Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB: rente tot zeker na zomer 2019 onveranderd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 september 2018 14:36
    De economie groeit, de inflatie is redelijk (tussen 1% en 2%) en stabiel. Dat wil zeggen: de kans op deflatie is nihil, maar de kans op een plotseling sterk stijgende inflatie neemt steeds meer toe. Dan ontstaat er een probleem wat haast niet op te lossen is. Er treden in bepaalde landen al tekorten op qua arbeidspersoneel. De gepensioneerden lijden onder de lage rente en dit zal in de toekomst alleen maar erger worden. Slecht draaiende bedrijven kunnen blijven doormodderen dankzij de lage rente. Mensen die voor zekerheid kiezen worden gestraft met een extreem lage rente voor hun spaargelden. Deze Draghi speelt een heel gevaarlijk spel, waarbij uiteindelijk de gewone man/vrouw de klos wordt.
    Voor meer informatie , zie ook: www.pensioenechec.simpsite.nl
  2. Traveler@repair 13 september 2018 14:37
    Heeft de ECB eerder aangegeven dat er een jaar lang onveranderde lage rente zal zijn ?? In deze woelige tijden ?? Politiek, jazeker, om landen binnenboord te houden. Het hele financieële stelsel is afhankelijk van staatsschulden. Studieschulden zijn er bij gekomen, het moest wel om het stelsel overeind te houden. De burger, wij als individue, in privée met een gewone baan zijn de klos !! Welkom in de slavenplantage. Daarom stem ik piratenpartij.
  3. [verwijderd] 13 september 2018 14:49
    Japans model. Gelukkig lees ik hier alleen maar goede verhalen. Dat stemt mij toch een beetje gelukkig. Natuurlijk moet Italie overeind gehouden worden. Maar kijk je naar de oorzaak van de problemen. Dat is gewoon de dure /goedkope euro. Arbeidsproductiviteit van Italie kan het niet opboksen tegen die van Duitsland (zelfde gold voor Griekenland) Gevolg is dat Duitsland al jaren fantastische exportcijfers heeft. Vreemd? Neuh, dat is compleet het gevolg van de euro. Italie heeft geen verdiencapaciteit meer. Die kunnen die leningen niet meer terug betalen. Nee, ook bezuinigingen helpen niet. Kijk maar naar de GDP en groei van Griekenland. Er is nog maar 60% van over en met een groei van nog geen 1% is het terugbetalen van de schulden een lachertje geworden. Om met de woorden van Flip de Kam te spreken: die landen zijn reddeloos. (en hoe langer we het moment rekken dat we dat erkennen, des te groter is de schade voor de Nederlandse belastingbetaler)
  4. TA=verlies 13 september 2018 17:22
    Ik ook Henkiepenkie ! Dus mag nog lager! Verder koop ik fysiek goud en zilver van het spaargeld.
    Dus niet allemaal negatief over de lage rente. Nederland heeft zelf ook een flinke staatschuld, dus voor ons ook weinig rentelasten, anders waren de belastingen dus nog hoger..
  5. DerksVisie 14 september 2018 22:41
    quote:

    Kritische meekijker schreef op 13 september 2018 14:21:

    De inflatie gaat binnenkort de pan uit gieren.... en maar laag houden die rente! Hoe dom kan je toch zijn als ECB?
    Wordt tijd dat die Italiaan een andere baan gaat zoeken!
    En ondertussen valt er dus wel rendement te halen in Amerika. Het geld vliegt Europa dus uit...

15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links