Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,670 24 apr 2024 17:36
  • -0,930 (-5,96%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 11.778.789 Gem. (3M) 11,3M

ING SEPTEMBER 2018

724 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 september 2018 15:19
    quote:

    s1138421 schreef op 23 september 2018 11:19:

    Hopelijk zet de stijging van de 10 jaarsrente deze week door, ik vermoed namelijk dat dat de oorzaak was van de stijging afgelopen week!
    In ieder geval nog 1 weekje en dan wordt de opkoop weergehalveerd, hopelijk dat dat ook een effect zal hebben.
    Ik sluit me bij deze gedachte aan. De rente was begin dit jaar 0,80€. Dat zou veel positiefs meebrengen. Risicobereidheid en stijging van aandelen (wellicht niet de defensieve). Uiteindelijk is een te hoge rente natuurlijk bedreigend voor alle aandelen.
  2. [verwijderd] 23 september 2018 19:13
    www.beursduivel.be/Column/284472/TA-B...

    De Europese bankensector heeft een zware periode achter de rug. Vanaf begin dit jaar heeft de sector onder druk gestaan en bewogen bankaandelen in een dalende trend. Op korte termijn lijken de banken echter wat lucht te krijgen.

    De financials zijn dit jaar ver achtergebleven bij de brede markt. Deze underperformance kwam onder andere tot stand door zorgen over het handelsconflict tussen de VS en China, een lichte afkoeling van de economsche groei in Europa en verkrapping van het monetaire beleid van de Fed en ECB.

    Euro Stoxx Sector Banks
    De Euro Stoxx Sector Banks lijkt echter na een flinke daling de verkoopdruk achter zich te laten. De sector-index heeft een sterk herstel ingezet en is uit de dalende trend gebroken. De bankensector is teruggekeerd boven de bodems van eerder deze zomer en de vraag trekt duidelijk aan.

    Ik bekijk de technische plaatjes van een aantal Europese banken. Ik bespreek ING, KBC, Credit Agricole en Deutsche Bank.

    ING
    De Nederlandse bank ING, die zowel een notering aan de Amsterdamse beurs als de Bel 20 heeft, is dit jaar ruim een derde van haar marktwaarde kwijtgeraakt. Naast de economische factoren zorgden ook interne problemen bij ING voor tegenslag. Het witwasschandaal suddert nog altijd na en zorgt ervoor dat ING niet voorop loopt tijdens dit herstel.

    Desalniettemin zie ik ook bij ING wat positieve signalen. ING beweegt nog wel in een dalende trend waarbij lagere toppen en bodems wijzen op aanhoudende verkoopdruk. De huidige opleving geeft aan dat beleggers langzaamaan weer durven in te stappen.

    Het korte termijn technische beeld klaart echter pas verder op wanneer weerstand 12,06 euro wordt gebroken. Dan wordt de dalende fase afgebroken en kan de koers verder oplopen.

    KBC
    Beleggers hebben dit jaar nog niet veel plezier kunnen beleven aan KBC. Het aandeel heeft sinds eind januari flink wat terrein moeten prijsgeven.

    De Belgische bank-verzekeringsgroep weet de laatste weken echter hard op te veren. Het aandeel heeft daarmee de dalende trend verlaten en de eerste weerstand rond 67,12 euro gebroken. Met de doorbraak boven deze weerstand (top van 5 juli) is het technische beeld van KBC verder opgeklaard en worden hogere koersniveau mogelijk. KBC kan nu verder omhoog richting de top van april rond 74,04 euro.

    De moneyflow-indicator maakt een sterke draai omhoog. Dit geeft aan dat er bij KBC sprake is van nieuw kapitaal dat de markt binnenkomt.

    Crédit Agricole
    De Franse bank Crédit Agricole lijkt voorop te lopen in het herstel van de sector. Het aandeel vormde in augustus al geen lagere koersbodem meer en zette langzaam een herstel in. Na enige aarzeling is Credit Agricole de afgelopen dagen verder opwaarts gedraaid.

    De hogere koersbodem duidt op toenemende vraag wat is bevestigd met de doorbraak boven de top van augustus. Het aandeel heeft een bodemformatie afgerond en heeft ruimte vrijgemaakt voor een stijging richting de top van maart rond 13,86 euro.

    Deutsche Bank
    Deutsche Bank heeft geruime tijd in de hoek gezeten waar de klappen vielen. Naast de vertraging van de economische groei heeft de Duitse bank ook de concurrentieslag met de Amerikaanse zakenbanken verloren.

    De bank heeft in korte tijd meer dan de helft van haar marktwaarde zien verdampen en is momenteel onderdeel van speculaties over een fusie met het Duitse Commerzbank. Kortom, geen klimaat waar lange termijn beleggers warm voor draaien.

    Toch gloort er op korte termijn wat licht aan de horizon. Net als Credit Agricole heeft ook Deutsche Bank in de laatste daling geen lagere bodem meer gevormd en weet de koers de afgelopen dagen sterk opwaarts te draaien.

    Een eerste herstel richting weerstand 11,33 euro lijkt nu aanstaande. Pas daarboven zal ook het lange termijn technische beeld verder opklaren en kan de koers verder oplopen.

    Concluderend stel ik vast dat het technische beeld van de Europese bankensector na een zeer zwakke periode wat lijkt op te klaren. Hoewel de verbeteringen nog pril zijn, zou dit wel eens het begin kunnen zijn van een lange termijn draai in het sentiment rond de financiële sector.

    Voor nu zie ik alleen nog kansen voor speculanten die willen inspelen op een korte termijn herstel. Defensieve beleggers adviseer ik voorlopig nog te richting op andere sectoren totdat de bankensector duidelijk is gedraaid.

  3. forum rang 4 bedoekt 24 september 2018 07:30
    quote:

    Beursspeculant schreef op 24 september 2018 07:12:

    'ING moet verhuizing naar Londen deels terugdraaien'

    www.telegraaf.nl/financieel/2592425/i...
    De inhoud van dat artikel lijkt me niet kloppen. Iedereen neemt het klakkeloos over.

    Destijds de reductie van 7000 banen binnen heel Ing moest 200 miljoen opleveren. Die paar handelaren honderden miljoenen? Jaja.
  4. [verwijderd] 24 september 2018 08:16
    quote:

    bedoekt schreef op 24 september 2018 07:30:

    [...]

    De inhoud van dat artikel lijkt me niet kloppen. Iedereen neemt het klakkeloos over.

    Destijds de reductie van 7000 banen binnen heel Ing moest 200 miljoen opleveren. Die paar handelaren honderden miljoenen? Jaja.
    Nee, dat lijkt me inderdaad nogal veel. Wel is het natuurlijk weer niet al te sterk van ING. Het management dacht het slimste jongetje van de klas te zijn om naar London te verhuizen terwijl andere banken daar juist weggingen en wordt nu mogelijk teruggefloten.
  5. [verwijderd] 24 september 2018 09:16
    quote:

    Beursspeculant schreef op 24 september 2018 08:16:

    [...]

    Nee, dat lijkt me inderdaad nogal veel. Wel is het natuurlijk weer niet al te sterk van ING. Het management dacht het slimste jongetje van de klas te zijn om naar London te verhuizen terwijl andere banken daar juist weggingen en wordt nu mogelijk teruggefloten.
    Ja, het beeld wat steeds sterker wordt omtrent ING is dat de bank slecht luistert naar "anderen".
  6. [verwijderd] 24 september 2018 09:25
    quote:

    Ritageld schreef op 24 september 2018 09:16:

    [...]
    Ja, het beeld wat steeds sterker wordt omtrent ING is dat de bank slecht luistert naar "anderen".
    Een understatement.... ING gokte er hoogstwaarschijnlijk op dat er wel een deal zou komen of dingen wel zouden loslopen (net als met het witwassen)
    wederom een slechte inschatting van risico's....wederom de man die er allemaal over gaat die maar blijft zitten.

    Dit nieuws past helemaal in het nieuws mbt ING de laatste maanden, er zitten mensen aan de top die risico's heel bewust negeren in de drang naar extra winst
  7. duprogres 24 september 2018 18:38
    quote:

    serieus schreef op 24 september 2018 13:13:

    Afgelopen zaterdag in zakenkrant de Tijd een artikel over BNP Paribas Fortis.
    Bank zou te laks zijn geweest tegen fraude.
    Betrof rekening familielid Khadaffi.
    Vandaag paar regels hierover in FD.
    Geen commotie verder?
    FRANKFURT - Deutsche Bank moet maatregelen treffen om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. De Duitse toezichthouder voor financiële markten BaFin heeft de Duitse bank daartoe gemaand.
    Deutsche bank zelf moest iets meer dan een jaar geleden al honderden miljoenen euro's boete betalen vanwege betrokkenheid bij het wegsluizen van geld van rijke Russen. In augustus van dit jaar erkende de bank dat er nog altijd werk aan de winkel was om herhaling te voorkomen.
  8. [verwijderd] 24 september 2018 20:10
    quote:

    Goodvibes schreef op 23 september 2018 15:19:

    [...]

    Ik sluit me bij deze gedachte aan. De rente was begin dit jaar 0,80€. Dat zou veel positiefs meebrengen. Risicobereidheid en stijging van aandelen (wellicht niet de defensieve). Uiteindelijk is een te hoge rente natuurlijk bedreigend voor alle aandelen.
    Vandaag is het nog niet echt uitgekomen..... de 10jaars met 8% omhoog en hier bijna 1,5% eraf :( Maar goed, het is ook elke week raak met slecht nieuws over ING, de sector, de handelsspanningen..... ik denk wel dat we inmiddels een soort dieptepunt hebben bereikt.
  9. [verwijderd] 25 september 2018 10:07
    quote:

    DeBikkel schreef op 24 september 2018 20:29:

    Hoi s1138421

    Ik weet dat altijd wordt gezegd dat een stijgende rente goed is voor de beurskoers. Weet jij ook waarom? De marge blijft toch gelijk?
    Banken gaan bij een stijgende rente hun rente op spaartegoeden verhogen, maar nog meer op de kredieten. Daarom worden de marges hoger.
724 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links