Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 80,1K

GALAPAGOS SEPTEMBER 2018

6.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 235 236 237 238 239 ... 318 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MadisonAv 17 september 2018 16:28
    quote:

    Endless schreef op 17 september 2018 14:18:

    [...]
    Inderdaad je slaat de hamer precies op zijn kop is wat raar maar met de wetenschap dat Filgotinib niet Alleen op grond van het enthousiasme en eerdere resultaten maar nu best in class is en zeker op de markt komt laat ik de markt maar zijn ding doen Voor de LT zitten we goed. Deze bewegingen horen nu eenmaal bij biotech Er zijn altijd mensen die erin zitten voor de korte ritjes en zo denken dat ze kunnen verdienen en dan zijn er ook die zich niet verdiepen in Galapagos en maar verkopen. Ik laat het maar langs mijn heen. Je zit met je aandelen in een mooi bedrijf dat fundamenteel goed is. Wanneer een koers hoog of laag staat is alleen van belang als je wilt verkopen / kopen. Anders papieren winst/verlies. Ik zelf vergelijk het met een huis in de crises was mijn huis 100000 minder waard dan nu maar ik verkocht toen niet en nu ook niet. (Papieren verlies/winst).
    Zo raar is het op zich niet.
    1) Bijna iedereen ging al uit van goede tot zeer goede resultaten. Die verwachtingen werden ingelost, met minder onzekerheid betreffende de vermarkting (binnen dit en 2-3 jaar) tot gevolg. Kleine rally was een feit, maar zeker geen reden om +30% te laten optekenen (gezien de reeds hoge verwachtingen)
    2) Best in class, ja. Maar de markt kijkt verder. De volgende vraag is niet meer OF Filgo op de markt komt, maar WANNEER. En daar knelt het schoentje opnieuw. We hinken ver achterop (zeker op vlak van RA indicatie) vs Abbvie, Incyte/Lilly, Pfizer,..
    Dat Filgo marginale positieve verschillen toont tov upadicitinib op vlak van effectiveit, zal imo niet echt doorwegen in de keuze tussen de 2. Upa komt nl. 1 jaar vroeger op de markt (of meer?), wat Abbvie een zee van tijd geeft om een groot stuk van de markt in te palmen en exclusiviteitscontracten af te dwingen. Of Filgo daar nog makkelijk tussenkomt en significant marktaandeel verovert, is nog maar de vraag. Ik denk dat men op dit forum misschien iets te optimistisch is wat de gevolgen van deze achterstand betreft. Tel daar nog eens bij dat Abbvie deze markt van binnen en van buiten kent (en dus ook alle actoren die komen kijken bij het aan de man brengen van hun product), en je zit met een serieus nadeel. De MANTA studies zijn daarbovenop ook een serieuze door in het oog van menig institutioneel belegger in dit stadium.

    Waarom zijn deze 2 punten van belang?
    Als ik weet dat Filgo binnen 5 jaar 2 miljard omzet draait per jaar, verkoop ik vandaag nog mijn aandelen. Dan is het simpelweg niet attractief om aan deze prijzen in GLPG te zitten. (ja, misschien als IPF een succesverhaal wordt, maar dat is vandaag verre van zeker - veel te vroeg stadium).

    Spreken we echter van 5 miljard/jaar, is het een heel ander verhaal. Dan zitten we met potentieel om x2-3 te gaan.

    Feit is dat beleggers vandaag nog uitgaan van scenario 1, omdat er wat betreft timing (en het effect op het uiteindelijk marktaandeel) nog heel veel onzekerheid bestaat. En het zal nog even vooraleer we dat achter ons zullen kunnen laten.

    Just my 2 cents.
  2. forum rang 5 RW1963 17 september 2018 16:30
    quote:

    Sirlander schreef op 17 september 2018 15:30:

    [...]
    straks hup over de 100 en wie zien die nooit meer terug ;)
    tenzij slecht nieuws
    al de broekschijters hebben nu tijd genoeg gehad om te verkopen
    Ik zie toch echt een koers onder de € 100,- helaas.
    "broekschijters", "angsthazen" etc., allemaal van die onnodige woorden. Een zgn. broekschijter kan wel uitgestapt zijn met een dikke winst!
  3. BigMoepf 17 september 2018 16:35
    Iemand hierover een inhoudelijke mening? Reuma en Asp genezen met bestaande reuma-medicijnen? Patienten zijn medicatie-vrij. Erg raar, gezien het over een anti-TNF gaat (Golimumab). ALS het correcte info is, is dat wel nadelig voor alle JAKs? Maar gezien de kwaliteit van berichtgeving rond Filgotinib, kan dit ook wel helemaal vertekend zijn :-)

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180914_037...
  4. [verwijderd] 17 september 2018 16:37
    Mij lijkt de manier van medicatie een doorslaggevend argument is.
    Zelfs al zou er geen verschil in effectiviteit zijn dan kies ik er voor om over te stappen op die simpele pil. Tel daar bovenop het betere veiligheidsprofiel en de mogelijk iets betere werkzaamheid.

    Die achterstand wordt daardoor wel weer goed gemaakt.
6.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 235 236 237 238 239 ... 318 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links