Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,522 19 apr 2024 17:37
  • -0,064 (-1,15%) Dagrange 5,390 - 5,540
  • 8.098.027 Gem. (3M) 6,8M

Aegon september 2018

639 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ruud45 26 september 2018 04:57
    De telegraaf vandaag:
    Vivat overnemen ?
    Het aandeel Aegon boekte dinsdag de grootste koersstijging van dit jaar. De verzekeraar verraste beleggers met de aankondiging circa $1 miljard vrij te spelen door twee onderdelen in de Verenigde Staten samen te voegen. Volgens analisten van de vermogensbeheerders KBC Securities en Kepler Cheuvreux staat Aegon nu ook sterker in de overnamerace om Vivat. Financieel topman Matthew Rider liet in juni al doorschemeren dat de verzekeraar belangstelling heeft voor het moederbedrijf van Reaal en Zwitserleven. Ook ASR en Allianz azen op Vivat, dat door de Chinese eigenaar Anbang te koop is gezet.
  2. [verwijderd] 26 september 2018 07:14
    [b]Extra'tje voor Aegon, maar ze kunnen er weinig mee.

    Wat is een levensverzekeraar waard? Natuurlijk hangt dat af van de verkochte polissen, en waar de verzekeraar in belegt. Maar het hangt ook af van de wispelturigheid van de toezichthouder, zo toonde een bericht van Aegon van dinsdagmorgen maar weer eens aan.

    Het is de toezichthouder die bepaalt hoeveel bufferkapitaal een verzekeraar moet hebben, en dus hoeveel ruimte er overblijft voor leuke dingen zoals dividenduitkeringen of overnames. De toezichthouder wil die berekening nogal eens veranderen, met grote gevolgen. Kijk maar naar Delta Lloyd: de nieuwe berekeningen van de buffers betekenden het begin van het einde van de zelfstandigheid. Ook Aegon heeft met zijn Nederlandse dochter een tijdje in onzekerheid verkeerd over de uitleg van de eisen.

    Belastingen
    Wie dacht dat verzekeraars alleen in Europa te maken hebben met zulke grillen, vergist zich. Eerder dit jaar meldde Aegon, dat meer dan de helft van de winst uit de VS haalt, dat de Amerikaanse buffereisen flink zouden kunnen stijgen omdat door een onnavolgbare logica de eisen omhoog gaan als de vennootschapsbelasting omlaag gaat.

    De toezichthouder neemt, de toezichthouder geeft. Dinsdag kwam Aegon met verrassend nieuws: de Amerikaanse toezichthouder NAIC gaat de regels zó veranderen, dat ze Aegon per saldo $1 mrd opleveren. En wel als volgt: onder de oude regels was het voor verzekeraars handiger om de portefeuille van klanten met een 'variabele lijfrentepolis' onder te brengen in een apart bedrijf. Met een aparte kapitaalbuffer. Maar onder de nieuwe regels kan deze club worden samengevoegd met het Amerikaanse hoofdbedrijf van Aegon: Transamerica.

    Vivat
    Geven en nemen
    Geven en nemenREUTERS
    Zomaar een miljard dollar cadeau, en dat precies in een tijd waarin Aegon zichzelf heeft benoemd tot potentiële koper van Vivat (bekend van de merken Reaal en Zwitserleven). Komt dat even goed uit?
    Helaas, de grillen der toezichthouders zijn nog niet voorbij. Cor Kluis, analist bij ABN Amro, wijst er in een rapport nog eens fijntjes op dat er nog meer Amerikaanse maatregelen in de lucht hangen. Ten eerste de eerdergenoemde effecten van de lagere belasting; Aegon zelf zegt dat die ongeveer net zo groot zijn als het dinsdag aangekondigde voordeeltje. Ten tweede moet Aegon zijn verwachtingen rond Amerikaanse zorgverzekeringen, die het in dat land aanbiedt, aanpassen. Gevolg: er is een hogere buffer nodig. Ten derde gaan de Amerikanen de kapitaalregels aanscherpen rond de beleggingen van verzekeraars, en ook dat kost kapitaal.
    Een mooie meevaller dus, maar dan vooral een om tegenvallers van dezelfde toezichthouder op te vangen. Wat niet wegneemt dat aandeelhouders van Aegon hiermee beter af zijn dan als dit voordeeltje er niet was.
  3. forum rang 7 mvliex 1 26 september 2018 10:42
    quote:

    Bas senior schreef op 26 september 2018 10:31:

    [...]Rente besluit is nabeurs Europa, dus misschien zien we dat + je morgenochtend
    Rentebesluit zelf zal weinig doen denk ik tenzij het meer wordt dan verwacht en/of voor 2019 hetzelfde geldt t.o.v. vorige keer. Anders al lang ingeprijsd. Morgen en overmorgen laatste dagen om in te kopen voordat het inkooppprogramma van Aegon zelf start. Zou wel eens kunnen zijn dat er dan weinig beweging komt of zelfs daling door winstnemingen.
    Denk, zou kunnen zijn..................niemand weet het weet, mag van mij naar de € 10. :-)
  4. hartenaas 26 september 2018 10:51
    quote:

    mvliex 1 schreef op 26 september 2018 10:42:

    [...]Rentebesluit zelf zal weinig doen denk ik tenzij het meer wordt dan verwacht en/of voor 2019 hetzelfde geldt t.o.v. vorige keer. Anders al lang ingeprijsd. Morgen en overmorgen laatste dagen om in te kopen voordat het inkooppprogramma van Aegon zelf start. Zou wel eens kunnen zijn dat er dan weinig beweging komt of zelfs daling door winstnemingen.
    Denk, zou kunnen zijn..................niemand weet het weet, mag van mij naar de € 10. :-)

    Dacht het al.
    Te vroeg verkocht.
    En nu hopen op forse daling.
  5. forum rang 7 mvliex 1 26 september 2018 12:14
    quote:

    hartenaas schreef op 26 september 2018 10:51:

    [...]
    Dacht het al.
    Te vroeg verkocht.
    En nu hopen op forse daling.
    Dat je denkt is al positief, alleen jammer dat je weer het verkeerde denkt. Heb zeker afgelopen dagen wat verkocht, dat past in hetgeen ik vaker schrijf, gespreid aankopen en verkopen en op tijd winst nemen. Echter met nog een paar honderd callopties ben ik het meest gebaat bij een stijging.
    Ik raad je aan niet te gaan klaverjassen.
    ;-)

    P.s. je bent er al op gewezen maar te vroeg verkocht kan je pas achteraf beoordelen en niet nu. En zelfs dan is te vroeg n.v.t. als je met verkoop tevreden bent.
  6. Atari 26 september 2018 13:42
    Dat de rente omhoog gaat is geen nieuws men wil horen wat de verdere vooruitzichten zijn. Europa is een ander verhaal. Die wachten nog omdat de landen met een Junky status niet mee kunnen komen. De rente verhogingen van vorig jaar moeten nu wel zichtbaar zijn in cijfers van dit jaar. Helaas kiest AEGON er niet meer voor om de kwartaalcijfers te presenteren want dit zorgde vaak ook voor korte termijn vuurwerk. Als het zo doorgaat zullen we eind dit jaar ruim boven de 6 euro eindigen. Dat is alleen als er geen negatief nieuws is waarom AEGON kan kelderen.
639 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links