Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Cijfers, rentes en winsten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 7 oktober 2018 16:55
    Citaat: in de VS een tienjaars rente van nu alweer 3,2% een echte concurrent voor de S&P 500, die 2,3% dividendrendement doet

    Tja, hoge rente dus in de VS, en, de beurs daar doet het fantastisch, iedere dag nieuwe top.

    Lage rente in Europa, en, de beurzen doen het slecht, vooral A'dam.

    Klopt dus niet echt, die uitspraak.....
  2. forum rang 5 theo1 8 oktober 2018 10:17
    Misschien dom van mij, of ik zie iets over het hoofd, maar waarom kiest Unies niet voor dezelfde structuur als Royal Dutch Shell?

    Ja, ik denk dat je iets over het hoofd ziet. Om die structuur werkend te krijgen, heeft Shell die constructie via Jersey nodig die nog heel even wat rumoer gaf. Toen Shell dat invoerde, interesseerde dat niemand, maar als je zoiets nu gaat invoeren en de oppositie krijgt er lucht van, dan krijg je weer precies dezelfde vertoning. En Shell is óók voor afschaffing van de dividendbelasting, maar heeft er iets minder direct belang bij omdat zij hun zaken al geregeld hebben.

    En Unilever kan gemakkelijker weg uit Rotterdam dan uit Londen. In de Britse aandeelhoudersvergadering hadden ze 75% nodig (die ze dus waarschijnlijk niet zouden halen), in de Nederlandse aandeelhoudersvergadering hebben ze maar 50% nodig om te vertrekken. Dat is een stuk gemakkelijker te halen (ze hebben ook nog het administratiekantoor achter de hand om eea te forceren). Verschil in de statuten.

    Bovendien, voor Nederlandse aandeelhouders ligt het anders: er zijn veel minder fondsen met een exclusief Nederlands mandaat, en het VK kent al heel lang geen dividendbelasting. Je verliest als Nederlandse aandeelhouder bijna niks als ze naar Londen gaan. De Britse aandeelhouders hadden meer te verliezen. Maar ze zullen de zaak wel een paar jaar laten afkoelen vanwege de publiciteit.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links