Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom krijgt zware klap op beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Benjamin G. 19 september 2018 08:29
    De reactie van Timberwolf op het nieuwsbericht, is een onderbouwde visie die ik kan delen. De vraag die MartinMartin daar aan koppelt: krijgen de techgiganten toegang tot HD Maps is relevant en toont tegelijkertijd de niche markt aan waarin TomTom gaat spelen. De weerbaarheid van TomTom is niet sterk in mijn ogen, wel patenten, wel data kunnen verwerken, wel een fit kunnen maken op meerdere datalagen maar in hoeverre kan die positie vervangen of overbodig worden, gekopieerd worden of gedupliceerd worden, in hoeverre speelt kwaliteit een rol. Voor mij niet helder.

    Sinds 2015 leef ik in de veronderstelling dat 2018 voor TomTom het jaar had moeten zijn kapitalisatie. Simpelweg omdat contracten drie jaar van te voren worden gesloten en dat autonoom rijden level 4 vanaf 2021-2022 zijn intrede doet. Dit momentum lijkt weg. Betekent dat eigen kracht overblijft. Tot 2020 is dat goed te overzien op basis van afgesloten contracten en def revenue. Daarna is het een vraagteken.

    Kortom de gekozen strategie, ik ga uit van keuzes dat betekent dat het management van TomTom opties heeft - als dat niet zo is dan is de situatie veel minder rooskleurig, beschouw ik als risicovol.

    Als het bestaansrecht van TomTom afneemt, dan is de vraag welke asset-waarde van TomTom na 2022 resteert. En dan heeft TimberWolf gelijk qua trackrecord en volg ik de lijn van Wies, zonder meer duidelijkheid en onderbouwing over gekozen strategie, hadden de founders van TomTom een actievere rol moeten spelen op verkoop niet straks maar nu.
  2. Sps uslugi 19 september 2018 12:37
    De producten van Tomtom geeft een mogelijkheid om straks je vervoermiddel voor te laten rijden , maar zoals bij alle bedrijven is snelheid , innovatie
    en visie belangrijk , ik zie een goede toekomst voor Tomtom en ze kunnen een techniek maken die beter is dan Google of andere aanbieder , het is nu aan de lef van het bestuur .
  3. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 19 september 2018 12:43
    "Een zegsman van de Renault-Nissan-alliantie zei dat er momenteel voertuigen met TomTom-kaarten van de band lopen. Het zal volgens hem enige tijd kosten voordat nieuwe wagens met Android worden vrijgegeven."

    Maar dat het dan redelijk massaal gaat gebeuren is met deze aankondiging wel zeker. Is deze ontwikkeling nog tegen te houden door een naam als TT? Het gaat hier toch om een systeem oorlog? Wel of niet TT kaarten, dit soort toekomstige keuzes "Android/google maps" zet heel TT toch buitenspel? Als hun huidige klanten al overstag gaan, waar gaat TT in de toekomst dan nog geld mee verdienen? Diezelfde grote concerns bevechten? Met de verkoop van sporthorloges of actiecamera's ga je dat iig niet redden. Digitale kaartensystemen worden/zijn een commodity/tool en zullen worden weggegeven door die tech-giganten in de strijd om het dominante besturingsplatform voor auto's te creëren. Daar draait alles toch om? En die kaarteninfo is dus niet meer dan een tool. Kijk naar bv. de jeugd wat die met google maps al doen. Gaan autobedrijven lees bestaande klanten van TT ook nog eens kiezen voor ingebouwde Android systemen, dan kan ik wel bedenken wat er met de toekomstige cashflow van TT staat te gebeuren. Kan me overigens goed voorstellen dat er vele TT aanhangers/dromers hier op het forum hun eigen positie maar blijven verdedigen, maar dit is gewoon zeer slecht deze ontwikkeling. En dan zeg ik het netjes en zonder meteen te hopen dat de koers nog lager gaat. Er wordt veel pijn geleden, heb zelf geen positie/belang maar TT kopen? Why? Is het casino met 1 x inzetten op rood of groen niet minder gevaarlijk?
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 september 2018 17:50
    quote:

    mrC2 schreef op 18 september 2018 14:37:

    TT is een one trick pony en dat gaat altijd maar een beperkte tijd mee. Volkomen logisch dus dat dit gebeurd. De directeuren van TT zullen er niet mee zitten die hebben jaren geleden al gecashed.
    Navigatie is al een lange tijd gratis bij google en apple dus TT kan daar geen geld meer mee verdienen.
    Je hebt navigatie en ... TomTom navigatie.
    Bij alle vergelijkende testen kwam de realtime navigatie van TT er steeds weer als beste uit.
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Alphabet 17 apr
    156,900
    +0,58% +0,900
  2. TomTom 14:31
    6,160
    -0,40% -0,025

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links