Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobel

Lees over dit aandeel ook

  1. 13:17 Beursblik: hogere EBITDA bij AkzoNobel verwacht
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bob777 17 september 2018 16:27
    Ja de oude achterban bedienen daar zijn ze wel goed in. (nog een paar jaar en we zijn gelukkig van die bonden af)
    Er is werk zat dus als het je niet aanstaat ga je naar een beter betaalde baan. De bedrijven die dan echt te weinig betalen komen dan vanzelf zonder personeel te zitten.
  2. Bonost 17 september 2018 16:43
    Oh, de oude achterban, dat zijn geen mensen? En ja die vinden niet zo snel een andere baan als de jongeren. Maar ik voorspel je het volgende.
    Jouw tijd komt ook wel en misschien wel eerder dan je denkt. En dan zul je met weemoed aan die bonden denken.
    Want dat jullie zo stom zijn om je niet te organiseren wil nog niet zeggen dat die ouderen het mis hebben door zich wel te organiseren. Of profiteer je daarvan dan niet mee. Het wordt tijd dat de bonden alleen maar voor vakbondsleden opkomen en de rest in hun eigen sop laten gaar koken.
  3. forum rang 4 Bob777 17 september 2018 16:55
    Nee ik ondervindt nogal veel nadelen van de bonden als ze weer eens aan het staken zijn. Met name bij de overheid is dit een jaarlijks terugkerend ritueel. Buschauffeurs bijvoorbeeld hebben een baangarantie waar een medewerker van een normaal bedrijf een puntje aan kan zuigen en toch nog klagen over de werkdruk.
  4. forum rang 6 De amateur 17 september 2018 16:56
    quote:

    Bonost schreef op 17 september 2018 16:43:

    Oh, de oude achterban, dat zijn geen mensen? En ja die vinden niet zo snel een andere baan als de jongeren. Maar ik voorspel je het volgende.
    Jouw tijd komt ook wel en misschien wel eerder dan je denkt. En dan zul je met weemoed aan die bonden denken.
    Want dat jullie zo stom zijn om je niet te organiseren wil nog niet zeggen dat die ouderen het mis hebben door zich wel te organiseren. Of profiteer je daarvan dan niet mee. Het wordt tijd dat de bonden alleen maar voor vakbondsleden opkomen en de rest in hun eigen sop laten gaar koken.
    Vakbond heeft een onmogelijke eis die alleen een zeer beperkt effect heeft voor degene die nu met pensioen zijn of bijna met pensioen gaan. Probleem is de rekenrente en de lage obligatierente beide waaraan Akzo niet eens kan doen.

    Akzo kan wel meer mensen in vaste dienst nemen want ik werk er zelf ook als uitzendkracht en ik doe geen tijdelijk werk en zo lopen er een heleboel rond. Meer medewerkers in vaste dienst betekent ook meer inleggers. De flexibilisering bij Akzo is compleet doorgeslagen en constant nieuwe mensen inwerken kost ook ongelooflijk veel kapitaal.
    Dat is waar de vakbonden aan moeten werken wellicht in combinatie met een hogere loonsverhoging.

    Daarbij speelt dit probleem al 10 jaar en werkelijk niemand hoorde je ooit klagen over zijn pensioen tot een half jaar geleden. Schijnbaar interesseert het niemand anders had je allang gecheckt hoe je ervoor staat. Ik ga sowieso al uit van een slechter pensioen in de toekomst en daarom beleg ik zelf ook voor mijn pensioen.

    Stakingsbereidheid is ook nog eens superlaag en zullen er denk nog minder zijn dan de vorige keer(misschien 10% op locatie Sassenheim). De meeste waaraan ik vroeg waarom ze precies staakt konden niet meer brabbelen dan pensioen zonder uitleg.
  5. Bonost 17 september 2018 19:07
    quote:

    Bob777 schreef op 17 september 2018 17:11:

    [...]
    De vakbond zeker wel. Die kijkt toch ook alleen maar naar de beurs van de leden. (en via pensioenfondsen en o&o fondsen naar haar eigen beurs)

    Dat ben ik totaal niet eens met je. De vakbonden hebben jarenlang rekening gehouden met de werkgevers gedurende de crisisjaren. Maar nu het beter gaat zou je verwachten dat de werkgevers ook loyaal zouden zijn naar hun werknemers. Maar nu geven ze niet thuis. Oftewel voor de werkgevers is het heel normaal om maar een richting te denken. Dan vind ik het logisch dat de bonden harder worden in hun onderhandelingen. Waarom zijn de werkgevers niet bij voorbaat bereid geweest om constructief te overleggen met de bonden? Waarom mogen werknemers en ex-werknemers niet profiteren van hetgeen ze jarenlang hebben helpen opbouwen en de gelden nu vrijkomen door de afsplitsing?
  6. Bonost 17 september 2018 19:24
    Toch heb ik de indruk dat dit niet bij de jongste generatie aanslaat. Die kijken alleen naar zichzelf. En denken dat ze het beter voor zichzelf kunnen regelen dan de vakbond kan. Ik zeg niet dat wat de vakbond doet allemaal zaligmakend is. Maar het wordt wel allemaal geregeld voor grote groepen mensen, terwijl die niet eens lid zijn. De werkgevers vinden dat eigenlijk ook allemaal prima, maar blijven het spel spelen om moeizaam tot overeenkomst te komen. De rekening zou wel eens heel hoog kunnen worden voor onze werkgevers. Want als ze te maken krijgen met de gedachtegang dat iedereen elders gaat werken, omdat die door de schaarste elders meer salaris krijgt, dan wordt alles chaos als dat op grootschalig wijze gebeurd. De kosten gaan dan uit de pan rijzen door constante inwerking, studie en salarisverhogingen. Dan kunnen ze bv. beter met de eis van de vakbonden voor een 5% loonverhoging akkoord gaan, dan dat ze die chaos laten ontstaan. En neem van mij aan dat het dan een heel kortstondige opleving wordt van de economie.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

66,280 17:38
+0,180 +0,27%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links