Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,840 19 apr 2024 16:48
  • +0,040 (+0,17%) Dagrange 23,440 - 23,840
  • 1.844.620 Gem. (3M) 2,4M

Arcelor Mittal September 2018

890 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mangy_Scoundrel 19 september 2018 19:52
    quote:

    mvliex 1 schreef op 19 september 2018 17:38:

    [...]Dan is je beleving niet juist, in ieder geval niet logisch.
    ;-)
    Mijn beleving is spot on en zeer logisch, maar jij wilt graag appels en peren vergelijken.

    Dit is het ArcelorMittal forum en hier hebben we het over ArcelorMittal en daarop was mijn posting ook van toepassing.

    Daarnaast is mijn posting een reactie op "My_Own_Sanity_" die het heeft over een short squeeze.
    Dus als jij dan wilt gaan vergelijken met "gemiddelde volumes van de meeste andere aandelen" sla je de plank compleet mis.
  2. Slnc 19 september 2018 20:51
    www.veb.net/artikel/06628/arcelormitt...

    ArcelorMittal wringt zich in bochten voor voet aan de grond in India

    ArcelorMittal mag in de verte wortels hebben in India, het bedrijf haalt er maar een miniem deel van zijn omzet vandaan. Het staalbedrijf is echter van plan daar verandering in te brengen met de overname van het failliete Indiase Essar Steel. Daarbij lijkt het bereid zich in verschillende bochten te wringen.
    Essar Steel had vorig jaar een jaaromzet van 3 miljard dollar. Het kampt verder met een schuld van omgerekend bijna 7 miljard dollar. Hierdoor is het bedrijf in een faillissementsprocedure terecht gekomen waarin het staalproductiebedrijf wordt verkocht.

    Begin dit jaar maakte ArcelorMittal bekend dat het samen met het Japanse Nippon Steel & Sumitomo Metal optrekt om Essar in handen te krijgen. De partijen hadden eerder een bod gedaan dat ze begin deze maand hebben verhoogd. In de Indiase media werd onlangs een bedrag van omgerekend ongeveer 5,9 miljard dollar genoemd.

    Als de overname doorgaat krijgt Arcelor een flinke voet aan de grond in India. Essar Steel kan op dit moment maximaal 6,1 miljoen ton staal per jaar produceren. Arcelor en Nippon verwachten dat ze dit kunnen opschroeven naar maximaal per jaar.

    Dat zou de omvang van de Indiase activiteiten flink vergroten. In 2017 haalde Arcelor slechts 163 miljoen dollar aan omzet uit India, nog geen 3 promille van het totaal.

    Maar de 20 miljoen ton die potentieel geproduceerd kan worden bij Essar is wel een flinke hap afgezet tegen de ruim 93 miljoen ton die Arcelor in 2017 produceerde. Daar komt bij dat de Indiase markt grote perspectieven biedt omdat het land nog voor grote investeringen in infrastructuur staat.

    Veel wijst erop dat Arcelor Essar graag wil inlijven. Zo meldden Indiase media dinsdag dat Arcelor ook bereid is het eveneens failliete te kopen. Dit is een bouwbedrijf dat werkzaamheden doet voor Essar Steel, maar ook andere grote projecten in India aanneemt.Daarnaast had Arcelor zich al bereid verklaard om bijna 1 miljard dollar aan schuld van bedrijven waarmee topman Lakshmi Mittal een relatie heeft af te lossen. Dit is een voorwaarde voor het bedrijf om überhaupt te mogen bieden op Essar.

    Tenslotte lijkt de waardering van Essar aan de hoge kant. Behalve dat het bod aanzienlijk hoger is dan dat van de concurrentie, is het ook afgezet tegen andere overnameprijzen aan de hoge kant. Een analist zei onlangs tegen persbureau Reuters dat de per ton productiecapaciteit twee keer zo hoog is als die voor een andere recente overname door Arcelor.

    Op de beurs werd de verhoging van het bod eerder deze maand dan ook niet met erg veel enthousiasme ontvangen. Het aandeel zakte enkele procenten.

    Gezien het feit dat Arcelor uit een periode komt waarin de focus sterk lag op het opschonen van de balans is dat niet zo vreemd. De netto schuld is sinds eind 2012 ruim gehalveerd tot 10,5 miljard dollar. Sinds deze zomer heeft het bedrijf ook weer van alle kredietbeoordelaars een ‘investment grade’ waardering.

    Al met al ligt het niet heel erg voor de hand om een avontuur aan te gaan in India. Dat Arcelor bereid is zich in een flink aantal bochten te wringen om het door te laten gaan, wijst erop dat het bedrijf daar anders over denkt.

    Het aandeel ArcelorMittal kost nu op 26,50 euro nog geen 6 keer de winst die voor dit jaar wordt verwacht. Dat lijkt goedkoop, maar voorzichtigheid is altijd geboden met aandelen in de extreem cyclische staalsector. Deze moeilijk te duiden manoeuvre bevestigt dat weer eens.
  3. KijKhumGaaN.... 19 september 2018 22:25
    ArcelorMittal workers vote for strike, would follow earlier U.S. Steel vote

    Sep. 19, 2018 3:57 PM • SA Editor Carl Surran

    Nearly 15K workers at U.S. plants owned by ArcelorMittal (MT +2.2%) have voted to go on strike as contract disputes drag on, the United Steelworkers Union says."Now that the company is generating enormous - even historic - amounts of cash, it is an insult that bargaining progress has been hindered by management's unrealistic concessionary demands and unfair labor practices," says USW International President Leo Gerard.A strike at MT would follows another strike by 16K U.S. Steel (X +0.4%) workers that was approved earlier this month; the two companies combined account for ~25% of all U.S. steel production.ETF: SLX

  4. [verwijderd] 20 september 2018 09:19
    quote:

    SteelFollower schreef op 20 september 2018 09:07:

    Morgen optie-expiratie dag, verwacht een (sterke) daling richting 26 euro om vervolgens volgende week de stijging weer voort te zetten...
    Volgens mij is dit niet te voorspellen, kun je ergens kijken waar veel belangen liggen ? Ik heb zelf het idee dat er op dit moment weinig shorters in AM zitten gezien het niveau waar we vandaan komen en de ijzersterke opmars van de afgelopen dagen.
  5. SteelFollower 20 september 2018 09:55
    quote:

    Jakoezie schreef op 20 september 2018 09:19:

    [...]

    Volgens mij is dit niet te voorspellen, kun je ergens kijken waar veel belangen liggen ? Ik heb zelf het idee dat er op dit moment weinig shorters in AM zitten gezien het niveau waar we vandaan komen en de ijzersterke opmars van de afgelopen dagen.
    We hebben dagen van stijging achter de rug en kijkende naar afgelopen maanden elke derde vrijdag van de maand laat de koers het afweten. Het is een dag correctie dus tijdelijk. Het zou me verbazen als we het dit keer overslaan.... ik stap daarom lager in volgende week en de rit naar boven te vervolgen....
  6. forum rang 7 rene l 20 september 2018 11:08
    Reken je maar niet rijk zal Mark Rutte wel denken.
    Mittal komt per koets en gaat te paard richting hogere sferen.
    Gelukkig heb ik van Prinsjesdag niks meegekregen, ik was hard aan het werk in de achtertuin.

    Moe gestreden, pijn in mijn rug, m'n knieen voelen loodzwaar aan, en zelfs kon ik gisteravond met moeite het blik met bier open klikken.

    Ons rariteitenkabinet is knettergek, ze hebben gewoon een hekel aan ons en we worden gemangeld waar we bij staan.
    Afschaffing dividend belasting, op zich is er niks mis mee, maar schaf dan ook de VRH af als je het spel eerlijk wilt spelen.
    Maar weer eerlijk en maak een simpel rekensommetje, B.V. Nederland heeft gewoon een begroting en er moet gewoon een X-bedrag ik de kassa komen.

    Halen dus waar je het halen kunt en verhoog gewoon onze lasten en mangel ons maar lekker verder.
    In Zwitserland betaal je gewoon 35% dividendbelasting, en lopen daar alle bedrijven weg, vraag het ze zelf maar en kijk ook eens naar de Duitsers.

    Laat ze maar lekker afzinken in de Hofvijver, stuk voor stuk, er mag er geen ééntje ontkomen.

    Mittal noteert dit jaar weer nipt in de plus, Hollandsch Welvaren, en dat in tijden van hoogconjunctuur.
    Wegtrekkers en opstekers, het is een mallotenbeurs en bescherm je tegen het ergste.

    Morgen expiratie, Mittal gaat erop als de bonte hond, gewoon in een week tijd 10% erbij.
    We hebben wel eens mindere weken gehad.

    De koers valt toch niet te voorspellen, je kunt wel naar de grafiek kijken, deze geeft echter alleen de koersgegevens van het verleden weer.
    Vandaag is er vol overgave een gap gesloten iets boven de 27,30.
  7. snuf 14 20 september 2018 11:30
    quote:

    SteelFollower schreef op 20 september 2018 09:07:

    Morgen optie-expiratie dag, verwacht een (sterke) daling richting 26 euro om vervolgens volgende week de stijging weer voort te zetten...
    Weet niet hoor , maar waar slaat dit op.! Denk je nou werkelijk dat ze de afgelopen dagen de koers zo zouden laten oplopen als dat zo was geweest.?
  8. 5&60+ 20 september 2018 12:13
    quote:

    tukker51 schreef op 19 september 2018 15:48:

    Laatste aandelen verkocht voor 26,88.
    Dit had ik niet verwacht.

    Druk ik een keer weer op de verkoopknop, schiet de koers wel door.

    as usual al gaat het je casual ook vaak goed !! :-)
    wat dacht je van
    BosKalis Short Puts Sept 28 € terugkopen op 2,10 dag of 2 terug ...
    Pff het is niet alleen AM wat AM is en doet ....
    over het misleiden van het stock-dier en de recente gap ,
    ligt daar je kans ?

    wie kocht mijn op maandag verkochte Call Sept 26 € voor 25 centen ?
    Spekkoper/koopster !! Dacht nog is gratis geld (voor mij) en wou
    tevens dat stock-paard eens een flinke wortel voor de neus houden .
    Immers krijg ik dat ellendige beest toch in beweging
    dan trekt ie heel de kar met de andere AM'etjes mee omhoog !
    daar ligt mijn grotere wens !!

    Gisteren nog schepje bovenop gedaan , zak haver erbij :-)
    De Sept Put 27 teruggekocht voor 67 centen bij koers van 26,57 ......
    oftewel ""gaan ik ""klagen over geld uit het raam smijten ?
    Ja / Nee :-) , het stock-beest trapt er met alle vier de poten ahum benen in ,
    AM vliegt en ik verkoop maar es op 27,25 ,
    de aandeeltjes die ik op sluiten gap kocht maand terug net boven de 26 € nog .

    Jammer geld al dat mislopen ? Ach , wie verwachtte koers onder de 26
    (das wat anders als rekening houden met ) dus zie dat als extraatjes .
    Expiratie morgen is weinig meer te beleven voor mij met AM ,
    in de Korte Termijn porto zit nog een Short Call 26 en Short Put 28 ,
    Put 24 / 25 / 27 en Call 30 gesloten .
    Das altijd , doe je het niet loopt het fout en doe je het wel , was het niet nodig .
    idem koop of verkoop , verkopen betekent stijging meestal .
    (Voice , leef met je mee het hoort er allemaal bij denk dat maar.. )

    Doe daarom zelf maar stapjes , volgens stappenplan .
    Beetje bijstellen soms , zoals nu , is eergisteren gap gevallen 26,03-26,20 .
    Lijkt mijlenver weg , maar dat leek de 24 € ook 3 weken terug
    en een week terug was de 27 waar we nu staan een wens van jewelste .
    Gap dus ???? koop na deze verkoop ligt weer in tegen de 26 € aan .
  9. forum rang 7 mvliex 1 20 september 2018 12:15
    quote:

    Mangy_Scoundrel schreef op 19 september 2018 19:52:

    [...]
    Mijn beleving is spot on en zeer logisch, maar jij wilt graag appels en peren vergelijken.

    Dit is het ArcelorMittal forum en hier hebben we het over ArcelorMittal en daarop was mijn posting ook van toepassing.

    Daarnaast is mijn posting een reactie op "My_Own_Sanity_" die het heeft over een short squeeze.
    Dus als jij dan wilt gaan vergelijken met "gemiddelde volumes van de meeste andere aandelen" sla je de plank compleet mis.
    Laat mij de plank dan maar lekker misslaan. Het feit dat de meeste aandelen nu op 25 tot 40% van gemiddeld verhandelde volume zitten en AM op 50% zegt mij genoeg over de gewildheid van het aandeel. Geef mij dan maar appel AM ipv die andere peren en fruitsoorten.
    ;-)))
890 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links