Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Gaat het nog een beetje?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 14 september 2018 20:09
    @ AJK,

    compliment voor het brengen van het advies en het koersdoel. Identiek aan zoals je andere adviezen en koersdoelen brengt. Sec, zonder de rest van het rapport.

    Dat er zo fel op gereageerd wordt, inclusief verwijten des persoons, is ronduit triestig. Er is en er was geen vorm van voorkennis. Voorkennis gaat over feiten. Niet over een mening. En vandaag hebben we slechts te maken met een mening (van een analist).

    Dat de klagers het erg vinden dat er in dit ene geval geen rapport-tekst bij zit, is m.i. absurd -en oneerlijk meten met 2 maten-. Koersdoelen en adviezen worden altijd sec, en zonder onderliggend rapport gepubliceerd op IEX. Zo ook vandaag.

    In de ABMFN publicatie wordt overduidelijk verwezen naar de concurrentie. Ofwel, branche vergelijk. Simpelweg : iemand heeft zijn huiswerk op orde. Hoe verbazend dat de klagers wel het ene stukje rapport willen -namelijk de omzetgroei (die niets zegt over mee oplopende kosten of marge onder de streep)- ,

    maar dat ze onredelijk worden over de onderbouwing met concurrentie vergelijk. -en de omzet afname die daar het gevolg van wordt-

    Gents and Ladies, in mijn ogen heeft AJK journalistiek en ethisch correct gehandeld. En aan alle klagers het volgende :

    Een beleggers-forum is niet hetzelfde als een fanclubje.
    Een beleggers-forum is bij uitstek het informatiepunt waar aandelen, bedrijven, branches, en economische & geopolitieke invloeden vanuit alle invalshoeken belicht worden. De voors en de tegens.

    Wie dat niet aan kan, doet er m.i. goed aan om zich niet op een beleggers-forum te begeven. (en elders een fanclubje te zoeken) Beleggers-fora zijn geen fanclub.

  2. forum rang 7 wiegveld 14 september 2018 20:12
    Kempen lijkt een beetje op US bedrijf Citron Research.
    Slingert ook 1 x per maand een deep sell advies in de markt en het gekke is dat markten erin geloven en dat er een die volgt. Net zo gek als andersom trouwens.

    Kempen werkt met een glazen bol ver in de toekomst met zoveel onzekerheid dat het inderdaad kan zijn dat Pharming 60 cent waard is, maar 3,60 euro kan ook. In de eerste jaren van een nieuw middel als Lana en t Biocryst spul kan er veel gebeuren en dat kan alle kanten oprollen.

    En AJ:
    Mooi dat IEX geen handel drijft met de rapporten. Ik zou wel denken dat wat je als IEX in de trein vindt gepubliceerd kan worden,
  3. [verwijderd] 14 september 2018 20:37
    Als jullie Kemphanen nu eens bezighouden met wat werkelijk van belang is, het aandeel, schiet het misschien wat op met de discussie.. Werkelijk, er is gewoon in het aandeel te zien welke kant het op gaat, en éen van jullie hoeft dat enkel maar te vermelden.. Discussie klaar, en draadje klaar!..
  4. forum rang 4 Vriendelijke 14 september 2018 20:46
    Wat ben jij voor analist.
    Dus als ik een rapportje schijf met een koersdoel van 5 euro plaats jij dit dan ook.
    Je bent een grote lul de behanger zonder eerst alles na te gaan.
    En dit plaatsen net voor de tour,goedkeuring profilaxe,uitslag Basel.
    Als blijkt dat dit rapport niet bestaat en niet geschreven is door Kempen, dan kan je van mij een rechtzaak verwachten.
  5. [verwijderd] 14 september 2018 21:23
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 14 september 2018 18:45:

    Hallo allemaal,

    Goede en terechte vraag: full disclosure, ik heb geen positie in Pharming (ik beleg en handel niet in individuele aandelen, alleen trackers).

    Of wij hier bij IEX ooit op voorkennis handelen handelen is een irrelevante vraag, want die hebben wij nooit.

    Toevallig publiceerden wij vandaag als eerste dit advies, want meestal is ANP of ABM wel sneller met Kempen.

    Mijn advies aan de bank: houd de research voor je klanten, maar stuur even een alert naar de pers met louter de buy hold of sell en het koersdoel. Zorgt voor eerlijker speelveld ter beurze, want die rapporten lekken toch wel.

    Arend Jan
    Ik bied € 100 voor dat rapport, uiteraard zonder camera’s erbij. Ook geen bonnetje.
  6. Meel 14 september 2018 23:15
    ABM bevestigt helemaal niets, ABM rapporteert wat Sijmen zegt over een rapport dat niet bevestigd is. Er is nog niet 1 bron die ik gelezen heb die bevestigt dat het Kempen rapport authentiek is. Alle reacties zijn gegeven op het originele rapport dat hier op iex neergezet is. AJK is een journalist, die post hier wat een voor hem betrouwbare bron hem gemeld heeft. Die info zou onjuist kunnen zijn, msn ook niet. Ik ga er vanuit dat dit niet het eerste nieuwtje is dat deze bron AJK gemeld heeft. Daarom heeft AJK sowieso ter goede trouw gehandeld en is dus ook niet strafbaar in deze.
    Mocht het zo zijn dat de bron AJK gebruikt heeft ter verrijking van hem/haarzelf, dan neem ik aan dat AJK de AFM de naam van de bron meteen zal toespelen, hoewel die bron dan waarschijnlijk al op de maladiven zit.

    Persoonlijk denk ik dat het 1-2 tje is tussen Kempen en een short partij, dit is echt een veel te perfecte storm om toeval te zijn. Maandag zijn ineens de short posities gesloten van 2 grote jongens en is het allemaal lekker afgelopen voor de grote mannen..
    AJK die ons al jaren van mooie nieuwtjes voorziet de schuld geven is als Piet Paulusma de schuld geven dat het regent... Dont shoot the messenger, shoot the mastermind behind it...
  7. forum rang 7 ff_relativeren 14 september 2018 23:27
    @ Meel,

    zie hieronder ; 2 bronnen bevestigen het rapport van Kempen :
    Beursblik + ABMFN.

    www.beurs.nl/opinie/markettalks/70163... .

    quote:

    jaar2018 schreef op 14 september 2018 19:16:

    14-9-2018 16:15:47

    Beursblik: Kempen start volgen Pharming met verkoopadvies

    (ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Kempen is vrijdag gestart met het volgen van Pharming Group met een verkoopadvies en een koersdoel van 0,60 euro.

    De analist van Kempen verwacht dat Ruconest als gevolg van het concurrerende middel Lanadelumab, dat spoedig op de markt komt, geen marktaandeel weet te winnen.

    Lanadelumab is volgens Kempen een "superieur middel" in vergelijking tot Ruconest, zo schrijft de analist in zijn rapport 'Down the rabbit hole'.

    Kempen schrijft de commerciële strategie van Pharming voor Amerika te waarderen, maar de analist denkt dat de piekverwachtingen van de markt de snel veranderende marktdynamiek over het hoofd ziet.

    Op de middellange termijn ziet Kempen dat Ruconest last krijgt van concurrerende orale behandelingen die nu in ontwikkeling zijn, en dan vooral die van BioCryst en KalVista. BioCryst wordt vermoedelijk in 2020 gelanceerd "en andere orale [behandelingen] zitten daar niet ver achter".

    Het aandeel Pharming daalde vrijdagmiddag 10,5 procent naar 1,17 euro. Eerder vanmiddag stond de koers zelfs op 1,02 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

  8. [verwijderd] 14 september 2018 23:29
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 14 sep 2018 om 18:45:

    Hallo allemaal,

    Goede en terechte vraag: full disclosure, ik heb geen positie in Pharming (ik beleg en handel niet in individuele aandelen, alleen trackers).

    Of wij hier bij IEX ooit op voorkennis handelen handelen is een irrelevante vraag, want die hebben wij nooit.

    Toevallig publiceerden wij vandaag als eerste dit advies, want meestal is ANP of ABM wel sneller met Kempen.

    Mijn advies aan de bank: houd de research voor je klanten, maar stuur even een alert naar de pers met louter de buy hold of sell en het koersdoel. Zorgt voor eerlijker speelveld ter beurze, want die rapporten lekken toch wel.

    Arend Jan

    Beste Arend Jan,

    Even reageren:
    Allereerst is het niet de bedoeling van van Kempen om een intern advies tbv hun klanten de media in te slingeren. Mijn vraag is dus: wat is de reden dat jij dit wel noodzakelijk vond? Je had immers 'de eerlijke vinder' ook op zijn/haar verantwoordelijkheid kunnen wijzen om de info voor de eigen, betalende klanten niet zo maar in het publieke te slingeren, m.a.w. de info niet te gebruiken/misbruiken voor een ander doel dan waar de info voor is.

    Kennelijk vond jij deze koersgevoelige info zo belangrijk dat je zonder enige terughoudendheid de info hebt verspreid,waarom? En wat vind van Kempen daarvan?

    Dan de inhoud: elke journalist dient zich ervan te vergewissen dat de informatie die hij gaat verspreiden juist en zo volledig mogelijk is.
    Over de omzetverwachting in het bericht van van Kempen is hier al genoeg vermeld: de omzetverwachting is in elk geval hoger dan het bedrijf Pharming zelf verwacht.... Dat is hoogst opmerkelijk, dus op zijn minst had een kritische lezer, maar zeker een journalist hier een kanttekening bij kunnen plaatsen en even kunnen checken of de getallen correct zijn weer gegeven in het A4tje van van Kempen. Wellicht tellen zij de omzet dubbel? Zou zo maar kunnen......De realtie met een koersdoel van 0,60 cent wordt dan wel erg duister/niet te bevatten.... Iets om even te checken bij van Kempen.

    Iets anders: zoals we allemaal weten wordt Pharming flink geshort op dit moment. Nu is een van de meest opmerkelijke shorters bij Pharming
    'Great Point Partners' (GPT). GPT is van nature geen shorter maar een investeringsmaatschappij in Health Science. Zie: gppfunds.com/public-equity/select-inv...
    En, nu komt het, GPT is ook aandeelhouder bij BioCryst, juist ja, het bedrijf dat van Kempen in haar A4tje noemt als concurrent voor Pharming...

    Dus van Kempen noemt expliciet BioCryst waarbij de grote aandeelhouder van dat bedrijf Pharming aan het shorten is....
    Voor een journalist iets om op het puntje van zijn stoel te zitten toch ? Een klein onderzoekje naar de relatie van het een en ander is nou net dat wat journalistieke werk gaaf maakt, om van te smullen nietwaar?

    Dan de timing: de Ceo van Pharming slaat de gong en wat komt daar potsklaps door het open raam aan gewaaid? Een A4tje met koersgevoelige informatie, hoe krijg je het voor elkaar Kempen!
    Echt een bijzonder knappe prestatie van van Kempen, Chapeau. Maar ook een die de journalistieke wenkbrouwen moet doen fronsen....Waarschijnlijk is heel IEX op zoek naar de 'waarheid' achter de 'waarheid' gegaan, want zoveel toeval kan toch niet bestaan toch?

    Kortom,met de keuze van IEX om tijdens de beursdag koersgevoelige informatie van een 'anonieme vinder' te publiceren, had ook enige 'kleur' over de omzetverwachting in relatie tot het koersdoel van 0,60 cent, de timing en de genoemde concurrenten, waarvan een belangrijke aandeelhouder aan het shorten is bij Pharming, er naar mijn mening bij vermeld kunnen worden.
    Dat geeft al gauw een vollediger beeld waarop beleggers dan zelf hun keuze (verkoop of koop) op kunnen baseren.

    Misschien kun je aan het soort shorters bij Pharming (zelfs een Pensioenfonds(!) en je eigen mening over het van Kempen advies nog wat woordjes wijden, hartelijk dank alvast daarvoor en ...ik waardeer je bijdragen atijd zeer! Fijn weekeinde.
  9. forum rang 7 ff_relativeren 14 september 2018 23:33
    quote:

    ff_relativeren schreef op 14 september 2018 23:27:

    @ Meel,

    zie hieronder ; 2 bronnen bevestigen het rapport van Kempen :
    Beursblik + ABMFN.

    [...]
    Voor de haarklovers op IEX ;

    naast de bevestiging van het Kempen rapport door Beursblik en ABMFN,
    kwam in de loop van de dag ook de bevestiging binnen van CEO Sijmen (Pharming) op Beurs.nl :

    www.beurs.nl/nieuws/buitenland/701630... .

    En zo zijn er 3 bronnen die bevestigen dat het rapport inderdaad van Kempen is.
  10. forum rang 4 Vriendelijke 14 september 2018 23:35
    quote:

    ff_relativeren schreef op 14 september 2018 21:34:

    [...]
    @ Deneus,

    kalmeer aub en zeg even sorry tegen AJK. Je hebt hierboven toch gelezen dat ABMFN het rapport bevestigt ?

    ik ben rustig hoor,gaat er mij om dat ik antwoord krijg, als blijkt dat Kempen dit rapport niet geschreven heeft, dan onderneem ik stappen,er zijn miljoenen verloren gegaan door dit bericht.
    Maandag zullen we meer weten.
  11. [verwijderd] 14 september 2018 23:50
    De beste optie voor nu is van Kempen en Miska uit te nodigen op de investment tour die maandag begint.Ik ben ontzettend benieuwd naar hun visie op Pharming en vooral waarop die visie gebaseerd is. Als ik de heer de Vries was, dan nodigde ik hen uit, morgenochtend nog,in het weekeinde wat professionele begeleiding aanbieden presentatietechnieken (door Twan of Jinek) en hen allebei een uurtje gunnen om hun visie te presenteren... kijk er nu al naar uit!
  12. Meel 15 september 2018 00:06
    @ff-relativeren
    dat 3 verschillende bronnen hetzelfde bericht quoten, wil niet zeggen dat het originele bericht klopt. Alle berichten die je post zijn terug te leiden naar 1 bericht, dat is het originele bericht hier op iex. Geen andere bron, niets. Dat is nu juist hat faillissement van goed journalistisch werk en het WO. Mensen praten elkaar allemaal na zonder zelf onderzoek te doen...
    Jij quote 2 mensen op 2 andere sites die of hetzelfde bericht behandelen, of reageren op hetzelfde bericht... maakt dat het bericht betrouwbaarder?
    Generaal Rommel is bekend geworden door zijn strijd in Italie!
    Nu moeten er nog wat idioten deze nonsens herhalen en voor je het weet denkt half het land dat het waar is...
    Blijf aub kritisch.... helemaal als je belegt.... is het minste wat ik van een belgger verwacht..
  13. forum rang 7 ff_relativeren 15 september 2018 00:20
    @ Meel,

    NEE. Kijk naar de bronlinkjes die erbij gegeven zijn.
    3 bronnen die het bestaan van het Kempen rapport bevestigen.

    En bij die 3 bronlinkjes zit geen IEX bronlinkje.

    Even slikken voor je wellicht, maar het Kempen advies is maar 1 advies. En dan ook nog (heel) kort voor een Amerikaanse goed- of afkeuringsdatum.

    Enigszins speculatief van Kempen om nu met dat rapport te komen, maar je hebt hierboven dus gewoon echt 3 bronlinkjes gekregen. Kop op, slaap er een goed weekend over ..

  14. Claude Hommel 15 september 2018 00:32
    quote:

    Mondriaan schreef op 14 september 2018 23:29:

    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 14 sep 2018 om 18:45:

    Hallo allemaal,

    Goede en terechte vraag: full disclosure, ik heb geen positie in Pharming (ik beleg en handel niet in individuele aandelen, alleen trackers).

    Of wij hier bij IEX ooit op voorkennis handelen handelen is een irrelevante vraag, want die hebben wij nooit.

    Toevallig publiceerden wij vandaag als eerste dit advies, want meestal is ANP of ABM wel sneller met Kempen.

    Mijn advies aan de bank: houd de research voor je klanten, maar stuur even een alert naar de pers met louter de buy hold of sell en het koersdoel. Zorgt voor eerlijker speelveld ter beurze, want die rapporten lekken toch wel.

    Arend Jan

    Beste Arend Jan,

    Even reageren:
    Allereerst is het niet de bedoeling van van Kempen om een intern advies tbv hun klanten de media in te slingeren. Mijn vraag is dus: wat is de reden dat jij dit wel noodzakelijk vond? Je had immers 'de eerlijke vinder' ook op zijn/haar verantwoordelijkheid kunnen wijzen om de info voor de eigen, betalende klanten niet zo maar in het publieke te slingeren, m.a.w. de info niet te gebruiken/misbruiken voor een ander doel dan waar de info voor is.

    Kennelijk vond jij deze koersgevoelige info zo belangrijk dat je zonder enige terughoudendheid de info hebt verspreid,waarom? En wat vind van Kempen daarvan?

    Dan de inhoud: elke journalist dient zich ervan te vergewissen dat de informatie die hij gaat verspreiden juist en zo volledig mogelijk is.
    Over de omzetverwachting in het bericht van van Kempen is hier al genoeg vermeld: de omzetverwachting is in elk geval hoger dan het bedrijf Pharming zelf verwacht.... Dat is hoogst opmerkelijk, dus op zijn minst had een kritische lezer, maar zeker een journalist hier een kanttekening bij kunnen plaatsen en even kunnen checken of de getallen correct zijn weer gegeven in het A4tje van van Kempen. Wellicht tellen zij de omzet dubbel? Zou zo maar kunnen......De realtie met een koersdoel van 0,60 cent wordt dan wel erg duister/niet te bevatten.... Iets om even te checken bij van Kempen.

    Iets anders: zoals we allemaal weten wordt Pharming flink geshort op dit moment. Nu is een van de meest opmerkelijke shorters bij Pharming
    'Great Point Partners' (GPT). GPT is van nature geen shorter maar een investeringsmaatschappij in Health Science. Zie: gppfunds.com/public-equity/select-inv...
    En, nu komt het, GPT is ook aandeelhouder bij BioCryst, juist ja, het bedrijf dat van Kempen in haar A4tje noemt als concurrent voor Pharming...

    Dus van Kempen noemt expliciet BioCryst waarbij de grote aandeelhouder van dat bedrijf Pharming aan het shorten is....
    Voor een journalist iets om op het puntje van zijn stoel te zitten toch ? Een klein onderzoekje naar de relatie van het een en ander is nou net dat wat journalistieke werk gaaf maakt, om van te smullen nietwaar?

    Dan de timing: de Ceo van Pharming slaat de gong en wat komt daar potsklaps door het open raam aan gewaaid? Een A4tje met koersgevoelige informatie, hoe krijg je het voor elkaar Kempen!
    Echt een bijzonder knappe prestatie van van Kempen, Chapeau. Maar ook een die de journalistieke wenkbrouwen moet doen fronsen....Waarschijnlijk is heel IEX op zoek naar de 'waarheid' achter de 'waarheid' gegaan, want zoveel toeval kan toch niet bestaan toch?

    Kortom,met de keuze van IEX om tijdens de beursdag koersgevoelige informatie van een 'anonieme vinder' te publiceren, had ook enige 'kleur' over de omzetverwachting in relatie tot het koersdoel van 0,60 cent, de timing en de genoemde concurrenten, waarvan een belangrijke aandeelhouder aan het shorten is bij Pharming, er naar mijn mening bij vermeld kunnen worden.
    Dat geeft al gauw een vollediger beeld waarop beleggers dan zelf hun keuze (verkoop of koop) op kunnen baseren.

    Misschien kun je aan het soort shorters bij Pharming (zelfs een Pensioenfonds(!) en je eigen mening over het van Kempen advies nog wat woordjes wijden, hartelijk dank alvast daarvoor en ...ik waardeer je bijdragen atijd zeer! Fijn weekeinde.

    Uitstekende post, Mondriaan. Dikke AB!
  15. forum rang 4 Kompas 15 september 2018 01:29
    Quote AJK:
    "Nieuws is nieuws en dus meld ik dat. Niks meer en niks minder. Wat iedereen daar dan aan manipulatie en complotten van maakt, is voor eigen rekening."

    Met alle respect, maar bovenstaande naïviteit van een senior IEX analist baart mij enige zorg. Ik overweeg dan ook mijn IEX Premium lidmaatschap op te zeggen.
  16. [verwijderd] 15 september 2018 09:11
    quote:

    Mondriaan schreef op 14 september 2018 23:29:

    .

    Iets anders: zoals we allemaal weten wordt Pharming flink geshort op dit moment. Nu is een van de meest opmerkelijke shorters bij Pharming
    'Great Point Partners' (GPT). GPT is van nature geen shorter maar een investeringsmaatschappij in Health Science. Zie: gppfunds.com/public-equity/select-inv...
    En, nu komt het, GPT is ook aandeelhouder bij BioCryst, juist ja, het bedrijf dat van Kempen in haar A4tje noemt als concurrent voor Pharming...

    Dus van Kempen noemt expliciet BioCryst waarbij de grote aandeelhouder van dat bedrijf Pharming aan het shorten is....
    Voor een journalist iets om op het puntje van zijn stoel te zitten toch ? Een klein onderzoekje naar de relatie van het een en ander is nou net dat wat journalistieke werk gaaf maakt, om van te smullen nietwaar?

    Relatie zal denk ik dit zijn:

    Long short gelijkwaardige bedrijven binnen één branche is een normale spreidingstechniek die veel beleggers hanteren. En Kempen noemt natuurlijk een branchegenoot en niet ArcelorMittal of Fugro als concurrent van Pharming.

    Verder hoop ik dat AJK zich door alle ophef in de toekomst niet zal weerhouden deze adviezen met ons te delen op IEX. Anders bedank ik iedereen hier en kunnen we ons weer afvragen waarom partijen opeens grote hoeveelheden dumpen zonder dat er iets over te vinden is. Beter iets dan niets! Arend Jan bedankt!
  17. JohnM 15 september 2018 10:13
    De reacties verbazen mij niets. Ik lees al lange tijd mee op het forumdraadje over Pharming vanwege het hoge entertainment gehalte. Het is werkelijk schrikbarend wat je daar ziet: van minuut tot minuut worden de koersen gecheckt, de 'shorters hebben het gedaan', de CEO moet uitleg komen geven waarom de koers niet stijgt, de koersen gaan volgende maand 'zeker door het plafond'. Het is voor velen een bijna religieuze ervaring, zo lijkt het.
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links