Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Accsys Technologies AEX:AXS.NL, GB00BQQFX454

  • 0,660 25 apr 2024 16:39
  • +0,005 (+0,76%) Dagrange 0,651 - 0,667
  • 29.808 Gem. (3M) 158,7K

Accsys 2018

535 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. alida1 24 september 2018 08:31
    ACCSYS TECHNOLOGIES PLC (“Accsys” of "de Vennootschap")
    Correctie naar aanleiding van de verklaring jaarlijkse algemene vergadering
    Accsys geeft een correctie op de verklaring die is gedaan voorafgaand aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 september 2018.
    De correcte totale omzet in de vijf maanden tot 31 augustus 2018 bedraagt €25.6 miljoen (2017: €24.3 miljoen) (niet gecontroleerd) en niet, zoals eerder gemeld €26.7 miljoen. Dit verschil is het gevolg van enkele kleine correcties bij de verwerking van intra-company transacties en heeft geen invloed op de winst. Alle overige aspecten zoals verwoord in de verklaring van de jaarlijkse algemene vergadering, inclusief toename van het productievolume zijn correct en blijven gehandhaafd.
    Accsys blijft vol vertrouwen dat het aan de verwachtingen voor het gehele jaar kan voldoen omdat de groei in het resterende deel van het financiële jaar met name wordt veroorzaakt door de significante toename van de productie en verwachtte verkopen. Dit als gevolg van de succesvolle opstart van de derde Accoya® reactor in Arnhem eerder dit jaar. De vraag naar Accoya is nog steeds groter dan de huidige productiecapaciteit in Arnhem.
    For further information, please contact:
    Accsys Technologies PLC
    Paul Clegg,
  2. alida1 27 september 2018 16:16
    Zoektocht naar de perfecte houtsoort
    Wielerbanen Sander Douma ontwierp tientallen velodromes in de hele wereld. Ooit had hij drie werelduurrecords tegelijk op ‘zijn’ banen.
    Maarten Scholten
    26 september 2018 om 19:24
    Ontwerper Sander Douma op de vloer van ‘zijn’ wielerbaan in Alkmaar.
    Pure magie blijft het voor Sander Douma, steeds opnieuw. Van leeg gebouw tot wielerbaan. „Het is zo’n mooi moment als al het materiaal in de hal ligt. Tot wel 80 kilometer aan planken en 400.000 nagels. Je ziet de lokale mensen verwachtingsvol kijken. Maar er gebeurt op het oog nog even niks. Eerst inmeten, nullijn en exacte hoogtes bepalen. Dan zie ik ze altijd weer denken: ‘komt er nou nog wat?’ Maar wij weten het al. Binnen een week staan de spanten overeind en zie je de 3-dimensionele vorm al van een prachtige wielerbaan. We plaatsen als het ware het meubel erin, als een keuken in een woning.”
    OVER DEZE SERIE
    In een vierdelige serie laat NRC vakmensen en sporters aan het woord over een wezenlijk onderdeel van hun tak van sport: de ondergrond.
    Deel 1: Het graswicket - Keiharde Engelse klei, gemillimeterd Nederlands gras
    Deel 2: De zee - Ook de zee heeft gevoel, weten de surfers
    Deel 3: De atletiekbaan - De lijnen van de atletiekbaan op Papendal werden met de hand gelegd
    Deel 4: Het velodrome - Zoektocht naar de perfecte houtsoort
    In zijn kantoor in Stompetoren ontwierp Douma (73) de afgelopen veertig jaar tientallen velodromes, die hij bouwde over de hele wereld. Van Alkmaar tot Omsk, van Rio tot Mashad in Iran. „Dit is Yichun in China”, zegt de architect en oud-wielrenner, bijna verliefd bladerend in een stapeltje afbeeldingen. „Prachtige buitenbaan van hout.” Hij bouwt ze in allerlei soorten en maten. Binnen of buiten, vast of demontabel. Van 500, 333, 250 of 200 meter. Met krappe, steile bochten of vlakker en wijder. Van beton, asfalt of van hout. „Hout blijft toch wel het mooiste. Dat kun je het meest strak verwerken.”
    Noord-Europees larix
    Maar het ene hout is de andere niet. „Veel indoorbanen waren van Siberian pine, hebben wij ook gebruikt in Plovdiv, Omsk en Jincheon in Zuid-Korea. Dat is vuren of grenen, een zachte houtsoort, die op den duur wel wat harder wordt.” Tot Douma de baan van Alkmaar gaat renoveren, bij hem om de hoek, waar hij iedereen kent. „Ik zat dicht bij het vuur en had invloed op de keuzes. Toen heb ik voor Noord-Europees larix gekozen.” Waarom? „De oude olympische 333-meterbaan van Moskou was van larix. Van renners wist ik dat die heel snel was. Larix is oorspronkelijk al harder dan pine, later wordt zo’n baan echt kneiterhard.”
    Logisch dat Douma opnieuw voor larix kiest als hij in 2008 wordt gevraagd een baan aan te leggen in het nagelnieuwe Omnisport in Apeldoorn. Tot het hout na zes jaar ineens begint te splinteren. „Er was een probleem met de luchtvochtigheid in de hal. Die moest tussen de 40 en 60 procent zijn, maar hij was 25. Dan gaat zo’n baan werken. Hij werd gort- en gortdroog. Larix bleek in die omstandigheden gevoelig voor splintering.” Een juridisch conflict tussen gemeente en bouwer wordt ternauwernood voorkomen. „Kreeg ik ineens een brief van een duur advocatenkantoor. Ik stond sterk maar wilde geen strijd.”
    Tropisch hardhout
    De oplossing lag in Georgië en China. „In die tijd bouwden we een 200-meterbaantje in Tbilisi en een 250-meterbaan in Yichun, buiten. Dan werd vaak tropisch hardhout gebruikt, maar dat lag politiek steeds gevoeliger. Ik kwam in contact met een bedrijf uit Arnhem dat hout van radiata pine modificeerde. Accoya noemden ze het. Door de veranderde chemische structuur konden ze 25 jaar garantie geven, zelfs in de buitenlucht. Het zag er prachtig uit in Tblisi en Yichun.”
    De vakman overtuigt uiteindelijk de Apeldoornse politici. „Lang gepraat, onderzoeken gedaan, naar de fabriek geweest. Toen was het: klap erop, accoya.”
    Duur, een wielerbaan bouwen? „Een baan zelf heb je vanaf driekwart miljoen tot acht of negen ton. Dat hangt af van de extra’s die erbij moeten. Brede safety-zone, glazen wand aan de binnenkant. Ik zeg altijd: Er staat potdorie een gebouw van tien tot twintig miljoen, en dan wordt er gesoebat over een wielerbaan? Die is juist het belangrijkste.” Zoals de Johan Cruijff Arena niet moet bezuinigen op een perfecte grasmat. „Besteed anderhalve ton extra, zo’n beetje het verschil van Siberian pine naar accoya. Dat is gewoon het beste. Apeldoorn is nu in mijn ogen de perfecte wielerbaan. Een prachtig visitekaartje.”

    Zoveel banen, zoveel vormen. „Met de straal van de bocht zit je tussen 19 en 23 meter, dat is nogal een verschil hoor. Ik zie liever een wat wijdere bocht. Apeldoorn heeft om en nabij de 22 meter.” De hellingshoek? „Dat is een simpel rekensommetje met de middelpuntvliedende kracht. Hoe nauwer de bocht, hoe steiler die moet zijn. Een renner moet 85 kilometer per uur kunnen halen zonder eruit te vliegen. Dat is de bovengrens, dat rijden ze nooit.”
    Soms levert dat in de bochten een steile wand op, zoals in het monumentale Kuipke in Gent. „Die baan is 166 meter, de hellingshoek zal zo’n 50 graden zijn. Gooi de beschikbare lengte en breedte in een computerprogramma en je krijgt een prachtig resultaat.”
    Met een vast team van veertien medewerkers trekt Douma de wereld over. „We beginnen de spanten te plaatsen en de onderste rij latten. Schroeven, vullen. Dat steekt heel nauw. Na twee of drie latten wordt het spijkeren tot bovenaan. Kilometers maken, zeggen wij.” Het timmermansoog blijft cruciaal. „Ook voor de belijning, dat is millimeterwerk.” Zijn bedrijf SDA Velodromes bouwt niet alleen met hout. Hij toont lachend een foto van de prille junior Tom Dumoulin. „Geleen, een 500-meterbaan van asfalt.” De afgebladderde betonbaan van Mexico-City komt voorbij, waar hij in 2003 een speciale epoxy coating op aanbrengt. „Op de onderste meter van de baan, voor het werelduurrecord van Leontien van Moorsel.”
    Werelduurrecords
    Zoals elke ijsmeester het snelste ijs wil, wil Douma de snelste wielerpiste. „Dat kun je wel vergelijken ja. Op een gegeven moment had ik drie werelduurrecords: Leontien in Mexico, Boardman in Manchester en Matthé Pronk op Alkmaar achter de derny.” Bij de WK vielen begin dit jaar in Apeldoorn ook twee records. „Dan is jouw baan in orde, hè.” Spelen met de luchtstromen in hal, wat op ijsbanen gebeurt? „Ik heb er in Apeldoorn wel eens aan gedacht om de blowers niet naar beneden te laten blazen maar met de rijrichting mee. Maar dat is verboden. Ook coating doen we normaliter niet. Dan wordt het te glad.”
    Snelle banen en records zijn mooi, nog mooier is het veel van de wereld te zien. „We werken tien uur op een dag, zaterdag zes of zeven uur, en als het even past hebben we één dag per week vrij. Om de cultuur te zien.” Bijzonder? „Iran, heeft een speciaal plekje in mijn hart. Triest om te zien wat de internationale politiek er van maakt, maar de mensen zelf zijn heel hartelijk en gastvrij. Een prachtig land.” Hij is net terug uit Oman, er staan afspraken in Indonesië en Japan. „Ja, daar kom je allemaal terecht via die wielerbaan.”

    Bron NRC
  3. forum rang 6 benbelegger 17 oktober 2018 12:15
    Diamond Wood is niet dood...

    Vanmorgen een mail gekregen:

    Dear Customers,

    We are so honored to inform you that the big website of Diamond Wood China is on line now, welcome to www.diamondwoodchina.com, we will be extremely pleased if you can pay attention to our website. All that matters is You can know more about Diamond wood & Accoya ®!

    Diamond Wood China Limited, a licensed distributor of Accoya® wood, is authorized to distribute Accoya ® wood in China and all countries and areas in south east Asia.
    To meet the growing market demand for Accoya ® wood, Diamond Wood China Limited, is licensed by Accsys (the trading name of Titan Wood Limited), the owner of the Accoya® brand and associated intellectual property, to construct an Accoya® factory in China.

    For any comments and suggestions , please contact us at 86 21 23516220, thanks for your attention.

    Best Wishes,
    Diamond Wood China
  4. Putrided 17 oktober 2018 18:12
    Woooow geweldig zeg. Een website! Wordt er nog wat verkocht aan hout daar. En e is die te bouwen fabriek in 2021-2057 (vul zelf maar in dat jaartal) al en eieieieindelijk gefinancierd? Of drinken de heren ex rugbyspelers nog steeds alleen maar bier met de eveneens gesponsorde chinese partners?
    Hoeveel jaar nog voordat de licency vervalt en Accyss eindelijk zelf aan de gang kan daar? Niet intrappen dat Diamond Wood gebeuren en zeker geen waardeloze aandelen kopen lijkt me het beste plan van aanpak. Afwachten maar tot de licency vervalt.
  5. postpaul 28 oktober 2018 11:21
    quote:

    holenbeer schreef op 28 oktober 2018 08:20:

    Erg positief artikel. Vraag erg hoog, huidige capaciteit kan vraag niet aan, daarom uitbreiden. Concurreren vooral met aluminium en kunststof. Blij met nieuwe LT aandeelhouders. Nieuwe groeimarkt moet USA worden.
    Mooi. En aan die solide basis van hogere vraag dan aanbod gaat het beurssentiment of de economie voorlopig ook niks veranderen. De trend is en blijft verduurzaming, door maatschappelijke bewustwording en onder druk van regelgeving, eindelijk ook steeds meer in de conservatieve bouwwereld. De business case voor gebruik van verduurzaamd hout over de hele levensduur, vergeleken met normaal te onderhouden gewoon hout (elke 5 jaar schilderen, houtrotherstel), is nu al vaak genoeg gunstig en dat kan bij prijsdalingen door verbeterde efficiency en lagere vaste kosten per eenheid product alleen maar versnellen, dus wat mij betreft zou de koers immuun moeten zijn voor de huidige malaise. Snel uitbreiden dus!
  6. alida1 29 oktober 2018 15:01
    quote:

    postpaul schreef op 28 oktober 2018 11:21:

    [...]

    Mooi. En aan die solide basis van hogere vraag dan aanbod gaat het beurssentiment of de economie voorlopig ook niks veranderen. De trend is en blijft verduurzaming, door maatschappelijke bewustwording en onder druk van regelgeving, eindelijk ook steeds meer in de conservatieve bouwwereld. De business case voor gebruik van verduurzaamd hout over de hele levensduur, vergeleken met normaal te onderhouden gewoon hout (elke 5 jaar schilderen, houtrotherstel), is nu al vaak genoeg gunstig en dat kan bij prijsdalingen door verbeterde efficiency en lagere vaste kosten per eenheid product alleen maar versnellen, dus wat mij betreft zou de koers immuun moeten zijn voor de huidige malaise. Snel uitbreiden dus!
    Waar andere aandelen al toppen, is er voor dit aandeel nog voldoende potentie om door te stijgen.
  7. postpaul 29 oktober 2018 19:14
    quote:

    Target man schreef op 27 oktober 2018 12:19:

    Zag dat IEX vandaag een artikeltje heeft opgenomen over Accsys. Ben geen abonnee, maar wel benieuwd wat de strekking is. Wie kan daarover helderheid scheppen?

    Accsys: Hout zonder onderhoud www.iex.nl/column/286542/Accsys-Hout-... … #IEX

    Artikeltje heeft z’n werking niet gemist, 4 cent (3,7%) erbij bij 125% hogere omzet dan gemiddeld.
  8. Target man 30 oktober 2018 00:59
    quote:

    postpaul schreef op 29 oktober 2018 19:14:

    [...]

    Artikeltje heeft z’n werking niet gemist, 4 cent (3,7%) erbij bij 125% hogere omzet dan gemiddeld.
    Mooi, laten we hopen dat we nu verder met stapjes gaan stijgen. Info over de capaciteitsuitbreidingen in Arnhem en in Hull en het zicht op zwarte cijfers helpt dan wel mee.
  9. Putrided 2 november 2018 16:33
    Ja natuurlijk klein squeesje.
    We blijven gewoon rond de 1.10 hoor totdat de volgende financieringsronde zich aandient met de volgende grootfinancierder op die 1.10 waarna of kort ervoor de koers op 1.35 gezet wordt. De volgende stop dus.
    Wordt volledig gestuurd en in de hand gehouden dit aandeel.
    Goud waard. Veilig. En langzaam meer zeer zeker gestaag omhoog.
    Nou, wat willen we nog meer als belegger?
  10. Target man 2 november 2018 23:02
    Goud waard en veilig. Zo lijkt het, maar blind vertrouwen wordt vaak afgestraft. Denk maar eens aan de rol die de Teslin speelde bij de achteraf onterecht afgekapte overnamepoging van Pon bij Accell. Denk maar niet dat Teslin de belangen van de gewone aandeelhouders als uitgangspunt neemt en dat geldt helaas ook niet voor de directie en bestuur van Accsys.
    Zo heb ik nog steeds een slechte herinnering aan de zorgvuldig georkestreerde komst van Teslin, waarbij de claims van de Nederlandse aandeelhouders in tegenstelling tot de Engelse in het kader van de claimemissie vrijwel volledig om zeep werden geholpen.

    Ik citeer in dit verband even een uitlating van Chasse_Patate van maart 2017:
    Ik krijg van het hele gebeuren geen warm gevoel. Eerst wordt de koers maandenlang naar beneden gemanipuleerd, zie mijn eerdere posts. Het waarom was mij niet duidelijk. Maar nu wel, er is een partij van de Firm Placing die lekker goedkoop in wilde stappen terwijl alle bestaande aandeelhouders al jaren moeten wachten en van veel hogere koersen komen. En de directie gaat daar nog in mee ook, echt schandalig. Waarom geen claimemissie waarbij bestaande aandeelhouders eerst de kans krijgen om naar rato van hun aantal aandelen in te stappen? Wat mij betreft wordt deze laatste optie alsnog ingebracht in de BAVA en wordt het huidige voorstel verworpen. Laat dat boeventuig met hun koersmanipulatie maar opzouten. [/i]

    Bovenstaande heeft natuurlijk nergens toe geleid en ook de AFN keek liever even de andere kant uit.
    Het gaat nu goed met Accsys en we zijn ook blij met Teslin, maar voor blind vertrouwen is geen plaats. Bij een volgende gelegenheid wordt je als gewone aandeelhouder zo weer genaaid.
  11. Putrided 3 november 2018 05:43
    Volledig mee eens. J.. L.. staat ALTIJD aan de kant en is de pispaal als er gecovered of geinvesteerd moet worden. Her geld moet toch ergens vandaan komen en moet ergens heengaan?
    AEX 10 jaar geleden 700.
    Nu 520? HAHAHA en dat met het eruit gooien van slecht presterende aandelen of failliete en binnenhalen van de betere.
    De wereld vergaat volgende maand, nee morgen. En maar omlaag en verkopen tien dagen lang. Dan....
    Hosanna 2 dagen omhoog, dd toekomst is mooi. Allemaal blij met een sigaar uit eigen doos!
    Het is en blijft casino maar wel met een betere kans op winnen, dat wel.
    Gewoon dus, hopen dat je nu wel eens in de prijzen valt.....
535 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Accsys: stilstand is achteruitgang

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links