Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Wat doe je nou AEX?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Red_ 4 oktober 2018 10:37
    quote:

    Achtbaan schreef op 4 oktober 2018 10:10:

    Sectorgenoot van Besi is Besi niet. Daling is niet logisch.

    Shorters willen alleen negatief nieuws horen.

    Misschien zijn de klanten van de sectorgenoot wel overgestapt naar Besi.
    Als u onderbouwt met bewijs, dat u geen BESI aandeelhouder bent is uw berichtje iets waard. anders is het gewoon praten, naar wat u zelf graag wil geloven...
  2. Snelle Jaapie 4 oktober 2018 10:59
    quote:

    Red_ schreef op 4 oktober 2018 10:37:

    [...]

    Als u onderbouwt met bewijs, dat u geen BESI aandeelhouder bent is uw berichtje iets waard. anders is het gewoon praten, naar wat u zelf graag wil geloven...
    Ik verwacht een beurscrash dit zie je ook al aan de rode koersen.

    Put opties op de AEX worden vanzelf winstgevend.

    Misschien staat de AEX eind oktober op 500.
  3. PjotrIEX 4 oktober 2018 12:50
    quote:

    Achtbaan schreef op 4 oktober 2018 10:59:

    [...]

    Ik verwacht een beurscrash dit zie je ook al aan de rode koersen.

    Put opties op de AEX worden vanzelf winstgevend.

    Misschien staat de AEX eind oktober op 500.
    Er is altijd wel ergens iemand die een beurscrash verwacht. Ooit gaat er één gelijk krijgen. Allemaal feiten. Je hebt er alleen niks aan.
  4. [verwijderd] 4 oktober 2018 13:30
    quote:

    PjotrIEX schreef op 4 oktober 2018 12:50:

    [...]

    Er is altijd wel ergens iemand die een beurscrash verwacht. Ooit gaat er één gelijk krijgen. Allemaal feiten. Je hebt er alleen niks aan.
    Feit is dat er iets op stapel staat, als je daar niets aan hebt is dat best vreemd te noemen. Of denk je misschien ongeschonden door die periode heen te gaan?, dan ken je de krachten van een crisis, nog, niet...
  5. De Buurman 4 oktober 2018 13:50
    quote:

    Helvan '18 schreef op 4 oktober 2018 13:30:

    [...] Feit is dat er iets op stapel staat, als je daar niets aan hebt is dat best vreemd te noemen. Of denk je misschien ongeschonden door die periode heen te gaan?, dan ken je de krachten van een crisis, nog, niet...
    De tijd begint wel te dringen voor die hel van '18. Wij hebben immers nog maar 60 dagen...
  6. Snelle Jaapie 4 oktober 2018 14:57
    Woensdag schoot het effectief rendement op Amerikaanse tienjaarsleningen naar 3,21%, het hoogste punt sinds 2011. Met een dergelijke vergoeding op zo'n veilige belegging zien aandelen er plots minder aantrekkelijk uit. Donderdag volgen ook de rentes op Europese staatsleningen, waarbij de Duitse tienjaars met zes basispunten opveerde naar 0,53%.
  7. Bonost 4 oktober 2018 15:04
    Ik word niet goed van al dat moraal over leningen. De hele economie draait op leningen. Dus moet het wel een goed ding zijn. De banken proberen nu alleen een risico uit te sluiten als zaken in de toekomst toch mis gaan, al dan niet gedwongen door de overheid. Dit heeft alles te maken met het beleid van onze regering inzake de hypotheek, ingegeven door de totale hoogte van de uitstaande schuld van Nederland. Dat gaat ten koste van de AAA-status van Nederland.

    Ook de voordelen t.o.v. huren worden er allemaal uitgehaald. Zelfs de kostenhandhaving bij volledige aflossing worden doorgevoerd. Dit alles om de begroting rond te krijgen en onze status als land niet te verliezen.

    Maar fundamenteel is het prima om een schuld te hebben. Door middel van inflatie wordt de schuld gedurende de tijd relatief gezien telkens kleiner. En dus gemakkelijker in te lossen.
    Tenzij:
    1) je een volledige niet aflosbare hypotheek hebt. Door de regelgeving moet je bij verlenging 50% van de waarde van je huis in een aflosbare vorm hebben en dat betekent een verhoging van de maandelijkse lasten;
    2) je na je aow- en/of pensioengerechtigde leeftijd een behoorlijke inkomensdaling krijgt en de rente stijgt boven de huidige rente die je betaalt.
    3) Maar waarschijnlijker is dat de volgende maatregel van onze regering de grote boosdoener is. Men wil af van de niet-aflosbare hypotheekvorm en men zal de faciliteiten die nu hierop bestaan gaan intrekken.

    De banken zijn al op de hoogte van deze maatregel en gaan nu voor een reclame om deze hypotheekvorm zoveel mogelijk af te lossen, onder het mom dat je later niet voor verrassingen komt te staan. Maar of dat dus de werkelijke reden is?

    Als je aan het einde van de 30 jaar fiscale aftrek van de rente bent, dan maakt de hypotheekvorm feitelijk niets meer uit. Velen zullen al een aardig eindje op weg zijn. Van de 30 jaar zijn er nog zo'n 12 jaar over. Het is uitrekenen geblazen welke vorm dan voordeliger is en wanneer het door mij verwachte derde punt in zal gaan. Misschien een goed idee om eens goed naar je hypotheek te kijken of in ieder geval je daar in te verdiepen.
  8. forum rang 4 nb 4 oktober 2018 17:43
    in de meest optimistische scenario weten alle mensen ten alle tijde wat hun risico's zijn bij het aangaan van hun hypotheek. Niemand neemt vrolijk en zonder vragen zomaar een aflossingsvrije hypotheek. Of wat voor lening/ hypotheek dan ook.
    een vriend nam zo'n 20 jaar terug een hypotheek, zijn vrouw en hij zijn beide hoog geschoold. Beiden wilden ze absoluut geen beleggingshypotheek. Toch waren ze niet bewust van het feit dat ze toch een beleggingshypotheek hadden afgesloten. Ze kwamen daar achter nadat ze vertelden over hun hypotheek en we verbaasd vroegen of ze zich niet hadden vergist.Het kwam ons bekend voor, al was het nergens heel duidelijk aan te wijzen.
    2. Niemand kan rekening houden met de grillen van de overheid of de banken. De banken zouden wel moeten kunnen bepalen of een bepaalde hypotheekvorm stand houdt over langere periode. Een eerlijke rekensom over de gevolgen na deze periode vind ik normaal. Maar ik ben ook niet van de open eindjes.
    3. Ik vind dat de banken een zorgtaak hebben en niet de consument
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links