Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,400 19 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 10,200 - 10,450
  • 2.757 Gem. (3M) 2,1K

AJAX 2018

374 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Peter2meter 20 september 2018 19:30
    En wederom, goed nieuws, geld in het laatje en de koers zakt...
    Ongelooflijk, kap is met verkooen en laat de vraag zijn werk doen.
    Wordt maandag een koers van 12.30 vrees ik, als we van PSV winnen.
    Oh Ajax wint in de CL ik ga ze gauw verkopen voor een lagere koers dan voor de wedstrijd.... sukkels!
  2. [verwijderd] 21 september 2018 09:27
    quote:

    Peter2meter schreef op 20 september 2018 19:30:

    En wederom, goed nieuws, geld in het laatje en de koers zakt...
    Ongelooflijk, kap is met verkooen en laat de vraag zijn werk doen.
    Wordt maandag een koers van 12.30 vrees ik, als we van PSV winnen.
    Oh Ajax wint in de CL ik ga ze gauw verkopen voor een lagere koers dan voor de wedstrijd.... sukkels!
    Zo reageert de koers helaas niet bij gebrek aan mensen die het er voor willen betalen en de aanwezigheid van een partij die rond dit niveau wat stukken kwijt wil ongeacht de verbetering van het nieuws want de koers staat rond het niveau van voor de CL kwalificatie en al met al zijn we nu dus al zeker 40 miljoen inkomsten verder + de waarde toename van de spelers met al die goede optredens.

    Als je de geruchten moet geloven wordt de lijst met spelers en met geinteresseerde clubs alleen maar langer en langer.

    De meesten hier kunnen zich de situatie van het aanbod op 9 euro nog wel herinneren, toen werd de situatie ook beter maar een partij (achteraf bekend als Delta Lloyd) wou er gezien de eigen situatie van Delta Lloyd gewoon vanaf en nadat dan dit aanbod verorberd was ging de koers ook meteen flink omhoog.

    Heb toen ook aangegeven dat Ajax eigenlijk al die aandelen zou moeten opkopen want die 9 euro was dik onder de waarde van Ajax zelf en Ajax heeft het geld en het is 1 van de punten waar volgens het rapport Coronel aan gewerkt moest worden, Ajax weer 100% eigenaar worden in eigen huis.

    Nu staan de aandelen op pakweg 12.80, zal het aanbod niet zo groot zijn of NN moet begonnen zijn met verder afbouwen van het belang wat ze verkregen hebben door de overname van DL, 5%, maar 12.80 is gezien de ontwikkeling vs intrinsiek net zo goedkoop als toen 9 euro.

    Maar gezien de situatie van de notering van Ajax, weinig liquiditeit en een grootaandeelhouder met dik 70%, kan de koers compleet anders reageren dan de fundamenten en dat kan best even duren, maar uiteindelijk zal de koers weer gaan reageren en ondertussen is Ajax wel gewoon 1 van de best presterende aandelen en dan ook nog eens waar het fundament nog harder groeit dan de koers en niet die vele zeepbellen ergens anders op de beurs.
  3. [verwijderd] 21 september 2018 14:16
    Kaj Sierhuis en Ajax zijn overeengekomen het per 30 juni 2019 aflopende contract te verlengen met 2 jaar naar 30 juni 2021.

    Hij heeft nog nauwelijks kans gehad in het eerste maar dat zou zomaar kunnen komen met het drukke programma en Huntelaar niet 100% en toch ook al wat ouder en Dolberg die nog niet eens een hele helft kan volmaken en dadelijk de beker er nog bij....

    Sierhuis heeft veel goede dingen laten zien in Jong Ajax, eens zien of hij in Ajax 1 ook de smaak te pakken krijgt.

    Geen goed nieuws natuurlijk voor Cassiera, maar die moet zich ook gewoon maar bewijzen tijdens zijn verhuur periode, Ajax moet het toch wel in hem gezien hebben, het moet er alleen nog uitkomen.

  4. raadzaam 24 september 2018 11:12
    quote:

    pardon schreef op 24 september 2018 10:41:

    Frenkie de Jong naar Reaal voor 80 miljoen vind ik wel overdreven na zijn afgang met zijn nog slechter spelende Blind tegen PSV.
    Blind blijkt nu ook voor Ajax een duidelijke miskoop,maar ja pappa in het bestuur!!!!
    Het inzicht van Ten Hag is niet zo heel erg groot! Hij wist het niet spelen van De Ligt niet goed op te vangen. Frenkie de Jong werd ook nog eens in een verkeerde positie genesteld. De potentiële kopers geïnteresseerden in Frenkie de Jong - die daar veel geld voor over hebben - willen hem kopen voor een middenveld positie. Hoe eigenwijs kun je zijn als trainer?
  5. [verwijderd] 24 september 2018 11:19
    quote:

    mr.Franz schreef op 22 september 2018 16:51:

    fd.nl/beurs/1271138/ajax-aandeelhoude...
    Toen de aandelen Ajax naar de beurs werden gebracht voor het leuk gekozen bedrag van 25 gulden waren er veel goede plannen maar in die jaren al en ook de jaren erna hield het allemaal niet over en werd er per saldo veel eigen vermogen verbrand.
    De koers bereikte al eerder een dieptepunt rond de 3.25 euro tijdens de algehele beurs klapper die eindigde in maart 2003.

    Maar ook in de jaren erna ging het met Ajax met horten en stoten en vooral zonder duidelijk beleid en per saldo ook zonder financieel resultaat.

    Pas de laatste 5 jaar staat het allemaal beter, zijn er nog genoeg interne conflicten geweest, maar financieel ging het beter.

    Dit had natuurlijk vooral te maken met de hoeveelheid geld die in voetbal werd gepompt door de super rijken die de bedragen op de transfermarkt flink liet stijgen en deze trend is nog steeds gaande met Neymar voor 222 miljoen, Mbappe voor 180 miljoen en Coutinho voor 150 miljoen en vooral ook daaronder gaan er veel hogere bedragen voor de meer normalere spelers.

    Vooral ook de ontwikkeling van de TV rechten heeft een enorme vlucht genomen wat elk jaar enorm veel geld oplevert vooral voor Engelse clubs waar de TV rechten enorm hoog zijn maar ook van de andere grote competities zijn de prijzen voor de TV rechten enorm gestegen.

    Zo gaat er tegenwoordig veel meer geld om in het voetbal en dat heeft voor Ajax voor en nadelen.
    Een duidelijk nadeel is dat het europees moeilijker is om mee te doen want je bent nu eenmaal gevestigd in klein land met een minder interessante competitie waar dus veel minder geld komt uit TV rechten en merchandise etc etc.
    Een ander nadeel is dat talenten bij Ajax steeds eerder weggekocht worden ook al voor ze een contract uberhaupt mogen tekenen bij Ajax want dat mag niet onder de 16 jaar.
    Dus vooral sportief een flinke aderlating.

    Financieel echter profiteert Ajax enorm van de goede naam in het algemeen maar vooral ook van de uitstekende jeugdopleiding en dat de club jong talent een kans geeft.

    Daardoor komen er veel talenten naar Ajax die zich kunnen en mogen bewijzen in Ajax1 en die hebben ze niet hoeven kopen en kunnen wel verkocht worden met soms flinke bedragen.

    Dit laatste compenseerde jaren lang niet eens wat de rest allemaal koste vooral ook door slecht beleid.

    Inmiddels staat alles veel beter en levert de voetbalwereld Ajax flink geld op omdat het saldo vergoedingssommen inmiddels veel lager is dan wat de selectie waard is.
    Waar vroeger nog een Suarez verkocht moest worden om er maar voor te zorgen dat je onder de streep geen min ging maken kun je met het vermogen wat je nu hebt dus een jaartje NEE zeggen als de contracten van bestaande belangrijke spelers allemaal lang genoeg lopen natuurlijk want je moet ze uiteindelijk wel weer gaan verkopen of het contract verlengen.

    Daardoor is de financiële situatie bij Ajax inmiddels uiterst riant te noemen, investeren ze nog extra in het opleidingscentrum, sportcomplex De Toekomst, en zijn ze ook groter eigenaar geworden van de Arena met een betere huurdeal (van 10 mio per jaar naar 2.5mio per jaar) en is de selectie een veelvoud waard van de post vergoedingssommen waardoor het verkopen van 1 speler al genoeg is om alle afschrijvingen van spelers te compenseren en nog geld over te houden.

    Nu is het zaak om de financiële positie te blijven verbeteren en te gebruiken om structureel sterker te worden, meer aantrekkingskracht op spelers en talenten om naar Ajax te komen, de groep beter bij elkaar kunnen houden, structureel een wat hoger salaris kunnen bieden en daarmee uiteindelijk, wat ook de bedoeling is, het Bayern van Nederland worden, dan gaat de financiële positie er voor zorgen dat de sportieve prestaties de komende jaren zich ook weer gaan verbeteren en dat is ook weer goed voor de supporters.

    Maar even terug naar de aandelen en de investeerders.
    Supporters voor wie de aanschaf van een kaartje al een hele aderlating is vaak, zijn vaak bang en roepen dat de club alleen maar bezig is voor de aandeelhouders. Zo werd Marc Overmars ook Marc Netto bij de supporters en ook velen in de buitenwereld.
    Wel grappig dat toen Ajax ineens Tadic en Blind kocht Marc ook net zo makkelijk Marc bruto werd volgens de buitenwereld maar de supporters waren er blij mee en aangezien het resultaat beter voetbal en het bereiken van de CL is de investeerders ook omdat die nu eenmaal verder kijken dan de volgende wedstrijd of het volgende seizoen.

    Maar hoeveel geld heeft Ajax dan door de jaren heen 'uitgedeeld' aan de aandeelhouders tot afgrijzen van de supporters.....
    Even simpel teruggerekend, huidige koers + uitgekeerde dividenden contant maken tot de IPO koers in 1998, wat is dan het jaarlijkse rendement geweest.
    Niet schrikken; 0,6% jaarlijks.

    En dat natuurlijk voor een enorm risico want Ajax was toen die koers echt niet waard en anders had er een veel groter deel van Ajax naar de beurs gemoeten en dat wilde Ajax natuurlijk niet want dan verloren ze meer controle en dat zorgt er nu net weer voor dat die koers zo laag blijft, minder liquiditeit en minder zeggenschap van de overige aandeelhouders.

    Fundamenteel was Ajax de IPO koers in 1998 totaal niet waard maar nu inmiddels is Ajax veel meer waard dan de huidige koers.

    Bekijk het even simpel vanuit een puur financieel oogpunt, dus alle uitsluitend supporters moeten nu stoppen met lezen :) ;

    de club staat gewaardeerd tegen 230 miljoen, 18,333 mio aandelen * 12.60e

    Als Ajax komende zomer open huis zou houden voor een paar spelers dan zitten ze al op 230 miljoen, het is echt zo, en dan is Ajax natuurlijk wel verzwakt maar nog niet weg.

    De Ligt 60 miljoen
    De Jong 75 miljoen
    Neres 45 miljoen
    Onana 25 miljoen
    Ziyech 25 miljoen

    En dan mag iedereen schuiven als ze vinden dat Ziyech 30 is en Neres 40 of wat dan ook :), maar dit is samen al de gehele beurswaarde van Ajax.

    En natuurlijk ga je nu op alle 5 de plekken er op kwaliteit op dit moment op achteruit maar ook dat groeit weer aan en dan staat er nog steeds een degelijk Ajax team wat ook EL kan halen want CL was ook nu een hele knappe prestatie die ook niet zomaar herhaald wordt, staat de opleiding er nog steeds en is het gehele eigen vermogen er ook nog steeds.

    Zou Ajax de 230 miljoen uit kunnen keren als Super dividend, moet je kijken wat er dan daarna als koers zou staan...., dan staat er geen 0, nee dan staat er veel meer, dan zou er nog steeds 9 euro moeten staan.

    En dat is juist het rare.

    Dit is dus even om alleen maar duidelijk te maken dat de huidige koers niet in verhouding staat tot zijn assets en potentie.

    Dit alleen maar om op een bepaalde manier de naar mijn mening onderwaardering duidelijk te maken.

    Private Equity zou hier wel raad mee weten, of een andere partij met veel geld, wat die verkoopt slechts 3 spelers en keert het eigen vermogen aan zichzelf uit, tada complete aankoopwaarde van Ajax terug en compleet eigenaar van alle overige spelers, het belang in het stadion, de opleiding etc etc.

    Maar omdat Ajax niet te koop is op dit moment staat de koers erg laag omdat daar ook een risico in zit want je hebt zo goed als niets te vertellen, je kan een keer gaan praten op de AVA maar dat is het dan ook, ze kunnen het zo naast zich neer leggen.
  6. [verwijderd] 24 september 2018 11:25
    quote:

    pardon schreef op 24 september 2018 10:41:

    Frenkie de Jong naar Reaal voor 80 miljoen vind ik wel overdreven na zijn afgang met zijn nog slechter spelende Blind tegen PSV.
    Blind blijkt nu ook voor Ajax een duidelijke miskoop,maar ja pappa in het bestuur!!!!
    Afgang tegen PSV ja, maar Real heeft gekeken of de Jong op zijn eigen positie, middenveld, kan spelen tegen de Europese top, de wedstrijd vs Frankrijk bij het Nederlands elftal.

    Toen dachten ineens een aantal ploegen meer, verhip dat kan hij ook.... en Barca wil hem ook dus Real wil hem ook of de prijs in ieder geval opdrijven.

    Maar 80 lijkt inderdaad heel veel maar Mbappe op zijn positie 180 miljoen met 18 jaar.... en die zou nu inmiddels nog veel meer moeten kosten....

    Dat is de markt, als je uitzonderlijk goed bent op je positie dan ben je erg interessant, kijk ook naar De Ligt, die stopt ook al een aantal wedstrijden in de top wat toppers af en als Van Dijk al voor 85 miljoen wordt gehaald dan is De Ligt ook niet goedkoop.

    Het is de markt, als je alle prijzen door 2 zou delen en dat zou de markt zijn dan was dat het geweest en vonden we het waarschijnlijk nog steeds veel geld allemaal.

    Als een promotie team in Engeland al 200 miljoen te besteden krijgt....
    En een nieuwe speler die ook nog eens leuk is voor de commercie levert zich snel genoeg op en spelers van deze leeftijd worden als ze inderdaad zo goed blijken te zijn zeker niet minder waard maar juist alleen maar meer want je speelt dan bij een europese topclub met een veel hoger salaris.

    ipv alleen maar dure gevestigde orde kopen die meer afschrijft dan hij straks weer oplevert. Bij Ajax gaan we de aankoop waarde voor Blind en Tadic ook niet meer terug zien maar met hun erbij hebben we wel CL gehaald wat al de complete aankoopwaarde van beide meer op levert dan de EL.
    Nu zullen vele zeggen dat dit niet de bijdrage van Blind is geweest maar Blind brengt meer binnen de groep dan wij op het veld kunnen zien.
    En als het slecht met Ajax gaat dan ziet de verdediging er meestal helemaal slecht uit en als het goed gaat dan zien de aanvallers er altijd super goed uit, zo is het nu eenmaal in het voetbal.
  7. [verwijderd] 25 september 2018 10:15
    quote:

    R0ME0 schreef op 24 september 2018 11:19:

    [...]

    Dit is dus even om alleen maar duidelijk te maken dat de huidige koers niet in verhouding staat tot zijn assets en potentie.

    @R0ME0

    Een schitterend epos en ik deel jouw visie volkomen.

    De jaarcijfers zijn inmiddels aanstaande en zouden historisch gezien deze week verwacht mogen worden (zie alleen nergens wanneer precies). Afgaande op het geformuleerde dividendbeleid (winstuitkering alleen bij winst uit operationele resultaten ex transferverdiensten) lijkt het me waarschijnlijk dat er geen dividend zal worden uitgekeerd; in het afgelopen Europaloze seizoen zal er immers operationeel verlies geleden zijn. Het zou leuk zijn als de aandeelhouder toch een kruimel wordt toegeworpen, maar ik zie dat eigenlijk niet gebeuren. Wat verwacht jij ervan?
  8. [verwijderd] 25 september 2018 15:57
    quote:

    the Devil is in the Details schreef op 25 september 2018 10:15:

    [...]

    @R0ME0

    Een schitterend epos en ik deel jouw visie volkomen.

    De jaarcijfers zijn inmiddels aanstaande en zouden historisch gezien deze week verwacht mogen worden (zie alleen nergens wanneer precies). Afgaande op het geformuleerde dividendbeleid (winstuitkering alleen bij winst uit operationele resultaten ex transferverdiensten) lijkt het me waarschijnlijk dat er geen dividend zal worden uitgekeerd; in het afgelopen Europaloze seizoen zal er immers operationeel verlies geleden zijn. Het zou leuk zijn als de aandeelhouder toch een kruimel wordt toegeworpen, maar ik zie dat eigenlijk niet gebeuren. Wat verwacht jij ervan?

    Met de beursnotering plaatst Ajax zich gewoon in een moeilijk parket.

    Ga je niets uitkeren, aandeelhouders boos, kunnen ze zich niks van aan trekken.
    Keren ze wel uit, mogelijk supporters boos, kunnen ze zich ook niks van aantrekken.

    Maar je kan het moeilijk goed doen.

    Stel ze keren niets uit en dit jaar gaan ze operationeel natuurlijk door de CL goed draaien, gaan ze dan ook 1 euro dividend uitkeren?
    Maakt niet uit hoe logisch dit zou zijn volgens de policy en al is er om dezelfde reden een jaar eerder niets uitgekeerd dan nog zal er bij veel supporters onbegrip zijn.

    Je kan je er als Ajax in 1 keer vanaf maken, koop jezelf van de beurs.

    Nu gaf ik Ajax die tip al met dat offer op 9, koop zelf die aandelen en koop op termijn de rest ook en koop jezelf zo goedkoop mogelijk van de beurs door aangeboden plukken op te kopen, maar dit gebeurde niet, ze zijn alleen maar bezig met voetbal en dat is ook goed maar die beursnotering vraagt ook tijd en kosten en dergelijke en daar moet je als je een notering hebt je ook mee bezig houden en slim mee omgaan.
    Nu staan voetbalclubs niet bekend om hun financiële kunde maar een beetje simpele logica moet toch wel kunnen.

    Ga je de komende jaren dividend uitkeren of maak je die dividenden nu contant en koop jezelf helemaal van de beurs zodat je alles voortaan in eigen zak kan houden zonder boze gezichten, geen onnodige financiële persberichten meer, kosten met de beurs, aandeelhouders vergaderingen etc etc.
    Bij een normaal bedrijf zou ik ook de kosten voor Investor Relations noemen maar volgens mij bestaat dat niet eens bij Ajax want dat wordt zo ontzettend slecht bijgehouden en als je belt dan hebben ze echt geen idee wat ze met vragen over de aandelen of wat dan ook aanmoeten.

    Een agenda op de website over wanneer de cijfers komen bestaat ook niet.
    Als je belt weten ze dat ook niet, misschien ongeveer dan en dan....

    Is gewoon gruwelijk slecht en beursnotering onwaardig.

    Misschien dat ik daarover een klacht zou moeten sturen naar Euronext, maar dat is toch een gedrocht van een bedrijf....
  9. [verwijderd] 25 september 2018 16:09
    Stel, Ajax zou zichzelf van de beurs kopen op 15 euro.
    Dan hebben ze vanaf de IPO tot nu gemiddeld 1.45% betaald voor deze uiterst risicovolle investering vanuit investeerders oogpunt, een schijntje aan vergoeding dus tov wat het geld had gekost als Ajax naar de bank had gemoeten, toch zeker 8% als je uberhaupt al geld had gekregen.

    Moet je dan kijken wat er toen stond en wat er nu staat en daar betaal je dan 1.45% rendement voor....

    Maar probeer het maar eens als Ajax, zul je nog zien dat er supporters zijn die tegen zijn..... maja die hou je altijd.

    Stel nu dat je over een iets normaler rendement zou praten, zeg 4% per jaar wat ze hadden moeten betalen over dat geld ipv deze IPO die meer op liefdadigheid lijkt en vaak ook is geweest.

    Met 4% zit je op 25 euro.

    En dat is gezien de waarde van Ajax op dit moment niet eens zo heel raar, maar dat zal niet eens nodig zijn.

    Misschien dat er ooit iemand dicht genoeg bij Overmars of Van der Sar in de buurt komt die hem dit uit kan leggen.
  10. [verwijderd] 25 september 2018 16:28
    Ook in deze volledig eens; het oppotten van middelen, dat ook wel een beetje ten koste van het sportieve resultaat ging, leek erop gericht voldoende armslag te hebben om het beursavontuur op een acceptabele manier te beëindigen. Nu is echter een nieuw beleid ingezet, waarbij gestreefd wordt naar een hoger sportief niveau (subtop Europa, zo veel mogelijk deelname CL) en daarbij is een buffervermogen wel zo prettig, bijvoorbeeld om met de fors duurdere hofhouding CL-loze jaren te overbruggen. Dat maakt een beurs-exit weer wat minder waarschijnlijk, maar voegt wel waarde toe omdat op een hoger niveau geacteerd kan worden (hogere omzet, betere prijzen).

    Volgens mij staan er buiten de vereniging (die 73% van de stukken heeft) nauwelijks meer dan vijf miljoen aandelen uit. Wat dat betreft kan bij deze koersen een exit ook vrij "spontaan" met 1 of enkele transfers gefinancierd worden; voor €18 mogen ze mijn stukken hebben, voor het geheel aan op te kopen stukken is dat dus ongeveer 1x De Ligt ;)

    Vooruitlopend op een financieel succesvol 2018/19 zou ik het sympathiek vinden als ze de uitkering van vorig jaar herhalen (€0,24). Gezien het dividendbeleid en de moeite die het kostte om sowieso tot een dividenduitkering te komen (eindeloos geneuzel over bepaalde boekhoudkundige reserves en anderszins irrelevante uitvluchten) ga ik echter van een mooi rond getal als dividend (te weten: NUL).

    We zullen het later deze week wel een keer horen. Als het ze uitkomt.
  11. forum rang 10 voda 28 september 2018 18:05
    Vroege uitschakeling drukt resultaten Ajax

    (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Ajax zijn in het boekjaar 2017/2018 gedrukt omdat de voetbalclub vroeg werd uitgeschakeld in de UEFA Europa League. Dit bleek vrijdag nabeurs uit cijfers van de Amsterdamse voetbalvereniging.

    De voetbalomzet daalde vanwege de vroege uitschakeling met 21,2 miljoen euro tot 34,4 miljoen euro.

    De netto omzet zakte van 118,2 miljoen naar 92,0 miljoen euro.

    Het bedrijfsresultaat voor afschrijving en het resultaat van vergoedingssommen was 13,2 miljoen euro negatief, ten opzichte van 8,4 miljoen euro positief in het voorgaande boekjaar.

    Het resultaat na belastingen zakte van 49,5 miljoen naar 1,2 miljoen euro. De bijdrage van inkomsten uit transfers van spelers was 39,4 miljoen euro.

    Het eigen vermogen van Ajax was aan het einde van het boekjaar 158,9 miljoen euro.

    Outlook

    Omdat zich Ajax heeft gekwalificeerd voor de groepsfase van de UEFA Champions League, verwacht de club voor het boekjaar 2018/2019 een positief operationeel resultaat.

    "Ondanks het positieve operationele resultaat hebben investeringen in de spelersgroep ertoe geleid dat de gestegen afschrijvingen op vergoedingssommen vooralsnog leiden tot een negatief netto resultaat. Mogelijke transferresultaten en sportieve resultaten in de tweede helft van het seizoen 2018/2019 kunnen er voor zorgen dat toch een positief netto resultaat tot stand kan worden gebracht", zo stelde Ajax.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. pardon 28 september 2018 19:11
    Transfers helpen Ajax aan winst
    Door ANP PRODUCTIES

    58 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Ajax heeft het afgelopen financiële jaar met winst afgesloten ondanks het mislopen van Europees voetbal. De plus van 1,2 miljoen euro was vooral te danken aan de hoge inkomsten uit transfers, die per saldo 39,4 miljoen euro in het laatje brachten.

    in het afgelopen jaar verkochten de Amsterdammers onder meer Davinson Sanchez, Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Vooral de transfer van die eerste, naar Tottenham Hotspurs, leverde veel geld op.

    De zogeheten voetbalomzet liep flink terug van 55,6 miljoen naar 34,4 miljoen euro. Dat kwam vooral door het mislopen van de groepsfase van welk Europees toernooi dan ook. Dat scheelde alleen al aan kaartverkoop en premies voor winst en deelname 22,8 miljoen euro. Ajax verkocht wel meer seizoenkaarten, die bovendien in prijs werden verhoogd.
374 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links