Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vastned AEX:VASTN.NL, NL0000288918

  • 22,250 19 apr 2024 17:35
  • +0,150 (+0,68%) Dagrange 22,150 - 22,450
  • 6.009 Gem. (3M) 9,7K

Forum Vastned geopend

2.233 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Lk-33 1 oktober 2018 19:00
    quote:

    divividend schreef op 1 oktober 2018 12:22:

    Wellicht een beetje mosterd na de maaltijd:

    www.telegraaf.nl/financieel/2621589/v...
    Kan nog steeds hoor. De wet wordt pas vanaf 1-1-2020 ingevoerd en tot die tijd kan er van alles gebeuren. In de UK is er ook geen dividendbelasting en is er een nette regeling voor REITs. Dat zou dat ook voor NL kunnen gelden en dan is het probleem (in ieder geval deze) opgelost.
  2. forum rang 4 junkyard 1 oktober 2018 20:05
    Het is een noodkreet, en niet de eerste:

    www.telegraaf.nl/financieel/2509864/v...

    Dit geeft aan dat de stem van vastgoedfondsen tot nu toe niet is gehoord door de staatssecretaris, ondanks de inspanningen van alle vastgoedfondsen om aan tafel te komen. Elke wijziging in de voorgenomen belastingplannen is nu politiek zwaarbeladen. Als de FBI status niet verloren gaat voor vastgoedfondsen, dan betekent dit lagere belastingopbrengsten t.o.v. het belastingplan. Aangezien er nu binnen het belastingplannen (afschaffing dividendbelasting) vooral naar aanpassingen worden gezocht die tot hogere belastingopbrengsten leiden vanwege de verhoogde kosten van de voorgenomen maatregel door oplopende winsten, zal behoud van de FBI status zeer lastig worden om er doorheen te krijgen. Dit gat moet ergens anders weer worden gedicht.

    Waarschijnlijk dat de vastgoedsector beter kan hopen op het niet doorgaan van de belastingplannen, gezien de publieke weerstand op de plannen, en er goedkeuring vanuit de eerste kamer benodigd is.

    Natuurlijk goed om dit in het nieuws te houden, maar ik denk dat weinigen het punt dat vastgoedfondsen willen maken erg belangrijk zullen vinden.
  3. forum rang 4 junkyard 2 oktober 2018 14:02
    Calle Serrano 36 nu verhuurd?

    belbex.com/en/details/calle-serrano-3...

    Het zou mooi zijn voor de bezettingsgraad einde Q3 2018, omvang van dit leegstaande pand is ruim 1/3e van de Spaanse portefeuille. Verhuring zou nu ook hoog tijd worden, aangezien bij de halfjaarcijfers werd gemeld dat Vastned met meerdere kandidaat huurders in onderhandeling was. Hopelijk een sterke huurder tegen goede voorwaarden, zodat de bezetting van de grote panden (ook na opening Uniqlo Amsterdam vorige week) nu voor lange termijn is zeker gesteld.
  4. Marco19 2 oktober 2018 19:23
    Bedankt voor de link JY. Idd goed voor de bezettingsgraad.
    Misschien nieuws met de cijfers Q3 hieromtrent.

    Zat vandaag te denken wellicht gaan ze toch nog een keer proberen vastned belgium helemaal over te nemen. Eurotje erbij bovenop en een langere aanmeldtermijn. Schijnt dat dit het probleem is geweest.

    Am1993 nog bijgekocht?
  5. forum rang 4 junkyard 2 oktober 2018 20:01
    Hier wordt het pand nog steeds aangeboden:

    inmobiliaria.cushmanwakefield.es/en/p...

    Ik weet dus niet zeker of het nu is verhuurd. Huurderving door leegstand is zo'n 100.000 per maand, belangrijk dat snelle verhuur (of verkoop) plaatsvindt. Zo'n pand van +/- 30 miljoen euro mag niet maanden leegstaan.

    Hoger bod op Vastned Belgium is uitgesloten, er is verschillende keren gemeld dat dit een eenmalig bod was. Ik vermoed dat het bod niet is geslaagd door de hoge benodigde acceptatiegraag (90% free float), en inactieve beleggers die niets hebben gedaan. Aandeelhouders Vastned Belgium zullen hier niet blij mee zijn, koers noteert nu zo'n 10 euro beneden het overnamebod.

    Vastned management had dit vooraf beter in moeten schatten, 90% free float is niet eenvoudig naar binnen te hengelen, nu betalen aandeelhouders de rekening van advieskosten (1,5 miljoen euro). Vastned management is het dit jaar nog niet gelukt om positieve waarde toe te voegen. De desinvesteringen van het mindere vastgoed en de panden in Frankrijk (tegen mooie prijzen) snap ik, maar de aankopen in Utrecht niet. Waarom in NL aankopen doen terwijl er belastingmaatregelen aankomen die NL vastgoedbezit minder aantrekkelijk maakt?

    Overigens zou ik Vastned management wel adviseren om hierop mee te bieden:

    www.fundainbusiness.nl/winkel/amsterd...

    Dit gezien de ligging naast bestaand bezit (Uniqlo / Pull & Bear pand Rokin / Kalverstraat), daarmee is mogelijk waarde toe te voegen.

    Heb eens in Vastned portefeuille gekeken wat er nu zoal leegstaat in NL, dit zijn vooral de kwalitatief mindere panden (mixed retail), hier lijkt weinig eer aan te behalen. Een greep uit het aanbod:

    www.fundainbusiness.nl/winkel/almelo/...
    www.fundainbusiness.nl/winkel/devente...
    www.fundainbusiness.nl/winkel/devente...
    www.fundainbusiness.nl/winkel/goes/ob...
    www.fundainbusiness.nl/winkel/hilvers...
    www.fundainbusiness.nl/winkel/veenend...
    www.fundainbusiness.nl/winkel/oss/obj...

    Langdurige leegstand, dalende huurprijzen, weinig eer aan te behalen. Gelukkig is dit type winkelvastgoed nu van beperkte omvang in portefeuille.
  6. forum rang 4 junkyard 2 oktober 2018 22:24
    Ik heb eerder dit jaar de NL portefeuille van Vastned in detail bekeken, adressen uit de portefeuille op internet opgezocht, om te zien wat de kwaliteit is en wat er leegstaat. De mixed retail portefeuille bevat uiteenlopende panden, van diverse kwaliteit. Een aantal lokale supermarkten, een tuincentrum (Heerlen), zelfs een Peugeot dealer (Hengelo), een enkel deelbezit in kleine winkelcentra, en losse panden in mindere (regionale) winkelstraten.

    De hoge leegstand in de mixed retail portefeuille is wat zorgelijk, hierin zit geen verbetering (leegstand loopt op, verhuring die Vastned toont zijn vooral verlengingen). Maar deze panden zullen nu niet tegen hoge waarde in de boeken staan. Daarnaast bevatten deze panden soms appartementen (boven winkelpand), waarbij wordt geprofiteerd van oplopende woningwaarden, en is soms conversie mogelijk naar een andere (woon?) bestemming, waardoor de vastgoedwaarde niet helemaal onderuit kan zakken.

    Daarmee maak ik mij niet echt zorgen om de NL mixed retail portefeuille, nu nog slechts 142 miljoen in omvang (<10% van totaal). Het is vooral van belang dat de betere panden (core city assets) huurgroei blijven tonen, en yields niet stijgen, voor de waardevastheid van de portefeuille.
  7. forum rang 6 am1993 3 oktober 2018 09:30
    @Junkyard: Dank weer voor je hele deskundige bijdrage Laat weer eens goed zien, wat wel en niet relevant is, denk ik.
    @Marco19: Nee, ik heb nog niet bijgekocht. Koers van Vastned loopt langzaam op, maar kan zomaar weer terug naar de 32,xx. Of lager. Rare markt. Kijk het allemaal even aan en hou mijn (restant-)kruid nog even droog na die aanzienlijke klappen van de afgelopen tijd. Verwacht nog steeds een (schok-) correctie op de beurzen, want US kan niet zo blijven oplopen zonder correctie. Denk ik. Dan gaat alles weer even door de put en pak ik Vastned weer op. Maar dan de aandelen, want van de turbo's (waar ik dus grof mee verdiend en ook weer verloren heb) heb ik even een beetje schrik gekregen. Dus ik sta in de wacht en hou mijn aandeeltjes nu gewoon aan.
  8. forum rang 6 am1993 5 oktober 2018 11:13
    Toemaar. Vandaag even starten met minus > 2% richting € 32,20. Ik sprak 2 dagen over een te verwachten (schok-) correctie, waarbij alles even door de put gaat. Werd gisteren gelijk al aan de orde. Is dit de start? Want een echte schok is > 10%. Hou mijn 1000 stukjes gewoon vast. Geleerd van Crucell. Verkocht als zijnde dood geld en week later een bod. Kan met Vastned ook zo maar gebeuren. En wat te denken van die stijging van >7% op een dag laatst? Eens kijken waar de bodem komt te liggen. Zou dat die € 28 zijn, die hier al eerder genoemd is? Wachten maar. Begrijp er zelf geen jota van, maar dat hoeft niet bij beleggen. Daar spelen andere krachten. Hou me beetje vast aan TA, maar dat ligt er nog steeds heel slecht bij.
  9. P_kaas 5 oktober 2018 11:25
    De verschillen in waarderingen zijn gewoon veel te groot, kan je niet meer goed praten met een groei model, dit moet een keer corrigeren. Value zal er niet echt van profiteren ben ik bang, maar toen de Nasdaq crashte in 2000 bleven de value aandelen goed liggen i.t.t. 2008. We gaan het zien. Ik geloof wel dat de correctie is begonnen in de dure "groeiers". Die worden eigenlijk nog meer geraakt via DCF dan vastgoed door de hogere rente.
  10. Maakan 5 oktober 2018 15:46
    Afschaffing dividendbelasting bijna van de baan!
    Rutte moet z'n smoes nog even bedenken en dan is het gebeurd.
    We kunnen weer omhoog ...

    "Het kabinet en de coalitiepartijen gaan de omstreden afschaffing van de dividendbelasting heroverwegen. Dat maakte premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad bekend. Het besluit volgt op de bekendmaking van Unilever om het hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam te verhuizen.
    Unilever maakte het besluit om de verhuizing af te blazen eerder op de dag bekend. Volgens Unilever-topman Paul Polman is de politieke discussie in Nederland over de afschaffing van de dividendbelasting voor een deel van de aandeelhouders reden geweest om niet te verhuizen.
    "Het besluit voor Unilever is wel relevant om het opnieuw te wegen", aldus Rutte. Hij noemde de gang van zaken "teleurstellend".

    Premier Rutte zei het besluit van Unilever ervoor heeft gezorgd dat het kabinet samen met de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU zal kijken hoe de plannen om het investeringsklimaat in Nederland te verbeteren eruit moet komen te zien. Of de dividendbelasting zal worden gehandhaafd, zal opnieuw worden overwogen.
    "We hebben een heel pakket aan maatregelen over het bedrijfsleven. We gaan dat pakket zo snel mogelijk opnieuw wegen", zei de premier.
    In de coalitie wordt het VVD-plan alleen door het CDA openlijk gesteund. De andere twee coalitiepartijen D66 en CU zijn geen voorstander, maar houden zich vooralsnog aan het regeerakkoord.
    D66 houdt zaterdag haar congres. Daar zullen de leden de top van de partij duidelijk maken of zij nog steeds achter de afschaffing van de dividendbelasting staan.
    Rutte gooide al zijn politiek kapitaal in de strijd
    Voor zowel Polman als premier Rutte is het een hard gelag dat de verhuisplannen niet doorgaan. Polman heeft de afgelopen jaren stevig gelobbyd om de dividendbelasting van tafel te vegen.
    Rutte bleef de afgelopen maanden achter de afschaffing staan en gooide al zijn politieke kapitaal in de strijd om de maatregel, die door de VVD in het regeerakkoord is beland, te verdedigen. Zo zei hij dat hij "tot in zijn diepste vezels" voelde dat de afschaffing nodig is. De maatregel is volgens hem nodig om om de hoofdkantoren van grote bedrijven als Unilever in Nederland te houden.
    Rutte zei zich niet gepiepeld te voelen door Unilever. "Ik voel me niet bekocht door Unilever."

    De dividendmaatregel, die in geen enkel verkiezingsprogramma stond, kost de schatkist vanaf 2020 elk jaar ongeveer 2 miljard euro aan misgelopen belastinginkomsten. Tegelijkertijd ontbreekt een solide onderbouwing waarom afschaffing van de belasting voor aandeelhouders noodzakelijk zou zijn.
    De oppositie vindt dat Rutte zijn "allerlaatste argument" voor de afschaffing verloren heeft met het besluit van Unilever om het hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam te verhuizen.
    PVV-leider Geert Wilders spreekt van "een mega-afgang" voor de premier. "Gênant", aldus Asscher. "O, wat pijnlijk dit voor de premier", vindt Klaver.
  11. forum rang 6 am1993 5 oktober 2018 15:52
    Ik lees het net ja. Als Unilever de aanleiding is, dan maakt Rutte zich natuurlijk onsterfelijk belachelijk. Maar hij ziet de verliezen bij voor de verkiezingen volgend jaar al hangen, dus kiest hij eieren voor zijn geld. Zwak, maar in ieder geval een goede steun voor de koers. Dat wel.
  12. Lk-33 5 oktober 2018 19:09
    Dat is dan alvast 1 trend die is gekeerd. Nu nog een goede transitie van deze zo geliefde fondsen, weg van de online bedreigingen. Dat het effect van de rentestijging meevalt. Wat ik zo denk, de rente gaat echt niet hard stijgen zolang landen als Italie bokkesprongen maken. Nog een toefje groeiende economie en inflatie die het mogelijk maakt om te indexeren eroverheen en we gaan weer de goede kant op!
2.233 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links