Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,040 24 apr 2024 17:35
  • -0,240 (-1,03%) Dagrange 23,000 - 23,560
  • 200.737 Gem. (3M) 241K

Oktober 2018

1.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 81 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 moneypocket 5 oktober 2018 10:55
    quote:

    lanciared schreef op 5 oktober 2018 10:31:

    Off Topic :
    Hallo, daar forumlid, uit het noorden van het land.
    (Moneypocket) , altijd leuk je berichten te lezen, en heel leuk je hier terug gevonden te hebben, na het jaar 2015, waar we o.a. beiden in USG zaten.
    Dit aandeel stond al zo lang laag, te laag gewaardeerd, na steeds maar betere berichten over de groei van de arbeidsmarkt.

    Trimester na trimester deed het aandeel bij de heel goede kwartaalresultaten, en bijhorende positievere outlook, gewoon een min van 5 % naar beneden.

    Duurde in 2015 (maar was voordien ook al veel langer bezig, (aandeel was niet omhoog te branden) van maart tot december.
    Koers : 13,5 tot 14,5 euro (want hoger mochten we echt niet !)- (kwam van 35 euro na de crisis van 2008 - 2011).

    Je kon er niet meer naar kijken, niet naar het aandeel, niet naar het koersverloop - en dit bij steeds maar positievere berichten over de groei van de arbeidsmarkt !

    Dit duurde tot december 2015. Toen er een PB kwam dat de één of andere Japanese groep het bedrijf overnam, en van de beurs haalde (met toestemming van bestuur).

    De koers werd vastgezet van maart voordien, tot deze datum, tijdens de onderhandelingsgesprekken. Koers werd verhinderd om op te lopen, zodat ze met een wel heel karig konden komen.

    Een karig bod van 17,5 euro dacht ik . Maar we waren er tevreden over.

    Koersverloop was voordien niet aan te zien, en we waren er vanaf.

    - XX - alhoewel ik echt niet geloofde in overname van AMG, totaal niet - zie ik anderzijds geen verklaring in dit huidig koersverloop, begonnen op de dag van de Q2 cijfers (die heel goed waren, en beter dan verwacht, met een outlook van EBDITA naar boven bijgesteld).

    Ik zie hetzelfde onbegrijpbaar, onredelijk koersverloop hier bij AMG.

    Raar koersverloop. Niet te vatten, in vergelijking met o.a. Largo, en met de fenominale stijging van Vandium prijs.
    .. En wat ook al evenmin te vatten is , het feit dat er totaal geen interesse zou zijn in deze business, in dit bedrijf, en dit dan aan deze prijs.

    (Ja, o.a. Topperke, je hebt je werk heel goed gedaan, prima cijfers door jouw toegelicht en neergezet hier voordien op het forum , en veel te lage waarderingen van AMG)
    LR
    Hallo lanciared,

    Ja...destijds werd de koers van USG ook "vastgezet", en mocht soms even oplopen, waarna USG weer snel op een lagere koerswaarde in zijn hok werd geschopt.
    Ik zie, net als jij, wederom dit scenario plaatsvinden. Ook bij USG destijds zag ieder forumlid dat de uitzendmarkt aantrok en de concullega's wel op een hogere koerswaarde werden gezet, behalve...USG. Nu zelfs de directie heeft aangegeven dat de winstverwachting wordt verhoogd en meer positief nieuws de ether is ingeslingerd is de koers van AMG van 52,80 naar 38 en een beetje teruggezet. De concullega's mogen wel schitteren!
    Dat de huidige koersdaling mede wordt veroorzaakt door het uitblijven van de verwachte PB's (zie Q2 sheets), is niet de hoofdzaak. Nee...hier speelt meer.
    Topperke heeft zijn werk zeker goed gedaan en aangetoond dat de huidige waardering veel te laag is, vooral als je de cijfers vergelijkt met de concullega's.

    We wachten maar af, Lanciared...maar gelukkig ben ik dus niet de enige die er zo over denkt.

    Groeten vanuit het Noorden des Lands,

    Moneypocket
  2. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 11:03
    quote:

    beurstester schreef op 5 oktober 2018 10:39:

    Moneypocket en lancired, mogen we dan voorzichtig stellen dat het aandeel van AMG niet meer hoger mag dan 40€ ongeveer en dat er een overnamebod van rond de 45€ in het vooruitzicht zou kunnen liggen?
    Als aandelen zoals Ayden en takeaway.com op heel erg weinig worden aangeprezen, terwijl die nooit gaan presteren wat AMG reeds laat zien dan komt het zeker altijd goed, kopers gaan komen en belangen worden genomen de toekomst ziet er fundamenteel heel goed uit, dus voor mij geen enkel probleem wat er hier oplos wordt gefantaseerd, men gaat AMG zeker weer op waarde schatten en dan zijn tenminste de doemdenkers hier al lang vertrokken, want het gaat hun vooral niet snel genoeg met de koers, dus ......
  3. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 11:11
    AMG heeft sinds 5 september via officiële berichten, maar liefst 3 buitengewoon positieve berichten op de markt gezet en nog vragen hier leden om opheldering van AMG, volgens mij zit ik in een andere wereld druk maken om niks om dat de koers stagneert, heb momenteel € 165,- verlies op een positie van € 15.000,-, dus...
    Als ik hier op IEX op ieder draadje lees is het hommeles in de bouwsector, chipsector, staalindustrie, autoindustrie, bankenwereld, dus overal, behalve bij de zorginstellingen !!!
  4. drooglegging1920 5 oktober 2018 11:12
    By the way mensen ..ik vier mijn 10-jarig AMG jubileum....ik sprong er medio oktober 2008 in toen de koers van 64 euro kwam en dacht met 400 stukkies wel een koopie te hebben rond de 19 euries..de rest is geschiedenis ...maar de aanhouder wint en heb mijn positie sindsdien bijna verdriedubbeld ..

    groet en sterkte iedereen
  5. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 11:18
    quote:

    drooglegging1920 schreef op 5 oktober 2018 11:05:

    Wel ironisch na mijn post wie er als eerste reageert ;-)
    Dat ben ik, maar ik heb de overname bij Gemalto meegemaakt, dus mijn positie in AMG kan alleen uiteindelijk minder winst betekenen, maar de koers gaat met zekerheid binnen een maand aanzienlijk hoger noteren dan € 40,- en dat alleen al op een enkel genomen nieuw belang door wie dan ook en anders fundamenteel door een fusie, overname en wat je wilt verzinnen, na de laatste berichten van AMG is verder dalende koers een wenselijke gedachte de markt gaat dit zeker nog corrigeren de komende tijd is het niet binnenkort dan duurt het maar langer, maar zittenblijven doe ik en gemoedelijk ook !!!
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 oktober 2018 11:25
    quote:

    Dicall69 schreef op 5 oktober 2018 11:18:

    [...]Dat ben ik, maar ik heb de overname bij Gemalto meegemaakt, dus mijn positie in AMG kan alleen uiteindelijk minder winst betekenen, maar de koers gaat met zekerheid binnen een maand aanzienlijk hoger noteren dan € 40,- en dat alleen al op een enkel genomen nieuw belang door wie dan ook en anders fundamenteel door een fusie, overname en wat je wilt verzinnen, na de laatste berichten van AMG is verder dalende koers een wenselijke gedachte de markt gaat dit zeker nog corrigeren de komende tijd is het niet binnenkort dan duurt het maar langer, maar zittenblijven doe ik en gemoedelijk ook !!!
    Bij aandelen is er geen enkele 'zekerheid', daarom is spreiding absoluut noodzakelijk.
  7. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 11:29
    quote:

    drooglegging1920 schreef op 5 oktober 2018 11:12:

    By the way mensen ..ik vier mijn 10-jarig AMG jubileum....ik sprong er medio oktober 2008 in toen de koers van 64 euro kwam en dacht met 400 stukkies wel een koopie te hebben rond de 19 euries..de rest is geschiedenis ...maar de aanhouder wint en heb mijn positie sindsdien bijna verdriedubbeld ..

    groet en sterkte iedereen
    En ik heb er al ingezeten toen de koers nog ruim beneden de € 10,- noteerde en omdat ik altijd bij elke verkoop bij genomen winst 10 % procent van mijn oude positie behoudt kan ik daarna altijd weer onbehouwen instappen !!!
  8. forum rang 4 lanciared 5 oktober 2018 11:30
    Voor alle duidelijkheid , ik verwachtte absoluut ook geen overname, - en nu nog niet.
    Trouwens op een koers van 38 , zou een bod dan iets van een 50 euro zijn …..
    Niet te vatten, voor niemand. En niet bijster interessant.
    Geloof niet in een overname, maar ondanks een verdedigingswal rond het bedrijf is een vriendelijke overname altijd mogelijk.
    (gebeurde bij USG, gelijk andere forumleden zich ook zullen herinneren, koers werd vastgezet, met medeweten van bestuur, met goeddunken en instemming, terwijl de gesprekken liepen.)

    Maar, Overname bij AMG, geloof er niet in, en hoop er ook niet op.

    Maar hoe komt het toch, dat er totaal geen belangstelling is op deze koers, voor dit bedrijf ?

    Ook opgelet voor de komende Q3 cijfers , krijg een wat gevoel van déjà vu.

    Ook Q1 en Q2 ging goed zijn, wat algemeen verwacht werd, en was ook zo, maar koersopstoot gebeurde niet, en koers ging zelfs vlot lager op de dag van de cijfers.

    En volop verder achteruit op de dagen erna. (Q2 tot op heden)

    Trouwens nog te zien dat de koers volledig onder controle staat. We stonden bijna op evenwicht, maar dan in één keer, opnieuw 20 cent eraf, tot terug flink achteruit.
    Zijn de shorters de baas ?
    Controle overgenomen ?
    Sorry , Umi, ik weet dat Jullie het niet graag lezen, maar dit lijkt me gewoonweg manipulatie.
    LR

  9. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 11:34
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 5 oktober 2018 11:25:

    [...]
    Bij aandelen is er geen enkele 'zekerheid', daarom is spreiding absoluut noodzakelijk.
    En dat is wederom een echt feit, maar ik zit al heel lang in ING, Aegon en andere tot ongeveer 12 aandelen in mijn porto, maar heb als strategie waar ik ook mijn positie verlaat zeker bij winst, laat ik 10 % van mijn oude positie in mijn porto staan, daarom moet ook iedereen meerdere effectenrekening hebben eentje van mij is zeer speculatief en de ander tot redelijk defensief, maar heb ook een rekening met alleen maar opties waar ik in handel, heb daar 20 jaar over gedaan dit te realiseren !!!
  10. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 11:36
    quote:

    lanciared schreef op 5 oktober 2018 11:30:

    Voor alle duidelijkheid , ik verwachtte absoluut ook geen overname, - en nu nog niet.
    Trouwens op een koers van 38 , zou een bod dan iets van een 50 euro zijn …..
    Niet te vatten, voor niemand. En niet bijster interessant.
    Geloof niet in een overname, maar ondanks een verdedigingswal rond het bedrijf is een vriendelijke overname altijd mogelijk.
    Maar, geloof er niet in, en hoop er ook niet op.

    Maar hoe komt het toch, dat er totaal geen belangstelling is op deze koers, voor dit bedrijf ?

    Ook opgelet voor de komende Q3 cijfers , krijg een wat gevoel van déjà vu.

    Ook Q1 en Q2 ging goed zijn, wat algemeen verwacht werd, en was ook zo, maar koersopstoot gebeurde niet, en koers ging zelfs vlot lager op de dag van de cijfers.

    En volop verder achteruit op de dagen erna. (Q2 tot op heden)
    LR

    Daar ga ik in mee, maar voor de fun zou een bericht over een eventuele fusie/ overname de koers wel hoger kunnen zetten en een bod van € 50,- tot % 56,- helemaal, maar laat eerst maar eens een bericht komen over Ohio1 dat is al eens zeer bemoedigend !!!
  11. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 11:45
    AMG in het groen gaan de fundamentele beleggers de koers nu al ondersteunen had eigenlijk pas vanaf half oktober gedacht, maarja het kan zomaar na het weekend een zeer koersgevoelig bericht komen en dan zou je toch heel erg balen als je geen positie hebt in het zeer sterk presterend AMG !!!
  12. forum rang 4 Dicall69 5 oktober 2018 13:26
    quote:

    Dongen schreef op 5 oktober 2018 13:13:

    wat zou die pb moeten behelzen wil het een aanmerkelijke koersverhoging teweeg brengen?
    Een bod van € 56,- of meer, want volgens mij zitten hier weinig die het geduld hebben om de koers te laten herstellen, TKH en anderen maken mijn positie hier zorgeloos en zeer bemoedigend !!!
1.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 81 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links