Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Gaat het nog een beetje?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 september 2018 10:16
    quote:

    ff_relativeren schreef op 14 september 2018 23:33:

    [...]
    Voor de haarklovers op IEX ;

    naast de bevestiging van het Kempen rapport door Beursblik en ABMFN,
    kwam in de loop van de dag ook de bevestiging binnen van CEO Sijmen (Pharming) op Beurs.nl :

    www.beurs.nl/nieuws/buitenland/701630... .

    En zo zijn er 3 bronnen die bevestigen dat het rapport inderdaad van Kempen is.

    Ik herken mijzelf niet als haarklover. Als AJK dit rapport, (wat een A'4tje blijkt te zijn) zich genoodzaakt voelt dit te moeten melden, respecteer ik, ervan uitgaande dat de intenties correct zijn. Daar heb ik mijn twijfels over gezien AJK zijn laakbare tweets.

    Hij informeert de belegger en ziet dit als zijn taak, hij wil zijn bron niet prijsgeven, zover ga ik ook nog mee. Voor mij is alleen relevant wanneer dat rapport is uitgegeven.

    Waarom? Er wordt geen enkele waarde aan de pipelijn toegekend en dan heb ik het alleen over het middel Ruconest dat waarschijnlijk voor meerdere ziekte ingezet zou kunnen worden en mogelijk voor een veel breder ziektebeeld.

    Meneer Kamp, u brengt uw bron niet in gevaar, u krijgt geen leger advocaten van Kempen achter u aan door alleen de datum van uitgifte kenbaar te maken. Kleine moeite, groot gebaar voor de schade die door onzorgvuldig handelen van uw tipgever is ontstaan.

    Hopende op in elk geval die bereidheid,

    Tini
  2. De Struikrover 15 september 2018 10:19
    Medewerkers van instanties in het publieke domein

    Regelmatig constateert de AFM dat instanties die zelf niet beursgenoteerd zijn, informatie verspreiden die een significante invloed kan hebben op koersen van financiële instrumenten zoals aandelen en obligaties van beursgenoteerde ondernemingen. Deze informatie kan kwalificeren als voorwetenschap. Het handelen in financiële instrumenten met gebruik van voorwetenschap en het tippen of delen van deze informatie is verboden. Het is dan ook van belang dat medewerkers van instanties in het publieke domein zorgvuldig met dergelijke informatie omgaan.

    Aanpakken die bron die het rapport geleverd heeft.
  3. [verwijderd] 15 september 2018 11:18
    Meneer Kamp,

    Opmerkelijke tweets van u gezien, u steekt de draak met de reacties van mensen die voor veel geld het schip in zijn gegaan.

    Graag datum van het rapport van waaruit u citeerde. De datum dat u het plaatste zegt niets over de publicaties voor de klanten van Van Kempen.

    Zonder in verweer te gaan, graag de datum.

    Tini
  4. [verwijderd] 15 september 2018 11:37
    Lanadelumab is volgens Kempen een "superieur middel" in vergelijking tot Ruconest, zo schrijft de analist in zijn rapport 'Down the rabbit hole'.

    Als een analist dit soort "fact finding" schrijft, dan ben je niet meer objectief.

    Je doet hiermee de studie en resultaten van onderzoekers te niet.

    Kempen analist is geen wetenschapper en heeft geen vergelijking onderzoek gedaan tussen de 2 middel.

    Het is dus een foute analyse.
    Dat je ene middel "waarschijnlijk" beter vindt, mag je schrijven maar dat ene superieur is dan de ander dan negeer je de test resultaten en dat is een kwalijke zaak.

    Analisten moeten houden aan feiten en mogen nooit een "genees middel" aanprijzen of vernietigen, want dan begeef je op heel gevaarlijk terrein.

    CEO de vries kan tekst en uitleg vragen, waarom Kempen bepaalde geneesmiddel superieur vindt dan de ander.

    Wij hebben het niet over een moertje maar over een geneesmiddel, waar 1-3 jaar studie over is gegaan en proefpersonen het middel hebben gebruikt.

    Dan zegt een analist, zonder enig onderzoek, dat ene geneesmiddel beter is dan de ander.

    Nu kunnen wij dus ook als leek roepen, ene kanker geneesmiddel is beter dan de ander.

    In NL zijn wij heel erg zorgzaam en voorzichtig met medicijnen gebruik en testen en een analist mag schrijven wat hij van een middel vindt ?

    Tijd voor een berisping, anders kun je nu stoppen met alle onderzoeken en aan de patienten doorgeven dat ze paracetamol mogen gebruiken want dat us superieur dan bestraling of chemo therapie.

    Kempen zou zich moeten schamen.

  5. [verwijderd] 15 september 2018 11:49
    Goedemorgen,

    Na een nachtje slapen (ahum):

    Wat een prachtige dag was het gisteren, wie had dat gedacht?

    Kiadis (alweer) stevig aan het plussen en een 'kast' van een kans om Pharming voor een spotprijsje bij te kunnen kopen.....
    Kon mijn geluk niet op en al helemaal niet als ik nu zie dat mijn porto in Pharming met een derde verstevigd is (had er al zeer veel) en wel net voor de goedkeuring, die er vrijwel zeker (garantie heb je uiteraard niet) op 21 september gaat komen.

    En dat alles dankzij het A4tje van van Kempen, je weet wel, dezelfde van Kempen die verschillende bedrijven naar de slachtbank heeft geprobeerd te helpen.

    Van Kempen, het vriendje van de shorters,al verschillende malen voor de rechtbank verschenen en met een geringe taakstraf weggekomen....

    Van Kempen, die BioCryst als concurrent van Pharming noemt (dat mag), maar er vergeet bij te vermelden dat DE aandeelhouder van BioCryst op dit moment aan het shorten is bij Pharming...... Zie : gppfunds.com/public-equity/select-inv...

    Van Kempen, die een hogere omzetverwachting heeft voor Pharming in de komende 7 jaar dan het bedrijf Pharming zelf, let wel zonder dat de Pipeline daarin is meeegenomen!....

    Van Kempen, die ondanks dat zij het bedrijf Pharming niet volgen en ondanks hogere omzetverwachtingen dan Pharming zelf, 0,60 cent als koersdoel voor over 7 jaar neerzet....

    Anyway,na even een schrikreactie bij Pharming, zag ik natuurlijk, net als elke serieuze Pharmingbelegger die zich een klein beetje verdiept heeft in het bedrijf, het gebrek aan realiteitszin in het A4tje in en vanzelfsprekend was ook het doorzichtige opzetje van van Kempen expliciet (ik had weer een deja-vue met mijn aandelen Flow Traders, daar flikte van Kempen dit kunstje ook).

    Het besef kwam al gauw: wat een kans:
    Ik heb als latere koper/instapper in Pharming nog nooit zo goedkoop aandelen Pharming kunnen kopen, heerlijk!
    En dan te weten dat het risico op afkeuring deze week minimaal is.Risico-analyse was/is dus snel gemaakt.

    Kortom: ik zeg : 'Hartelijk dank van Kempen (en Arend Jan), we gaan als beleggers in zowel Kiadis als Pharming een prachtige week tegemoet!'

    Iedereen veel succes en winst en een lekker weekeinde!
  6. [verwijderd] 15 september 2018 11:59
    quote:

    Mondriaan schreef op 14 september 2018 23:50:

    De beste optie voor nu is van Kempen en Miska uit te nodigen op de investment tour die maandag begint.Ik ben ontzettend benieuwd naar hun visie op Pharming en vooral waarop die visie gebaseerd is. Als ik de heer de Vries was, dan nodigde ik hen uit, morgenochtend nog,in het weekeinde wat professionele begeleiding aanbieden presentatietechnieken (door Twan of Jinek) en hen allebei een uurtje gunnen om hun visie te presenteren... kijk er nu al naar uit!
    @mondriaan.

    Idd.
    Ik hoor graag naar de feiten, waarom Kempen zich heeft uitgelaten om ene middel superieur te vinden dan de ander.

    Vind dat dit een zaak is van Pharming om dit tot de bodem uit te zoeken en aan te pakken.
    Als er in de medische /bio wereld, geen gedragregels komen voor analisten dan krijgt Pharming in de toekomst problemen voor hun pipeline produkten want elke analist kan roepen dat het niet beter is dan huidige geneesmiddelen.

    Is een slechte ontwikkeling.

    Wellicht kan de Vries vertellen of ze er een zaak van maken om dit als voorbeeldcase te gaan gebruiken.
  7. [verwijderd] 15 september 2018 13:56
    quote:

    Trusty Jules schreef op 15 september 2018 12:57:

    AJK alle lof dat je snel publiceerde - maar als je weet wat de positie van de 'bron' is. Wordt je dan niet gebruikt om voor hem geld te verdienen? Ik mag ook hopen dat de 'bron' geen sponsor is van IEX?
    Kijk, dit kan alleen bij het fundamentele, alles in twijfel trekken, manipulatie krijgt de voorkeur, en niets deugt… Je kunt je bezighouden met zaken waarvan je denkt dat die voor het bedrijf belangrijk zijn, of met enkel het aandeel..
    Zou voor het laatste kiezen, is een stuk rustiger, en levert ook nog eens rendement op!
  8. Krisna 15 september 2018 14:35
    ÄEX schrijft: Mijn advies aan de bank: houd de research voor je klanten, maar stuur even een alert naar de pers met louter de buy hold of sell en het koersdoel. Zorgt voor eerlijker speelveld ter beurze, want die rapporten lekken toch wel.

    Maaaaarrrr, zou het naar de betalende leden niet netter zijn geweest om die eerst te informeren??? U had kunnen voorzien dat openbaarmaking een groot effect zou hebben. En dan had u de betalende leden wel een voorsprong mogen geven!!!

    Ik vraag me als betalend lid nu wel af hoeveel de meerwaarde is van het betalen als er, bij info die direct veel invloed heeft (en dat had u kunnen weten) wij niet eerst worden geinformeerd.

    afzender: een teleurgestelde betalend lid...
  9. Peak 15 september 2018 14:36
    AJ heeft fantastisch gehandeld mi. Hij krijgt informatie uit een bron die ertoe doet, fileert dat vliegensvlug en brengt de essentie hapklaar voor beleggers naar voren.
    Dit is nou precies wat ik zoek en waarom ik lid ben van de IEX brigade.
    We zijn hier geen postzegel verzamelaars die tevens aan aandelen gehecht zijn en deze tot in het graf willen koesteren toch ?
    Ik kon door deze relevante informatie op -4% in turbo's short stappen en op -18% er weer uit. Dat is wat deze site en AJ vooral moet volhouden. Relevante info tijdig en behapbaar voor actieve beleggers brengen.
    Bedankt !
  10. [verwijderd] 15 september 2018 16:41
    quote:

    short euro of dollar schreef op 15 september 2018 14:36:

    AJ heeft fantastisch gehandeld mi. Hij krijgt informatie uit een bron die ertoe doet, fileert dat vliegensvlug en brengt de essentie hapklaar voor beleggers naar voren.
    Dit is nou precies wat ik zoek en waarom ik lid ben van de IEX brigade.
    We zijn hier geen postzegel verzamelaars die tevens aan aandelen gehecht zijn en deze tot in het graf willen koesteren toch ?
    Ik kon door deze relevante informatie op -4% in turbo's short stappen en op -18% er weer uit. Dat is wat deze site en AJ vooral moet volhouden. Relevante info tijdig en behapbaar voor actieve beleggers brengen.
    Bedankt !
    Zo zeg, dus jij durfde het aan om op basis van een expliciet onjuist en onvolledig A4tje, een A4tje dat uit een 'rapport' lijkt te komen waarvan de gehele inhoud in zijn samenhang bij niemand hier bekend lijkt te zijn, een A4tje dat weggelekte bedrijfsinterne informatie is bedoeld voor betalende klanten van v Kempen, zo'n anoniem berichtje uit het niets, niet geverifieerd voor publicatie dus.... jij durfde het werkelijk aan om op basis daarvan turbo's short te kopen?

    Echt waar? Gewaagd!
  11. Trusty Jules 15 september 2018 17:03
    quote:

    Helvan '18 schreef op 15 september 2018 13:56:

    [...] Kijk, dit kan alleen bij het fundamentele, alles in twijfel trekken, manipulatie krijgt de voorkeur, en niets deugt… Je kunt je bezighouden met zaken waarvan je denkt dat die voor het bedrijf belangrijk zijn, of met enkel het aandeel..
    Zou voor het laatste kiezen, is een stuk rustiger, en levert ook nog eens rendement op!
    Ik trek niets in twijfel - de hoogspanning bij Pharming staat er aardig op door de beleggers tournee en de uitkomst van de FDA in komende dagen. Dit nieuws was best belangrijk maar AJK zegt zelf dat hij de positie van de bron 'kent'. Dan moet je niet naif zijn - die bron deelt dat niet uit de goedheid van zijn hart. AJK kon niet anders dan publiceren maar ik vraag me gewoon af of hij erover nadacht dat hij die persoon bediende.
  12. [verwijderd] 15 september 2018 17:35
    Waarschijnlijk was iex collega biotechnologie specialist Marcel Wijma onbereikbaar voor commentaar.
    www.iex.nl/Columns/Auteur/174/Marcel-...

    Dhr. 'do not shoot the messenger' Kamp kon niet anders dan het te plaatsen.
    www.iex.nl/Columns/Auteur/219/Arend-J...

    Vorig jaar begeleidde dhr. Wijma de roadshows van Pharming. Daar werd ook veel gediscussieerd over hoe een biotech bedrijf te waarden.

    Van Leeuwenhoeck mei 2018
    advies 2,4 euro
    nebula.wsimg.com/1f588297beb29ae74461...

    Van Leeuwenhoeck aug 2017
    advies 1,54
    www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

    Van Leeuwenhoeck jan 2017
    advies 0,94 euro
    nebula.wsimg.com/d4a938ae37fff6f898ed...

    Tot het Kempen advies
    Advice 1 Stifel 9-07-2018 € 1,80
    Advice 2 Van Leeuwenhoeck 17-05-2018 € 2,40
    Advice 3 First Berlin 8-05-2018 € 2,00
    Advice 4 Roth vanaf 26-7-2018 € 2,50
    Advice 5 HCW vanaf 22-06-2018 € 3,10
    Advice 6 Oppenheimer 9-11-2017 € 3,00
    Advice average € 2,47

    Komt helemaal goed met Pharming.
    www.pharming.com/wp-content/uploads/2...
    Sheet 145 t/m 149 laten zien waar Kempen nu niet naar wil kijken.
  13. [verwijderd] 15 september 2018 17:57
    Beste Arend Jan,

    Ik heb nog geen reactie gehad, maar snap dat je het nu druk hebt,ik ben niet de enige. Heb je nog tijd om mijn verzoek aan jou hieronder mijn posting te behandelen? Zou fijn zijn, zie aan de duimpjes dat meerdere beleggers de antwoorden graag zouden krijgen. Nogmaals dank!


    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 14 sep 2018 om 18:45:

    Hallo allemaal,

    Goede en terechte vraag: full disclosure, ik heb geen positie in Pharming (ik beleg en handel niet in individuele aandelen, alleen trackers).

    Of wij hier bij IEX ooit op voorkennis handelen handelen is een irrelevante vraag, want die hebben wij nooit.

    Toevallig publiceerden wij vandaag als eerste dit advies, want meestal is ANP of ABM wel sneller met Kempen.

    Mijn advies aan de bank: houd de research voor je klanten, maar stuur even een alert naar de pers met louter de buy hold of sell en het koersdoel. Zorgt voor eerlijker speelveld ter beurze, want die rapporten lekken toch wel.

    Arend Jan


    Beste Arend Jan,

    Even reageren:
    Allereerst is het niet de bedoeling van van Kempen om een intern advies tbv hun klanten de media in te slingeren. Mijn vraag is dus: wat is de reden dat jij dit wel noodzakelijk vond? Je had immers 'de eerlijke vinder' ook op zijn/haar verantwoordelijkheid kunnen wijzen om de info voor de eigen, betalende klanten niet zo maar in het publieke te slingeren, m.a.w. de info niet te gebruiken/misbruiken voor een ander doel dan waar de info voor is.

    Kennelijk vond jij deze koersgevoelige info zo belangrijk dat je zonder enige terughoudendheid de info hebt verspreid,waarom? En wat vind van Kempen daarvan?

    Dan de inhoud: elke journalist dient zich ervan te vergewissen dat de informatie die hij gaat verspreiden juist en zo volledig mogelijk is.
    Over de omzetverwachting in het bericht van van Kempen is hier al genoeg vermeld: de omzetverwachting is in elk geval hoger dan het bedrijf Pharming zelf verwacht....
    Dat is hoogst opmerkelijk, dus op zijn minst had een kritische lezer, maar zeker een journalist hier een kanttekening bij kunnen plaatsen en even kunnen checken of de getallen correct zijn weer gegeven in het A4tje van van Kempen. Wellicht tellen zij de omzet dubbel? Zou zo maar kunnen......De relatie met een koersdoel van 0,60 cent wordt dan wel erg duister/niet te bevatten.... Iets om even te checken bij van Kempen.

    Iets anders: zoals we allemaal weten wordt Pharming flink geshort op dit moment. Nu is een van de meest opmerkelijke shorters bij Pharming
    'Great Point Partners' (GPT). GPT is van nature geen shorter maar een investeringsmaatschappij in Health Science. Zie: gppfunds.com/public-equity/select-inv...
    En, nu komt het, GPT is ook aandeelhouder bij BioCryst, juist ja, het bedrijf dat van Kempen in haar A4tje noemt als concurrent voor Pharming...

    Dus van Kempen noemt expliciet BioCryst waarbij de grote aandeelhouder van dat bedrijf Pharming aan het shorten is....
    Voor een journalist iets om op het puntje van zijn stoel te zitten toch ? Een klein onderzoekje naar de relatie van het een en ander is nou net dat wat journalistieke werk gaaf maakt, om van te smullen nietwaar?

    Dan de timing: de Ceo van Pharming slaat de gong en wat komt daar plotsklaps door het open raam aan gewaaid? Een A4tje met koersgevoelige informatie, hoe krijg je het voor elkaar Kempen!
    Echt een bijzonder knappe prestatie van van Kempen, Chapeau.
    Maar ook een die de journalistieke wenkbrouwen moet doen fronsen....Waarschijnlijk is heel IEX op zoek naar de 'waarheid' achter de 'waarheid' gegaan, want zoveel toeval kan toch niet bestaan toch?

    Kortom,met de keuze van IEX om tijdens de beursdag koersgevoelige informatie van een 'anonieme vinder' te publiceren, had ook enige 'kleur' over de omzetverwachting in relatie tot het koersdoel van 0,60 cent, de timing en de genoemde concurrenten, waarvan een belangrijke aandeelhouder aan het shorten is bij Pharming, er naar mijn mening bij vermeld kunnen worden.
    Dat geeft al gauw een vollediger beeld waarop beleggers dan zelf hun keuze (verkoop of koop) op kunnen baseren.

    Misschien kun je aan het soort shorters bij Pharming (zelfs een Pensioenfonds(!) en je eigen mening over het van Kempen advies nog wat woordjes wijden, hartelijk dank alvast daarvoor en ...ik waardeer je bijdragen atijd zeer! Fijn weekeinde.
  14. [verwijderd] 15 september 2018 18:11

    Het is niet IEX schuld, zij zijn de postbezorger.

    Kempen is de schuldige.

    Is hier sprake van ernstig vermoeden van ongelijkheid van informatie.?

    KEMPEN adviseerde 0,60 met sell advies aan haar klanten.
    Dit is 50% lager.

    Is hier sprake van misbruik van voorwetenschap. ?

    Als je een aandeel aanprijst om te verkopen (voor je eigen klanten) en dat het papiertje plotseling rond dwarreld bij IEX dan kun je Kempen ook aanspreken voor roekeloos gedrag.

    Dat het goed komt met Pharming, dat geloof ik wel maar de intentie en werkwijze van Kempen binnen het bankwezen/aandelenhandel moet onderzocht worden, want velen zijn armer geworden.


  15. [verwijderd] 15 september 2018 19:12
    quote:

    Trusty Jules schreef op 15 september 2018 17:03:

    [...]

    Ik trek niets in twijfel - de hoogspanning bij Pharming staat er aardig op door de beleggers tournee en de uitkomst van de FDA in komende dagen. Dit nieuws was best belangrijk maar AJK zegt zelf dat hij de positie van de bron 'kent'. Dan moet je niet naif zijn - die bron deelt dat niet uit de goedheid van zijn hart. AJK kon niet anders dan publiceren maar ik vraag me gewoon af of hij erover nadacht dat hij die persoon bediende.
    Was niet persoonlijk bedoeld, een algemeen iets van een groep beleggers hoef je niet persoonlijk aan te trekken.
    Maargoed, merken jullie dan zelf niet dat julie kissebissen alsof jullie eigenaar van het bedrijf zelf zijn?..Je bent geen eigenaar, of mede-, enkel het aandeel maak je deel uit van, in sommige gevallen. Het hele bedrijfsgebeuren, waar jullie zo mee bezig zijn, trekt een aandeel zich niets van aan hoor! Daarom is het ook zo onzinnig om je met, bijna de inboedel erbij, die complete bedrijfsvoering bezig te houden…

    Véel te veel informatie proberen jullie op te zuigen, terwijl het slechts om een aandeel gaat die gewoon z'n pad loopt als elk ander!.. Maargoed, dat is waarschijnlijk het lot van de fundamentelen, informatie explosie die geen kant op kan. Daarom hou ik het ook gewoon bij TA, rust in het hoofd kent zo z'n voordeel, of voordelen.
  16. FEGG 15 september 2018 22:01
    Opmerkelijk dat een paar beleggers hier zo over de zeik gaan, wild om zich heen gaan slaan en gaan wijzen naar alles en iedereen, omdat één van hun beleggingen een minnetje laat zien. Maak even een wandelingetje. Even lekker het bos in de emoties er uit wandelen. Als je weer terug bent en de ratio het weer kan overnemen, dan is het tijd om een antwoord te zoeken op de vraag of je portefeuille voldoende gespreid is?

    Newsflash: je belegt in aandelen. Die laten nu eenmaal een of twee maal per decennium een daling van 40%-60% zien. Als Pharming belegger kies je ook nog willens en wetens voor een hoog risico-aandeel. Piepen als dat hoge risico zich manifesteert is dan niet helemaal op zijn plaats, wel?

    - Kempen doet gewoon zijn werk als analist. Natuurlijk geven zij alleen de highlights op een A4'tje en niet het volledige dossier met 483 pagina's en 87 bronnen.

    - Het staat iedereen vrij om het niet eens te zijn met Kempen of welke analistenclub dan ook.

    - Als het goed is heb je als belegger ook zelf een mening over de bedrijven waarin je belegt. Wees blij met tegengestelde meningen. Dat dwingt je om scherp te blijven. Misschien zie je iets over het hoofd? Misschien ook wel niet en ligt er een koopkans?

    - IEX doet gewoon zijn werk. Er was een vreemde daling. Oorzaak was snel boven water en wordt netjes gemeld. Top en dank.

    - Short posities in aandelen vertellen niet het hele verhaal. Pharming heeft bijvoorbeeld een paar convertibles uitstaan. Het is een beproefde strategie om long-convertible, short-equity te zitten. Dat er partijen zijn die short-equity zitten, wil dus niet automatisch zeggen dat zij ook short-company zitten.
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links