Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Italiaanse beurs onderuit na begrotingsplannen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 28 september 2018 13:16
    Europeanen moeten een keuze maken. Of ze dragen bevoegdheden over aan de EU, waardoor de EU slagvaardig en daadkrachtig word. OF ieder landje behoud zijn landelijk zelfbestuur (door economisch zwak begaafde politici) waardoor Europeanen speelbal blijven van grootmachten als de VS, China, Rusland.
  2. forum rang 6 rene66 28 september 2018 14:22
    Elke keer blijkt uit de feiten dat de EU en de Euro hele kostbare fouten zijn geweest. Het uit elkaar vallen van de EU is al gaande op dit moment en dit zal verder gaan de komende jaren. Ondanks alle propaganda en alle spelletjes uit Brussel.

    Iedereen met een beetje hersencellen wist van te voren dat de Euro faliekant zou mislukken omdat de landen binnen de Euro te verschillend zijn. Verschillen die in eeuwen zijn ontstaan kan je niet laten verdwijnen. Als Italie binnen de Euro blijft zal dat ons Nederlanders weer tientallen en wellicht wel honderden miljarden op termijn gaan kosten.

    Het moraal is dan ook stoppen met de EU, ga weer terug naar de EEG, dan kan elk land zijn eigen regels bepalen en de economische afspraken kunnen blijven staan. Ook met de Euro moet zo snel mogelijk gestopt worden, ga over naar een Neuro en Zeuro of de Euro en elk land zijn eigen munt.

    De inwoners van de EU hebben nooit gekozen voor deze EU of voor de Euro. Die beslissing is allang al gemaakt door de inwoners.
  3. Mick75 28 september 2018 14:59
    @Rene66
    We hebben schaalgrootte nodig om bij het maken van handelsakkoorden met China, de VS en andere grootmachten niet genaaid of tegen elkaar uitgespeeld te worden. Niet alleen op het gebied van handel, ook op het gebied van defensie is schaalgrootte van essentieel belang. Deze schaalgrootte verkrijg door gemeenschappelijke economische en fiscale wetten, en als afgeleide daarvan dezelfde begrotingsregels.
    We zullen OF moeten buigen voor de Chinezen, de Amerikanen, de Engelsen, de Russen. OF we zullen moeten dealen met spilzuchtige Italianen, desnoods door de Italianen uit de Unie te zetten (geen financiële steun meer geven). Maar een unie zullen we nodig hebben.


  4. [verwijderd] 28 september 2018 15:12
    De oplossing, voor Italië, Euro, etc. ligt al klaar: Eurobonds.

    De zuid-Europese landen lijden aan een te sterke munt (de Euro) die ze niet kunnen devalueren en hogere rentes op hun staatsschulden dan de noord-Europese landen. Euro-obligaties trekken dat recht omdat de staatsschulden dan een Europese aangelegenheid worden waarvoor alle EU-landen garant staan.

    Natuurlijk houden we er in Nederland en Duitsland van om te klagen over ´al dat EU geld´ dat naar Zuid-Europa gaat. Maar we vergeten gemakshalve dat we door de EU een goedkope Euro hebben i.p.v. een sterke Gulden en Mark. Dat helpt onze export enorm. Tel daarbij op de zeer lage rente de we dankzij de Euro over onze staatsschuld betalen en het is duidelijk dat we uiteindelijk behoorlijk profiteren van deze situatie.

    Euro-obligaties zijn ook in het belang van NL en D. Alleen moeten Merkel en Rutte dat nog erkennen i.p.v. de populistische kaart te spelen: "Wij betalen teveel aan spilzuchtige Zuid-Europeanen".
  5. r66 28 september 2018 19:33
    Beetje voorstelling vermogen kan geen kwaad....
    Stel je even voor dat we afgelopen 20 jaar allemaal landjes met eigen muntje en grenzen hadden gehad.
    Laat staan als er helemaal geen Europese gedachte was, en allemaal aparte handelsakkoordjes en gesloten grenzen.
    Waar dacht je dan dat we nu stonden qua economie & positie in de wereld.
    Nederland zou hier helemaal beroerd van afkomen, want wij zijn misschien wel het land wat het meeste baat heeft bij een open markt en vast valuta.
    Ja uiteraard kost het tijd om een Unie van de grond te krijgen, je ziet t ook nog steeds met al die staatje in de USA.
    Probleem is dat mensen houden van symptoom bestrijding en leggen graag de oorzaak van problemen buiten hun eigen kunnen en verantwoordelijkheid. Liever een pil dan zelf wat doen.

    BV. de oorzaak van het vluchtelingen probleem is nogal simpel. Daar oorlog en armoede, hier rijkdom en niet willen delen of bij dragen aan een oplossing. Nee liever wapens verkopen want anders doet een ander dat.
    Als je dit niet oplost, kan je nog zo hard op de Italianen afgeven, of een grote muur om je kapitaal heen bouwen, maar dat gaat niet werken. Stel je zelf maar voor dat je daar zat.

    Kan je het leuk over de symptomen hebben dat er veel vluchtelingen komen, en dat iedereen buiten je zelf of eigen land de schuld heeft, maar dat gaat niet opschieten...
  6. [verwijderd] 30 september 2018 11:44
    Noord-Europa, waaronder Nederland, heeft lang van de goedkopere export naar Zuid-Europa kunnen profiteren, en deze bijna kunnen verdubbelen, ten koste van de Italiaanse economie. Maar als het op solidariteit aankomt zijn ze niet thuis. Met zo'n mentaliteit moet je geen Europese Unie beginnen. Het is duidelijk dat we naar Europese staatsobligaties toe moeten, omdat anders het Europese huis in elkaar stort.
  7. forum rang 9 objectief 30 september 2018 11:53
    quote:

    shorterman schreef op 30 september 2018 11:44:

    Noord-Europa, waaronder Nederland, heeft lang van de goedkopere export naar Zuid-Europa kunnen profiteren, en deze bijna kunnen verdubbelen, ten koste van de Italiaanse economie. Maar als het op solidariteit aankomt zijn ze niet thuis. Met zo'n mentaliteit moet je geen Europese Unie beginnen. Het is duidelijk dat we naar Europese staatsobligaties toe moeten, omdat anders het Europese huis in elkaar stort.
    Volgens mij zie je dat verkeerd....Europa houdt Italie op de bene ...zonder de Europese Unie zouden er diverse Italiaanse banken failliet gegaan zijn met vreselijke gevolgen voor de economie van dat land en natuurlijk de burgers.
    De EU houdt Italie al decennia boven water...zelf waren ze verdronken.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links