Intel etc kan winnen en daar heeft hij geld voor nodig.

    Als TomTom het gebruikt als oorlogskas, betekent dit toch niet dat aandeelhouders er niets van terugzien? Ik vind dat maar een rare voorstelling van zaken.

    Stel dat TomTom straks tegen de anderhalf miljard euro op de bank heeft staan. (1,2 opbrengst uit verkoop Telematics + 0,2 eigen cash). En ze heeft dat geld nog niet uitgekeerd aan aandeelhouders en ook niet besteed aan investeringen. Dan is in de koers van het aandeel sowieso al EUR 6,00 cash verdisconteerd. Het is dan aan de markt om te beoordelen voor welk bedrag ze het resterende TomTom waardeert met alle activiteiten rond automotive en autonomous driving. Ik mag aannemen dat dit meer is dan de 1,20 euro die we nu op het bord zien.
    (het lijkt er dus op dat de markt nog geen gevoel krijgt van de hoogte van biedingen. Ik heb bedragen gehoord van 700 miljoen tot 1,3 miljard. En men vergeet soms nog die 0,2 eigen cash die TT al heeft)

    Als TomTom het dat geld wijze investeringen doet, krijgt TomTom meer mindshare in Automotive (meer status, meer aandacht), omdat men in de markt heel goed oplet wie doet wat. Dergelijke overnames zorgen dus voor PR voor TomTom, voor aandacht voor TomTom (zowel bij beleggers en klanten) en helpen bij de positionering van TomTom als een serieuze speler in de toekomst van mobiliteit (ik definieer het maar even breed). Ook kan ze overnames doen waar al klanten aan vasthangen, die je direct binnenhaalt of waar synergie zit, omdat zij zaken die TT in huis heeft nu elders inkoopt.

    Aangezien TomTom Automotive echt een wereldwijde divisie is (in tegenstelling tot Telematics dat Europees marktleider is) zou ik ook denken aan investeringen zowel in de Verenigde Staten en in Azie. Dit verbreedt natuurlijk enorm het profiel van TomTom. Mijns inziens is namelijk niet het probleem dat TomTom een bepaald risicoprofiel heeft - de ene belegger trekt dat aan en de andere niet. Dat is prima. Het gaat er om dat TomTom als aandeel niet alleen in de kleine vijver moet vissen van Nederlandse aandeelhouders en wat RTLZ af en toe aan onzin vertelt, maar op een wereldtoneel. Je kunt beter aantrekkelijk zijn voor 1% van de wereld beleggers dan 10% van de Nederlandse beleggers, om het zo maar te zeggen. Dat brengt wel weer de vraag met zich mee waar TomTom aan de beurs zou moeten staan.
  9. forum rang 7 ketchup 8 oktober 2018 12:42
    quote:

    *Justin* schreef op 8 oktober 2018 11:42:

    [...]

    Als TomTom het gebruikt als oorlogskas, betekent dit toch niet dat aandeelhouders er niets van terugzien? Ik vind dat maar een rare voorstelling van zaken.

    Soms vraag ik mij af of jij hier zit als aandeelhouder of als deskundige blogger
    Wat heeft de aandeelhouder nu gezien voor rendement uit de investering in TeleAtlas van 2.8 miljard Euro
    Wat heeft de aandeelhouder nu gezien van al die honderden mio aan investeringen
    Wat heeft de investeerder nu gezien of gekregen uit al deze verwachtingen van HG

    Realiser je je wel dat we aan 7.50 Euro staan ? En dan kunnen we dit allemaal onzinnig vinden, maar het is wel de realiteit en dit is geen one off, dit aandeel zakt met regelmaat compleet onderuit
    Denk je nu echt dat de markt geen forward order book weet te waarderen
    Dit aandeel staat hier om maar een reden en dat is HG heeft niet kunnen leveren en er is twijfel of hem dit ooit gaat lukken

    Dit bedrijf is geen start up, het staat 13 jaar aan de beurs
    Er zijn geen garanties dat TT dadelijk een killer investering doet die het LT een geweldige performer voor aandeelhouder return gaat geven , integendeel HGs track record spreekt dit eerder tegen

    De markt wil kapitalisatie zien en dan stappen ze groots in
  10. Hoop.... 8 oktober 2018 12:46
    quote:

    Sunshine Band schreef op 8 oktober 2018 12:28:

    Het is kennelijk de bedoeling van de drukker dat gezien wordt dat de dumps in veelvoudwn van 4303 stuks zijn.heb dat aantal vanmorgen al vele keren voorbij zien koen

    Ik denk dat de ontknoping nabij is
    Dat denkt iedereen iedere dag...:-)
  11. duprogres 8 oktober 2018 12:55
    quote:

    Stille vennoot schreef op 8 oktober 2018 10:16:

    ik wil nog een klein plukje bijkopen..op mijn handen blijven zitten, hopelijk deze week/maandag nog een kans rond 7, indien deze week wel door de 7.35-7.40 dan maar daar...meelopen. maar dan moet dinsdag 16 wel goed zijn, ;-0
    Gewoon een order plaatsen onder de 7 , deze week of volgende week voor de cijfers komt de 6 nog eens op de borden.
  12. forum rang 5 DNFTT 8 oktober 2018 13:16
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 8 oktober 2018 12:42:

    [...]

    Soms vraag ik mij af of jij hier zit als aandeelhouder of als deskundige blogger
    Wat heeft de aandeelhouder nu gezien voor rendement uit de investering in TeleAtlas van 2.8 miljard Euro
    Wat heeft de aandeelhouder nu gezien van al die honderden mio aan investeringen
    Wat heeft de investeerder nu gezien of gekregen uit al deze verwachtingen van HG

    Realiser je je wel dat we aan 7.50 Euro staan ? En dan kunnen we dit allemaal onzinnig vinden, maar het is wel de realiteit en dit is geen one off, dit aandeel zakt met regelmaat compleet onderuit
    Denk je nu echt dat de markt geen forward order book weet te waarderen
    Dit aandeel staat hier om maar een reden en dat is HG heeft niet kunnen leveren en er is twijfel of hem dit ooit gaat lukken

    Dit bedrijf is geen start up, het staat 13 jaar aan de beurs
    Er zijn geen garanties dat TT dadelijk een killer investering doet die het LT een geweldige performer voor aandeelhouder return gaat geven , integendeel HGs track record spreekt dit eerder tegen

    De markt wil kapitalisatie zien en dan stappen ze groots in
    Wat was TomTom waard geweest als zij Teleatlas NIET hadden overgenomen?
    Niet iedere keuze pakt even succesvol uit, ik koop rustig bij omdat er grootaandeelhouders zijn die weggegeven met het doel om meer terug te krijgen.
7.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 371 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links