Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.401 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 september 2018 15:03
    Eruit met de geit
    Agressieve berggeiten per helikopter park uitgezet
    Updated 1 uur geleden
    2 uur geleden in BUITENLAND

    Seattle - Honderden berggeiten worden Olympic National Park in de staat Washington uitgezet omdat ze een bedreiging vormen voor de bezoekers van het park. De geiten zijn zo verslaafd geraakt aan het zout in menselijke urine en zweetgeur dat ze nietsvermoedende wandelaars agressief benaderen.

    Dat meldt The Telegraph. Naast hun nogal opdringerige benadering van natuurliefhebbers, vertrappelen ze ook de vegetatie in het park. En voor wie zich niet weet te gedragen is er maar een remedie, moeten de autoriteiten gedacht hebben. Eruit met de geit.

    De ongeveer 375 slechtgemanierde berggeiten die het bezoekers onmogelijk maken een rustgevend wandelingetje door de natuur te maken, worden verdoofd en vervolgens geblinddoekt per helikopter overgebracht naar een natuurgebied waar ze minder tot last zijn.
    De verhuisoperatie is afgelopen week begonnen.

    Jesse Plumage, bioloog van de Amerikaanse bosdienst: „Geiten worden vaak beschuldigd van schade aan het milieu, door zich kauwend een weg te banen door gevoelige vegetatie. Deze geiten werden bijna een eeuw geleden uitgezet in het gebied. Dat was nog voordat het park werd opgericht en wandelaars het gebied konden bezoeken.”

    Wandelaar doodgebloed

    Vervolgens kwamen de klachten. In 2010 overleed zelfs 63-jarige wandelaar. Hij bloedde dood nadat hij was aangevallen door een mannetje van zo’n 185 kilo.

    Urinespoor als lange liksteen

    Wandelaars worden sindsdien gewaarschuwd niet langs paden te plassen, om te voorkomen dat wandelpaden veranderden in „lange, lineaire zoute likstenen” waar de berggeiten zo verzot op zijn. Ze zijn, volgens de parkwachters dol op het zout en de mineralen in menselijke urine, en zweet op kleding en rugzakken.

    Nog even ophouden

    Het plan is om tot 24 september nog zo’n honderd geiten te over te plaatsen. De rest van de geitenverhuizing staat voor volgend jaar op de agenda. Tot die tijd blijft het voor wandelaars dus oppassen geblazen en kunnen ze de plas maar beter ophouden.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 september 2018 22:13
    €2200 per maand voor niets doen
    33 min geleden in FINANCIEEL

    Elke maand ruim €2200 ontvangen en daar niets voor terug te hoeven doen? Dat is binnenkort mogelijk voor inwoners van de Zwitserse plaats Rheinau.

    Circa 880 inwoners doen er een jaar mee aan een proef rond het basisinkomen, meldt de website Business Insider. Het is een initatief van de Zwitserse filmmaker Rebecca Panian. Zij wil de proef financieren met crowdfunding en gaat er ook een film over maken. Hoewel de deelnemers aan het experiment niets voor hun geld hoeven te doen, is de verwachting dat velen van hen wel degelijk blijven werken.

    De Zwitserse bevolking heeft trouwens de landelijke invoering van het basisinkomen afgewezen in 2016. Onder meer in Nederland is er wel op kleine schaal mee geëxperimenteerd.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2018 19:30
    Aandeel Canadese wietproducent Tilray stijgt 50 procent

    Gepubliceerd: 19 september 2018 18:12 Laatste update: 19 september 2018 18:50
    Het aandeel van het Canadese wietbedrijf Tilray is woensdag zo'n 50 procent in waarde gestegen. Daarmee is het aandeel plotseling net zoveel waard is als gerenommeerde ondernemingen als American Airlines en mediabedrijf CBS Corp.

    Voor een aandeel van Tilray werd rond 18.00 uur zo'n 235 dollar (201 euro) betaald. Hiermee heeft het concern, waar 330 mensen werkzaam zijn, een beurswaarde van maar liefst 22 miljard dollar. Ter vergelijking: bij American Airlines werken meer dan 131.000 mensen.

    De flinke stijging van het aandeel wordt deels veroorzaakt door het lage aantal verhandelbare aandelen. Zo zijn er 76 miljoen aandelen, maar de grootste aandeelhouder, topman Brendan Kennedy, heeft daarvan 58 miljoen aandelen.

    Tilray won verder onlangs een vergunning om als proef marihuana te exporteren naar Californië in de Verenigde Staten. Kennedy was daarna te zien in zakenprogramma CNBC om uit te weiden over zijn toekomstplannen.

    Met de toenemende legalisering van cannabisgebruik in de wereld ontstaan vooral in Noord-Amerika allerlei bedrijven die op deze markt inzetten. Onlangs investeerde Constellation Brands, bekend als de brouwer van Corona, omgerekend 3,4 miljard euro in de eveneens Canadese wietproducent Canopy Growth.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 september 2018 15:25
    Oplopende rentes, behalve in Europa
    De lange rente is dit jaar in de Verenigde Staten flink opgelopen. De toonaangevende tienjaarsrente is nu 3,1%, terwijl die het jaar begon op 2,4%. Daarmee is de rente nu op het hoogste niveau sinds 2011. Opmerkelijk genoeg weet de Amerikaanse renteontwikkeling de Europese rente niet mee omhoog te trekken. Tot vijf jaar geleden waren de renteverschillen tussen Europa en de VS gering. Daarna begonnen die uiteen te lopen. Inmiddels is het renteverschil historisch hoog. Opvallend is ook hoe verschillend de beweging dit jaar is geweest. In februari steeg de lange rente in Duitsland nog naar 0,8%, maar daarna daalde die naar 0,3% om nu 0,5% te worden. Dat is een verschil van 2,6%-punt met de VS. Wie nu denkt dat beleggers hun euro-obligaties wel gauw zullen omwisselen voor dollarleningen, komt bedrogen uit. De dollar afdekken kost meer dan het renteverschil en die kosten lopen op zolang de Fed de rente verhoogt en de Europese Centrale Bank dat blijft uitstellen.
    Auteur: Erik Schmahl

  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 september 2018 16:31
    ’Ook in 2019 geen recessie’
    Door DFT
    Updated 24 min geleden
    2 uur geleden in FINANCIEEL

    De kans op een harde brexit is danig afgenomen, aldus obligatiebelegger Pimco met $1,71 biljoen aan bijvoorbeeld pensioengeld onder beheer. De wereldeconomie houdt groei, maar neemt iets in tempo af. Een recessie blijft volgend jaar uit.

    Dat voorzien de economen Joachim Fels en het hoofd vastrentende waarden bij ’s werelds grootste obligatiefonds Pimco, Andrew Balls, voor komend jaar.

    De economie bevindt zich weliswaar in een late fase van de groeicyclus, maar zo’n fase kan lang duren, aldus Pimco.

    Balls en Fels verwachten ook volgend jaar geen recessie in de VS. Beleggers moeten wel letten op extreme renteverhogingen of grote beleidsfouten die tot een brede omslag in de markt leiden, adviseert het.

    Europa achterop

    Pimco voorziet dat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn zogeheten netto-activa-aankopen van staatsschulden tegen het einde van dit jaar zal beëindigen. Tegelijk gaat de ECB door met het herbeleggen van de aflopende obligaties. De ECB blijft dus actief.

    Een eerste verhoging van de depositorente, nu min 40 basispunten, „lijkt voor de eerste helft van 2019 niet waarschijnlijk”, aldus het tweetal.

    De Federal Reserve gaat naar de achtste renteverhoging in drie jaar. Volgens Pimco blijft dat bij 2,75% à 3,0%. Er volgen nog drie rentestappen. De afbouw van de balans begint dan pas eind 2019. „Daarom blijven we van mening dat een recessie in de komende drie tot vijf jaar vrij waarschijnlijk is, maar dat dit op onze kortetermijnhorizon nog niet zichtbaar is.”

    Oplopende inflatie

    Na een groei van tegen de 3% dit jaar, verwacht Pimco dat de reële bbp-toename in 2019 zal vertragen tot tussen de 2% à 2,5% in de VS. Die verwachting ligt onder die van de markt.

    Voor volgend jaar becijfert Pimco weer een bbp-groei voor de eurozone van 1,5% tot 2,0%. Die ligt dan boven de consensus, en dat komt vooral omdat de brexit veel positiever zou uitpakken dan gedacht.

    Dat is nog altijd wel fors lager dan de 2,5% in 2017, erkent het fonds, dat een oplopende kerninflatie tot 1,4% ziet. Dat ligt altijd nog ver verwijderd van de gewenste 2% voor de ECB.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 september 2018 14:00
    Column: Een onvermijdelijke recessie

    Door leon cornelissen
    2 uur geleden in FINANCIEEL

    Ligt het aan mij of hoor je de laatste tijd steeds meer voorspellers van een nieuwe crisis of een komende recessie? Het zal wel met het tienjarig jubileum van het faillissement van Lehman te maken hebben. Ook duurt de huidige economische expansie al weer behoorlijk lang. Je kunt maar betere de eerste zijn, want op enig moment krijg je gelijk.

    Zoals Nobelprijswinnaar Robert J. Shiller onlangs met gevoel voor understatement opmerkte, moderne economieën hebben nu eenmaal een boom-bust-karakter om redenen die niet volledig begrepen worden. Een recessie is daarom onontkoombaar in een gemengd kapitalistische economie.

    Maar er is weinig dat op een spoedige recessie wijst. De omgekeerde rentecurve in de VS? Nou, die is op moment van schrijven nog niet geïnverteerd. De escalerende handelsoorlog?

    Hoewel de bedragen je doen duizelen (honderden miljarden Amerikaanse dollars), is het niveau van de invoerrechten nog betrekkelijk laag en wordt het effect deels teniet gedaan door de verzwakking van de Chinese yuan.

    Beperkte vijandelijkheden

    De vijandelijkheden hebben dus een beperkt karakter. Ramingen van de invloed op de economische groei en inflatie beginnen met lage cijfers achter de komma.

    Populisten in Italië dan? Wel, de leider van de Lega checkt elke ochtend het tien-jaars renteverschil tussen Italië en Duitsland waaruit toch een gezond ontzag voor de macht van financiële markten spreekt.

    De kans dat Italië de eurozone in een ernstige crisis stort acht ik niet zo groot.

    Brexit? Dat het Verenigd Koninkrijk 29 maart uit de EU stuitert zonder overgangsregeling zou volstrekt onverantwoordelijk beleid zijn en ik zie geen Britse regering of parlement die dit voor haar of zijn rekening neemt.

    Meer waarschijnlijk acht ik dat een Britse regering op enig moment bij het kruisje tekent en economisch gezien het Verenigd Koninkrijk tot in lengte van dagen in de interne markt blijft.

    Indrukwekkend herstel

    Het herstel van de wereldeconomie na de Grote Recessie is bovendien verre van indrukwekkend, wat verklaart dat de gebruikelijke excessen aan het eind van een conjuncturele opgang zich nog onvoldoende voordoen.

    OK, de markt voor risicovolle bedrijfsobligaties toont wel tekenen van overdrijving omdat beleggers met minder en minder waarborgen genoegen nemen. Dit vergroot de kwetsbaarheid van deze beleggingscategorie, wanneer het misgaat. Maar als gezegd, dat kan nog wel even duren.

    De westerse economieën, de Amerikaanse voorop, ontwikkelen zich positief. In de VS gaan we de komende jaren uit van een aanhoudend stimulerend begrotingsbeleid (infrastructuur, belastingverlaging voor de middenklasse), wat de Amerikaanse centrale bank wel zal nopen de kredietkraan geleidelijk dichter te draaien.

    Recessie incalculeren

    Kiezen we voor een wat langere horizon, zoals wij bijvoorbeeld in onze jaarlijkse vijfjaarsprognose, ons Expected Returns rapport doen, dan ontkomen we er niet aan een recessie in de VS in te calculeren.

    Een milde weliswaar, want zo’n financiële en economische crisis als de afgelopen Grote Recessie tref je maar eens in de zeventig jaar. In een later stadium zwakken hierdoor de meer exportgerichte Eurozone en Japan af.

    Voor de beleggingscategorie aandelen is zo’n recessie geen goed nieuws, maar over de gehele periode is er zeker ten opzichte van cash en obligaties nog het nodige te verdienen.

    Geduld is een schone zaak. Wel rekenen we historisch gezien met benedengemiddelde rendementen. Het kan geen kwaad om zoetjesaan na te denken over een meer defensieve beleggingsstrategie, zoals laagvolatiele aandelen.

    Léon Cornelissen, hoofdeconoom Robeco
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 september 2018 17:55
    Amsterdam in internationale top-5 huizenbubbels

    Door Redactie DFT
    29 min geleden in GELD

    Amsterdam - Amsterdam staat op plek 5 als het gaat om huizenprijzen die te hoog zijn voor economische factoren als de inkomens en werkgelegenheid, kortom een huizenbubbel. Dat blijkt uit de Global Real Estate Index van de Zwitserse bank UBS.
    Volgens de bank betekent dit dat er een groot risico is dat de huizenmarkt weer inzakt. In Hongkong, München, Toronto en Vancouver is de huizenbubbel nog groter dan in de Nederlandse hoofdstad. Londen staat op plek zes, na Amsterdam.

    De huizenprijzen in Amsterdam zijn explosief gestegen, met 60% in de afgelopen vijf jaar. Een woning wordt daardoor steeds minder betaalbaar, vooral voor starters. Lonen zijn volgens UBS ook wel gestegen in Amsterdam, maar niet zo sterk als de huizenprijzen. Daarnaast wordt het door strengere hypotheekregels steeds moeilijker om geld te lenen.

    Hongkong

    De huizenmarkt in de Chinese stad Hongkong is al helemaal een drama. De gemiddelde prijs van een woning is verdubbeld sinds 2008 en steeg alleen dit jaar al meer dan 10%. Huren stegen sinds 2008 ook met 15%. De reële inkomens zijn in die periode echter gelijk gebleven. Zelfs hoogopgeleide werknemers in Hongkong kunnen zich hier geen woning meer veroorloven.

    Ook in München verdubbelden huizenprijzen de afgelopen tien jaar. Ondanks dat UBS waarschuwt voor huizenbubbels, is de situatie niet vergelijkbaar met die voor de financiële crisis. Toen zorgden dalende huizenprijzen voor grote financiële problemen.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 september 2018 11:40
    Vogelverschrikkers, megafoons en containers maken weinig indruk
    Brutale meeuwen niet te stuiten

    Door door Sophie Kluivers
    Vandaag, 06:00 in BINNENLAND

    Zaandam - ’Pas op, meeuwen lusten ook worst’. Bij de Hema aan de Gedempte Gracht in Zaandam zien ze het vaker: brutale meeuwen die azen op een worst. Afgelopen vrijdag was het weer raak. Op de Facebookpagina ’Je bent een Zaankanter als…’ schrijft ene Erica: „Ik werd van achteren aangevallen. Een meeuw trok zo de worst uit mijn handen.” De reacties met vergelijkbare ervaringen stroomden binnen. Sommigen meldden zelfs dat ze klappen kregen van de vleugels tijdens het eten van een broodje.
3.401 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 0,00%
EUR/USD 1,0678 +0,07%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.376,40 +0,65%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links