Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,226 - 1,248
  • 949.579 Gem. (3M) 2,2M

PostNL September 2018 wordt postmaand

4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 223 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Cerburus 28 september 2018 16:57
    ik hoop het Hans, maar dat is is het enige wat ik al jaren heb met dit aandeel..en dat is "hoop" eigenlijk tegen al mijn beleggingsprincipe in. Maar ik houdt van de business en heb een voorliefde voor logistiek alleen heb ik me jaren geleden vergist in het "karma" van brieven en het feit dat ben bij pakketjes geen marge kan maken.
    De ecommerce trend, daar zat ik goed..alleen had ik verwacht dat daar echt geld te verdienen was. Maarja daarvoor is PostNL teveel een ambtenarenclub, angstig en reactief. dat dat... zijn mijn fouten geweest.
    Had er nooit in moeten stappen. maarja..."hoop"...
  2. [verwijderd] 28 september 2018 17:02
    quote:

    Cerburus schreef op 28 september 2018 16:52:

    Euro, pas nou op...je vrouw.. straks sta je op rantsoen :P
    met veel mazzel kun je ze misschien nog voor sluiten kwijt voor 3,08...ik gok het er niet op vandaag. :)
    Hahah, mooi, nee de aankopen zo rond de 3,039/3,041 gaan NU de deur weer uit, 3,08 is te hoog gegrepen, ik weet hoe die dag haaien werken...Gr

    Indexen trekken wel weer wat aan, ook dat helpt wat..
  3. Hansbeleg 28 september 2018 17:09
    quote:

    Cerburus schreef op 28 september 2018 16:57:

    ik hoop het Hans, maar dat is is het enige wat ik al jaren heb met dit aandeel..en dat is "hoop" eigenlijk tegen al mijn beleggingsprincipe in. Maar ik houdt van de business en heb een voorliefde voor logistiek alleen heb ik me jaren geleden vergist in het "karma" van brieven en het feit dat ben bij pakketjes geen marge kan maken.
    De ecommerce trend, daar zat ik goed..alleen had ik verwacht dat daar echt geld te verdienen was. Maarja daarvoor is PostNL teveel een ambtenarenclub, angstig en reactief. dat dat... zijn mijn fouten geweest.
    Had er nooit in moeten stappen. maarja..."hoop"...
    Nee ik had er achteraf ook niet in moeten stappen, het ene sprookje na het andere,
    uit een hele dikke UCOI duim. Wie weet krijgen we nog een keer een normale CEO, die wel markt en beurs genoteerd kan denken. Die snapt dat PostNL geen groene liefdadigheidsorganisatie voor vrijwilligers is, maar ook een gezonde winst moet maken.
  4. forum rang 5 Saibee 28 september 2018 17:21
    quote:

    Hansbeleg schreef op 28 september 2018 16:30:

    [...]
    Het enige wat hier gevraagd wordt is enig weerwoord op de shorters die het aandeel op de korrel hebben. Bijv. door nog eens de UCOI te bevestigen met bijv: "dit gaan we nu minimaal halen, of we verwachten bij de bovenkant van de bandbreedte uit te komen", maar nee zelfs dat is nog te veel moeite.

    Eigenlijk suggereert men, door niets te zeggen, dat er geen enkele positieve impuls van de laatste ontwikkelingen uitgaat. Hoezo, de belegger hoog in het vaandel, die wordt gewoon genegeerd.
    Ik denk eerder dat men nu niets zegt over de UCOI omdat er binnenkort mogelijk nieuws komt dat veel invloed op de UCOI kan hebben.
    Als je nu al iets zegt blijf je flipperen met je verwachtingen.

    Het is gebruikelijk om niet iets te zeggen over de voortgang van fusies dan wel verkoop van onderdelen eerder dan dat de zaak rond is.

    Over een eventuele claim richting ACM/AMM zeg je ook niets voordat de claim ook daadwerkelijk bij die instanties neergelegd is.

    Of je als CEO iets over de koers van je aandeel moet zeggen zijn de meningen verdeeld; zelf denk ik dat je dat niet moet doen.
    Ik denk al helemaal niet dat je het als CEO over shorters moet hebben die je aandeel onder vuur nemen.

    Zorg er als CEO voor dat het bedrijf zo bestuurd wordt dat het voor shorters helemaal niet aantrekkelijk is.

    Daar is natuurlijk wel iets mis gegaan:
    - overnamebod Bpost totaal niet uitgenut
    Als je door de politiek een financieel erg aantrekkelijk bod naast je neer moet leggen dan moet daar heel veel compensatie tegenover staan; daar heeft HV steken laten vallen
    - het verhogen en weer verlagen van de UCOI verwachtingen (van flipperen wordt niemand vrolijk behalve shorters; die houden juist van onzekerheid want dat geeft ze de gelegenheid de koers te drukken).
  5. forum rang 5 Cerburus 28 september 2018 17:25
    quote:

    Eurowin schreef op 28 september 2018 17:23:

    Stel schurken.....
    ja dit aandeel wordt geparkeerd waar het wil...
    Soms ben ik blij met mijn aandeel shell..olie omhoog shell omhoog...olie omlaag = shell omlaag..kleuter die het snapt. Bij PostNL (?!@?#!@?#?@?#?!@#?!?@#?!@?#?@!?#?!@?#?!@?#!?@#?!@?#?!@?#!)
  6. Hansbeleg 28 september 2018 17:26
    Hm, antwoord op mijn mail van gisteren. Trek zelf maar je conclusies

    From: Hans ..
    Sent: Thursday, September 27, 2018 5:38 PM
    To: ir; Verhagen, Herna
    Subject: Update needed

    L.S.

    Ik ben al 6 jaar aandeelhouder en erger me groen en geel aan de non-communicatie over wat er allemaal gaande is.

    Hoe is het met It verkoop?
    Hoe is het met DLD verkoop?
    Hoe is het met Sandd aankoop?
    Hoe is het met de schadeclaim van 100-140M naar de ACM?
    Hoe is het met de tariefsverhoging voor derden nu de AMM niet meer geldt?
    Hoe is het met de UCOI vooruitzichten gezien al deze issues?
    Is het dividend nu wel of niet houdbaar, diverse analisten zaaien hier dikke twijfel over.

    Wanneer communiceren jullie nu eens iets positiefs? Er moet toch minimaal 1 issue in de lijst hierboven staan dat positief kan uitpakken op de UCOI of de zekerheid van het geprognotiseerde dividend.
    Het aandeel wordt al tijden zwaar geshort alleen goed nieuws kan hier een eind aan maken.

    Hans ....

    Geachte heer ….,

    Allereerst hartelijk dank voor uw reacties en de betrokkenheid die u toont bij PostNL. Ik ga graag in op de punten die u aangeeft.

    Regulering/uitspraak CBb
    Het moge duidelijk zijn dat we blij zijn met deze uitspraak, die aansluit bij het verweer dat wij hebben gevoerd. We kijken nu zorgvuldig naar het prijsbeleid, de operationele gevolgen en we onderzoeken de mogelijkheden voor juridische stappen. Als blijkt dat dit resulteert in een aanpassing van de verwachte financiële impact dan zullen we dat uiteraard melden. Dit is complexe materie, hetgeen zorgvuldigheid vraagt en tijd kost.

    Goed om te benadrukken dat groot deel van de verwachte financiële impact van EUR 50-70m (volledig zichtbaar in 2020) al in onze cijfers van 2016 en 2017 zit. Dat komt door lagere prijzen voor postvervoerders, maar ook doordat postvervoerders, geholpen door deze prijzen, een groter deel van de volumes zelf zijn gaan bezorgen in plaats van deze aan te bieden voor bezorging door PostNL. Bovendien is de volumedaling door substitutie gewoon doorgegaan.

    Consolidatie
    Zoals wij al enige tijd aangeven is consolidatie de enige oplossing om de bereikbaarheid en de betrouwbaarheid van de postvoorziening voor alle Nederlanders in de komende jaren te waarborgen en om op een sociale wijze om te gaan met de volumedaling. Wij zijn dan ook blij met de brede politieke steun voor mogelijke consolidatie van de postnetwerken in Nederland. Er worden stappen gezet, en deze gaan in de goede richting. In de komende maanden zal blijken hoe de markt, de overheid en de toezichthouder de consolidatie verder vorm zullen gaan geven.

    Tarieven Pakketten
    PostNL verhoogt haar tarieven via indexatietabellen. Dit is vastgelegd in de contracten die PostNL heeft met klanten. Wel zien we dat de gemiddelde opbrengst per pakket daalt door een klant/mix effect. Het volume van klanten met de laagste prijzen (door toepassing van volumestaffels) stijgt harder dan het volume van de kleinere klanten. Dit effect is meegenomen in onze verwachtingen voor het segment Pakketten. Prijsstrategie is een belangrijk aandachtspunt in Pakketten, waarbij zorgvuldig gekeken wordt naar een groot aantal variabelen. U zult begrijpen dat het onderwerp concurrentiegevoelig is.

    Dividend
    Hierbij verwijs ik naar de duidelijke communicatie in ons persbericht van 6 augustus waarin we ons voornemen om progressief dividend te betalen hebben bevestigd. In de Q2/HY presentatie hebben we verder aangegeven dat we verwachten dat, na 2018, het dividend volledig gefinancierd kan worden uit de kasstroom.

    Tot slot
    We stellen de steun die u uitspreekt in uw mail zeer op prijs. We hebben uiteraard ook begrip voor uw kritische vragen. Ik hoop van harte dat u van uw kant begrip heeft voor de noodzaak om dit soort complexe trajecten zorgvuldig en stap voor stap te doorlopen. Communicatie met de markt volgt daarop. Hoe graag we ook zouden willen, het is niet mogelijk en niet gewenst om voortijdig gedetailleerd in te gaan op ontwikkelingen in de markt, en de gevolgen daarvan voor PostNL. Maar wees ervan overtuigd dat wij onverminderd doorgaan met het zorgvuldig afwegen van de belangen van onze stakeholders, het creëren van duurzame aandeelhouderswaarde en het waarborgen van de gezondheid en de groeimogelijkheden voor ons bedrijf op de lange termijn.

    Met vriendelijke groet

    Investor Relations PostNL


  7. [verwijderd] 28 september 2018 17:27
    quote:

    Cerburus schreef op 28 september 2018 17:25:

    [...]

    ja dit aandeel wordt geparkeerd waar het wil...
    Soms ben ik blij met mijn aandeel shell..olie omhoog shell omhoog...olie omlaag = shell omlaag..kleuter die het snapt. Bij PostNL (?!@?#!@?#?@?#?!@#?!?@#?!@?#?@!?#?!@?#?!@?#!?@#?!@?#?!@?#!)
    Hahaha ja, Gr

    Ze jagen 5/6 van de particulieren eruit... met hun spelletjes..
4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 223 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links