Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,962 16 apr 2024 17:35
  • -0,026 (-2,63%) Dagrange 0,952 - 0,979
  • 6.325.596 Gem. (3M) 6,4M

Pharming september 2018

15.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 534 535 536 537 538 ... 794 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 september 2018 20:59
    Ach, ik wist niet dat een nietig zakenbankje als van Kempen zoveel invloed kan afroepen op een koers.
    Kijk maar eens wat ze in het verleden hier en daar geadviseerd hebben.
    Daar schrik je toch gewoon van en lijkt echt nergens op.
    Die werken in het belang van hun klanten en zijn zelden objectief in hun oordeel denk ik maar.

    Lees het artikel van JOHAN WIERING in de Telegraaf maar eens dat gaat echt ergens over.

    Fijne avond allemaal.
    Lees een paar posts maar eens terug

  2. [verwijderd] 19 september 2018 21:01
    quote:

    CBM schreef op 19 september 2018 20:56:

    [...]

    Is Q1 we zijn alweer wat verder!
    Klopt. 4 maanden verder.
    Lees eens door. Uitgangspunten zijn nog best actueel.

    Profylaxe omzet zat er heel laag in (pas vanaf 2020 1% van de markt)
    En verdere pijplijn ook niet gewaardeerd.
    Omzet 2018: 128 mio.. dat lijkt ook aardig te gaan kloppen.
  3. Half vol 19 september 2018 21:01
    Erg veel doemdenkers op het forum, koers idd flink gezakt, maar prognose voor de toekomst staat nog steeds overeind.
    Doelstellingen staan ook nog overeind maar worden weer wat opgeschoven, maar je belegt in een biobedrijf en niet in een bruinkoolmijn. De doelstellingen worden wel behaald maar vergen gewoon meer geduld. “Net als vrouwen trouwens”
  4. forum rang 4 BW2017 19 september 2018 21:02
    quote:

    nstl schreef op 19 september 2018 20:58:

    [...]

    Wat klopt er niet dan? Het staat hun vrij om hun verwachting uit te spreken. Vervolgens lijkt het er ook nog op dat ze gelijk krijgen.

    Als er geen kern van waarheid in zat dan was die koers ook niet zo gaan dalen.

    Misschien is het beter om degenen die koersdoelen van 3,- hebben gegeven om die te gaan aanspreken. Die zaten met hun koersdoelen verder van de daadwerkelijke koers af dan Kempen. Maargoed, die doelen waren hoger, dan mag het zeker;(

    Als Kempen onjuiste info geeft dan zal de waarheid ze vanzelf inhalen en dan staan we binnenkort vast wel op die 3,-. Want de waarheid zal de leugen vroeg of laat altijd inhalen. Dus als dat zo is dan hoeft de LT'er zich nergens druk om te maken.
    Je lult complete onzin dat 1 ste koersdoel wat ze gaven ging over 2021 dat de omzet dan flink terug zou gaan lopen en de jaren daarvoor werden grote winsten behaald.

    Het ging dus om de outlook van 2021 en verder waarom
    Het 0,40 werd . “ Dat was zijn kritische punt”

    Dus niet zeggen dat hij die verwachting goed uit heeft uitgesproken nu. Hij iszoiezo van een goedkeuring uit gegaan aangezien dat vrijdag zou komen normaliter die uitspraak en dan maakt die er nu maar even 0,40 cent van.

    Zijn 2 gedachtengangen liggen zo ver uit elkaar. Heel zijn theorie en koersdoelen kloppen niet met wat die schetst!
  5. [verwijderd] 19 september 2018 21:03
    Ik werk op een bank en had het vandaag met een private banker over Pharming. Hij zegt 'Pharming noem ik geen aandeel, dat noem ik een gokspelletje'. Ik ben heel blij dat ik gisteren, ondanks een flink verlies, toch zo verstandig ben geweest om nog net boven de euro uit te stappen en om te ruilen voor BESI. Het uitstappen heeft me nog een heleboel bespaard als ik zie wat de koers vandaag weer heeft gedaan. Voor morgen en overmorgen voorspel ik ook niet heel veel goeds. Einde van de week staat Pharming naar mijn verwachting op 0,60. Precies wat Kempen al voorspelde.
  6. MamiMoMan 19 september 2018 21:04
    Ik snap dat de huidige koers felle reactie's uitlokt, maar ik snap niet dat mensen hier zo panikeren en verkopen. Pharming is altijd een bewegelijk aandeel geweest en dan moet je tegen op en neergaande koersen als dit kunnen. Als we dit dal door zijn ben ik er van overtuigd dat we snel herstel zullen zien. De reactie is te fel geweest dus het herstel komt er wel. Geduld en vroeg of laat komt de €, 5,- er ook aan, maar dat zal niet van de ene dag op de andere gebeuren.

    Vast houden en even niet naar omkijken, daar wordt je alleen maar ziek van.
  7. [verwijderd] 19 september 2018 21:06
    quote:

    nstl schreef op 19 september 2018 20:58:

    [...]

    Wat klopt er niet dan? Het staat hun vrij om hun verwachting uit te spreken. Vervolgens lijkt het er ook nog op dat ze gelijk krijgen.

    Als er geen kern van waarheid in zat dan was die koers ook niet zo gaan dalen.

    Misschien is het beter om degenen die koersdoelen van 3,- hebben gegeven om die te gaan aanspreken. Die zaten met hun koersdoelen verder van de daadwerkelijke koers af dan Kempen. Maargoed, die doelen waren hoger, dan mag het zeker;(

    Als Kempen onjuiste info geeft dan zal de waarheid ze vanzelf inhalen en dan staan we binnenkort vast wel op die 3,-. Want de waarheid zal de leugen vroeg of laat altijd inhalen. Dus als dat zo is dan hoeft de LT'er zich nergens druk om te maken.
    "Vervolgens lijkt het er ook nog op dat ze gelijk krijgen" ...

    Met paniek zaaien in een speeltuin van 600.000.000 aandeeltjes is gelijk krijgen geen moeilijk (wel vuil) spel .

    3 dagen na je 0,60€ wurg-koersdoel er 0,40 van maken terwijl nog geen enkele andere zijn koersdoel heeft aangepast is gewoon kapot pesten .

    Maar het heeft geen zin er mij druk in te maken , the big money always wins !

  8. [verwijderd] 19 september 2018 21:10
    quote:

    Frank S. schreef op 19 september 2018 20:36:

    Pharming mag tegen de verwachting in Ruconest vooralsnog niet actief als preventief middel inzetten. Deze tegenvaller komt bovenop twijfels of het medicijn tegen erfelijk angio-oedeem wel opgewassen is tegen dat van grote concurrenten. Topman Sijmen de Vries ziet echter geen enkele reden voor pessimisme.

    ? ANP XTRA
    Ruconest is nu vier jaar in de Verenigde Staten verkrijgbaar als medicijn ter bestrijding van acute aanvallen van angio-oedeem, die zorgen voor zwellingen in onder meer de hals. Ongeveer één op de 30.000 mensen lijdt aan deze ziekte, die veroorzaakt wordt door een tekort aan het eiwit C1. Hoewel Ruconest inmiddels wereldwijd wordt verkocht, behaalt Pharming nog altijd het leeuwendeel van de omzet op de Amerikaanse markt.
    In tegenstelling tot concurrerende middelen die bloedplasma als basis hebben, wordt Ruconest uit konijnenmelk gemaakt. De forse groei van de omzet tot €90 miljoen in 2017 leek te bewijzen dat Pharming op termijn 10-20% van de markt kan veroveren, die nu gedomineerd wordt door vooraanstaande farmaceuten zoals het Amerikaans-Ierse Shire en het Australische CSL Behring. De cijfers over de eerste helft riepen echter enige twijfels op. Weliswaar boekte Pharming voor het eerst in zijn 30-jarige bestaan winst, maar de omzetgroei vlakte af. Daar kwam bij dat Shire onlangs van de Amerikaanse toezichthouder FDA toestemming kreeg om Lanadelumab op de markt te brengen. Analisten van Kempen oordeelden vorige week vrijdag in een rapport, dat Lanadelumab niet alleen beter werkt dan de al langer verkrijgbare medicijnen van Shire, maar ook superieur is aan Ruconest.
    Boos op analist Kempen
    De Vries maakt zich kwaad over dit rapport: „Hoe komt de analist van Kempen hierbij? Er is geen vergelijkend onderzoek en zo’n conclusie kan hij nooit trekken.” Marcel Wijma, directeur van het in biotechnologie gespecialiseerde Van Leeuwenhoeck, valt De Vries bij. „Lanadelumab is getest bij minder zware gevallen. Daarnaast laat het middel een aantal flinke bijwerkingen zien. Verder blijkt dat in een kwart van alle gevallen toch nog een acute aanval optreedt. In dat geval is er een ’reddingstherapie’ nodig met een andere werking en dan blijft alleen Ruconest over.”
    De markt van angio-oedeem heeft momenteel een omvang van ruim $2 miljard. De bestrijding van acute aanvallen neemt volgens Wijma zo’n twee derde voor zijn rekening. Een derde is profylactisch, oftewel het preventief inzetten van middelen om aanvallen te voorkomen. Hij verwacht dat dit in de komende vijf jaar naar 80% kan groeien.
    Met dat in het achterhoofd lijkt het dinsdag laat in de avond genomen besluit van de FDA een grote tegenvaller voor Pharming. De toezichthouder heeft zijn aanvraag namelijk afgewezen voor profylactisch gebruik van Ruconest en verlangt meer data. Dat is opmerkelijk, want eerder noemde zij de aanvraag nog voldoende compleet.
    ’Beperkte tegenslag’
    Hoewel het besluit van de FDA de beurskoers woensdag nog eens 20% deed dalen, spreekt De Vries slechts van een ’beperkte tegenslag’. Hij wijst erop dat Ruconest nu al soms door artsen profylactisch wordt voorgeschreven en dat het toonaangevende tijdschrift The Lancet een jaar geleden het positieve fase 2-onderzoek publiceerde dat één van de grondslagen was van het bij de FDA ingeleverde dossier: „Het betekent dus dat we Ruconest voor profylaxe alleen nog niet actief mogen verkopen.”
    De topman laat weten dat eerst met de FDA gepraat gaat worden over de ontbrekende data. „Vervolgens zullen wij aanvullend onderzoek doen. De beslissing van de toezichthouder verandert onze toekomstvisie niet. Wij blijven bij de verwachting dat de omzet in het tweede halfjaar verder zal groeien en voorzien de komende jaren een verdere toename van het marktaandeel.” Wijma deelt dit optimisme. „Zeker als Pharming ervoor zorgt dat zijn toedieningsmethodes gebruikersvriendelijker worden, want hier komt de groei vandaan.”

    www.telegraaf.nl/financieel/2577507/p...

    Helemaal correct en daarom verwacht ik morgen een sterk herstel.
    Totaal niets verandert
  9. forum rang 6 De amateur 19 september 2018 21:10
    De topman laat weten dat eerst met de FDA gepraat gaat worden over de ontbrekende data. „Vervolgens zullen wij aanvullend onderzoek doen. De beslissing van de toezichthouder verandert onze toekomstvisie niet. Wij blijven bij de verwachting dat de omzet in het tweede halfjaar verder zal groeien en voorzien de komende jaren een verdere toename van het marktaandeel.” Wijma deelt dit optimisme. „Zeker als Pharming ervoor zorgt dat zijn toedieningsmethodes gebruikersvriendelijker worden, want hier komt de groei vandaan.”

    Uit het telegraaf artikel.
  10. forum rang 6 De amateur 19 september 2018 21:13
    quote:

    Winstgevend schreef op 19 september 2018 21:10:

    Net thuis - waar komt dat 40 cent rapport vandaan ?

    is het een officieel bericht ? en van WIE? is er een link?

    dank u.
    Is weer kempen uit het FD waar alleen vermeld wordt dat het koersdoel is verlaag naar 40 cent. Denk dat het telegraaf artikel een heel stuk reëler is. Maar ik zit dan ook long dus ben wat gekleurd in mijn mening.
  11. forum rang 5 ramptoerist 19 september 2018 21:13
    quote:

    De amateur schreef op 19 september 2018 21:10:

    De topman laat weten dat eerst met de FDA gepraat gaat worden over de ontbrekende data. „Vervolgens zullen wij aanvullend onderzoek doen. De beslissing van de toezichthouder verandert onze toekomstvisie niet. Wij blijven bij de verwachting dat de omzet in het tweede halfjaar verder zal groeien en voorzien de komende jaren een verdere toename van het marktaandeel.” Wijma deelt dit optimisme. „Zeker als Pharming ervoor zorgt dat zijn toedieningsmethodes gebruikersvriendelijker worden, want hier komt de groei vandaan.”

    Uit het telegraaf artikel.
    WC eend adviseert over het algemeen WC eend, zo ook hier.
    600 mln stukken. Dat breekt een keer op.
15.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 534 535 536 537 538 ... 794 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links