Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,233 24 apr 2024 17:35
  • -0,008 (-0,64%) Dagrange 1,228 - 1,245
  • 1.157.272 Gem. (3M) 2,2M

PostNL September 2018 wordt postmaand

4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 223 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hansbeleg 14 september 2018 19:20
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 september 2018 18:32:

    Nog een artikel van voor het debat. Schetst de situatie vd 180 postbedrijven in NL.
    Mijn bescheiden mening is dat PostNL hun niet gaat kielhalen, hoogstens wat pijn prikkies.
    Gebaseerd op uitspraken Herna, gebaseerd op het sociale overheidskarakter van PostNL, en dat ze de politiek nu absoluut niet tegen willen hebben. Eerst Sandd binnentrekken en dan de volgende stappen om bij de locals volume weg te trekken. Zo kan PostNL nog enige jaren verder tot de Parcels investeringen afnemen in 2021, en de marges daar op peil komen.

    Het gaat zo langzaam.

    DINSDAG 11 SEPTEMBER 2018, 20:50
    DEEL DIT ARTIKEL:
    Streekpost in het nauw door vrijgave van prijzen postnetwerk
    Het zijn onzekere tijden voor de streekpostbedrijven en daardoor ook voor de streekpostbezorgers. Oorzaak is de vrijgave van de prijzen voor gebruik van het postnetwerk van PostNL.

    Jarenlang gold voor het gebruik van dit postnetwerk een vaste prijs. Maar PostNL vocht die vaste prijsafspraak aan en kreeg vorige week gelijk van de Centrale Raad voor Beroep bedrijfsleven.

    Klanten wegkapen
    Hierdoor kan PostNL vragen wat het wil voor het gebruik van zijn netwerk. De streekpostbedrijven vrezen nu dat de prijzen worden opgedreven en dat PostNL hun klanten gaat wegkapen.

    Werkvoorzieningsschappen
    Hierdoor lopen alleen al in onze provincie tientallen streekpostbezorgers de kans hun baan te verliezen. Veel van deze postbezorgers zijn afkomstig van werkvoorzieningsschappen of zijn het mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zoals Wajongers.

    Een van de streekpostbedrijven is MSG met het hoofdkantoor in Enschede. MSG heeft vestigingen in Winschoten, Veendam, Stadskanaal en Ter Apel. Bij het bedrijf zijn tientallen medewerkers van Afeer (voormalig Synergon) en Wedeka gedetacheerd.

    Zorgen
    Mede-eigenaar Gert-Jan te Lindert maakt zich zorgen. 'We weten niet wat PostNL gaat doen. maar we moeten wel voorbereid zijn op wat er gaat komen.' MSG is niet geheel afhankelijk van het netwerk van Post NL, maar er is nog een gevaar denkt Te Lindert.

    'PostNL kan nu aan onze klanten een veel goedkoper tarief voorleggen en dan zijn wij de klos.' Hij vreest voor de werkgelegenheid van zijn werknemers. Zo ver is het nog niet.

    De streekbedrijven hebben een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. 'De politiek is nog onze enige hoop om iets aan deze situatie te doen', zegt Te Lindert.

    Postwet
    Woensdag vergadert de Kamer over de Postwet. Wellicht komt er meer duidelijkheid over de toekomst van de streekpostbedrijven en hun werknemers.

    www.rtvnoord.nl/nieuws/198714/Streekp...
    Het blijft maar een rare wereld. Dat iedereen PostNL beconcurreert via een dubieuze ACM maatregel vind men heel normaal, nu blijkt dat deze maatregel onterecht was schreeuwt men moord en brand.

    Let wel het onterecht verklaren van deze maatregel komt niet van de politiek maar van de rechter dus hier is gewoon naar de markt en de marktwerking gekeken. Conclusie: Als je geen bestaansrecht hebt, je eigen broek niet kunt ophouden, dan moet je, of de business aanpassen, of er mee stoppen. Er is lang genoeg onterecht geprofiteerd van het netwerk van PostNL.

    Ik kan me voorstellen dat PostNL ook werknemers met achterstand op de arbeidsmarkt zou kunnen overnemen, die zijn misschien iets minder productief maar ook goedkoper. Ik raad PostNL dan wel aan eerst even héééééle goede afspraken te maken met de FNV zodat die niet achteraf ineens gaan eisen dat deze werknemers gelijk betaald moeten worden.

    PS: Ook deze bedrijven kunnen een poging wagen om een schadevergoeding in te dienen bij de ACM, zij hebben misschien geïnvesteerd op grond van de foutief opgelegde regel van de ACM. Laat de ACM maar eens bloeden, wie weet leren ze er wat van.
  2. [verwijderd] 14 september 2018 19:22
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 september 2018 19:10:

    Business 13 september 2018
    In het nieuws: Rob Brakenhoff (CEO Sandd)
    De Tweede Kamer geeft brede steun aan een mogelijke fusie tussen postbedrijven PostNL en uitdager Sandd. Een profiel van Sandd-topman Rob Brakenhoff.

    Een pruik en een paar gekleurde lenzen: het was de vermomming die ervoor moesten zorgen dat Rob Brakenhoff, CEO van postbedrijf Sandd, niet herkend werd toen hij meedeed aan het televisieprogramma Undercover Boss. Hij liep een tijdje mee in het bedrijf als nieuwe werknemer: post sorteren, rondbrengen. Bij dat laatste kwamen Brakenhoff en een collega onprettige honden tegen. ‘Ik dacht alleen: wat nu? De bezorger had hondenkoekjes bij zich, die maakt dat vaker mee’, vertelt Brakenhoff tegen NRC.

    Voordat Brakenhoff in 2011 bij Sandd als COO binnenkwam, kende hij een carrière bij onder andere Multicopy, KLM en Pantar. Hij rondde het Grafisch Lyceum af in zijn jeugd, waarna hij nog twee opleidingen deed bij trainingsinstituut Stivako. Sinds vorig jaar staat hij aan het hoofd van het postbedrijf uit Apeldoorn.

    Overnames
    De positie van uitdager is er eentje die postbedrijf Sandd al vanaf de oprichting in 2001 kent. Groot geworden in zakelijke post met onder andere grote klanten als de Belastingdienst en verschillende grote banken, manifesteerde het bedrijf zich het afgelopen jaar ook steeds meer op de consumentenmarkt.

    Die positie werd versterkt toen Sandd een jaar geleden Van Straaten Post overnam. Waar Sandd eerst slechts twee dagen in de week bezorgde, kon het door de overname naar vijf dagen in de week gaan. Ook wil het zich steeds meer gaan richten op de pakketmarkt. ‘Geen wasmachines ofzo, behapbare pakketten in elektrisch vervoer’, meldt Brakenhoff.

    ACMDe Tweede Kamer geeft brede steun aan een mogelijke fusie tussen postbedrijven PostNL en uitdager Sandd. Een profiel van Sandd-topman Rob Brakenhoff.
    Wachten op de politiek totdat er een eerlijk speelveld komt voor particuliere postbezorging, daar heeft Brakenhoff geen zin in. Hij stapte vorig jaar naar de ACM (Autoriteit Consument en Markt) om uit te laten zoeken of PostNL geen oneerlijke concurrentiepositie geniet. ‘De omzet van alles wat in die oranje brievenbussen gaat, is tussen de 600 en 700 miljoen’, zegt hij erover tegen De Stentor. ‘Tien procent daarvan is 60 tot 70 miljoen. Dat is een door de overheid gegarandeerde winst, die nu wordt gebruikt om concurrenten op de zakelijke markt aan te vallen. Dat is geen gelijk speelveld voor iedereen.’

    Het werk van Sandd van het afgelopen jaar is niet onopgemerkt gebleven. Buitenlandse partijen keken volgens Brakenhoff met interesse naar het bedrijf, PostNL stond in 2015 zelfs al op het punt om een overnamebod te doen van 150 miljoen euro, maar zag daarvan af uit angst voor reacties uit de politiek.

    Nu blijkt dat deze reacties positief zijn: een brede meerderheid in de Tweede Kamer steunde gister het plan voor een mogelijke fusie. Samenwerking zou nodig zijn om de dalende postmarkt op peil te kunnen houden. Het is nu aan de ACM om te bepalen of deze fusie tussen de twee grootste spelers door kan gaan. Vorig jaar nog meldde Brakenhoff dat hij in ieder geval nooit uit zichzelf bij de concurrent zou gaan werken, mocht de positie van Herna Verhangen vrijkomen. ‘Als je bij Ajax speelt, ga je toch ook niet zomaar naar Feyenoord?’

    www.mt.nl/business/in-het-nieuws-rob-...
    War een raar en nietszeggend stuk.... is Robbie aan het solliciteren via de media?
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 14 september 2018 19:34
    quote:

    Accuboor schreef op 14 september 2018 19:22:

    [...]
    Een nietszeggend stuk.... of is Robbie al aan het solliciteren via de media?
    Eens, maar met het oog op het doel ve forum....ook dit verhaal gedeeld.

    Good cop bad cop situatie. Brakenhoff doet moeilijk aan de onderhandelingstafel en Ronald tikt aan het einde vd dans, samen met Herna de laatste 10 miljoen af.
  4. [verwijderd] 14 september 2018 19:41
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 september 2018 19:34:

    [...]

    Eens, maar met het oog op het doel ve forum....ook dit verhaal gedeeld.
    Begrijp ik.

    Het is een vreemd artikel wat drie boodschappen heeft.

    1. Sandd heeft heel veel opties (haha)
    2. Politiek is akkoord met samenvoegen Sandd en PostNL
    3. Robbie is een stoere pik die binnenkort weer beschikbaar is op de arbeidsmarkt
  5. forum rang 4 Toekomstbeeld 14 september 2018 21:15
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 14 september 2018 21:05:

    Heb nog nooit een Sanddmannetje ergens een pakket zien afleveren. Sandd2me zou rustig beginnen destijds met 1000 pakketjes.
    Vind maar eens klanten.....die willen toch ook graag dat hun producten bij de consument op het platteland en de eilanden afgeleverd worden :-)

  6. forum rang 5 Porscheknakker 14 september 2018 23:44
    De koopkrachtstijging wordt 1,5 procent. Dat komt met name door een aanpassing van het belastingstelsel. Door een verlaging van de belastingschijven betalen de meeste Nederlanders straks minder inkomstenbelasting.

    Daar staat tegenover dat het lage btw-tarief stijgt van 6 naar 9 procent waardoor de boodschappen duurder worden. Ook stijgt ieders energierekening en gaat de premie voor de zorgverzekering omhoog. Desondanks houdt 96 procent van de mensen volgend jaar meer geld over dan dit jaar, belooft het kabinet.

    Als het kabinet met roverhoofdman Rutte iets belooft, dan moet je het tegenovergestelde verwachten.
  7. forum rang 5 Jeliazkov 15 september 2018 08:39
    quote:

    Patrick D schreef op 15 september 2018 01:23:

    Mooi om te zien de stijging van deze week en dat alles doordat ik een bodem heb gelegd. Iedereen mag me nu toch wel bedenken denk ik zo
    Bedankt, P.

    Voor mij graag eentje met in ieder geval salami en olijven. De rest laat ik graag aan je eigen inzichten over. Ik hoor wel wanneer ie klaar is.
  8. [verwijderd] 15 september 2018 09:08
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 september 2018 18:32:

    Nog een artikel van voor het debat. Schetst de situatie vd 180 postbedrijven in NL.
    Mijn bescheiden mening is dat PostNL hun niet gaat kielhalen, hoogstens wat pijn prikkies.
    Gebaseerd op uitspraken Herna, gebaseerd op het sociale overheidskarakter van PostNL, en dat ze de politiek nu absoluut niet tegen willen hebben. Eerst Sandd binnentrekken en dan de volgende stappen om bij de locals volume weg te trekken. Zo kan PostNL nog enige jaren verder tot de Parcels investeringen afnemen in 2021, en de marges daar op peil komen.

    www.rtvnoord.nl/nieuws/198714/Streekp...
    Ik denk dat HV nog wel een tijdje op eieren moet lopen. Tenminste zo lang als de aanpassing van de UPD nodig heeft. Ondertussen zo snel mogelijk werk maken van de mogelijkheden die onlangs zijn ontstaan n.a.v. uitspraak beroepscommissie en politiek debat.
  9. [verwijderd] 15 september 2018 10:11
    quote:

    Madmoney schreef op 14 september 2018 17:56:

    Het forum staat al vol met pharming dus nee plaats dat maar ergens anders het is een volatiel aandeel dat wist je van tevoren.
    Doe toch niet zo moeilijk man!! Dit was een extreem geval, het donderde plots 26% DOWN.... (en al vol met Pharming) hoe kom je daarbij... Buiten dat, maak ik zelf wel uit wat ik hier plaats of niet... Maar ik begrijp het wel, veel te duur gekocht natuurlijk en dan zeer prikkelbaar...Gr (haal alle berichten over Sandd en andere postbedrijven dan ook maar weg, gaat niet over POST, mijn hemel....
  10. Brokie Even 15 september 2018 10:17
    quote:

    Eurowin schreef op 15 september 2018 10:11:

    [...]

    Doe toch niet zo moeilijk man!! Dit was een extreem geval, het donderde plots 26% DOWN.... (en al vol met Pharming) hoe kom je daarbij... Buiten dat, maak ik zelf wel uit wat ik hier plaats of niet... Maar ik begrijp het wel, veel te duur gekocht natuurlijk en dan zeer prikkelbaar...Gr (haal alle berichten over Sandd en andere postbedrijven dan ook maar weg, gaat niet over POST, mijn hemel....
    Hij heeft gewoon gelijk. Pharming is een asociaal gokaandeel en dit is PNL forum.
  11. Brokie Even 15 september 2018 10:22
    quote:

    Hansbeleg schreef op 14 september 2018 19:20:

    [...]

    Het blijft maar een rare wereld. Dat iedereen PostNL beconcurreert via een dubieuze ACM maatregel vind men heel normaal, nu blijkt dat deze maatregel onterecht was schreeuwt men moord en brand.

    Let wel het onterecht verklaren van deze maatregel komt niet van de politiek maar van de rechter dus hier is gewoon naar de markt en de marktwerking gekeken. Conclusie: Als je geen bestaansrecht hebt, je eigen broek niet kunt ophouden, dan moet je, of de business aanpassen, of er mee stoppen. Er is lang genoeg onterecht geprofiteerd van het netwerk van PostNL.

    Ik kan me voorstellen dat PostNL ook werknemers met achterstand op de arbeidsmarkt zou kunnen overnemen, die zijn misschien iets minder productief maar ook goedkoper. Ik raad PostNL dan wel aan eerst even héééééle goede afspraken te maken met de FNV zodat die niet achteraf ineens gaan eisen dat deze werknemers gelijk betaald moeten worden.

    PS: Ook deze bedrijven kunnen een poging wagen om een schadevergoeding in te dienen bij de ACM, zij hebben misschien geïnvesteerd op grond van de foutief opgelegde regel van de ACM. Laat de ACM maar eens bloeden, wie weet leren ze er wat van.
    Ziggo hoeft zen kabelnetwerk ook niet vrij te geven.... PNL is gewoon jarenlang bestolen. Wie gaat onze compensatie betalen?
  12. Brokie Even 15 september 2018 10:27
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 september 2018 15:44:

    [...]

    En Berenberg deelt nog wel jouw visie dat een overname van Sandd niets zal opleveren. Zie je dat verschillende grootheden met dezelfde gedachte toch op een andere uitkomst rekenen :-) De 1 zegt dan 2,35 en de andere zegt dat de koers zonder Sandd hoger zal stijgen.

    Het heet ook niet voor niks BERENberg. Anders had het wel Stierenberg geheten. Het zal wel een uitvoerder van de overheid zijn.
  13. forum rang 4 Toekomstbeeld 15 september 2018 10:37
    quote:

    Eurowin schreef op 15 september 2018 10:11:

    [...]

    Doe toch niet zo moeilijk man!! Dit was een extreem geval, het donderde plots 26% DOWN.... (en al vol met Pharming) hoe kom je daarbij... Buiten dat, maak ik zelf wel uit wat ik hier plaats of niet... Maar ik begrijp het wel, veel te duur gekocht natuurlijk en dan zeer prikkelbaar...Gr (haal alle berichten over Sandd en andere postbedrijven dan ook maar weg, gaat niet over POST, mijn hemel....
    Laat het gaan....moet kunnen.
  14. [verwijderd] 15 september 2018 10:38
    Loopjongens van de shorters...

    Misschien hebben zij die lui wel tot shorten aangezet en doen ze nu opeens publiekelijk aan damage-control...

    Wel opvallend dat ze nooit openlijk een koersdoel hadden en de laatste tijd opeens zo attent zijn rondom politieke en rechterlijke uitspraken...

    Als ze bij positief nieuws rondom Sandd weer de media zoeken weet je helemaal wel dat je berenberg niet serieus hoeft te nemen...
4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 223 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links