Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,882 19 apr 2024 15:05
  • +0,014 (+1,56%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 5.691.350 Gem. (3M) 6,9M

Nieuws investor tour 19/09/2018

81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 19 september 2018 20:48
    quote:

    Bugs_bunny schreef op 19 september 2018 19:36:

    Koersdoel verlaging naar 0,40 door Kempen (financieel dagblad). Graag even vragen aan Zijn en hoe hij hier tegen gaat acteren.
    Morgen verder naar beneden. Zolang die boeven aan zet zijn, kan het alleen maar lager.

    Ik heb aandelen Argen-X gekocht. Die is ook aardig gedaald na de kapitaalemissie en ze hebben een veelbelovend kandidaat medicijn met meerdere toepassingsgebieden en starten binnenkort een fase 3 studie.

    En ze hebben inmiddels ruim voldoende in kas. Ze zaten nog lang niet zonder, maar met $ 300 miljoen extra kunnen ze het lange tijd uitzingen.
  2. Fintech 13 19 september 2018 20:52
    Nog een toevoeging aan mijn excuses:
    Onderliggende reden van mijn te snelle conclusie is uiteraard frustratie. Ook al is mijn positie in Pharming niet groot, het frustreer me dat een gerespecteerd beurshuis als Kempen vlak voor goedkeuring hun rapport geeft, maar oke dat is hun recht. Al vind ik dat officiële rapport nergens terug, behalve dan dat ik lees dat ze over heel lange termijn oordelen. Om dan meteen enkele dagen later (dus heel korte termijn) meteen bijkomende conclusies te trekken. Vind ik frustrerend. Al had ik niet zo moeten reageren dus nogmaals mijn excuses.

    Hoop dat er daar een paar grote klanten zijn die ook Pharming hebben en hun biezen pakken daar.
  3. forum rang 4 antop 19 september 2018 21:00
    Frank S. schreef op 19 sep 2018 om 20:36:

    Pharming mag tegen de verwachting in Ruconest vooralsnog niet actief als preventief middel inzetten. Deze tegenvaller komt bovenop twijfels of het medicijn tegen erfelijk angio-oedeem wel opgewassen is tegen dat van grote concurrenten. Topman Sijmen de Vries ziet echter geen enkele reden voor pessimisme.

    ? ANP XTRA
    Ruconest is nu vier jaar in de Verenigde Staten verkrijgbaar als medicijn ter bestrijding van acute aanvallen van angio-oedeem, die zorgen voor zwellingen in onder meer de hals. Ongeveer één op de 30.000 mensen lijdt aan deze ziekte, die veroorzaakt wordt door een tekort aan het eiwit C1. Hoewel Ruconest inmiddels wereldwijd wordt verkocht, behaalt Pharming nog altijd het leeuwendeel van de omzet op de Amerikaanse markt.
    In tegenstelling tot concurrerende middelen die bloedplasma als basis hebben, wordt Ruconest uit konijnenmelk gemaakt. De forse groei van de omzet tot €90 miljoen in 2017 leek te bewijzen dat Pharming op termijn 10-20% van de markt kan veroveren, die nu gedomineerd wordt door vooraanstaande farmaceuten zoals het Amerikaans-Ierse Shire en het Australische CSL Behring. De cijfers over de eerste helft riepen echter enige twijfels op. Weliswaar boekte Pharming voor het eerst in zijn 30-jarige bestaan winst, maar de omzetgroei vlakte af. Daar kwam bij dat Shire onlangs van de Amerikaanse toezichthouder FDA toestemming kreeg om Lanadelumab op de markt te brengen. Analisten van Kempen oordeelden vorige week vrijdag in een rapport, dat Lanadelumab niet alleen beter werkt dan de al langer verkrijgbare medicijnen van Shire, maar ook superieur is aan Ruconest.
    Boos op analist Kempen
    De Vries maakt zich kwaad over dit rapport: „Hoe komt de analist van Kempen hierbij? Er is geen vergelijkend onderzoek en zo’n conclusie kan hij nooit trekken.” Marcel Wijma, directeur van het in biotechnologie gespecialiseerde Van Leeuwenhoeck, valt De Vries bij. „Lanadelumab is getest bij minder zware gevallen. Daarnaast laat het middel een aantal flinke bijwerkingen zien. Verder blijkt dat in een kwart van alle gevallen toch nog een acute aanval optreedt. In dat geval is er een ’reddingstherapie’ nodig met een andere werking en dan blijft alleen Ruconest over.”
    De markt van angio-oedeem heeft momenteel een omvang van ruim $2 miljard. De bestrijding van acute aanvallen neemt volgens Wijma zo’n twee derde voor zijn rekening. Een derde is profylactisch, oftewel het preventief inzetten van middelen om aanvallen te voorkomen. Hij verwacht dat dit in de komende vijf jaar naar 80% kan groeien.
    Met dat in het achterhoofd lijkt het dinsdag laat in de avond genomen besluit van de FDA een grote tegenvaller voor Pharming. De toezichthouder heeft zijn aanvraag namelijk afgewezen voor profylactisch gebruik van Ruconest en verlangt meer data. Dat is opmerkelijk, want eerder noemde zij de aanvraag nog voldoende compleet.
    ’Beperkte tegenslag’
    Hoewel het besluit van de FDA de beurskoers woensdag nog eens 20% deed dalen, spreekt De Vries slechts van een ’beperkte tegenslag’. Hij wijst erop dat Ruconest nu al soms door artsen profylactisch wordt voorgeschreven en dat het toonaangevende tijdschrift The Lancet een jaar geleden het positieve fase 2-onderzoek publiceerde dat één van de grondslagen was van het bij de FDA ingeleverde dossier: „Het betekent dus dat we Ruconest voor profylaxe alleen nog niet actief mogen verkopen.”
    De topman laat weten dat eerst met de FDA gepraat gaat worden over de ontbrekende data. „Vervolgens zullen wij aanvullend onderzoek doen. De beslissing van de toezichthouder verandert onze toekomstvisie niet. Wij blijven bij de verwachting dat de omzet in het tweede halfjaar verder zal groeien en voorzien de komende jaren een verdere toename van het marktaandeel.” Wijma deelt dit optimisme. „Zeker als Pharming ervoor zorgt dat zijn toedieningsmethodes gebruikersvriendelijker worden, want hier komt de groei vandaan.”

    Gewoon goed verhaal van de Vries en overtuigend!Ik moet eerder weg dus! TRUST en lees dit artikel zegt voldoende.
  4. Isildur1 19 september 2018 21:13
    Wij blijven bij de verwachting dat de omzet in het tweede halfjaar verder zal groeien en voorzien de komende jaren een verdere toename van het marktaandeel.”

    Dit word ook door niemand ontkent. Het probleem is er wel als je eerst zegt dat de omzet met 100% toeneemt om vervolgens in de cijfers te zien is dat dit 15% is. (voorbeeld %)

    Wijma deelt dit optimisme. „Zeker als Pharming ervoor zorgt dat zijn toedieningsmethodes gebruikersvriendelijker worden, want hier komt de groei vandaan.”

    Als als als als......ja ja en ook dit kost weer tijd en de concurrentie zit natuurlijk stil.
  5. [verwijderd] 19 september 2018 21:27
    quote:

    papaji schreef op 19 september 2018 20:55:

    short posities uitgebreid, niks is afgebouwd

    Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
    18 Sep 2018 Canada Pension Plan Investment Board 1,19% komt van 1,22
    18 Sep 2018 Great Point Partners 0,77% komt van 0,82
    18 Sep 2018 PDT Partners 0,81% komt van 0,46

    shortsell.nl/short/Pharming
    alleen PDT heeft uitgebreid.
  6. forum rang 6 posilies 19 september 2018 21:40
    quote:

    papaji schreef op 19 september 2018 20:55:

    short posities uitgebreid, niks is afgebouwd

    Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
    18 Sep 2018 Canada Pension Plan Investment Board 1,19%
    18 Sep 2018 Great Point Partners 0,77%
    18 Sep 2018 PDT Partners 0,81%

    shortsell.nl/short/Pharming
    Is van gisteren! vandaag nog niet geweten!
  7. forum rang 4 odA neD gaaH 19 september 2018 21:43
    quote:

    Fintech 13 schreef op 19 september 2018 20:52:

    Nog een toevoeging aan mijn excuses:
    Onderliggende reden van mijn te snelle conclusie is uiteraard frustratie. Ook al is mijn positie in Pharming niet groot, het frustreer me dat een gerespecteerd beurshuis als Kempen vlak voor goedkeuring hun rapport geeft, maar oke dat is hun recht. Al vind ik dat officiële rapport nergens terug, behalve dan dat ik lees dat ze over heel lange termijn oordelen. Om dan meteen enkele dagen later (dus heel korte termijn) meteen bijkomende conclusies te trekken. Vind ik frustrerend. Al had ik niet zo moeten reageren dus nogmaals mijn excuses.

    Hoop dat er daar een paar grote klanten zijn die ook Pharming hebben en hun biezen pakken daar.
    Ik begrijp je frustratie maar al te goed, die heb ik zelf eveneens. Excuses uiteraard geaccepteerd.
  8. Prof. Dollar 19 september 2018 21:48
    "Wij blijven bij de verwachting dat de omzet in het tweede halfjaar verder zal groeien en voorzien de komende jaren een verdere toename van het marktaandeel."

    En waarmee wordt het tweede halfjaar vergeleken? Met het halfjaar ervoor of met dezelfde periode een jaar geleden? Met dat laatste nemen ze iedereen weer bij de neus.
  9. luckydiet 19 september 2018 21:56
    quote:

    Bugs_bunny schreef op 19 september 2018 20:29:

    Pharming daalt met meer dan 20% op Amsterdamse beurs

    De Amsterdamse index van hoofdfondsen sloot woensdag nagenoeg onveranderd, maar dat betekende niet dat het een saaie dag was op de Amsterdamse beurs. Aan het einde van de dag stonden er behoorlijk wat grote koersuitslagen op de borden.

    Grote blikvanger was biotechbedrijf Pharming. Maar liefst 20,5% ging er van de koers af nadat het bedrijf bekend moest maken dat de Amerikaanse Food and Drug Agency (FDA) een brief had gestuurd. Die bevatte slecht nieuws. De FDA vraagt om 'een aanvullend klinisch onderzoek' van Ruconest, Pharmings belangrijkste geneesmiddel dat de koers van het fonds sinds vorig jaar flink heeft opgestuwd. Pharming-topman Sijmen de Vries spreekt in een persbericht van een tegenslag, 'zij het een beperkte'.

    Vanaf afgelopen vrijdag was de koers al flink gedaald, nadat een analist van Kempen een verkoopadvies had gegeven met een koersdoel van €0,60. Woensdag verlaagde diezelfde analist zijn koersdoel naar €0,40. Het aandeel sloot op €0,77.

    Bron: FD
    Overmorgen stelt de analist zijn koersdoel bij naar 0,20 cent en begin volgende week naar 0,80. Hij mag best meedoen in draadje koersvoorspellingen van de dag. Analisten en voorspellingen... pffff triest volk. Één ding weet je zeker, een analist heeft het nooit juist.
  10. uw4ever 19 september 2018 22:08
    quote:

    Super trio schreef op 19 september 2018 21:30:

    FDA zal toch geen steekpenningen aangenomen hebben van Shire. Mag hopen dat Lana terug uit de markt wordt genomen. Aan bijwerkingen geen gebrek.
    zou best kunnen.En dat zij wel goedkeuring kregen met levensgevaarlijke bijwerkingen??Vreemd
  11. Berdientje 19 september 2018 22:17
    Alles blijft zoals het was voor dat het bericht van de FDA .

    Het wachten op goed keuring van de aanvullende info kan wel een half jaar tot een jaar duren.

    Pipeline ziet er goed uit.

    Lagere koers betekend meer kans op een gedwongen overname.

    Misschien een emissie in de toekomst.
  12. S80turbo 19 september 2018 22:33
    De uitleg van Sijmen de Vries en daarop volgend dat van Marcel Wijma klinkt voor mij heel wat aannemijker dan het koersdoel van die prutsviool van zakenbank Kempen. Dhr. Wijma is een professional in zijn vakgebied en toevallig is dit biotechnologie. Hij weet waarover hij het heeft. Het rapport van Kempen is dan ook nergens op gebaseerd. Inhoudsloos en ondoordacht. Hij weet absoluut niet waarover hij het heeft. Ik snap dat Sijmen zich hierover boos maak. Het medicijn van Shire heeft meer bijwerkingen en dat is ook gebleken. Is het FDA wel
    Betrouwbaar in deze? En dan zo’n koersdoel afgeven wat vandaag nog eens wordt verlaagd naar € 0,40. Deze vent hoort achter de tralies thuis. Op basis van deze koersdoelverlaging zullen hele kuddes
    hun aandelen weer verkopen. Zoals Cees Smit vandaag zei: “Kuddegedrag van mensen, iedereen verkoopt”. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Trouwens, ik doe ze niet van de hand. Destijds gekocht voor € 0,23. Dus nog steeds winst, weliswaar minder, maar toch.
81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links