Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ProQR Therapeutics NV OTC:PRQR.Q, NL0010872495

  • 1,965 19 apr 2024 22:00
  • +0,105 (+5,65%) Dagrange 1,865 - 2,070
  • 134.020 Gem. (3M) 221,8K

ProQR Therapeutics 2018

897 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 RW1963 27 september 2018 15:04
    quote:

    Frenky_Tornado schreef op 27 september 2018 12:29:

    Ja mensen, even een dipje en we kijken allemaal treurig........... Daar is tenslotte nog nooit iemand armer door geworden. Doe dus als Tom3 en koop lekker voordelig wat bij. (koop op de dips en verkoop op de toppen). $35 is een koersdoel dat erg dichtbij ligt. Kijk naar Galapagos, de sky is de limit.
    Klopt wel. Maar vertel eens waar die dips en toppen liggen? Knap wie dat kan.
  2. forum rang 6 Tom3 27 september 2018 15:20
    quote:

    RW1963 schreef op 27 september 2018 15:04:

    [...]

    Klopt wel. Maar vertel eens waar die dips en toppen liggen? Knap wie dat kan.
    Dat is inderdaad de hamvraag. Op Yahoo en SA variëren de voorspellingen voor de korte termijn tussen de $ 13 en $ 25. Daar kun je dus niets mee. Troost je evenwel gelukkig dat je niet op 22,50 hebt gekocht. Beschouw alles wat je nu minder betaalt als winst. Dit soort biotechs zijn natuurlijk extreem gevoelig voor goed nieuws. Zodra dit even opdroogt zakt alles in, zowel omzetten als koersen. Dit zie dus ook bij een Gala of Argenx. Zou mooi zijn als er een nieuwe grootaandeelhouder zou opstaan. De kans hierop lijkt me reëel omdat er altijd grootaandeelhouders zijn die gaan minderen na een grote stijging. De omzetten zijn de laatste weken erg hoog geweest en de free float van het aandeel is natuurlijk (zie de overzichten van Dar-Win) extreem klein.
  3. [verwijderd] 27 september 2018 20:27
    www.elsevierweekblad.nl/partners/ey/d...

    Daniel de Boer (ProQR): ´Met een nieuwe missie nog meer impact maken´
    Toen hij in 2012 ontdekte dat zijn zoon aan taaislijmziekte leed, richtte ICT-ondernemer Daniel de Boer biotechbedrijf ProQR Therapeutics op. Het doel: een medicijn tegen deze ziekte ontwikkelen. Nu er goed werkende medicijnen bestaan, richt ProQR zich op de bestrijding van ernstige genetische ziekten die grote farmaceuten laten liggen. De Boer spreekt erover met Marita de Hair, voorzitter publieke sector van EY West-Europa.
    Taaislijmziekte is een erfelijke aandoening die de levensverwachting tot 30 jaar beperkt. Een effectief geneesmiddel bleek niet te bestaan, maar voor een ondernemend persoon als Daniel de Boer (35) was dit geen reden om bij de pakken neer te zitten. Hij besloot zijn ICT-bedrijven van de hand te doen, en – nadat hij zich had ingewerkt – ProQR Therapeutics op te zetten, een bedrijf dat zich richtte op de ontwikkeling van middelen tegen genetische ziekten, in het bijzonder op een eigen middel tegen taaislijmziekte. Om de ontwikkeling van het medicijn te financieren, bracht hij ProQR naar de Nasdaq, de Amerikaanse technologiebeurs. Hij haalde met de beursgang en vervolgemissies 300 miljoen dollar op, voornamelijk afkomstig van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers.

    ‘Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat maatschappelijke waarde creëert,’ vindt Marita de Hair (44) het initiatief van De Boer. De Hair, voorzitter publieke sector van EY West-Europa, vindt het vooral bijzonder dat ProQR op de beurs kapitaal heeft aangetrokken voor de verwezenlijking van zijn maatschappelijke missie. ‘Meestal zie je bij maatschappelijk verantwoorde en impactgedreven ondernemingen dat ze de middelen bijeen moeten sprokkelen via crowdfunding of moeten aankloppen bij de overheid voor een subsidie.’

    Zo niet ProQR. Dat was noodzaak, legt De Boer uit: ‘Meestal worden beginnende biotechnologiebedrijven door verschaffers van risicokapitaal gefinancierd. In een later stadium worden die bedrijven vaak verkocht aan grote farmaceutische bedrijven. In ons geval lag dit niet voor de hand: de doelstelling was om zelfstandig medicijnen te ontwikkelen tot en met de marktgoedkeuring. We hebben daarom gekozen voor een vroege beursgang om de onderneming goed te financieren, en tegelijk aandeelhouders de mogelijkheid te bieden hun aandelen te verkopen onafhankelijk van een verkoop van de onderneming.’

    Alternatieve medicijnen
    In de biotechnologie is veel innovatie gaande. Geregeld komen er nieuwe medicijnen uit, ook tegen taaislijmziekte. En een recente technologie als CRISPR maakt het mogelijk om DNA te bewerken en op termijn zelf genetische defecten te herstellen. CRISPR beschouwt De Boer evenwel nog niet als volwaardig alternatief voor medicijnen tegen erfelijke aandoeningen: ‘Hoe veelbelovend CRISPR ook is, de techniek is nog lang niet volwassen. Het is niet eens getest op mensen; het kan jaren duren voordat het kan worden ingezet in de medische sector.’ Anders ligt het met de levensverlengende medicijnen die concurrenten van ProQR tegen taaislijmziekte op de markt hebben gebracht. ‘Die zijn zo goed dat wij hebben besloten niet langer zelf te investeren in de ontwikkeling van ons middel.’
    Dit betekent allerminst dat ProQR zijn ambitie staakt. Er blijven genoeg weinig voorkomende ziekten door genetische afwijkingen over, de zogenoemde orphan diseases om medicijnen voor te ontwikkelen. ProQR heeft zelfs een chief innovation officer, die zich volledig wijdt aan de ontwikkeling van innovatieve medicijnen tegen dit soort ziekten die voor grotere farmaceutische bedrijven niet interessant zijn. Het kleine, inventieve en minder op snel geld gerichte ProQR wil zich er daarentegen best aan wagen. ‘Ook al is de kans dat zo’n middel een succes wordt slechts 0,2 procent, en ook al is er voor elk medicijn een investering van 10 miljoen tot 100 miljoen dollar nodig voor onderzoek en ontwikkeling.’

    Beter en langer leven
    Zo richt ProQR zich op de bestrijding van aangeboren blindheid, van de zogenoemde vlinderziekte, waarbij kinderen hun huid verliezen, en hersenaandoeningen zoals de ziekte van Huntington en de Katwijkse ziekte.
    Waarom ProQR dat doet? ‘Ik heb zelf meegemaakt hoe het is om een kind te krijgen met een orphan disease waar geen medicijnen voor zijn,’ zegt De Boer. ‘Bij ProQR is onze missie om voor zo veel mogelijk van dit soort patiënten een verschil te maken in hun kwaliteit van leven en/of levensverwachting. Hoewel er een beperkt aantal mensen aan dit soort ziekten lijdt, is er bij goedkeuring van een medicijn een interessante commerciële markt. Daardoor is het voor ons toch mogelijk om kapitaal aan te trekken van investeerders.’
    Binnen afzienbare tijd – De Boer heeft het over 2021 – hoopt ProQR een eerste medicijn te introduceren: een middel tegen aangeboren blindheid. Bij de bekendmaking van dit nieuws steeg de koers van het aandeel binnen één dag van even boven de 7 dollar naar bijna 17 dollar. Gunstig voor ProQR, want de koersstijging maakte een nieuwe emissie mogelijk, waarmee weer nieuw kapitaal kan worden vergaard. De Boer: ‘Dat kunnen we weer aanwenden om meer impact te maken.’
  4. forum rang 6 Tom3 28 september 2018 11:59
    quote:

    De Troon Jan schreef op 27 september 2018 22:25:

    Ton even een vraagje geloof jij in acacia pharma, blijkbaar volgende week vrijdag goedkeuring!
    Ken het bedrijfje totaal niet. Wel bizar dat een Engels bedrijf een beursnotering heeft in Brussel, geeft wel aan dat de Engelse biotech sector niet echt een hoge vlucht heeft genomen. Koers is inmiddels vandaag 5 % opgelopen. Zal er een blik op werpen. Nu we toch off-topic zijn: een paar maanden geleden ben ik aandeelhouder geweest van Bone, een Belgische start-up op het gebied van bot herstel. Koers is weer rond de Euro 9 ondanks goede trial resultaten. Zou ook wat kunnen worden maar wachten duurt vaak zo lang.
  5. Sjaloom95 28 september 2018 23:05
    quote:

    Tom3 schreef op 28 september 2018 11:59:

    [...]

    Ken het bedrijfje totaal niet. Wel bizar dat een Engels bedrijf een beursnotering heeft in Brussel, geeft wel aan dat de Engelse biotech sector niet echt een hoge vlucht heeft genomen. Koers is inmiddels vandaag 5 % opgelopen. Zal er een blik op werpen. Nu we toch off-topic zijn: een paar maanden geleden ben ik aandeelhouder geweest van Bone, een Belgische start-up op het gebied van bot herstel. Koers is weer rond de Euro 9 ondanks goede trial resultaten. Zou ook wat kunnen worden maar wachten duurt vaak zo lang.
    Inmiddels eind van de dag ruim 10% er bij. Ik zal er ook wat verder in duiken. Eerste indruk was vrij positief. Mogelijke goedkeuring met een geschat aantal behandelingen van 34 miljoen per jaar in de VS. Marketcap van ca. 210 miljoen. Quite interesting.
  6. forum rang 4 holenbeer 29 september 2018 22:35
    quote:

    Sjaloom95 schreef op 28 september 2018 23:05:

    [...]

    Inmiddels eind van de dag ruim 10% er bij. Ik zal er ook wat verder in duiken. Eerste indruk was vrij positief. Mogelijke goedkeuring met een geschat aantal behandelingen van 34 miljoen per jaar in de VS. Marketcap van ca. 210 miljoen. Quite interesting.
    Er is sinds kort ook een forumpje over hier op IEX
  7. [verwijderd] 1 oktober 2018 20:41
    quote:

    Tom3 schreef op 1 oktober 2018 18:15:

    @ Hoeki, AB voor je link. Grappig hoe het eigenbelang wordt gerelativeerd, De Boer heeft volgens mij iets meer dan een plukje van de aandelen.
    uiteraard heeft hij aandelen en logisch als je veel eigen geld gestoken hebt in zijn eigen bedrijf en daardoor dus een flink eigen belang.
    Dat eigen belang is er ook in de vorm van de initiele zoektocht naar een medicijn voor zijn zieke zoon.
    Vaak is een CEO iemand die aangenomen is en betaald wordt om op de tent te passen, maar je kan ook stellen dat hij nagenoeg zijn eigen salaris betaalt...bij mislukking verliest hij samen met andere investeerders zijn inleg, maar het mooie is dan weer wel dat successen gedeeld worden met anderen..vreemden, onbekenden voor hem.
  8. forum rang 6 Tom3 1 oktober 2018 23:39
    @ivet, een minderheidsbelang is prima, geeft De Boer de extra drive om kansen en risico's goed in te schatten. Als een CEO echter beschikt over een blokkerend belang (zoals bij Tomtom) ben je meestal in de aap gelogeerd. Het interview verhult een beetje dat biotech een keiharde business is. Maar dat kun je ook niet uitspreken voor de radio. Volgens mij is hij wel goed bezig.
897 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links