Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Silver World Spot (USD) IND:XAGUSD.FXVWD, XD0002747208

  • 27,29 24 apr 2024 01:38
  • -0,02 (-0,07%) Dagrange 27,24 - 27,33
  • 0

Zilver kopen !!!

567 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. $ilver 14 september 2018 16:19
    www.lombardiletter.com/silver-prices-...

    Kortetermijnvooruitzichten voor zilveren prijzen ziet er somber uit
    Zilverprijzen hebben het sinds begin 2018 niet goed gedaan. Year-to-date is het grijze edelmetaal meer dan 17%. Men moet zich afvragen, wat is de volgende stap?

    Op de korte termijn lijken de vooruitzichten voor de zilverprijs te dalen. Het zou niet schokkend zijn om de zilverprijzen de komende weken en maanden meer in de gaten te houden.

    Advertentie

    Zie de grafiek hieronder. Het geeft wekelijkse zilverprijzen weer.

    Grafiek met dank aan StockCharts.com

    Er zijn hier minstens drie dingen om te bekijken:

    1) Zilverprijzen verhandelen ver onder hun 50-wekelijkse en 200-wekelijkse voortschrijdende gemiddelden. Dit zegt dat bearish sentiment de overhand heeft. Onthoud dat de trend je vriend is totdat deze wordt verbroken. Op dit moment wijzen de trends naar beneden en kunnen handelaren in die richting blijven handelen.

    2) De prijzen van grijs edelmetaal bleven onder een steunniveau dat sinds medio 2016 in het spel was, rond de $ 16,00. Onthoud deze regel van technische analyse: wanneer ondersteuning breekt, wordt het weerstand. Zelfs als de zilverprijzen kunnen terugveren van het huidige niveau, kunnen ze nu tegenwind rond $ 16, - krijgen.

    Wanneer de ondersteuning breekt, dalen de prijzen ook naar het volgende grote steunniveau. Dat is ongeveer $ 13,60 in dit geval. Als de zilverprijs lager wordt dan $ 13,60, is het volgende steunniveau pas rond de $ 10,00 - het laagste niveau eind 2008 en begin 2009.

    3) Als u kijkt naar momentumindicatoren zoals de indicator voor voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) en de relatieve sterkte-indicator (RSI), suggereren deze dat verkopers op de zilvermarkt domineren. Ze controleren de zilverprijs en kunnen deze verlagen.

    Lange termijn Outlook ziet er glanzend uit voor zilver
    Terwijl het kijken naar de grafiek ervoor kan zorgen dat beleggers nerveus worden en zelfs aan zilver denken, kan het niet genoeg benadrukt worden: het grijze edelmetaal moet niet worden genegeerd .

    Het nadeel is misschien niet zo groot, maar het voordeel zou enorm kunnen zijn.

    In de zilvermarkt zien we een fundamenteel economisch probleem; de vraag blijft sterk, maar als gevolg van lagere zilverprijzen worstelt de aanbodzijde. Tussen 2013 en 2017 was er feitelijk een tekort op de fysieke zilvermarkt. (Bron: " Silver Supply & Demand ," Silver Institute, voor het laatst geopend op 11 september 2018.)

    Het zou niet schokkend zijn om hetzelfde te zien in 2018.

    Weet dat de vraagzijde op korte termijn niet kalmeert. Zilver is niet alleen een edel metaal zoals goud; het heeft ook industrieel gebruik. Het wordt gebruikt in mobiele telefoons, farmaceutische producten, zonnetechnologie en voor veel meer industriële doeleinden.

    Mobiele telefoons worden tegenwoordig meer dan ooit gebruikt, zonnetechnologie wint tegenwoordig veel aandacht en de farmaceutische sector gaat niet snel van start. Er zou veel meer zilver nodig kunnen zijn.

    Kijk naar Silver vanuit een risico / beloningsperspectief ...
    Beste lezer, het is belangrijk om vanuit een risico / beloningsperspectief naar zilver te kijken.

    Hoe laag kan de zilverprijs gaan? Als je kijkt naar de gemiddelde kosten om een ??ounce zilver te produceren, is dit tussen de $ 12,00 en $ 14,00 per ounce. Als zilver daaronder gaat, kunnen we opeens aanbodschokken te zien krijgen. Dus vanaf de huidige prijs is het risico ongeveer $ 2,00 - $ 3,00.

    Hoe hoog zouden de zilverprijzen kunnen gaan? De goud / zilver-verhouding wordt momenteel verhandeld tegen 84.61. Het langjarig gemiddelde is ongeveer 45,00. Let op, de verhouding tussen goud en zilver vertelt ons in essentie hoeveel ounce zilver er nodig is om een ??ounce goud te kopen. Beleggers gebruiken het om zilveren prijzen te waarderen.

    Als we aannemen dat de goud-tot-zilververhouding teruggaat tot zijn historisch gemiddelde en aannemen dat de goudprijzen hetzelfde blijven op $ 1200, dan zouden de zilverprijzen hoger moeten zijn dan $ 26,00. Dat is $ 12,00 of 46% boven de huidige prijs. De beloning is dus ongeveer $ 12,00 per gram.
  2. [verwijderd] 14 september 2018 17:38
    Eigenlijk moet je in zilver beleggen voor de wat langere termijn als ik dat verhaal hier boven zo lees. Alleen hoe doe je dat zonder het fysiek in huis te halen plus de btw die je dan moet betalen. Ik zelf denk dan via een fysieke etfs voordeel zilver is geen bedrijf dat failliet kan gaan en bij valuta problemen bv de Euro zit je ook wel goed. Het nadeel is dat de prijs nog lager kan maar dat kan met alles.
  3. $ilver 14 september 2018 22:47
    quote:

    pi333 schreef op 14 september 2018 17:38:

    Eigenlijk moet je in zilver beleggen voor de wat langere termijn als ik dat verhaal hier boven zo lees. Alleen hoe doe je dat zonder het fysiek in huis te halen plus de btw die je dan moet betalen. Ik zelf denk dan via een fysieke etfs voordeel zilver is geen bedrijf dat failliet kan gaan en bij valuta problemen bv de Euro zit je ook wel goed. Het nadeel is dat de prijs nog lager kan maar dat kan met alles.
    losse mijnen bijv gpl
  4. $ilver 15 september 2018 09:38
    quote:

    luuk4 schreef op 14 september 2018 23:46:

    14 weken rood .Hoor al maanden dat het een enorme rally gaat worden. Wat een onzin allemaal. Volgende week onder de 14
    op de een of andere manier moet ie naar beneden...massa gaat mee...wanneer is t juiste moment om contrair te gaan? Dan ben je spekkoper
  5. Achilles 888 15 september 2018 12:44
    Ik geloof dat zilver nooit onder de 13$ zal zakken. Het aanbod zal bij dergelijke lage prijzen snel opdrogen en ook op de zilvermarkt heerst de wet van vraag en aanbod. Daar kan manipulatie niet tegen op. De prijzen gaan pas echt fors stijgen als de laatste twijfelaars de handdoek in de ring gooien. Ook ik als "believer" begin soms te twijfelen maar als ge de analyse maakt van de grondstoffenmarkt in het algemeen en de edelmetalen in het bijzonder kunt ge enkel maar vaststellen dat er een enorme stierenmarkt zit aan te komen. Geduld is een schone deugd ;)
    Daarbij komt nog dat wanneer de eerste shorters onder hun contracten uit willen de grote massa shorters snel zal volgen en de run op zilver zal zorgen voor enorme prijsstijgingen.
    De kopers aan de huidige prijzen zullen sowieso spekkoper zijn !
567 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links